COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 08 Jul 2020, 13:58

Evo gleam danas Capaka,kaže da će pooštravati mjere!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Jul 2020, 18:22

I imamo danas rekordan broj novooboljelih,a naš slavni stožer zadovoljan sobom!

Zaključak je kako oni odlično rade svoj posao,ali eto......naši ljudi su nedisciplinirani......pa nam je kako je.
Istovremeno kažu da imamo 500 000 turista,a šefica stožera SD županije kaže da kod turista nema korone!?
Čak bez srama kaže da je korona isključivo među nama!
I sve to nakon što su se vladajući nakon izbora izljubili,izgrlili,možda još i iz.....i
Narodu sada uveli maske,ograničili svadbe,slavlja ,kulturna i sportska događanja i tko zna što će još?
Znači oni mogu sve mi ne možemo ništa!
Ipak nas smatraju stokom sitnoga zuba.......a narode, odglasao si kako jesi!

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 10 Jul 2020, 20:36

Ali pazite sad ovo...gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je uveo odredbu da se do daljnjega zabranjuju prosvjedi i javna okupljanja osim ako se ne radi o BLM prosvjedima, e to može. Pa ovi leftardski mamlazi više ne znaju gdje udaraju.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 12 Jul 2020, 21:45

frulica wrote:Ali pazite sad ovo...gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je uveo odredbu da se do daljnjega zabranjuju prosvjedi i javna okupljanja osim ako se ne radi o BLM prosvjedima, e to može. Pa ovi leftardski mamlazi više ne znaju gdje udaraju.
Podsjeća me to na domaću praksu!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 17 Jul 2020, 12:10

Slušam vladajuće kako se hvale kako dobro rade , sve je pod kontrolom,Hrvatska je u jako dobroj situaciji!?
U prilogu nakon toga najavljuju nam pooštravanje mjera zbog sve lošije situacije,najavljuju nošenje maski i na otvorenom prostoru ,kažu biti će i financijskih problema...........!? :A00:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 17 Jul 2020, 12:56

Nisam u životu glasao za Hdz niti hoću. Ali u situaciji kada se vodeći stručnjaci ne slažu ni o čemu u vezi ovog virusa šta se može očekivati od političara ?
Kažnjavanje,pa ok . Ako trgovci drže maske 8 sati,konobari...gdje je problem da uđem u trgovinu sa maskom.
Naravno svatko ima pravo misliti da je ovo "jača gripa " ,izmišljena bolest ili što već govore teoretičari zavjere. Takva uvjerenja ne znače da neodgovornim ponašenjem smiju ugrožavati većinu koja se drži nekih preporuka.
Mi smo narod koji razumije samo kada ga se udari po džepu. Kazne i to odmah

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 17 Jul 2020, 14:03

Ako prodavacice kada ulazim u trgovinu nemaju masku na licu, fino kazem "ako ne treba vama ne treba ni meni" i obavim bez maske. Ako imaju, stavim.

A sto se virusa tice... neki dan na Dnevniku kazu da je virus opasniji nego se mislilo i da su seroloska ispitivanja pokazala da je stvarna brojka bila oko 80-100k zarazenih u HR a ne oko 3k koliko se pricalo. A ja si sjedim i mislim da me netko pravi budalom. Na tih 3k se dizala panika oko respiratora i visoke smrtnosti, ako je stvarno zarazenih bilo toliko vise.... kako nitko od njih nije trebao lijecenje? Respiratore? Gdje su silni mrtvi?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Jul 2020, 16:10

Mraz wrote:neki dan na Dnevniku kazu da je virus opasniji nego se mislilo i da su seroloska ispitivanja pokazala da je stvarna brojka bila oko 80-100k zarazenih u HR a ne oko 3k koliko se pricalo. A ja si sjedim i mislim da me netko pravi budalom. Na tih 3k se dizala panika oko respiratora i visoke smrtnosti, ako je stvarno zarazenih bilo toliko vise.... kako nitko od njih nije trebao lijecenje? Respiratore? Gdje su silni mrtvi?
pa ako smo imali smrtnost koliko smo imali XYZ i to je ajmo reci pouzdaniji broj nego broj zarazenih, na 3k zarazenih je to visoka smrtnost... ista ta brojka na 80-100k zarazenih bas i nije...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 17 Jul 2020, 19:42

Mike_Torello wrote:
Mraz wrote:neki dan na Dnevniku kazu da je virus opasniji nego se mislilo i da su seroloska ispitivanja pokazala da je stvarna brojka bila oko 80-100k zarazenih u HR a ne oko 3k koliko se pricalo. A ja si sjedim i mislim da me netko pravi budalom. Na tih 3k se dizala panika oko respiratora i visoke smrtnosti, ako je stvarno zarazenih bilo toliko vise.... kako nitko od njih nije trebao lijecenje? Respiratore? Gdje su silni mrtvi?
pa ako smo imali smrtnost koliko smo imali XYZ i to je ajmo reci pouzdaniji broj nego broj zarazenih, na 3k zarazenih je to visoka smrtnost... ista ta brojka na 80-100k zarazenih bas i nije...
Imamo o čemu razmišljati,zar ne? ;)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Jul 2020, 21:14

