Diana 350 Magnum Panther

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

wolker
Pozornik
Pozornik

Re: Diana 350 Magnum Panther

Post by wolker » 22 Jan 2010, 23:37

ima blizu 15 godina,jel se moze kako srediti taj luft?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jan 2010, 02:19

wolker wrote:ima preklopnu cijev a s godinama takve puske postaju neprecizne jer se pojavi luft gdje se cijev spaja sa tijelom puske
hvala sto si nas obavijestio... inace na kvalitetnim preklopnim puskama ne dolazi do lufta ako se puska normalno koristi, ako po njoj jaši neki rođo ili kakav đikan ili pola sela (jos uvijek o puski pricam perverznjaci jedni) onda i nakovanj moze dobiti lufta. i dobre i kvalitetne preklopne puske ne zaostaju po preciznosti za fixed barrel puskama, da si procitao stare KLIK-ove postove, naucio bi puno toga i manje postavljao šašava pitanja, covjek nemalo ima "doktorat iz zracnih pusaka", i sad ispada da smo svi mi koji imamo preklopne zracnice idioti jer nismo kupili pusku sa fixnom cijevi jer ce nam ova dobiti lufta na zglobu? Imam zastavinu zracnicu iz streljackog saveza, ispucala nepoznatu kolicinu olova, tko zna tko ju sve nije koristio i koliko je uopce stara, cijev stoji cvrsto ko kamen, od lufta ni L. A tvoji prijatelji bi mogli zategnuti saraf od osovine na zracnici, mozda se puska preporodi.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 23 Jan 2010, 06:56

nisam ja rekao da su preklopne zracnice neprecizne nego tako ljudi pisu po drugim forumima a sto se tice zatezanja sarafa na staroj slaviji 631 provao sam ali opet ima lufta.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jan 2010, 10:33

Pixi, to vrijedi samo za mehanicke nisane, ali ako je montirana optika onda dolazi do problema.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 23 Jan 2010, 10:57

moze on imati i lasersko navodenje na sebi, ako se nepirmjereno koristila, kao sto je mike rekao, i uslijed toga dobila lufta onda ce svejedno letiti diabole na sve strane.

inace, moj prijatelj ima slaviju 631 isto tu negdje 10-15 godina, odnio ju na servis i vratili mu ju sa servisa kao da je nova. nemam pojma da li se da popraviti ili ne, to nitko nemoze znati preko foruma. postoje razni nacini neprimjerenog koristenja koji mogu unisiti zracnicu toliko da je njen popravak jednostavno neisplativ....

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 23 Jan 2010, 12:50

ma uzeo ja jutros alat u ruke,stegnuo sve sarafe i sve na svom mjestu,samo se ne sjaji,da vas pitam sta mi je po vasem misljenju najpotrebnije na mod 48,stabilizator,kompenzator ili prigusivac zvuka ili da uzmem svo troje?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jan 2010, 14:20

Jel cijev sada ima lufta na toj Slaviji nakon zatezanja svega? jel se preciznost popravila?

Kakav je to stabilizator za dianu? kakav kompenzator? daj linkove od toga. jeli original Dianino ili sta? jer nemogu pronaci na njihovoj stranici

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 23 Jan 2010, 16:05

koji ce ti quratz prigusivac (moderator zvuka :D) na springerici :?:
svi ti modni detalji su totalno nebitni za gadjanje
uzmi zracnicu i uci se pogadjat metu, ali s oprezom jer necastivi uvijek vreba
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jan 2010, 17:48

moderator zvuka ima smisla na jakim zracnicama, provjerio sam, ima razlike u zvuku, pogotovo sa gledišta mete, sto je jako korisno pri lovu na štetočine.

