Hrvatski NRA
Re: Hrvatski NRA
Pametno rečeno,kada će se više nešto početi!?
E sada,najprije neka ustvrdimo tko je za što!?
Tko zna s financijama...
(i najvaznije,da je od povjerenja,po mogučnosti bivši branitelj,u njih imam nekako najviše povjerenja)
Tko je za web designe...
Tko ima veze(lobbing)...
Tko je a odnose s javnošću...
Tko može osigurati prostorije...
Po mogučnosti,trebao bi nam netko sa političkim iskustvom,
koji zna što je sve potrebno u takvom vidu aktivnosti...
I jedan iznimno važan "detalj" DECENTRALIZACIJA !!!
Hrvatska nije Zagreb niti Pula,nego su Pula i Zagreb u Hrvatskoj!!!
Organizirajte nekakva okupljanja,natjecanja,prezentacije
malo i u Splitu,Makarskoj,Osijeku,Slavonskom Brodu,Kninu,Dubrovniku,Vukovaru...
Vjerujem da bi najviše članova imalo upravo iz Damacije i Slavonije!
Evo baš danas razgovarah s par poznanika i reakcije su uglavnom
oduševljenje i nevjerica,svi kažu "super","da bar","daj Bože"...
Ima i nonih koji te tupo pogledaju sa neizastovnin "šta't je to?!"
)
Proble, je što svi razmišljaju;"ajde dobro,ali di ću ti je to...neću brzat....ako išta od toga bude samo zovi..."
Rijetko koja udruga ili revolucija u pošetku ima više od 10 osnivača,ako iti toliko,znaći
dosta nas je!
Problem su samo,kao i uvijek...financije!
Ja npr.,na tom polju ne mogu skoro ništa pomoći,
znate kako je,studij i sva prateća sr..a ...
Vidim da je registrirano 385 korisnika...neka svatko dade koliko je postova postao
plus 10kn(jer neki nisu nikada postali,uz to bi počistili mrtve accounte!
)
Vjerujem da ovdje ima par dobrostojećih članova na forumu koji su voljni donirati i više!
Ja ću nastojati kontaktirati prijetelje iz Amerike i NRA
da podijele s nama svoje iskustva!
E sada,najprije neka ustvrdimo tko je za što!?
Tko zna s financijama...
(i najvaznije,da je od povjerenja,po mogučnosti bivši branitelj,u njih imam nekako najviše povjerenja)
Tko je za web designe...
Tko ima veze(lobbing)...
Tko je a odnose s javnošću...
Tko može osigurati prostorije...
Po mogučnosti,trebao bi nam netko sa političkim iskustvom,
koji zna što je sve potrebno u takvom vidu aktivnosti...
I jedan iznimno važan "detalj" DECENTRALIZACIJA !!!
Hrvatska nije Zagreb niti Pula,nego su Pula i Zagreb u Hrvatskoj!!!
Organizirajte nekakva okupljanja,natjecanja,prezentacije
malo i u Splitu,Makarskoj,Osijeku,Slavonskom Brodu,Kninu,Dubrovniku,Vukovaru...
Vjerujem da bi najviše članova imalo upravo iz Damacije i Slavonije!
Evo baš danas razgovarah s par poznanika i reakcije su uglavnom
oduševljenje i nevjerica,svi kažu "super","da bar","daj Bože"...
Ima i nonih koji te tupo pogledaju sa neizastovnin "šta't je to?!"
Proble, je što svi razmišljaju;"ajde dobro,ali di ću ti je to...neću brzat....ako išta od toga bude samo zovi..."
Rijetko koja udruga ili revolucija u pošetku ima više od 10 osnivača,ako iti toliko,znaći
dosta nas je!
Problem su samo,kao i uvijek...financije!
Ja npr.,na tom polju ne mogu skoro ništa pomoći,
znate kako je,studij i sva prateća sr..a ...
Vidim da je registrirano 385 korisnika...neka svatko dade koliko je postova postao
plus 10kn(jer neki nisu nikada postali,uz to bi počistili mrtve accounte!
