OPTIKE - Tko zna sto i kako ?
Re: OPTIKE - Tko zna sto i kako ?
Nisam još odlučio. Najvjerojatnije PCP 6,35 mm sa 4-16 x 44 optikom. Imam još mjesec dana za razmišljanje i čim odlučim napisat ću, naravno.Mirok wrote:Ajde napiši koju pušku,sistem i kalibar uzimaš?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Zracna puska nema drugu funkciju nego gadjanje u metu.
Ja bih ovo.
8-24 x 56, 30 mm tuba
Ja bih ovo.
8-24 x 56, 30 mm tuba
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Stvar je i u tome da ako uzimaš federicu onda moraš imati optiku koja može izdržati druk,kod PCPa nema tog problema.jungleboy wrote:Nisam još odlučio. Najvjerojatnije PCP 6,35 mm sa 4-16 x 44 optikom. Imam još mjesec dana za razmišljanje i čim odlučim napisat ću, naravno.Mirok wrote:Ajde napiši koju pušku,sistem i kalibar uzimaš?
Zato sam pitao,ima toga još ali stignemo sve,za mene ipak pogledati kroz optiku je važno.
To i je najbolja varijanta od tri ponuđenejolly wrote:Zracna puska nema drugu funkciju nego gadjanje u metu.
Ja bih ovo.
8-24 x 56, 30 mm tuba
To mi je jasno. Čim sam počeo proučavati tematiku naišao sam na to da federuše imaju jači druk i da uništavaju optike. I da optika na njima mora biti kvalitetna.Mirok wrote:Stvar je i u tome da ako uzimaš federicu onda moraš imati optiku koja može izdržati druk,kod PCPa nema tog problema.jungleboy wrote:Nisam još odlučio. Najvjerojatnije PCP 6,35 mm sa 4-16 x 44 optikom. Imam još mjesec dana za razmišljanje i čim odlučim napisat ću, naravno.Mirok wrote:Ajde napiši koju pušku,sistem i kalibar uzimaš?
Zato sam pitao,ima toga još ali stignemo sve,za mene ipak pogledati kroz optiku je važno.
Kod vortexa je druk manji i optike ga lakše podnose
Kod PCP nisam našao da su optike patile
Sada sam 90% siguran da ću uzeti PCP a i ova optika koju gledam je po recenzijama dobra pa mislim da ne bi trebao imati problema sa tom kombinacijom
Ne boj se za optiku na PCP. Neće je slomiti. I za montažu imaš jako puno slobode.
Fedreuša je kao kinetički čekić. Prvo je zrak i dijabola gurnu natrag, onda klip udari naprijed. G sile su ogromne.
Jedan je lik stavio slow motion kameru i krenuo računati za magnum springericu. G sile su veće nego na .300 win mag. I to prema naprijed, malo je optika i montaža koje se sa tim nose. I nisu jeftine.
Poslušaj Miroka i pogledaj kroz optiku. Jeftiniji rang optika zna jako mutiti sliku sa zoomom. Džabe ti je 15x ako je mutno.
Ako ima fiksni paralks, okreni je na 100m i napravi "head bob" ovo bi ti moglo biti bitno. Znači mičeš glavu lijevo desno, gore dolje i gledaš miče li se končanica sa cilja.
Ako misliš gađati papir, a sa vremenom sigurno hoćeš. SFP je OK i uštediti će koju kunu. Provjeri turret follow up.
Ako misliš ostati na limenkama na random daljini, onda FFP sa finom končanicom. Provjeri ostaje li u centru sa promijenom zooma. Ciljaš hold over i hold under tehnikom (ako si dignuo optiku). Nemoj puno čačkati po turettima jeftinih optika, brzo se troši i kvari.
Optiku ćeš vjerovatno sam montirati.
Prvo okreći optiku i miči turette dok se centar končanice ne dovede u os vrtnje. Tada je u optičkom centru.
Stavi u cijev bijeli pamuk. Okreni prema ogledalu. Naciljaj centar optike i okreći dok ti končanica ne stoji točno po sredini cijevi, onda zategni.
Nakon toga okreni na horizont i namjesti horizantalu savršeno sa horizontom i tada namjesti bubble level i zategni.
Ja na kraju još provjerim laserom da su puška i optika zaista u ravnini. Ako nisu, nešto je pošlo naopako.
Ovo ti je jako bitno ako misliš ići na velike padove. Cant error se mjeri u metrima. Obavezno baci oko na bubble level prije povlačenja obarača.
Fedreuša je kao kinetički čekić. Prvo je zrak i dijabola gurnu natrag, onda klip udari naprijed. G sile su ogromne.
Jedan je lik stavio slow motion kameru i krenuo računati za magnum springericu. G sile su veće nego na .300 win mag. I to prema naprijed, malo je optika i montaža koje se sa tim nose. I nisu jeftine.
Poslušaj Miroka i pogledaj kroz optiku. Jeftiniji rang optika zna jako mutiti sliku sa zoomom. Džabe ti je 15x ako je mutno.
Ako ima fiksni paralks, okreni je na 100m i napravi "head bob" ovo bi ti moglo biti bitno. Znači mičeš glavu lijevo desno, gore dolje i gledaš miče li se končanica sa cilja.
Ako misliš gađati papir, a sa vremenom sigurno hoćeš. SFP je OK i uštediti će koju kunu. Provjeri turret follow up.
Ako misliš ostati na limenkama na random daljini, onda FFP sa finom končanicom. Provjeri ostaje li u centru sa promijenom zooma. Ciljaš hold over i hold under tehnikom (ako si dignuo optiku). Nemoj puno čačkati po turettima jeftinih optika, brzo se troši i kvari.
