Pravo na samoobranu
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Pravo na samoobranu
Hvala Hawk,moram ipak reći da mi se ćini kao da sam nekindan čitao suprotno i ne znam kada je stvarno to unešeno u Zakon?
Eto ponekad i dobrih vijesti, pozdrav svima!!!
Eto ponekad i dobrih vijesti, pozdrav svima!!!
ma tako je, ali jbg, posli par piva lako se ode o OT, a nekad to i urodi korisnom informacijom, jedino što je na krivon mistu.samoborac wrote:Bez želje da nekom prigovaram jer i sam često odem OT, ali tema je samoobrana a vi se dvije strane raspisali o posuđivanju oružja. Oružje za samoobranu se ionako ne smije posuđivati.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Mirok
- Brigadni General

Mislim da je važno da poneku nedoumicu riješimo i još ako je povoljno
Vidite da je to pitanje postavio i naš moderator i......sve pet!
Vratiti ćemo se mi na temu,hm samoobrana,ajoj
Vidite da je to pitanje postavio i naš moderator i......sve pet!
Vratiti ćemo se mi na temu,hm samoobrana,ajoj
ma Mike i je za sve kriv...Mirok wrote:...Vidite da je to pitanje postavio i naš moderator...
Mislim da smo to već prije raščistili.samoborac wrote:Da vam skratim muke![]()
"1. Čuvanje oružja i streljiva
Članak 33.
Oružje i streljivo moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva zaključani u ormaru od čvrstog materijala, sefu ili sličnom spremištu koje neovlaštene osobe ne mogu otvoriti alatom uobičajene uporabe."
I to je to. Ja držim svo oružje prazno. Okviri za sportsko oružje su prazni a za samoobranu puni.
Samo me još zanima po kojem članku zakona gone čovjeka kojem su pronašli napunjen revolver zaključan u sefu.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jebajga... a stari i ja prekjucer otisli kod biljeznika i zdrobili 130kn za ovjeravanje posudbe :Sjolly wrote:Stvarno!
Ovo mi je promaklo!![]()
Članak 37.
(1) Oružje se smije posuđivati samo osobama koje imaju oružni list za takvu vrstu oružja
ili odobrenje za nabavu takve vrste oružja ili strancu kojem je izdana lovačka iskaznica za
stranca, bez obzira na marku, model i kalibar oružja.
2) Osobe iz stavka 1. ovoga članka smiju posuđeno oružje nositi, prenositi i za njega
nabavljati streljivo uz svoj oružni list i presliku oružnog lista izdanog za posuđeno oružje
osobi koja je oružje posudila.
Nema veze, sad je 1/1
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Mislim da se nisi zeznuo. Sad si 110% na miru! Good job!Mike_Torello wrote: Jebajga... a stari i ja prekjucer otisli kod biljeznika i zdrobili 130kn za ovjeravanje posudbe :S
Nema veze, sad je 1/1nema tko da zajebava
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
ako te zaustavi i kontrolira, pa vidi to, uzeće to za presedan, pa je najeba svak slijedeći bez toga...Mike_Torello wrote:...Jebajga... a stari i ja prekjucer otisli kod biljeznika i zdrobili 130kn za ovjeravanje posudbe :S
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

instruirat cu starog da to koristi samo kao "get_out_of_jail_free" asa u rukavuHawk wrote:ako te zaustavi i kontrolira, pa vidi to, uzeće to za presedan, pa je najeba svak slijedeći bez toga...Mike_Torello wrote:...Jebajga... a stari i ja prekjucer otisli kod biljeznika i zdrobili 130kn za ovjeravanje posudbe :S
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
-
Mirok
- Brigadni General

Pošto je to bilo za vrijeme važenja staroga Zakona,gdje je bilo ekplicite navedeno da oružje mora biti prazno,odvojeno od streljiva itd.Barut wrote:Mislim da smo to već prije raščistili.samoborac wrote:Da vam skratim muke![]()
Članak 33.
Oružje i streljivo moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva zaključani u ormaru od čvrstog materijala, sefu ili sličnom spremištu koje neovlaštene osobe ne mogu otvoriti alatom uobičajene uporabe."
I to je to. Ja držim svo oružje prazno. Okviri za sportsko oružje su prazni a za samoobranu puni.
Samo me još zanima po kojem članku zakona gone čovjeka kojem su pronašli napunjen revolver zaključan u sefu.
Pravo na samoobranu
Pa da! To već ima smisla. Mogao si odmah reći umjesto da se natežemo danima oko tog pitanja...Mirok wrote:Pošto je to bilo za vrijeme važenja staroga Zakona,gdje je bilo ekplicite navedeno da oružje mora biti prazno,odvojeno od streljiva itd.Barut wrote:Mislim da smo to već prije raščistili.samoborac wrote:Da vam skratim muke![]()
Članak 33.
Inače znam da policija hoće ljude goniti i bez osnove. Meni se to jednom dogodilo, pa je išlo privremeno oduzimanje, pa ispitivanje, pa su me tri mjeseca zavlačili, i na kraju su mi sve vratili jer nisu mogli naći valjani razlog da me optuže. Njih to ništa ne košta, pa eto samo da "rade nešto", a to sve na kraju mi financiramo...
Iako više nije zabranjeno, ja svoje još držim nenapunjeno, ali spremnici puni, nema razloga da ne budu. Neki tvrde da će se opruga skratiti ali ja ne vjerujem u to.
Što se tiče iskustva s policijom, mogu i to napisati ako želiš čuti, ali kako nema veze sa samoobranom, to bih onda u drugoj temi da ne idem ovdje u off-topic.
Što se tiče iskustva s policijom, mogu i to napisati ako želiš čuti, ali kako nema veze sa samoobranom, to bih onda u drugoj temi da ne idem ovdje u off-topic.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Barut, imas ovdje jednu temu, slicne problematike, pa nastavi tamo o svojim iskustvima.
Link:
viewtopic.php?f=9&t=5351&hilit=zapisnik
Link:
viewtopic.php?f=9&t=5351&hilit=zapisnik
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General