Vjerujem da ovdje ima par dobrostojećih članova na forumu koji su voljni donirati i više!
Ja ću nastojati kontaktirati prijetelje iz Amerike i NRA
da podijele s nama svoje iskustva!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

hahahahah =) nemogu se ne naći prozvan, evo, časkom cu izbrojiti 1500kn...Oerlikon wrote:Vidim da je registrirano 385 korisnika...neka svatko dade koliko je postova postao
vidjet cemo koliko ce junaka biti kad opet bude trebalo skupiti donacije za forum da se produzi hosting...
a racunaj da smo ga prvi put nas 3 sami platili, drugi put ga je admin sam platio (sam si je kriv sto nije reklamirao u garantnom roku =) kad se kurvao po dalmaciji ) al se naplatio lovom koju smo dobili u donacije od svega par clanova (svi su dali koliko su mogli u tom trenutku) tako da je to ok...
to sto sam ja tu od osnivanja foruma i puno "kenjam" po forumu sad bi to jos morao i platiti za udrugu upitne budućnosti? Nije meni problem dati lovu, no dati lovu za nesto o cemu nemam pojma kako ce funkcionirati... sjeti se ovog sto si napisao kada tvoj broj postova dodje do kojih 1000, kako ces ti sponzorirati soma kuna za udrugu kad si prvi rekao da nemas novaca?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
To se naravno ne odnosi na one koji su osnovali i održavaju stranicu
Samo prijedlog!
Malo bi ga rebalo doraditi ali ideja je dobra.
Zar ne?!
Ti si Mikey ionako dovoljno ućinio i objašnjavaš neukim budalama
(poput mene) pravne stvari kojim sa vecina ne zeli zamarati...
Kao što rrekoh,moglo bi se pomoći i izvanmaterijalno,ono što ti rvno radiš...
Isto tako vjerujem da nekima koji imaju desetak cijevi od po soma eura
nebi bilo problem izdvojiti soma kuna za nesto takvo.
Samo prijedlog!
Malo bi ga rebalo doraditi ali ideja je dobra.
Zar ne?!
Ti si Mikey ionako dovoljno ućinio i objašnjavaš neukim budalama
(poput mene) pravne stvari kojim sa vecina ne zeli zamarati...
Kao što rrekoh,moglo bi se pomoći i izvanmaterijalno,ono što ti rvno radiš...
Isto tako vjerujem da nekima koji imaju desetak cijevi od po soma eura
nebi bilo problem izdvojiti soma kuna za nesto takvo.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ali o tome ti govorim... svatko ce onda reci e ja nemogu zbog ovog ili zbog onog... treba odrediti fixnu clanarinu, kao sto je netko rekao, ne presimbolicnu ali ne i da si ju oni losijeg financijskog stanja nemogu priustiti... jer tko ce odrediti tko moze i mora a tko nemoze i nemora platiti? ovo s brojem postova ne igra nikako, no mi smo se po starom hrvatskom obicaju vec uhvatili financija i odredjivanja koliko tko mora platiti a zec je još u šumi...
[cinizam mode ON]
nesmijemo se zaboraviti dogovoriti kako cemo te novce medjusobno podjeliti kad ih skupimo pa tek onda krecemo na osnivanje udruge...
[cinizam mode OFF]
[cinizam mode ON]
nesmijemo se zaboraviti dogovoriti kako cemo te novce medjusobno podjeliti kad ih skupimo pa tek onda krecemo na osnivanje udruge...
[cinizam mode OFF]
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
^^ ROFL
Ej nemoj mene zaboravit kad se bude dijelila lova..ihihihi..
Inače, nadam se da će bit nešto od ovoga.
Ej nemoj mene zaboravit kad se bude dijelila lova..ihihihi..
