NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by Barut » 11 Mar 2018, 17:06

Zna se da ima ljudi koji su ljubitelji oružja, a ne spadaju u uobičajene kategorije lovac/sportski strijelac. Zna se da je onda moraju birati između dostupnih opcija iako ih to ne interesira. To ne bi trebalo više biti nešto čudno. Iako se danas može nabaviti jeftina puška u oglasima, makar .22
GROUND_ZERO wrote:
berbenn wrote:Osobna sigurnost se razlikuje od uprave do uprave sto nije fer!
kod mene su rekli,da zadnjih 15 godina nitko je nije dobio radi osobne sigurnosti:(
Ma to su i meni rekli, ali ne vjerujem im ja ništa! Oni to između sebe dijele šakom i kapom... Svako malo čujem da se pojavljuju kojekakvi likovi s DiN za samoobranu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 11 Mar 2018, 18:25

U pravu si! Ti sam i ja cuo i vidio i kada vidim da pomocnica pomocnice pomocne cistacice iz mupa ima, gadi mi se! Neki dan jedan tip koji ajmo reci ima i mora imati za osobnu sigurnost ceka 5 mjeseci i jedva dobije, a njegov prijatelj koji ode u drugu zupaniju i kupi tamo kucu i prijavi se normalno posto tu sada zivi, dobije za 5 dana, ej pet dana! Jel to onda kako kome? A nego sto je nego kako kome! a na drugu stranu, svaki novopeceni padpbranac koji dobije, a za kojeg mislimo da nema veze ni sa cime, ko zna ko je i sto i za koga radi, a ta dozvola mu je nagrada, isto ko i rijesena kazna za neki prekrsaj itd.!
BUM BUM...

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 14 Mar 2018, 22:56

znam da ne mogu kupiti samo pistolj,stoga sam se odlucio ako do toga dode,da kupim malokalibarku...ona se moze koristiti u lovu na stetocine...ustvari vec znam AKO do toga dode sto se uzima
zastava mp22 0.22LR puska
HS 9 TACTICAL 9mm
GUN CONTROL isn't about guns, it's about CONTROL

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 14 Mar 2018, 23:00

prosli cetvrtak,bio policajac kod mene doma,nisam bio doma pa je ukučanima ostavi broj da se javim...navečer se javio...nadredeni mu nisu uopce naglasili da se radi o drugom pokusaju...pa sam mu pokazao odbijenicu kao i pozitivnu zalbu na odbijenicu

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 14 Mar 2018, 23:01

Kolega, ali zasto odbijenica? Imas li neki rep iz prosloti?
BUM BUM...

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 16 Mar 2018, 03:55

berbenn wrote:Kolega, ali zasto odbijenica? Imas li neki rep iz prosloti?
buduci zivim u obiteljskoj kuci...naveli mi bratove prekrsaje(remecenje javnog reda i mira) dok je bio maloljetan i zaluden navijackim folklorom....

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 16 Mar 2018, 09:41

Eto ti naseg zakona! sramota!
BUM BUM...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Mar 2018, 10:19

GROUND_ZERO wrote:..buduci zivim u obiteljskoj kuci...naveli mi bratove prekrsaje(remecenje javnog reda i mira) dok je bio maloljetan i zaluden navijackim folklorom....
Znaci da sam ja podstanar u tvojoj kuci meni bi isto takvo obrazlozenje dali, tko je tu lud ?

Ako si to dobio pismeno onda samo upitaj gospodu isto tako pisemo da li imaju nesto protiv da njihov dopis objavis na drustvenim mrezama, medijima i da zatrazis pomoc radi onemogucavanja tvojih ustavnih prava. Povratnicom naravno...
Nemoguće je Nemoguće

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 16 Mar 2018, 10:47

dok ne krenu brojat krvna zrnca, dobro je

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 16 Mar 2018, 12:38

lex-lutor wrote:
GROUND_ZERO wrote:..buduci zivim u obiteljskoj kuci...naveli mi bratove prekrsaje(remecenje javnog reda i mira) dok je bio maloljetan i zaluden navijackim folklorom....
Znaci da sam ja podstanar u tvojoj kuci meni bi isto takvo obrazlozenje dali, tko je tu lud ?

Ako si to dobio pismeno onda samo upitaj gospodu isto tako pisemo da li imaju nesto protiv da njihov dopis objavis na drustvenim mrezama, medijima i da zatrazis pomoc radi onemogucavanja tvojih ustavnih prava. Povratnicom naravno...
taj isti brat...5-6 godina kao clan dvd.a imao priko 500 intervencija....dragovoljni darivatelj krvi...u odbijenici jasno pise da policija iz SUBJEKTIVNIH RAZLOGA sumnja da bi oruzje moglo biti zlouporabljeno....

