spremnici kapaciteta 30 metaka

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

spremnici kapaciteta 30 metaka

Post by dundoivica » 20 Jun 2021, 20:24

aj ko se razumije nabavljam ar15 i volio bi da su mi spremnici normalne veličine. e sad dali se moze iz vana kupit 30 tostrelni spremnik pa da ga limitiram na 10 metaka ili o uopce nemoze uci u hr.
problem je sto kod nas ima samo malih orginal 10 metaka spremnika za kupiti nema ovih od 30 a da su limitirani.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: spremnici kapaciteta 30 metaka

Post by jolly » 20 Jun 2021, 20:42

kupi ga u sloveniji, i dogovori s trgovcem da ga trgovac da njihovom lokalnom puskaru da ga limitira na 10 komada. I da izda potvrdu o limitiranju.
nakon tog, plati sve troskove i uvezi ga s tom potvrdom u hrvatsku. nek ti posalje postom.

za moj pojam previse muke i troskova, ali ako te to veseli.....
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 20 Jun 2021, 21:47

to upravo tako puno muke ja bi dao svom puskaru koji bi to mebi napravio primjer 6 taki spremnika za 50 kn.
negdje sam vidio vec take dimenzijama su veliki ali limitirani vec. al nemog nac. problem je u tome sto ovi mali su ok al za takticke treninge i obuku koju cu s tom puskom radit i frend me učit oni mali spremnici su problem za rukovati.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 20 Jun 2021, 21:51

a i trebam jedan di ce stat imena vas koji ste mi pomogli donacijama. rekao sam da cu vase nadimke sa foruma dat ugravirat na jedan spremnik.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Jun 2021, 21:52

dundoivica wrote:a i trebam jedan di ce stat imena vas koji ste mi pomogli donacijama. rekao sam da cu vase nadimke sa foruma dat ugravirat na jedan spremnik.
To je lijepo od tebe! :A28:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 20 Jun 2021, 23:44

Kupiš blokadu koja mjenja floor retainer plate, izvadiš floor retainer plate, staviš blokadu i problem riješen. Vađenjem blokade van, bez floor retainer platea sila opruge izbija kroz dno spremnika koje nema što držati i spremnik je neupotrebljiv jer ne može zadržati svoj oblik niti ispuniti svoju funkciju.

Dokle god u zakonu ili pravilniku ne bude pisalo točno na koji način i čime se treba spremnik blokirati ovo smatram za sebe dovoljnim. Nisam imao negativnih reakcija niti previše upita. Iako za svaki slučaj nosim 11 puf patrona odgovarajućeg kalibra za koji je spremnik da mogu dokazati da ne može primiti 11. ako ih je 10 unutra.

Drži se pravila sigurnog rukovanja oružjem, ako radiš neki dril s oružjem radi to na opet se ponavljam siguran način, ako baš nekim slučajem bude kontakt sa policijom, jednostavno riješiš dilemu.

Ne kažem da nije nemoguće krivo tumačenje kao dosta toga i nelogičnosti, pa i kuršlus situacije, ali od svih ljudi koje poznam koji imaju takve ili na drugi način blokirane spremnike, ne znam za još ni jedan slučaj da je netko imao problema sa zakonom.
gen3_1020.jpg
pmag1020install_2.jpg

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 21 Jun 2021, 09:23

to al me zanima dali ja mogu izvana nabavit orginal 30 komada ima u hristo hr tih blokatora na 10 komada tri u paketu, samo neznam jel cu imat problema ako kupim izvana normalan spremnik.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 21 Jun 2021, 09:28

Problemi su moguci. Samo kolektivnih iskustava u tome nemamo. Po meni, jedino da uvezes blokirani spremnik s potvrdom puskara, je bez rizika. Sve ostalo, sreca, app ako prodje prodje, ako ne.... Ajoj... Ja se ne bih u to upustao.
Turn better into best!