Inače, nadam se da će bit nešto od ovoga.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- shelby-eleanor
- Desetnik

poceli ste od naziva udruge sto je imho, najmanje vazno.. od toga su ipak vazniji sami clanovi, odnosno osnivaci, vodje, financijeri, nacini financiranja i kolicina potrebnog kapitala za osnivanje i normalan rad udruge, hijerarhija clanova, njihova prava i obveze, njihovi zadaci i aktivnosti itd itd.. no, problem je ocit! svi govore "osnujte, radite, financirajte, borite se", a nitko ne poduzima nista. dok se ne okupi VECA skupina ljudi koji su voljni UCINITI NESTO (i ne samo to, nego konstantno financirati i biti aktivan clan udruge), zbilja nema smisla osnivati ovakvu udrugu u ovakvoj drzavi.
posto takvih ljudi ovdje nema, ili ih ima nedovoljan broj - HR NRA mozete zaboraviti!
btw. clanarine porporcionalne broju postova na forumu su sulude (ne samo zato sto broj postova nema apsolutno nikakve veze s financijskim mogucnostima pojedinca nego cak i kad bi se placalo po tom sistemu - sredstava bi bilo premalo), kao i sto je dodjeljivanje odredjenih uloga braniteljima jer se u njih ima najvise povjerenja (status branitelja mogu i ja dobit preko veze iako sam imala 4 godine kad je rat poceo
)..
posto takvih ljudi ovdje nema, ili ih ima nedovoljan broj - HR NRA mozete zaboraviti!
btw. clanarine porporcionalne broju postova na forumu su sulude (ne samo zato sto broj postova nema apsolutno nikakve veze s financijskim mogucnostima pojedinca nego cak i kad bi se placalo po tom sistemu - sredstava bi bilo premalo), kao i sto je dodjeljivanje odredjenih uloga braniteljima jer se u njih ima najvise povjerenja (status branitelja mogu i ja dobit preko veze iako sam imala 4 godine kad je rat poceo
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
Mislio sam na ljude s "pedigreom" kojima novac malo znaći!
Imaš pravo!
Za tako nešto je potreban skupina dokonih fanatika
bez posla,u mirovini,po mogucnosti dobro situirani...)
i stalan izvor financiranja(HS kada bi i nesto pomogao
ne bi bilo dovoljno,drugih tvornica oružje nemamo...)
Jedino ako netko može pristupiti nekoj javnoj osobi
za koju se zna da je bogata i ljubitelj oružja,
pa takvih bi u RH trebao biti,zar ne?!
Imaš pravo!
Za tako nešto je potreban skupina dokonih fanatika
bez posla,u mirovini,po mogucnosti dobro situirani...)
i stalan izvor financiranja(HS kada bi i nesto pomogao
ne bi bilo dovoljno,drugih tvornica oružje nemamo...)
Jedino ako netko može pristupiti nekoj javnoj osobi
za koju se zna da je bogata i ljubitelj oružja,
pa takvih bi u RH trebao biti,zar ne?!
- blackpowder
- Nadnarednik

U zadnjih pet-šest postova iskristalizirali su se problemi s kojima sam se i sam borio kad sam naivno počeo okupljati ljude oko ideje NRA. Dobio sam pristanak nekih dvadesetak uvjetno ću ih nazvati javnh osoba (vezanih uz oružje) koji su ostavili dosadašnjim aktivnostima POZITIVNOG traga. Kad se došlo do pitanja inicijalne love - nastao je vakum. Ne da oni nisu željeli doprinijeti financijski nego jednostavno udruga te vrste nemože egzistirati bez debelog proračuna koji se teško može napuniti samo članarinom. Charlton Heston nije bio dugogodišnji predsjednik NRA samo zbog svog entuzijazma već i zahvaljujući i svojim obilnim donacijama a imamo li mi nekog takvog? Goran Višnjić? Kerum? Možda Todorić - on je lovac? Zagorec? Da Zagorec je dobar, branitelj, ima veliku kolekciju oružja a ni lovuše mu ne fali ......UPS........možda da pričekamo 7 godina?
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Nisam zano za Gorana Višnjića da je isto ljubitelj oružja,nice!
Todorić...mislim da je to tip koji bi oružje i lov oduzeo masama
i rado prisvojio lovista za sebe i svoje poslovne partnere...