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 27 Mar 2018, 16:04

Jucer bio na policiji..dao izjavu...sad ponovno cekamo komisiju...nakon toga...valjda napokon...sve biti ok...ako ne...ponovno zalba...i tako u krug...glavno da čokolinda i blentović kupuju borbene zrakoplove

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 14 Jun 2018, 18:49

Kako ja kao zaštitar mogu nabaviti oružje? Htio bi kupiti pištolj, da mogu s njime povremeno vježbati gađanje na streljani jer mi je posao takav da ću ga svaki dan nositi na novčarskoj instituciji/transport novca. Nažalost sav praktični dio obuke što se gađanja tiče je bio na 18 ispaljenih metaka, što je po meni sramotno i neodgovarajuće za posao koji radim a od mene se očekuje da sam dobar strijelac i da mogu pogoditi napadača i pri tome ne promašiti i ozlijediti nekoga. Iz toga razloga sam primoran privatno kao fizička osoba tražiti nabavnu dozvolu, a kada sam bio došao pitati u MUP samo su mi uvalili neki zahtjev, rekli da mogu tražiti u svrhu samoobrane, lova ili streljaštva, rekli popunite, kupite biljege i predajte. Nakon što sam gospođi na šalteru pokušao objasniti da sam zaštitar i da se ne mislim baviti lovom ili streljaštvom, samo mi je rekla gospodine na zahtjev napišite što želite, ako je streljaštvo donesite potvrdu kluba, ako je za lov onda od lovačkog saveza i poslala me da se odem šetat da ju ne smetam.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Jun 2018, 21:07

AR15 fan wrote:Kako ja kao zaštitar mogu nabaviti oružje? Htio bi kupiti pištolj, da mogu s njime povremeno vježbati gađanje na streljani jer mi je posao takav da ću ga svaki dan nositi na novčarskoj instituciji/transport novca. .
Da si pročitao neke postove u ovoj temi, sve to što ti je rakla teta na šalteru, saznao bi i tu i bez da šetaš.
Mislim da bi tebi bilo jednostavnije pokušati nešto uz pomoć svoje firme, tako da ti omogući koristiti službeni pištolj, nabavu streljiva i rezervirati termin na streljani. To nima nebi trebalo biti teško, a sigurno bi bilo korisno, koliko tebi toliko i njima.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 14 Jun 2018, 23:07

AR15 fan wrote:Kako ja kao zaštitar mogu nabaviti oružje? Htio bi kupiti pištolj, da mogu s njime povremeno vježbati gađanje na streljani jer mi je posao takav da ću ga svaki dan nositi na novčarskoj instituciji/transport novca...
Ne znam gdje živiš, situacija može ovisiti o tome kod koje PU si prijavljen.
Ako hoćeš kupiti oružje, imaš te tri opcije koje ti je žena navela.
Ukratko, najbrža opcija je nabavka za vlastitu sigurnost, ali to u većini PU neće proći. Ako to ne prođe, a budi spreman na to, moraćeš ili položiti lovački ili se učlaniti u streljački klub. Ako položiš lovački, što je skuplja opcija, dobićeš markicu, pa možeš po nabavnu, ali mogli bi te zafrkavati ako kupuješ samo kratko. Ako ćeš preko streljačke, moraš otići na natjecanje s posuđenim oružjem (ili zračnim npr.) pa otpucati to, ući u bilten i onda s tim se učlaniti u HSS, i kad ti oni daju potvrdu, možeš po nabavnu.

Ovo sve je već naširoko objašnjeno u ovoj temi + osobna iskustva raznih ljudi. Iako se možda čini ogromna, vrijedi ju pročitati.
Znam da ovo sve nema smisla, ali tako je to kod nas nažalost, dok se sami ne izborimo za bolji zakon. :A24:
The truth is hate to those who hate the truth.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 15 Jun 2018, 08:26

Zalosno je sto od uprave do uprave nije jednako! U nekim PU za drzanje za osobnu sigurnost dobijes bez problema, cak i za nosenje! A u nekim muka samo takva.... Mislim da je najlaksa opcija drzanje s kojim mozes na streljanu, ali ako dobijes?! Sve ovo je kompliciranije, ali kad tako mora biti!
BUM BUM...

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 15 Jun 2018, 15:15

Član sam streljačkog kluba od 2000. godine, samo tada sam još klinac bio. Nisam aktivni član. Porazgovarati ću s trenerom u vezi aktivacije članstva. Hvala na odgovorima.

sivko
Civil
Civil

Post by sivko » 13 Oct 2018, 13:12

Gledam sad u obrazac zahtjeva za izdavanje odobrenja pa pišu razčozi 1.osobna sigurnost 4 ostalo i obrazloženje razloga.Pripadnik sam MUP-a pred mirovinom pa bi nabavio neki HS-9 a puno toga znam osim što točno napisat jer me nitko ne napada (vezano za osobnu sigurnost) a pošto oružje nosim više od 30 godina neka se nađe (naučio na njega).Ako pitam moju "tetu" bit će odgovor napiši bilo što ili ma šta će ti oružje.Prije 20-tak godina dali su mi nabavnu ali nisam ništa kupio.
Pravi savjet. :A25:

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 15 Oct 2018, 16:25

Kolega, posto si u mupu mislim da ces bez iti malo problema dobiti za drzanje i nosenje kada odes u mirovinu! Pisem jer znam covjeka koji je otisao i zadrzao pistolj(nebitno, zadrzao od mupa ili kupio vlastiti) i popunjava zahtjev da ce s njim na lovacki, a teta u referadi mu kaze "ma ne, jesi lud, slobodno na DiN jer je nama u interesu da bar nekom dademo takvu dozvolu! Ali budi spreman da se razlikuje od uprave do uprave! U suprotnom smislu mozes ga dobiti samo za drzanje.....
BUM BUM...

sivko
Civil
Civil

Post by sivko » 18 Oct 2018, 20:59

Ispunio sam ga bez obrazloženja a teta (kolegica) prihvatila.Moći ću ga kupit i sam ako neće pokloniti ovoga što nosim sad.

sivko
Civil
Civil

Post by sivko » 21 Nov 2018, 11:24

Stigla nabavna za držanje i nošenje bez problema.

Post Reply