NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
60 dana je rok, nakon toga možeš pokrenuti upravni spor.GROUND_ZERO wrote:jel postoji zakonski rok za izdavanje dozvole...90 dana je prošlo a nitko me nije zvao...prije par dana sam bio..rekli mi strpljen spašen
Istina, ali to ti u Šibeniku normalno traje 90 i više dana. Tako je ovdje svima. Pogotovo ako ti je to prvo oružje.
The truth is hate to those who hate the truth.
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

s rogatim ne valja bosti...kad bih to napravi...mogu se slobodno oprostiti od dozvole..jerbo birokracija je iznad zakona..pa i ustava
početkom travnja sam poslao zahtjev za jednim papirom u ministarsto pravosuđa...na njihovim stranicama lijepo piše da je zakonski rok 30 dana..nakon 60 dana sam zvao..odgovor je bi u roku 7 dana...nakon 10 dana zovem...isti odgovor...nakon 10 dana zovem..opet isto..evo prošlo je 70 i više dana od zadnjeg puta kad sam zvao...baš sam mislio zvati danas pa sam zaboravio
početkom travnja sam poslao zahtjev za jednim papirom u ministarsto pravosuđa...na njihovim stranicama lijepo piše da je zakonski rok 30 dana..nakon 60 dana sam zvao..odgovor je bi u roku 7 dana...nakon 10 dana zovem...isti odgovor...nakon 10 dana zovem..opet isto..evo prošlo je 70 i više dana od zadnjeg puta kad sam zvao...baš sam mislio zvati danas pa sam zaboravio
GUN CONTROL isn't about guns, it's about CONTROL
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

znam rekao si mi..ali ja nemam živaca više čekati...za 9 dan će biti točno 3 miseca...nakon ovog sranja u las vegasu se bojim da bi naši pametnjakoviči to još više mogli otežatiBarut wrote:Istina, ali to ti u Šibeniku normalno traje 90 i više dana. Tako je ovdje svima. Pogotovo ako ti je to prvo oružje.
Mah, ne bih se previše brinuo oko toga, kod nas je birokracija pre spora. Proći će dugo vremena prije nego što se bilo što promijeni. Evo, ni novi zakon ne mogu izglasati već više od 3 godine...
Nesposobnjakovići.
Zovi ih, treba ih zvati. Možeš slobodno otići i do referade, samo budi uljudan, mislim da tete tamo čine što mogu. Ali procedura je već stvarno postala problem. Čekati nabavnu preko tri mjeseca nije normalno!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Nesposobnjakovići.
Zovi ih, treba ih zvati. Možeš slobodno otići i do referade, samo budi uljudan, mislim da tete tamo čine što mogu. Ali procedura je već stvarno postala problem. Čekati nabavnu preko tri mjeseca nije normalno!
Može li mi neko reći koliko dugo vrijedi potvrda iz HSS-a za streljaštvo, u svrhu izdavanja nabavne? Dobijam kontradiktorne informacije.
E da nam stariji nisu takvo razmisljanje usadili pri odgoju sada bi nam SVIMA bilo bolje. " budite skromni, poslusni, pokorni i ponizni " Istu takvu pricu propagiraju mantijasi na nedeljnim misamaGROUND_ZERO wrote:.......s rogatim ne valja bosti.......kad bih to napravi...mogu se slobodno oprostiti od dozvole..jerbo birokracija je iznad zakona..pa i ustava....
Mlade Njemce se npr. od malena uci da svi imaju svoja PRAVA I OBAVEZE te da su SVE sluzbe u državi tamo radi naroda i u korist naroda i naravno da pomognu narodu svatko u svom podrucju, jer narod PLACA iz svog djepa sve te službenike pa ima pravo od njih traziti da rade svoj posao u zakonskim rokovima.
U svim ovim slucajevima su problem lokalni serifi, napisi prigovor i trazi ocitovanje ali direktno u ZG, fino kulturno sa cinjenicama, pokrivanje usima samo dize krila uhljebima.
Nemoguće je Nemoguće
potvrda kao potvrda ne postoji na određeno vrijeme.Barut wrote:Može li mi neko reći koliko dugo vrijedi potvrda iz HSS-a za streljaštvo, u svrhu izdavanja nabavne? Dobijam kontradiktorne informacije.
Postoji liječnićka potvrda koja vrijedi 6mjeseci kako bi mogao pristupiti natjecanjima.
A ono na šta ti vjerovatno ciljaš, jednom godišnje moraš "izaći" u biltenu HSS i biti redoviti član nekog društva kako bi zadržao pravo na držanje oružja.
LP
Mislim da ne provjeravaju dali si izašao u biltenu i dali si aktivni član društva, osim kad tražiš novu nabavnu. Ja sam prošle godine dobio potvrdu od HSS-a da sam aktivni natjecatelj i član streljačkog društva, i to sam im predao na referadi. Sad kod predaje zahtjeva za novu nabavnu mi traže novu potvrdu HSS-a jer je ona koju sam im dao prije starija od godinu dana.
Eto vidis, zato pravi savezi izdaju potvrde koje vaze do opoziva !Barut wrote:.....Sad kod predaje zahtjeva za novu nabavnu mi traže novu potvrdu HSS-a jer je ona koju sam im dao prije starija od godinu dana....
Nemoguće je Nemoguće
Potvrda nema nikakav datum isteka, ima samo datum izdavanja.
A u mojoj PU kao traže novu jer je ova 'stara' godinu dana. Mislim, glupo mi je plaćati još 200 kuna svake godine i za to pored svega ostalog!
Ima li kakav jeftiniji način da dokažem da sam aktivni strijelac? Naravno, član sam streljačkog društva i izlazim na mečeve.
A u mojoj PU kao traže novu jer je ova 'stara' godinu dana. Mislim, glupo mi je plaćati još 200 kuna svake godine i za to pored svega ostalog!
Ima li kakav jeftiniji način da dokažem da sam aktivni strijelac? Naravno, član sam streljačkog društva i izlazim na mečeve.
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