Zagorec...pokvaren,beskurpulozan,bezobrazno bogat....u tome bi vidio priliku za novu zaradu,
(ovog puta bar ne na tuđoj krvi,nego užitku)što znaći da bi se trudio...ODLIČNO!!!
znaći da bi se trudio!
Jedini je problem kako bi to šira javnost prihvatila,mođda jeedino neka vrsta tajnog ugovora
dolazi u pitanje..."Vi nama lovu,mi se borimo za liberalnije zakone o oužju i manje poreze,
Vi se bezobrazno obogatite na procvalom tržištu!"
Uistinu,da je rijeć o Crnom Đavlu (ipak ne o onom Crvenom
)
ako će u tome pomoći...nema problema...cilj opravdava sredstvo!
A što je s Rojsom i Čirom?!
Todorić...mislim da je to tip koji bi oružje i lov oduzeo masama
i rado prisvojio lovista za sebe i svoje poslovne partnere...
Zagorec...pokvaren,beskurpulozan,bezobrazno bogat....u tome bi vidio priliku za novu zaradu,
(ovog puta bar ne na tuđoj krvi,nego užitku)što znaći da bi se trudio...ODLIČNO!!!
znaći da bi se trudio!
Jedini je problem kako bi to šira javnost prihvatila,mođda jeedino neka vrsta tajnog ugovora
dolazi u pitanje..."Vi nama lovu,mi se borimo za liberalnije zakone o oužju i manje poreze,
Vi se bezobrazno obogatite na procvalom tržištu!"
Uistinu,da je rijeć o Crnom Đavlu (ipak ne o onom Crvenom
ako će u tome pomoći...nema problema...cilj opravdava sredstvo!
A što je s Rojsom i Čirom?!
Je moramo se dogovoriti i za službene aute koje će uvaženi zastupnici voziti. Mislim da bi bili najbolji onakvi kakvog si je mislil nabaviti velecjenjeni gradonačelnik Banderas. Zaboravil sam napomenuti i službene mobitele, tak da stalno mogu biti online u dosluhu sa trustom umova nas na forumu i službeno naoružanje, jer kakav je to predstavnik HR NRA ako nema bar dva pištolja i pumpericu u prtljažniku. Mala šala, ako bude nešto od toga uz vas sam.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Dobro je da se pokrenulo, premda mislim slijedece:
Tu funkciju bi trebao obnasati krovni savez - dakle streljacki savez Hrvatske i lovacki savez Hrvatske.
I ako oni to ne obnasaju na zadovoljavajuci nacin - onda bi trebalo smjeniti rukovodstvao krovnih udruga.
Vlasnici oruzja su (u vecini slucajeva):
Lovci - kroz lovacki savez
Strijelci - kroz streljacki savez.
Kolekcionari - (ne znam sd jel postoji neka krovna udruga)
Sluzbene osobe.
Medjutim, najbrojnija skupina su strijelci i lovci.
I sad ispada da se zbog nesposobnosti ili nezadovoljavajuceg zastupanja interesa vlasnika oruzja unutar njihovih krovnih udruga - formira nova treca udruga, a po definiciji da bi imao pravo na oruzje moras jos biti i clan jedne druge udruge - dakle barem dvije godisnje clanarine - za nekog strijelca ili lovca.
Zar je moguce da je lakse pokrenuti trecu udrugu, nego mijenjati rukovodstvo postojecih?
jedan prosjecan lovac u HR bi ovako imao: (godisnja clanarina u LU, godisnja lovacka markica, lovacka iskaznica na 5 godina PLUS clanarina u hrvatski NRA), ne treba zabraviti da postoji jako velik broj umirovljenih lovaca koji imaju slabije prihode i svaki dodatni trosak in tesko pada.
Iskreno, podrzavam inicijativu kroz rad nove udruge, ali sumnjam u neki pozitivni efekt i masovni odaziv.
Tu funkciju bi trebao obnasati krovni savez - dakle streljacki savez Hrvatske i lovacki savez Hrvatske.
I ako oni to ne obnasaju na zadovoljavajuci nacin - onda bi trebalo smjeniti rukovodstvao krovnih udruga.
Vlasnici oruzja su (u vecini slucajeva):
Lovci - kroz lovacki savez
Strijelci - kroz streljacki savez.
