poluautomatsko oružije tipa ak 47 ili ar15
Re: poluautomatsko oružije tipa ak 47 ili ar15
https://www.youtube.com/watch?v=Qe4GvVYNQbc
dakle puška je izdržala dulje od M4 po vojnim specifikacijama i AK.. ali mimo toga u svijetu AR je precizna čak i za highend AR15 standarde, sve u svemu najbolji omjer cijene i kvalitete koji je nama dostupan
dakle puška je izdržala dulje od M4 po vojnim specifikacijama i AK.. ali mimo toga u svijetu AR je precizna čak i za highend AR15 standarde, sve u svemu najbolji omjer cijene i kvalitete koji je nama dostupan
Zašto bi ga morao vratiti....sjekira wrote: taj colt 6920 sam gotovo uzeo i zajebao bi se, jer je sa sklopivim kundakom dugačak 77 cm, dakle morao bi ga vratiti i izgubio bi barem nekih 300€
A. Kategorija;
8. poluautomatsko dugo vatreno oružje (npr. vatreno oružje izvorno namijenjeno ispaljivanju s ramena) koje se može smanjiti na dužinu manju od 60 cm, a da ne izgubi svoju funkciju, i to sklopivim ili teleskopskim nastavkom ili nastavkom koji se može ukloniti bez upotrebe alata
B kategorija;
8. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu koje je slično oružju s automatskim mehanizmom, osim onog navedenog u stavku 1. točkama 6., 7. ili 8. ovoga članka
Dakle, oružje zadovoljava oba zakonska kriterija.
iskreno Colt je samo ime, zadnjih godina u njega stavljaju dijelove od drugih proizvođača
od AR15 u Trstu imaš Ruger i Savage, u Ljubljani SIG... u Novom Mestu Windham...
Moguće i da je sada ostalo samo ime...kad budeš imao u rukama ovaj MP15 napiši samo kakav je spoj gornjeg i donjeg dijela, tzv." Upper and lower reciver". Klima li se i koliki je zazor na samom spoju.
ja isto ne volim klimave stvari ali iskreno, to te najmanje treba zabrinjavati jer nema nikakvog utjecaja na bilo šta.. irelevantno.. uostalom, ako te živcira staviš onaj accuwedge za 20 kuna i gotovo
A znam...ali sam ja malo poremećen na te stvari, čak možda i do nekog patološkog stanja 
U trgovini nisam primjetio vidljiv razmak ali nisam ni zagledao taj dio. zveckala nije...
sad imam par minuta pa da napišem nešto korisno... uglavnom, puška je, po meni, kao što sam napisao najbolji omjer cijene i kvalitete, ima nekih stvari koje bi se trebale napraviti ali i s tim ulaganjima ona u konačnici košta manje nego colt (1600) ili DD koji je nerazumno skup(2700)... teži nosač zatvarača (ne treba nabavna dozvola) i teži "buffer", jer je ovako "živahna".. dakle, treba usporiti taj zatvarač... ili kupiti samo podesivi plinski blok pa smanjiš količinu plina koji pogoni zatvarač, sve je to stvar osobne preferencije, manje potrebe, a više zabave
Za razliku od recimo dostupnih Rugera i Sig-a, SW,Colt i Windham nemaju patentiranih dijelova proizvođača tako da sve možeš skidati, uparivati i stavljati sa standardnim AR15 alatom, dakle treba ti škripac i AR15 ključ od 30-100€ da bi rastavio pušku na sve dijelove (ako voliš čačkati po mehanici kao ja).. dakle ja sam se vodio tom logikom. U Rebec uskoro dolazi nova pošiljka Diamondbacka.. on loše kotira u US ali ne bih se previše vodio njihovim mišljenjem.. da je bio DB uzeo bih njega.. što jeftinije proći u startu, jer to je lego puška, za koju je potrebno minimalno tehničkog znanja
Za razliku od recimo dostupnih Rugera i Sig-a, SW,Colt i Windham nemaju patentiranih dijelova proizvođača tako da sve možeš skidati, uparivati i stavljati sa standardnim AR15 alatom, dakle treba ti škripac i AR15 ključ od 30-100€ da bi rastavio pušku na sve dijelove (ako voliš čačkati po mehanici kao ja).. dakle ja sam se vodio tom logikom. U Rebec uskoro dolazi nova pošiljka Diamondbacka.. on loše kotira u US ali ne bih se previše vodio njihovim mišljenjem.. da je bio DB uzeo bih njega.. što jeftinije proći u startu, jer to je lego puška, za koju je potrebno minimalno tehničkog znanja
Prva stvar što ti treba je midlength gas system. Za to postići treba druga cijev... Ja mislim da velika većina ako ne i skoro sve, osim 20" verzija i SDM Dissipator verzije ne dolazi s drugim nego carbine length gas systemom. Da imaš midlength ne bi bila tako živa. Isto tako buffer je dobro uzeti H buffer, on ima 1 tungsten i 2 čelična utega... malo je teži od carbine buffera ali za podesiti sve vrste municije da imaš normalnu operaciju puške je najoptimalniji. Muzzle device igra veliku ulogu...ima tu toga malo više ipak od osnovnog znanja
e vidiš toga nigdje ni... ima u rojalu uz narudžbu 2000€, u Trstu je bio (više ga nema) SWMP15 1800€.. njega ima jedan naš sugrađanin.. ima za 1600 Savage.. opet to je lego puška.. Lothar Walter pravi cijevi za AR15.. složiš si s vremenom što god
Uzeti bone stock MP15 i s vremenom kada bude love kupiti drugi upper jer sa slaganjem možeš povoljno proći u Americi a kod nas baš i ne.