nisam nista pisao,jerbo sam cekao pozitivni rezultat.....ali dobio sam odbijenicu...policija je donijela SUBJEKTIVNI ZAKLJUCAK....tocno tako na papiru pise...iz subjektivnih razloga sumnjamo da bi.....MEDUTIM ja sam se zalio( DON'T GIVE UP,WITHOUT FIGHT)....zalba ide u zagreb....odgovor je bio u suprotnosti sto sam ja ocekivao...ocekivao sam negativni odgovor,a dobio sam POZITIVNI.... zalba je prosla
....trazi osam razgovor kod nacelnika policije,ali ga nisam dobio....poslali me kod jednog sluzbenika,koji se kao s tim bavi....po njegovome sad bi tribalo biti rijeseno.
MEDUTIM imam osjecaj da ni ovaj ponovljeni put nece proci...u tom slucaju taj papir cu poslati ministarstvu obrane,da me brisu iz evidencije.Oni ce se na taj zahtjev vjerojatno nasmijati,u tom slucaju koristiti cu ustav....prigovor savjesti....kojeg ja nemam ali stvar je u PRINCIPIMA,ako drzava moze imati principe,mogu i ja.
MEDUTIM imam osjecaj da ni ovaj ponovljeni put nece proci...u tom slucaju taj papir cu poslati ministarstvu obrane,da me brisu iz evidencije.Oni ce se na taj zahtjev vjerojatno nasmijati,u tom slucaju koristiti cu ustav....prigovor savjesti....kojeg ja nemam ali stvar je u PRINCIPIMA,ako drzava moze imati principe,mogu i ja.
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Prvifrulica wrote:Da li ti već imaš i jedan komad oružja ili ti je ovo prvi zahtjev za nabavnom?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
A po kojoj osnovi tražiš nabavnu dozvolu, ako ideš na osobnu sigurnost to odmah zaboravi. Ide ti samo status aktivnog strijelca ili ukoliko oružje dužiš po službenoj dužnosti onda to znaju uvažiti i odobre izdavanje nabavne dozvole.
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

frulica wrote:A po kojoj osnovi tražiš nabavnu dozvolu, ako ideš na osobnu sigurnost to odmah zaboravi. Ide ti samo status aktivnog strijelca ili ukoliko oružje dužiš po službenoj dužnosti onda to znaju uvažiti i odobre izdavanje nabavne dozvole.
znam za to,zato sam prosle godine u lipnju polozio lovacki ispit
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

kod mene su rekli,da zadnjih 15 godina nitko je nije dobio radi osobne sigurnosti:(berbenn wrote:Osobna sigurnost se razlikuje od uprave do uprave sto nije fer!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ako ispunjavas sve opce i osnovne uvjete za posjedovanje oruzja, plus lovacku iskaznicu, nema razloga da ne dobijes nabavnu dozvolu.GROUND_ZERO wrote:frulica wrote:A po kojoj osnovi tražiš nabavnu dozvolu, ako ideš na osobnu sigurnost to odmah zaboravi. Ide ti samo status aktivnog strijelca ili ukoliko oružje dužiš po službenoj dužnosti onda to znaju uvažiti i odobre izdavanje nabavne dozvole.
znam za to,zato sam prosle godine u lipnju polozio lovacki ispit
Medjutim, cijelo vrijeme spominjes pistolje, a puska je osnovno oruzje i alat lovca.
Prva nabavna dozvola za pistolj za samilosni, bez nabavne za pusku moze biti u skladu sa zakonom ali jako cudno zvuci.
Doduse mozda sam nesto krivo shvatio, ali nisam povezao da je namjera kupiti lovacku pusku, nego si prethodno sponjiao pistolje?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”