Kolekcionari - (ne znam sd jel postoji neka krovna udruga)
Sluzbene osobe.
Medjutim, najbrojnija skupina su strijelci i lovci.
I sad ispada da se zbog nesposobnosti ili nezadovoljavajuceg zastupanja interesa vlasnika oruzja unutar njihovih krovnih udruga - formira nova treca udruga, a po definiciji da bi imao pravo na oruzje moras jos biti i clan jedne druge udruge - dakle barem dvije godisnje clanarine - za nekog strijelca ili lovca.
Zar je moguce da je lakse pokrenuti trecu udrugu, nego mijenjati rukovodstvo postojecih?
jedan prosjecan lovac u HR bi ovako imao: (godisnja clanarina u LU, godisnja lovacka markica, lovacka iskaznica na 5 godina PLUS clanarina u hrvatski NRA), ne treba zabraviti da postoji jako velik broj umirovljenih lovaca koji imaju slabije prihode i svaki dodatni trosak in tesko pada.
Iskreno, podrzavam inicijativu kroz rad nove udruge, ali sumnjam u neki pozitivni efekt i masovni odaziv.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Bravo Jolly...
potpisujen od riči do riči...
Svi znamo što rade likovi u vrhu HLS i HSS... usidravaju svoju guzu u fotelji...
Ko meni more reć da se isto neće dogoditi i s bilo kojon novon udrugon...???
Ajde, neka me neko uvjeri da san u krivu... i prvi ću se učlaniti...
potpisujen od riči do riči...
Svi znamo što rade likovi u vrhu HLS i HSS... usidravaju svoju guzu u fotelji...
Ko meni more reć da se isto neće dogoditi i s bilo kojon novon udrugon...???
Ajde, neka me neko uvjeri da san u krivu... i prvi ću se učlaniti...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Hawk,
Hvala na prethodnom.
naime moje razmisljanje o tome je slijedece:
NRA je americka tvorevina i u osnovi lobisticka organizacija, koja ima osnovu u njihovom 2. ustavnom amandmanu koji daje pravo svakom da bude naoruzan, a to federalno pravo cesto se kompromitira raznim zakondoavstvima saveznih drzava.
takodjer je iz ocitih razloga podrzavan od oruzno industrijskog lobija.
Ako govorimo o strijelcima, lovcima ili vlasnicima oruzja za samoobranu ili kolekciju u americi: oni nisu obavezni biti clanovi bilo kakve udruge. Dozvola za lova, recimo, placa se sitno u pausalu, vjerujem u vecini drzava.
Postoje, naravno klubovi ic drustva, ali ako nije clan nekog od lokalnih drustava - vlasnik oruzja nije nicim limitiran u svom pravu.
Kod nas je obrnuto. I stvari su malo izvitoperene.
ljubitelj oruzja ako zeli imati oruzje u kuci, mora biti aktivni natjecatelj ili lovac sa ispitom i iskaznicom.
Zakon ga tjera u udrugu, ili mora odustati od zelje za oruzjem.
Ima i drugih primjera:
Recimo, bavim se ribolovom.
Za to mi treba barka.
Onda sam clan ribolovnog drustva, jer kroz clanstvo u toj udruzi ostvarujem pravo na pristupacan i jeftin vez.
I sad ispada da sam clan ribarskog drustva - samo zato jer imam barku.
A sam ribolov mogu obavljati i imati sve dozvole neovisno o tom da li sam clan ribolovnog drustva ili ne.
Zvuci nelogicno, zar ne?
Ovo je gore moj primjer.
Takodjer:
Clan sam profesionalne udruge svoje struke.
Ali prestao sam placati clanarinu - jer ne vidim efekta:
prvo, postoji jos 6-7 udruga istog tipa u hrvatskoj, ali nema zajednickog efekta prema zakonodavcu, i konkretno mojoj struci je sve gore.
Ako uzmete primjer razlicitih i brojnih braniteljskih udruga (ne znam koliko ih ima), ali ostaje cinjenica da je braniteljima sve losije i da se nihova prava sve teze ostvaruju, ili zakidaju.
