Najnovija događanja-oružani obračuni
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Najnovija događanja-oružani obračuni
Imamo eskalaciju nasilja NELEGALNIM oružjem.
Interesantno,ni jedan slučaj nije počinjen sa legalnim oružjem!
Što mislite o tome?
I dalje nas uvjeravaju kako smo sigurni.....!????
Interesantno,ni jedan slučaj nije počinjen sa legalnim oružjem!
Što mislite o tome?
I dalje nas uvjeravaju kako smo sigurni.....!????
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Re: Najnovija događanja-oružani obračuni
Ovo je napravila osoba koja nije imala više što izgubiti.
A čini mi se da nas takvih stvari još više čeka.
Do onda će nas mediji uvjeravat da je problem u (ilegalnom) oružju, da još više ljudi ne krene stvari uzimat u svoje ruke.
A čini mi se da nas takvih stvari još više čeka.
Do onda će nas mediji uvjeravat da je problem u (ilegalnom) oružju, da još više ljudi ne krene stvari uzimat u svoje ruke.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Pravda ili ne, ali je oruzje ilegalno, a zakon strog po nas legalne!
BUM BUM...
Onaj u Pakracu baci bombu na HEP-ovce, kaže ovaj iz HEP-ovog sindikata da vlada treba postrožiti zakone o oružu...pa jeb** ti mater. Onaj zoljom gađa teretanu...ajmo kao protumjeru ograničiti spremnik na tri metka.
-
Mirok
- Brigadni General

U Šibeniku se rešeta kalašem........možda ćemo svi smjeti imati samo jednometkefrulica wrote:Onaj u Pakracu baci bombu na HEP-ovce, kaže ovaj iz HEP-ovog sindikata da vlada treba postrožiti zakone o oružu...pa jeb** ti mater. Onaj zoljom gađa teretanu...ajmo kao protumjeru ograničiti spremnik na tri metka.
I tu je glavni problem sa neobjektivnim i pristranim medijima. Nitko da postavi logično pitanje kakve veze nelegalno oružje ima sa zakonskim regulativama i legalnom držateljima oružja.
Glavni problem je da vlasnike legalnog oruzja nitko ne zastupa
Da to je glavni problem a još veći problem su naši mediji . Sad ćeš vidit kad počmu drvlje i kamenje na vlasnike oružja . Ne prave oni razliku od ilegalnog i nedozvoljenog naspram legalnog i dozvoljenog . Kad su na neku tv raspravu ili nešto slično pozvani vlasnici legalnog oružja . Naši mediji i potpuno neupućeni oni koji izvještavaju u tim medijima su naš glavni problem .damirdj75 wrote:Glavni problem je da vlasnike legalnog oruzja nitko ne zastupa
Pa ne mogu komentirat i izvodit neke svoje zaključke ljudi koji o materiji nemaju ni osnovnog pojma . Nažalost mogu a nije im nina kraj pameti prije nego će nešto u medijima reći da se barem posavjetuju sa nekim ko o tome zna.
-
Mirok
- Brigadni General

Čak se i g.Gvozdanović požalio da se nikoga iz struke ne doživljava,pa ni njega!damirdj75 wrote:Glavni problem je da vlasnike legalnog oruzja nitko ne zastupa
To je problem u cijelom svijetu. Svaki incident nelegalnim oružjem ide u prilog postroženja zakona o oružju. Incidenti legalnim oružjem gotovo automatski znače i postroženje zakona o oružju. No takvih je prilično malo.
Znate zašto su nam spremnici ograničeni s 30 na 10 komada za dugo oružje po većini EU zemalja? Zbog terorističkih napada u Parizu 2015. Od sad će teroristi koji se drže zakona imati puno teži posao.
Većina ljudi ne razumije da kriminalci ne poštuju zakon i nikakvo postroženje neće smanjiti kriminal i korištenje nelegalnog oružja. A postoje i oni koji razumiju, ali iz raznih razloga "koriste gužvu" jer bi voljeli da je legalnog oružja manje.
Znate zašto su nam spremnici ograničeni s 30 na 10 komada za dugo oružje po većini EU zemalja? Zbog terorističkih napada u Parizu 2015. Od sad će teroristi koji se drže zakona imati puno teži posao.
Većina ljudi ne razumije da kriminalci ne poštuju zakon i nikakvo postroženje neće smanjiti kriminal i korištenje nelegalnog oružja. A postoje i oni koji razumiju, ali iz raznih razloga "koriste gužvu" jer bi voljeli da je legalnog oružja manje.
On je jedini koji je napisao nešto suvislo. Nažalost to je jedan glas u moru novinarskih "znalaca"Mirok wrote:Čak se i g.Gvozdanović požalio da se nikoga iz struke ne doživljava,pa ni njega!damirdj75 wrote:Glavni problem je da vlasnike legalnog oruzja nitko ne zastupa
Našim novinarima i izvještčima u medijima treba crtat da kriminalce ne zanima koliko je dozvoljeno metaka u magacinu i koje je oružje dozvoljeno . Dali su glupi ili se prave glupi ne znam ali to bi skontalo djete u osnovnoj školi.
-
Mirok
- Brigadni General