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 21 Jun 2021, 09:31

pa da netrba mi da popusim oruzije zbog spremnika

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 21 Jun 2021, 09:33

jolly wrote:
dundoivica wrote:a i trebam jedan di ce stat imena vas koji ste mi pomogli donacijama. rekao sam da cu vase nadimke sa foruma dat ugravirat na jedan spremnik.
To je lijepo od tebe! :A28:
obečanje je obečanje

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 21 Jun 2021, 09:58

dundoivica wrote:pa da netrba mi da popusim oruzije zbog spremnika
Naravno. To je zdravi razum! :A25:
Turn better into best!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 21 Jun 2021, 10:00

Ja otvoreno kažem, što sam rekao i svima... spremnike sam nabavio prije nego se promjenio zakon, kad se promjenio zakon blokirao sam ih. Što sam nabavljao naknadno nakon promjene zakona nisam naručivao da mi dolazi poštom u Hrvatsku baš iz tog razloga da izbjegnem te nebuloze. Kupiš blokade, odeš u Sloveniju, kupiš spremnike, blokiraju ti ih u dućanu i voziš za Hrvatsku.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 21 Jun 2021, 10:10

je al mene iz pakraca put u sloveniju košta ko suho zlato. a onda mi se ne isplati ici za jedan dva onda skupit para onda vise ih kupit. imam ljude koji idu u sloveniju al nece se oni s time zezat. cim cuju oružije odma ne ne ništa sa time. tak sam bio pito covjeka da mi kupi futrolu u trkovini u sloveniji ma kaki. iako nema restrikcija i nemos ti njemu objasniti.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 25 Jun 2021, 11:03

dundoivica wrote:to al me zanima dali ja mogu izvana nabavit orginal 30 komada ima u hristo hr tih blokatora na 10 komada tri u paketu, samo neznam jel cu imat problema ako kupim izvana normalan spremnik.
Naravno da se mogu nabaviti. Sami spremnici nisu zabranjeni, zabranjeni su samo za vlasnike oružja B kategorije centralnog paljenja. Zato ih možeš kupiti i na Njuškalu. Ali ne možeš ih ti imati dok nisu blokirani. Ono što bi bilo najlakše, npr. naruči ih da dođu kod prijatelja ili rođaka koji nemaju oružje, odeš tamo s blokadama, odmah ih blokiraš i nosiš spremnike kući.

Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 25 Jun 2021, 11:29

super hvala

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 25 Jun 2021, 11:49

Ja bih bio oprezan sa time!
Živimo u Hrvatskoj :A13:

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 25 Jun 2021, 18:54

Ne bih ja baš rekao da je zabranjeno imati spremnik od 30 metaka, čak i ako imate registriran recimo AR15, jer zakon kaže:

b) dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 11 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja”

Dakle zakon kaže ako je umetnut zlo, ako stoji pored sve je potpuno legalno.

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 25 Jun 2021, 20:20

frulica wrote:Ne bih ja baš rekao da je zabranjeno imati spremnik od 30 metaka, čak i ako imate registriran recimo AR15, jer zakon kaže:

b) dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 11 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja”

Dakle zakon kaže ako je umetnut zlo, ako stoji pored sve je potpuno legalno.
Nije baš tako.

"(2) Nadležno tijelo rješenjem će oduzeti i ukinuti isprave o oružju te će oduzeti oružje i streljivo od osobe u čijem posjedu nađe spremnik koji se može pričvrstiti na poluautomatsko ili repetirajuće vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom i koji može primiti više od 20 naboja ili u slučaju dugog vatrenog oružja može primiti više od 10 naboja."
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 25 Jun 2021, 21:01

Dobra opaska, treba proskrolati i do sankcija :A25:
Još kad bi neki ćato bio tako revan da navede istoznačnice naziva istog kalibra gdje bi nam bio kraj.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 26 Jun 2021, 15:56

A da imaš repetirku koja prima AR magove? Da li onda moraju biti blokirani na 10 metaka?

Post Reply