Koliko imamo razlicitih sindikata?
Efekat na radnicka prava?
Svima poznat.
Moja je teorija sto je vise udruga, tim je teze u djelovati koordinarno u interesu odredjene sire interesne zajednice i samim tim se namjeravani efekat ne postize, osim sve vece birokratizacije, a jedinstvena poruka ne stize do zakonodavca.
Po meni, kad vec govorimo o NRA u hrvatskoj, a gledajuci kroz postojeci zakon o udrugama onda bi to trebalo biti organizirano na nacin da NRA postoji samo kao jedna organizacija, a unutar nje sve ostale sekcije koje djeluju koordinirano kroz jedno tijelo:
Dakle, Lovacka sekcija, streljacka sekcija, sekcija ljubitelja oruzja, kolekcionari, sluzbene osobe.
Sva osposobljavnja i programi - opet da se sprovode kroz istu tu organizaciju: rukovanje oruzjem, samoobrana, lovacko streljastvo, re-loading, crni barut, sigurnost, i tako dalje.
A takodjer bi morala imati jak utjecaj na medije i jaku web stranicu sa kontaktima na koje neko uvjek odgovori.
(Ja kad sam slao upite u streljacki savez mailom, nisam nikad dobio odgovor)
Ako odete na web stranicu NRA - tamo je upravo tako to rijeseno.
Ako ostane postojeci sistem: Lovacki savez za sebe, streljacki savez za sebe, hrvastki NRA za sebe neovisno - djelovat ce razjedinjeno bez nekog efekta na vlast i zakonodavca, i nista od tog - vec kao u gornjim primjerima.
Hvala na prethodnom.
naime moje razmisljanje o tome je slijedece:
NRA je americka tvorevina i u osnovi lobisticka organizacija, koja ima osnovu u njihovom 2. ustavnom amandmanu koji daje pravo svakom da bude naoruzan, a to federalno pravo cesto se kompromitira raznim zakondoavstvima saveznih drzava.
takodjer je iz ocitih razloga podrzavan od oruzno industrijskog lobija.
Ako govorimo o strijelcima, lovcima ili vlasnicima oruzja za samoobranu ili kolekciju u americi: oni nisu obavezni biti clanovi bilo kakve udruge. Dozvola za lova, recimo, placa se sitno u pausalu, vjerujem u vecini drzava.
Postoje, naravno klubovi ic drustva, ali ako nije clan nekog od lokalnih drustava - vlasnik oruzja nije nicim limitiran u svom pravu.
Kod nas je obrnuto. I stvari su malo izvitoperene.
ljubitelj oruzja ako zeli imati oruzje u kuci, mora biti aktivni natjecatelj ili lovac sa ispitom i iskaznicom.
Zakon ga tjera u udrugu, ili mora odustati od zelje za oruzjem.
Ima i drugih primjera:
Recimo, bavim se ribolovom.
Za to mi treba barka.
Onda sam clan ribolovnog drustva, jer kroz clanstvo u toj udruzi ostvarujem pravo na pristupacan i jeftin vez.
I sad ispada da sam clan ribarskog drustva - samo zato jer imam barku.
A sam ribolov mogu obavljati i imati sve dozvole neovisno o tom da li sam clan ribolovnog drustva ili ne.
Zvuci nelogicno, zar ne?
Ovo je gore moj primjer.
Takodjer:
Clan sam profesionalne udruge svoje struke.
Ali prestao sam placati clanarinu - jer ne vidim efekta:
prvo, postoji jos 6-7 udruga istog tipa u hrvatskoj, ali nema zajednickog efekta prema zakonodavcu, i konkretno mojoj struci je sve gore.
Ako uzmete primjer razlicitih i brojnih braniteljskih udruga (ne znam koliko ih ima), ali ostaje cinjenica da je braniteljima sve losije i da se nihova prava sve teze ostvaruju, ili zakidaju.
Koliko imamo razlicitih sindikata?
Efekat na radnicka prava?
Svima poznat.