Siguran sam da se to radi i iz neznanja,ali.........i smišljeno,jer postoje određene struje koje će iskoristiti baš sve kako bi udarili na oružje(legalno naravno).Trapavi wrote:Našim novinarima i izvještčima u medijima treba crtat da kriminalce ne zanima koliko je dozvoljeno metaka u magacinu i koje je oružje dozvoljeno . Dali su glupi ili se prave glupi ne znam ali to bi skontalo djete u osnovnoj školi.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Jedan od razloga zašto nemamo 30 metaka u spremnicima je taj da se našim bedakima nije dalo zezat sa mogućnostima koje je EU dala, da si svaka država može prilagoditi novi zakon kako joj paše.Ariel wrote:To je problem u cijelom svijetu. Svaki incident nelegalnim oružjem ide u prilog postroženja zakona o oružju. Incidenti legalnim oružjem gotovo automatski znače i postroženje zakona o oružju. No takvih je prilično malo.
Tako imamo situaciju da u Austriji i Njemačkoj možeš registrirat na policiji spremnik od 30 metaka za AK, a kod nas naravno ne možeš. Izričito piše u EU prijedlogu da su to iznimke koje svaka država može napraviti ako joj odgovara.
Službeni odgovori naše birokracije su bili da je "streljaštvo umijeće korištenja oružja za gađanje pokretnih i nepokretnih meta bla bla bla te da se spremnici visokog kapaciteta i prigušivači ne uklapaju u tu shemu" pri savjetovanjima od strane naših trgovina i poznatih stručnjaka.
Al da, malo sam otišao u offtopic.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Problem nelegalnog oružja, postoji i činjenično stanje je da nama legalnim vlasnicima oružja zagorčava život. Međutim, mislim da je manji problem u nelegalnom oružju, nego u zakonskoj regulativi koja ne ostavlja mogućnost običnim ljudima da zaštite svoju imovinu, obitelj, život, sugrađane....
Dečke koji su stradali od bombe, osobno poznajem i mogu reći da nisu nasilnici, ni loši ljudi, koji su radili svoj posao. Problem sustava i organizacije u našoj zemlji, ne može biti sankcioniran i za propuste sustava nitko ne odgovara. Da netko pogrešno ne shvati, ne odobravam rješavanje situacija oružjem, no ljudi dovedeni pred zid, ne promišljaju više racionalno, a to je vrlo plodno tlo za ovakve ekscese. Prije nekog vremena, pisao sam post pod naslovom "Jesam li upao u nevolju?" Sve u svemu, jedna takva situacija, sva sreća, završila je na najbolji mogući način. Ne promijeni li se "Sustav", sve više će biti nelegalnog oružja, a time i njegove zloporabe.
Pozdrav svima!
Dečke koji su stradali od bombe, osobno poznajem i mogu reći da nisu nasilnici, ni loši ljudi, koji su radili svoj posao. Problem sustava i organizacije u našoj zemlji, ne može biti sankcioniran i za propuste sustava nitko ne odgovara. Da netko pogrešno ne shvati, ne odobravam rješavanje situacija oružjem, no ljudi dovedeni pred zid, ne promišljaju više racionalno, a to je vrlo plodno tlo za ovakve ekscese. Prije nekog vremena, pisao sam post pod naslovom "Jesam li upao u nevolju?" Sve u svemu, jedna takva situacija, sva sreća, završila je na najbolji mogući način. Ne promijeni li se "Sustav", sve više će biti nelegalnog oružja, a time i njegove zloporabe.
Pozdrav svima!
-
Mirok
- Brigadni General

