Kupujem Zastavu M48

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: Kupujem Zastavu M48

Post by AR15 fan » 05 Feb 2021, 20:10

Uopće mi nije jasno zašto bi netko napisao LK pošto je puška bila na streljački klub. No nema veze, ionako će biti i ona PREDUZEČE 44 98 kalibar 7,9...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 05 Feb 2021, 20:48

AR15 fan wrote:Uopće mi nije jasno zašto bi netko napisao LK pošto je puška bila na streljački klub. No nema veze, ionako će biti i ona PREDUZEČE 44 98 kalibar 7,9...
Jedino je jasno da nikome više ništa nije jasno.
Šojić bi rekao"ne cveta cveće ni u naše preduzeće". :A13:
A koliko vidim ,ni u naše.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 06 Feb 2021, 20:10

Neka je meni moja 98ica u sefu da mogu uživati u njoj. :A27:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Feb 2021, 23:09

jolly wrote: Medjutim, i malokalibarka moze biti lovacka, a nju nikako he bih opisao kao "karabin".
zasto ne? sve je isto osim sto je kalibar manji?
Englezi kazu shotgun i rifle.
sacmarica i risanica...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Feb 2021, 23:14

AR15 fan wrote:Uopće mi nije jasno zašto bi netko napisao LK pošto je puška bila na streljački klub.
To sto je neki LK bio regan na streljacki klub ne znaci da je presto biti LK? opet ti kazem, sto se sekiras zbog toga kako su napisali, bitno da su napisali po PS-u i da je ona doma :D
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 08 Feb 2021, 18:31

Toliko me boli taj LK da sam čak i lovačko streljivo kupio (čitaj nema drugog u dućanu kod mene)...

Mauseras
Skupnik
Skupnik

Post by Mauseras » 29 Mar 2021, 23:02

OK, imam update o onoj ozloglašenoj M76 koju sam ovdje spomenuo, pa koga zanima, evo ga:

Malo sam stisnuo starog da to pogledamo, i sljedeće se ispostavilo:

Sa cijevi je samo odrezan sakrivač plamena, cijev ni kruna cijevi nisu taknute. Prije u ovom postu sam napisao da je cijev na kraju ravna, tu sam se zeznuo... Previdio sam činjenicu da postoji više vrsta kruna na cijevima, a na ovoj nije ona "standardna", nego je ona tipa "recessed target" (kao na S&W revolveru, barem na mom).

Kad smo pucali, metke je još uvijek nosila amo-tamo. Vojne malo bolje nego lovačke, ali opet. Jedan lovački metak mi je ostao u cijevi kad smo završili s pucanjem, pa sam ga pogledao i olovni vrh je bio razderan... Napunio sam još kojeg u spremnik, pa u cijev (u sigurnom smjeru, naravno), pa van, i svi su imali neku vrstu deformacije koja bi mogla utjecati na preciznost. Probao sam i lagano spustiti zatvarač da vidim da li zapinju za rampu, i da, zapinju... Drugi put sam probao pucati bez spremnika, stavljao sam metak u cijev, jedan po jedan, nosi ih sve u krug 9 i 10 (i koji flyer, moje greške)... Malo sam pogledao i vidio da je ona rampa kojom metci putuju iz spremnika pre gruba za soft pointove pa ih dere...

Eh sad, vojna puška nije predviđena za soft pointove, nego za FMJ zrna, što objašnjava ovo gore, ali zašto mi onda vojne baca okolo? Vojna isto rade nekonzistentne grupe, no to je do streljiva. Posudio sam kutiju vojnih od jednog, koja je bila dobro skladištena i svi metci su iz istog lota i nosila ih je super, a ove koje smo dosad pucali je netko starome dao u plastičnoj vreći za smeće, pa ih je on samo složio u kutije, prije ohoho godina... :A14:

Tako da eto, puška je u redu, samo rampa je*e soft pointove, a moji vojni metci su "iz smeća"...
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Post by jolly » 30 Mar 2021, 06:51

Ovo je cest problem kod 76, sa tom rampom, za SP metke. Dobro opisano!
Puskar to moze srediti, i prilagoditi rampu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Mar 2021, 14:13

Mauseras wrote:OK, imam update o onoj ozloglašenoj M76 koju sam ovdje spomenuo, pa koga zanima, evo ga:

Malo sam stisnuo starog da to pogledamo, i sljedeće se ispostavilo:

Sa cijevi je samo odrezan sakrivač plamena, cijev ni kruna cijevi nisu taknute. Prije u ovom postu sam napisao da je cijev na kraju ravna, tu sam se zeznuo... Previdio sam činjenicu da postoji više vrsta kruna na cijevima, a na ovoj nije ona "standardna", nego je ona tipa "recessed target" (kao na S&W revolveru, barem na mom).

Kad smo pucali, metke je još uvijek nosila amo-tamo. Vojne malo bolje nego lovačke, ali opet. Jedan lovački metak mi je ostao u cijevi kad smo završili s pucanjem, pa sam ga pogledao i olovni vrh je bio razderan... Napunio sam još kojeg u spremnik, pa u cijev (u sigurnom smjeru, naravno), pa van, i svi su imali neku vrstu deformacije koja bi mogla utjecati na preciznost. Probao sam i lagano spustiti zatvarač da vidim da li zapinju za rampu, i da, zapinju... Drugi put sam probao pucati bez spremnika, stavljao sam metak u cijev, jedan po jedan, nosi ih sve u krug 9 i 10 (i koji flyer, moje greške)... Malo sam pogledao i vidio da je ona rampa kojom metci putuju iz spremnika pre gruba za soft pointove pa ih dere...

Eh sad, vojna puška nije predviđena za soft pointove, nego za FMJ zrna, što objašnjava ovo gore, ali zašto mi onda vojne baca okolo? Vojna isto rade nekonzistentne grupe, no to je do streljiva. Posudio sam kutiju vojnih od jednog, koja je bila dobro skladištena i svi metci su iz istog lota i nosila ih je super, a ove koje smo dosad pucali je netko starome dao u plastičnoj vreći za smeće, pa ih je on samo složio u kutije, prije ohoho godina... :A14:

Tako da eto, puška je u redu, samo rampa je*e soft pointove, a moji vojni metci su "iz smeća"...
Ali mžeš koristiti lovačka zrna sa plastičnim ili vrhom koji je prekriven bakrenom košuljicom.
Ali savjetovao bih da ti puškar prilagodi taj donos metka.

Mauseras
Skupnik
Skupnik

Post by Mauseras » 30 Mar 2021, 14:32

Kad puška baš dođe do mene dat ću ju pa nek se to sredi. Trenutno mi je to nepotrebno pošto s njom u lov ne idem jer je skoro teška kao i ja... Bitno da sad znam da je puška u redu.
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Mar 2021, 14:53

Mauseras wrote:Kad puška baš dođe do mene dat ću ju pa nek se to sredi. Trenutno mi je to nepotrebno pošto s njom u lov ne idem jer je skoro teška kao i ja... Bitno da sad znam da je puška u redu.
E to je najvažnije! :A25:

Post Reply