Moja je teorija sto je vise udruga, tim je teze u djelovati koordinarno u interesu odredjene sire interesne zajednice i samim tim se namjeravani efekat ne postize, osim sve vece birokratizacije, a jedinstvena poruka ne stize do zakonodavca.
Po meni, kad vec govorimo o NRA u hrvatskoj, a gledajuci kroz postojeci zakon o udrugama onda bi to trebalo biti organizirano na nacin da NRA postoji samo kao jedna organizacija, a unutar nje sve ostale sekcije koje djeluju koordinirano kroz jedno tijelo:
Dakle, Lovacka sekcija, streljacka sekcija, sekcija ljubitelja oruzja, kolekcionari, sluzbene osobe.
Sva osposobljavnja i programi - opet da se sprovode kroz istu tu organizaciju: rukovanje oruzjem, samoobrana, lovacko streljastvo, re-loading, crni barut, sigurnost, i tako dalje.
A takodjer bi morala imati jak utjecaj na medije i jaku web stranicu sa kontaktima na koje neko uvjek odgovori.
(Ja kad sam slao upite u streljacki savez mailom, nisam nikad dobio odgovor)
Ako odete na web stranicu NRA - tamo je upravo tako to rijeseno.
Ako ostane postojeci sistem: Lovacki savez za sebe, streljacki savez za sebe, hrvastki NRA za sebe neovisno - djelovat ce razjedinjeno bez nekog efekta na vlast i zakonodavca, i nista od tog - vec kao u gornjim primjerima.
Turn better into best!
HSS-u treba svjeza krv i ljudi koji zele nesto pomaknuti sa mrtve tocke, ispada da imamo totalno suprotno. Ekipu koja cak razmislja o ukidanju nekih disciplina umjesto prosirenja postojecih, skracivanje prvenstava radi XY razloga, totalnu nebrigu za zakonske promjene umjesto pokusaja izjednacavanja sa najboljim EU zakonima koji bi nam odgovarali.
HSS i HLS bi zapravo trebali funkcionirati kao jedna udruga, samo sto bi HSS trebao mozda preuzeti na sebe vecu brigu o oruzju i zakonodavstvu koje se tice oruzja a HLS oko tema vezanih uz Lov i lovno gospodarstvo itd...
Kako ja vidim HSS je totalno zanemario sve po pitanju VK i bilo bi im najdraze da takve discipline i ne postoje, kao da svi clanovi HSS pucaju samo Zrak, MK ili Tetive.. dokaz tome je da do danas NEMA niti jedne zabiljezene sluzbene reakcije HSS po pitanju zanje promjene zakona o oruzju...
Tipicna hrvatska prica o raznim udrugama, dobiti radno mjesto i onda se baviti cuvanjem pozicije i povecanjem place i nikako ne pokusavati rjesavati probleme...
HSS i HLS bi zapravo trebali funkcionirati kao jedna udruga, samo sto bi HSS trebao mozda preuzeti na sebe vecu brigu o oruzju i zakonodavstvu koje se tice oruzja a HLS oko tema vezanih uz Lov i lovno gospodarstvo itd...
Kako ja vidim HSS je totalno zanemario sve po pitanju VK i bilo bi im najdraze da takve discipline i ne postoje, kao da svi clanovi HSS pucaju samo Zrak, MK ili Tetive.. dokaz tome je da do danas NEMA niti jedne zabiljezene sluzbene reakcije HSS po pitanju zanje promjene zakona o oruzju...
Tipicna hrvatska prica o raznim udrugama, dobiti radno mjesto i onda se baviti cuvanjem pozicije i povecanjem place i nikako ne pokusavati rjesavati probleme...
Nemoguće je Nemoguće
Jolly i Lex... potpuno se slažen...
Ukratko, u vrhu HLS-a je sve tako fino posloženo i njima je jedini problem - lovci.
Da nije članarine, njima bi najdraže bilo da lovaca uopće i nema.
Lako da je isto tako i u HSS-u...
A što se tiče nove udruge... što više baba - kilavije dite...
Tri udruge bi nas još više razjedinile (ako se to još uopće more) i bili bi korak ubazad.