Da je sustav pravedan bilo bi više povjerenja u njega.
Da je tako i da je pravosuđe pošteno i efikasno,mislim da bi se manje uzimalo pravdu u svoje ruke.
Nekako mi se čini da sve ide u pogrešnome smjeru.
Da je tako i da je pravosuđe pošteno i efikasno,mislim da bi se manje uzimalo pravdu u svoje ruke.
Nekako mi se čini da sve ide u pogrešnome smjeru.
Ovo sa bombom na HEP-ve radnike je van svake pameti , nema potrebe ni komentirati ali...
Uvijek ima to jebeno ali koje se pojavi u tako nekim situacijama, procitao sam par tekstova na portalima koji opisuju tu nesretnu situaciju i NISAM naisao na bitan detalj.
Nitko od meija NIJE spomenuo da HEP kao i Vodovod NE SMIJU iskljuciti vodu i struju jer je to sudska odluka , u tim slucajevima DUZNI su OGRANICITI potrosnju korisniku koji ne podmiruje obaveze. Tehnicka rjesenja postoje , no iz nekog razloga oni se ne drze zakona ???
Na zalost ima i onih zaposlenika HEP-a koji jedva cekaju jutarnji izlist na konzoli onih koje treba iskljucivati, pa se nasladjuju nevolji !!
Uvijek ima to jebeno ali koje se pojavi u tako nekim situacijama, procitao sam par tekstova na portalima koji opisuju tu nesretnu situaciju i NISAM naisao na bitan detalj.
Nitko od meija NIJE spomenuo da HEP kao i Vodovod NE SMIJU iskljuciti vodu i struju jer je to sudska odluka , u tim slucajevima DUZNI su OGRANICITI potrosnju korisniku koji ne podmiruje obaveze. Tehnicka rjesenja postoje , no iz nekog razloga oni se ne drze zakona ???
Na zalost ima i onih zaposlenika HEP-a koji jedva cekaju jutarnji izlist na konzoli onih koje treba iskljucivati, pa se nasladjuju nevolji !!
Nemoguće je Nemoguće
-
Mirok
- Brigadni General

Često puta imam osjećaj da te takvi namjerno tjeraju u očaj.
Evo meni na vikendici ,javili mi iz HEPa Glina da mi trebaju izvršiti redovnu zamjenu brojila.
Naravno to je bilo van sezone kada tamo boravim i ja kažem ok,kada budem mogao ,omogućiti ću im zamjenu brojila.
Ali eto ti upozorenja: ako im ne omogućim do kraja tjedna,oni će izići na teren i ISKLJUČITI mi trajno struju !!!???
Pokuśao sam uputiti email direktoru HEPa Glina,ali odgovora nema.
Opet me kontaktira g.Ante i kaže kako mu direktor kaže......ISKLJUČUJ iako nikoga nema !!!????
Uspio sam nekako iznaći način da im se odključa ,pa su zamijenili brojilo,ali da nije bilo tamo susjeda koji se slučajno našao,ode meni struja!
Jer je baš neki direktorčić odlučio ljudima zagorčavati život!
Evo meni na vikendici ,javili mi iz HEPa Glina da mi trebaju izvršiti redovnu zamjenu brojila.
Naravno to je bilo van sezone kada tamo boravim i ja kažem ok,kada budem mogao ,omogućiti ću im zamjenu brojila.
Ali eto ti upozorenja: ako im ne omogućim do kraja tjedna,oni će izići na teren i ISKLJUČITI mi trajno struju !!!???
Pokuśao sam uputiti email direktoru HEPa Glina,ali odgovora nema.
Opet me kontaktira g.Ante i kaže kako mu direktor kaže......ISKLJUČUJ iako nikoga nema !!!????
Uspio sam nekako iznaći način da im se odključa ,pa su zamijenili brojilo,ali da nije bilo tamo susjeda koji se slučajno našao,ode meni struja!
Jer je baš neki direktorčić odlučio ljudima zagorčavati život!