Mirok wrote:Imamo o čemu razmišljati,zar ne? ;)
iskreno ne sekira me previse, necu reci da sam ovca, al' idem linijom manjeg otpora, jednostavno mi se ne da... osim ovako tu i tamo prisrati nesto na forumu ili facebooku :D podjednako jebem i PRO i ANTI maske ekipu, kako mi tko naleti i kako imam inspiracije.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 19 Jul 2020, 20:58

Maske su nametnute jer ne znaju što bi.
Sami virolozi(struka) se slažu da maskom protiv virusa ne ide.
Ljudi nose maske na ljetnim vrućinama i time je povećan broj kolapsa,ali to kao da nikoge ne brine.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 19 Jul 2020, 22:51

Mirok wrote:Maske su nametnute jer ne znaju što bi.
Ljudi nose maske na ljetnim vrućinama i time je povećan broj kolapsa,ali to kao da nikoge ne brine.
Neću komentirat no Međimurska županija je corona free . E pa sad to samo i jedino znači da smo kao narod nedisciplinirani jer danas samo u Vukovarskoj županiji 47 . Uglavnom svadbaši pa prema tome treba i to pod hitno što više zabrana i to popratit represivnom politikom u smislu nemilosrdnog i beskompromisnog kažnjavanja.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 20 Jul 2020, 15:13

Zašto bi ljudi bili disciplinirani radi nečeg što ne postoji? Ja bih represivnim aparatom išao samo na razne NGO udruge i antifa promicatelje. A također i na lgbtxyz...pacijente.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 20 Jul 2020, 16:42

Trapavi wrote:
Mirok wrote:Maske su nametnute jer ne znaju što bi.
Neću komentirat no Međimurska županija je corona free . E pa sad to samo i jedino znači da smo kao narod nedisciplinirani jer danas samo u Vukovarskoj županiji 47 . Uglavnom svadbaši pa prema tome treba i to pod hitno što više zabrana i to popratit represivnom politikom u smislu nemilosrdnog i beskompromisnog kažnjavanja.
Zaista netko vjeruje službenim podacima?
Korona kakva god da je ,je tu među nama(svima).
Imamo otvorene granice,migranata i dalje koliko hoćeš(ali se ne govori),a nama se servira kako su ljudi u HR jako nedisciplinirani !?
Danas im je žarište jedna županija,sutra druga ,sutra.........?
Ja mislim da će nam servirati do jeseni tih manje-više 100 na dan(da se ne opustimo),a ujesen će broj "naglo "skočiti.
Do tada ne mogu jer bi ugrozili turizam,koji im je sada važniji i od korone.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 23 Jul 2020, 01:10

Mirok wrote: Ja mislim da će nam servirati do jeseni tih manje-više 100 na dan(da se ne opustimo),a ujesen će broj "naglo "skočiti.
Do tada ne mogu jer bi ugrozili turizam,koji im je sada važniji i od korone.
Da,ja isto vjerujem da ce na jesen brojka biti bar 1000 dnevno i novi mutirani soj virusa,puno opasniji.Uglavnom,zivimo u zanimljiva vremena, nece biti dosadno,naj gore je kad je sve "normalno" :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 23 Jul 2020, 11:16

Evo na tragu ovoga što pričamo , turisti masovno na granici se okreću i vraćaju kući!
Nizozemci masovno napuštaju Jadran!
E pa ,nisu ni oni glupi...... ;)

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 24 Jul 2020, 12:03

Mirok wrote:Evo na tragu ovoga što pričamo , turisti masovno na granici se okreću i vraćaju kući!
Nizozemci masovno napuštaju Jadran!
E pa ,nisu ni oni glupi...... ;)
To da smo nedisciplinirani jesmo i amen . Neću reć svi ali generalno gledano da , pa kad bi kod nas kazna za nenošenje maske bila ko što je bila u Italiji 300 eura revoluciju bi digli. Sve moguće udruge za ljudska prava i slično a mediji da ne govorimo bi vladu ili ko već donosi mjere razapeli .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Jul 2020, 16:01

Eto,kako propisi vrijede za obične ljude,a ne vrijede za Hrebaka i Capaka?
Unatoč što je epidemiologinja Hrebaku(i svima koji su bili na sastanku) propisala samoizolaciju,Capak kaže da Hrebak(ostali ne) može sam odlučiti hoće li ići ili ne !!!???
I takav sumnjiva zdravlja on je lijepo išao na konstituiranje sabora!!!!
Što je previše ,previše je!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Aug 2020, 01:05

Mirok wrote:Eto,kako propisi vrijede za obične ljude,a ne vrijede za Hrebaka i Capaka?
Unatoč što je epidemiologinja Hrebaku(i svima koji su bili na sastanku) propisala samoizolaciju,Capak kaže da Hrebak(ostali ne) može sam odlučiti hoće li ići ili ne !!!???
bilo bi genijalno da je bio bolestan i da je zarazio cijeli sabor :D poetski

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 05 Aug 2020, 12:00

Mike_Torello wrote:
Mirok wrote:Eto,kako propisi vrijede za obične ljude,a ne vrijede za Hrebaka i Capaka?
bilo bi genijalno da je bio bolestan i da je zarazio cijeli sabor :D poetski
:lol:

Post Reply