Ukratko, u vrhu HLS-a je sve tako fino posloženo i njima je jedini problem - lovci.
Da nije članarine, njima bi najdraže bilo da lovaca uopće i nema.
Lako da je isto tako i u HSS-u...
A što se tiče nove udruge... što više baba - kilavije dite...
Tri udruge bi nas još više razjedinile (ako se to još uopće more) i bili bi korak ubazad.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Ne svirajte nego se učlanite, dobra ekipa to vodi. 150kn nije malo, ali ako nas bude dosta biti će manje iduće godine. Da samo pola vlasnika oružja u RH bude u udruzi eto problema svakome, pa i zakonodavcu. 30 000 glasova nije malo.
UDRUGA VLASNIKA I LJUBITELJA ORUŽJA
Registarski broj 21009942
Datum upisa 07.02.2013
Naziv UDRUGA VLASNIKA I LJUBITELJA ORUŽJA
Skraćeni naziv -
Sjedište Zagreb, Hrgovići 61
Djelatnosti Razvoj streljaštva, lova i kolekcionarstva oružja; pružanje pomoći legalnim vlasnicima oružja u cilju ostvarivanja njihovih prava i interesa, te predlaganje mjera za poboljšavanje i unapređivanje njihovih prava; upoznavanje i informiranje građana sa zakonskom regulativom vezanom za oružje, streljivo i punjenje municije, te ostale djelatnosti iz članka 6. Statuta.OSTALE DJELATNOSTI
Osobe SVEN KALIKSTA - PREDSJEDNIK, NENAD ZDJELAR - POTPREDSJEDNIK, ŽELJKO ALBINI - TAJNIK
OIB 22774286117
Registarski broj 21009942
Datum upisa 07.02.2013
Naziv UDRUGA VLASNIKA I LJUBITELJA ORUŽJA
Skraćeni naziv -
Sjedište Zagreb, Hrgovići 61
Djelatnosti Razvoj streljaštva, lova i kolekcionarstva oružja; pružanje pomoći legalnim vlasnicima oružja u cilju ostvarivanja njihovih prava i interesa, te predlaganje mjera za poboljšavanje i unapređivanje njihovih prava; upoznavanje i informiranje građana sa zakonskom regulativom vezanom za oružje, streljivo i punjenje municije, te ostale djelatnosti iz članka 6. Statuta.OSTALE DJELATNOSTI
Osobe SVEN KALIKSTA - PREDSJEDNIK, NENAD ZDJELAR - POTPREDSJEDNIK, ŽELJKO ALBINI - TAJNIK
OIB 22774286117
Cekaj pa to bi trebalo biti to?
Mislim ako je to to idem sutra se uclaniti, koje je radno vrijeme?
Telefon? Mobitel? Mail?
Idemo ljudi dosta price, ako ti ljudi zbilja uspiju zastupati nase interese zasto ne?
I mi legalni vlasnici i ljubitelji oruzija smo ljudi, a mene svi kad im kazem da idem u lov ili na streljanu gledaju kao kriminalca i potencijalnog ubojicu (naravno policija prva iako imam vec deset komada vatrenog oruzija, za jedanaesti komad opet cekanja provjere itd...
Pa sta nisu u stanju otvorit comp i vidjet jesam ili nisam napravio pi.....iju?)
Ako uspijemo samo to rijesit puno smo napravili.
Mislim ako je to to idem sutra se uclaniti, koje je radno vrijeme?
Telefon? Mobitel? Mail?
Idemo ljudi dosta price, ako ti ljudi zbilja uspiju zastupati nase interese zasto ne?
I mi legalni vlasnici i ljubitelji oruzija smo ljudi, a mene svi kad im kazem da idem u lov ili na streljanu gledaju kao kriminalca i potencijalnog ubojicu (naravno policija prva iako imam vec deset komada vatrenog oruzija, za jedanaesti komad opet cekanja provjere itd...
Pa sta nisu u stanju otvorit comp i vidjet jesam ili nisam napravio pi.....iju?)
Ako uspijemo samo to rijesit puno smo napravili.