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 23 Jan 2010, 17:57

sad je sve u redu,nema lufta niti malo na slaviji, a sto se tice ponude stabilizatora,kompenzatora i prigusivaca evo adrese pa pogledajte dolje pri dnu:
http://www.lovactrgovina.sail.hr/ponuda?g1=310&g2=5

sca
Pozornik
Pozornik

Post by sca » 23 Jan 2010, 18:15

Te sve tri stvari su ti isto i to ti skoro ne služi ničemu.Prednji kraj Diane je ionako dosta težak a što se tiče LUFTA Dijana 350 magnum ima ležaje na tom spoju tako da to nemoj upoređivati sa Slaviom kao da uspoređuješ Ladu Nivu i TOYOTU RAV 4. Inače 350 mag je jača ima dužu cijev lakše se napinje i sama je malo lakša od D 48 , 52 ,54.

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 24 Jan 2010, 10:13

ma znam ja da je diana magnum kvalitetna puska i ne uspoređujem je ja sa slavijom,slavije su jako kvalitetne i preciztne puske ali nisu dovoljne za ono sto ja trazim,mislim da cu ipak uzet mod 48 ili 52 jer zbog fiksne cijevi mogu stavit nogare na nju(privlace me nesto te nogare i gotovo),jel itko od vas iz inozemstva narucivao nekakve optike jer mislim da kod nas nema onoga sto ja trazim?

kantica
Razvodnik
Razvodnik

Post by kantica » 25 Jan 2010, 23:30

Ma ima kod nas svega,stvar je samo koliko želiš i možeš potrošiti.
Jedino ako ne tražiš baš nešto ekstremno.
Pamet u glavu i štap u ruke

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 26 Jan 2010, 17:23

ne kompliciraj, naruči si iz kine nogice ako ne onda iz dojčlanda ili austrije, sve ide možeš čak naručivati iz airgun shopova u americi

evo engleska: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

ili na izvoru: http://shop.ebay.com.hk/?_from=R40&_trk ... Categories

imaš na forumu i teme od članova koji su kupili i puno skuplje optike na netu pa malo pogledaj
武士道

Ognjem i mačem.

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 26 Jan 2010, 21:26

molio bih vas da mi date linkove od tih adresa gdje mogu kupiti bas odlicne optike za diana zracnicu,cijena nije bitna,samo bih volio da je iz hrvatske.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Jan 2010, 22:52

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 27 Jan 2010, 13:03

sto kazete na ovu optiku.hoce li izdrzati na diani?
http://lapis-plus-grupa.com/_izfotelje/ ... cts_id=222
i planiram staviti ovaj nosac optike:
http://lapis-plus-grupa.com/_izfotelje/ ... ucts_id=50
i mislim da cu kupiti dianu mod 460 magnum 5.5m

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 27 Jan 2010, 19:25

optika koja kosta 2k kuna, a na internetu se nemoze naci stranica od proizvodaca? neznam, meni tu nesto nevalja.

mike vam je predlozio tasco program optika, koje su od ove optike skuplje za 500-1000 kn, a neke su cak i puno jeftinije (cini mi se da je tasco world class optika 600-700, jest da je slozena u kini- ali ja znam ljude koji su je protiv svakog savjeta na karabine stavljali pa je drzala neko vrijeme) od ove koju ste stavili. pitanje je kod te optike da li cete dobiti ulozen novac, jer ovo je puno ulozenog novca. mozda netko ovdje ima vise iskustva s tim proizvodacem, pa vam ga nahvali- ja nemam nikakva.

osobno imam samo losa iskustva sa lapisom, od nocnih ciljnika pa do optika, nozeva i famoznih crosman zracnica, neznam, ja cim vidim da lapis nesto prodaje odmah mi to otpada. po meni postoje puno bolje optike za te novce.

wolker
Pozornik
Pozornik

Post by wolker » 27 Jan 2010, 19:44

ma nisam ja kupio tu optiku nego planiram pa zelim cuti vase savjete i iskustva,ipak kako kazete puno je tu ulozenog novca u igri.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2010, 20:17

Zivko Les wrote:osobno imam samo losa iskustva sa lapisom, od nocnih ciljnika pa do optika, nozeva i famoznih crosman zracnica, neznam, ja cim vidim da lapis nesto prodaje odmah mi to otpada. po meni postoje puno bolje optike za te novce.
to sam od vise izvora cuo da je puno lapis-plus optika vraceno na servis...

Post Reply