Optiku ćeš vjerovatno sam montirati.
Prvo okreći optiku i miči turette dok se centar končanice ne dovede u os vrtnje. Tada je u optičkom centru.
Stavi u cijev bijeli pamuk. Okreni prema ogledalu. Naciljaj centar optike i okreći dok ti končanica ne stoji točno po sredini cijevi, onda zategni.
Nakon toga okreni na horizont i namjesti horizantalu savršeno sa horizontom i tada namjesti bubble level i zategni.
Ja na kraju još provjerim laserom da su puška i optika zaista u ravnini. Ako nisu, nešto je pošlo naopako.
Ovo ti je jako bitno ako misliš ići na velike padove. Cant error se mjeri u metrima. Obavezno baci oko na bubble level prije povlačenja obarača.
IB43, lijepo si opisao tu montažu optike na pušku. Morat ću to još malo proučiti makar mi to ne izgled komplicirano...
Vidim da se spominju jeftinije optike. Kolike su cijene ti jeftinijih? Čisto da vidim da li isto mislimo
. Vidio sam da ima nekih jeftinih od 300,400 kuna. To su valjda neke kineske replike
. Do koje cijene je taj jeftiniji rang optika?
Vidim da se spominju jeftinije optike. Kolike su cijene ti jeftinijih? Čisto da vidim da li isto mislimo
Ove cijene koje spominješ .....nemoj ni pokušati,bačena lova.
Zato sam te i pitao što kupuješ-puška,optika, kužiš?
To što si naveo.jungleboy wrote:IB43, lijepo si opisao tu montažu optike na pušku. Morat ću to još malo proučiti makar mi to ne izgled komplicirano...
Vidim da se spominju jeftinije optike. Kolike su cijene ti jeftinijih? Čisto da vidim da li isto mislimo. Vidio sam da ima nekih jeftinih od 300,400 kuna. To su valjda neke kineske replike
. Do koje cijene je taj jeftiniji rang optika?
Da ti muti sliku sa zoomom ćeš naletiti i na 1.500,00 Kn
Pogledaj kroz optiku prije kupnje.
Najbolje napiši što kupuješ. Ima ljudi na forumu koji su koristili puno toga, možda baš i taj model.
Dobiti ćeš konkretniji odgovor.
Jungle,evo npr naš moderator Mike ja nedavno kupio optiku za malokalibarku i nešto smo ju komentirali.
Mislim da je to rang koji tražiš pa ga možeš priupitati,zato je to dobro napisati.
Mislim da je to rang koji tražiš pa ga možeš priupitati,zato je to dobro napisati.
Te nisam ni mislio uzimati. Samo sam ih spomenuo jer su po cijeni najjeftinije. Čisto da vidim šta se smatra pod jeftinim optikaka. Do koliko para su jeftineMirok wrote:Ove cijene koje spominješ .....nemoj ni pokušati,bačena lova.
Potražit ću onda da vidim šta je Mike uzeo. Da li je to rang kojeg gledamMirok wrote:Jungle,evo npr naš moderator Mike ja nedavno kupio optiku za malokalibarku i nešto smo ju komentirali.
Ne mogu naći koju optiku je Mike uzeo ali evo ovako nešto gledam
https://www.pyramydair.com/s/a/UTG_Accu ... Rings/4223
Pošalji mu PP?jungleboy wrote:Ne mogu naći koju optiku je Mike uzeo ali evo ovako nešto gledam
Ovisi to i zašto se optika koristi. Pogledaj cijenu S&B 5-45x56 PM II sa tremor končanicom. Da vidiš što je skupo.jungleboy wrote:Te nisam ni mislio uzimati. Samo sam ih spomenuo jer su po cijeni najjeftinije. Čisto da vidim šta se smatra pod jeftinim optikaka. Do koliko para su jeftineMirok wrote:Ove cijene koje spominješ .....nemoj ni pokušati,bačena lova.
Zato sam te i pitao što kupuješ-puška,optika, kužiš?.
Sada sam pogledao tu S&B 5-45x56 PM II. Cijena je 5k eura. Tako nešto mi sada nema smisla uzimati ali jednog dana ako mi krene... tko zna 
Ok, poslat ću mu PP da mi kaže što je uzeo i kako je zadovoljanMirok wrote:Pošalji mu PP?jungleboy wrote:Ne mogu naći koju optiku je Mike uzeo ali evo ovako nešto gledam
- istra champion
- Cinker - bojna

Imaš tu na forumu, link specijalizirane firme, sa iskustvom, optics-trade u Slo, šalju u HR, veliki izbor optika i što je najbitnije, možeš dobiti savjet struke pri odabiru željene optike.
Sretno
Sretno
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Upravo, tako. Potvrdjujem!!!istra champion wrote:Imaš tu na forumu, link specijalizirane firme, sa iskustvom, optics-trade u Slo, šalju u HR, veliki izbor optika i što je najbitnije, možeš dobiti savjet struke pri odabiru željene optike.
Sretno
Turn better into best!
Sada sam malo pogledao njihovu stranicu. Imaju stvarno veliki izbor optika i treba tu više vremena da se sve to pogleda. Ovako nabrzinu kada sam ubacio u filter našao sam otprilike optiku po karakteristikama kakve tražim. To je Vortex Diamondback Tactical 4-16x44 FFP.
https://www.optics-trade.eu/hr/vortex-d ... 4-ffp.html
Sada ću to još malo proučiti ali nekako mi se ona UTG što sam stavio link više sviđa
.
https://www.optics-trade.eu/hr/vortex-d ... 4-ffp.html
Sada ću to još malo proučiti ali nekako mi se ona UTG što sam stavio link više sviđa