Molim članove koji su nabavili AR15 ili AK 47 da navedu što su u zahtjevu za nabavnom dozvolom naveli pod vrstu oružja.
Da li su navodili stavku 8 koja glasi: “poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu koje je slično oružju s automatskim mehanizmom, osim onog navedenog u stavku 1. točkama 6., 7. ili 8. ovoga članka”?
I druga stvar, mogu li sa tom nabavnom dozvolom kupiti oružje u Sloveniji?
Da li su navodili stavku 8 koja glasi: “poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu koje je slično oružju s automatskim mehanizmom, osim onog navedenog u stavku 1. točkama 6., 7. ili 8. ovoga članka”?
I druga stvar, mogu li sa tom nabavnom dozvolom kupiti oružje u Sloveniji?
Upravo zato pitam što su oni koji su već nabavili to oružje naveli u zahtjevu za nabavu.Mirok wrote:Što se naših tiće ,možeš nabavljati i u Sloveniji.
U zahtjevu za nabavnu ne moraš striktno navoditi stavku Zakona.
Ti tražiš odobrenje za nabavu dugog vatrenog oružja. Kategorija oružja je dugo poluautomatsko vatreno oružje s užljebljenim cijevima. Razlog nabave ako je za sport napišeš sportsko streljaštvo, ako je za lov, napiši za lov.
Da bi dobio nabavnu, ako kupuješ u Sloveniji, trebaš i prethodnu suglasnost za unos oružja u Hrvatsku. Da bi dobio suglasnost od MUP-a treba ti predračun na koje je naznačena marka, model, kalibar oružja, serijski broj. Također će te tražiti potvrdu o CIP-u. To sve ti je bitno jer se odobrenje izdaje za tu konkretnu pušku s tim brojem, a ne da ti možeš birati model, dužinu cijevi, itd. Prvo moraš izabrati, onda sve to napismeno donjeti. Također će ti trebati podaci o prodavatelju: naziv prodavatelja, adresa, OIB, ime vlasnika... to se sve piše na suglasnost za unos oružja.
Ako kupuješ nešto što već ima registrirano zamoli si šalterušu da u sustavu pogleda točan naziv pod kojim je registrirano da ne bi dobio naziv koji nema veze s onim što piše na pušci. Tipa da ti na pušci piše SAIGA M3, u nabavnoj SAIGA M3 EXP-01, a u oružni dobiš naziv AK-102 SAIGA EXP-01 SEMI... tako su meni muljavili, nasreću čovjek koji je kupio od mene pušku nije imao problem, upisali su mu kod njega u PU SAIGA M3 kako piše na pušci.
Da bi dobio nabavnu, ako kupuješ u Sloveniji, trebaš i prethodnu suglasnost za unos oružja u Hrvatsku. Da bi dobio suglasnost od MUP-a treba ti predračun na koje je naznačena marka, model, kalibar oružja, serijski broj. Također će te tražiti potvrdu o CIP-u. To sve ti je bitno jer se odobrenje izdaje za tu konkretnu pušku s tim brojem, a ne da ti možeš birati model, dužinu cijevi, itd. Prvo moraš izabrati, onda sve to napismeno donjeti. Također će ti trebati podaci o prodavatelju: naziv prodavatelja, adresa, OIB, ime vlasnika... to se sve piše na suglasnost za unos oružja.
Ako kupuješ nešto što već ima registrirano zamoli si šalterušu da u sustavu pogleda točan naziv pod kojim je registrirano da ne bi dobio naziv koji nema veze s onim što piše na pušci. Tipa da ti na pušci piše SAIGA M3, u nabavnoj SAIGA M3 EXP-01, a u oružni dobiš naziv AK-102 SAIGA EXP-01 SEMI... tako su meni muljavili, nasreću čovjek koji je kupio od mene pušku nije imao problem, upisali su mu kod njega u PU SAIGA M3 kako piše na pušci.
U mojoj PU su mi dali predhodnu suglasnost "bjanko" potpisanu, pa sam ja sam ispunio podatke s pištolja kad sam ga izabrao, također Slovenija.AR15 fan wrote: Da bi dobio nabavnu, ako kupuješ u Sloveniji, trebaš i prethodnu suglasnost za unos oružja u Hrvatsku. Da bi dobio suglasnost od MUP-a treba ti predračun na koje je naznačena marka, model, kalibar oružja, serijski broj. Također će te tražiti potvrdu o CIP-u. To sve ti je bitno jer se odobrenje izdaje za tu konkretnu pušku s tim brojem, a ne da ti možeš birati model, dužinu cijevi, itd. Prvo moraš izabrati, onda sve to napismeno donjeti. Također će ti trebati podaci o prodavatelju: naziv prodavatelja, adresa, OIB, ime vlasnika... to se sve piše na suglasnost za unos oružja.
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ovo mi je logičnije i jednostavnije.timmy75 wrote:U mojoj PU su mi dali predhodnu suglasnost "bjanko" potpisanu, pa sam ja sam ispunio podatke s pištolja kad sam ga izabrao, također Slovenija.AR15 fan wrote: Da bi dobio nabavnu, ako kupuješ u Sloveniji, trebaš i prethodnu suglasnost za unos oružja u Hrvatsku. Da bi dobio suglasnost od MUP-a treba ti predračun na koje je naznačena marka, model, kalibar oružja, serijski broj. Također će te tražiti potvrdu o CIP-u. To sve ti je bitno jer se odobrenje izdaje za tu konkretnu pušku s tim brojem, a ne da ti možeš birati model, dužinu cijevi, itd. Prvo moraš izabrati, onda sve to napismeno donjeti. Također će ti trebati podaci o prodavatelju: naziv prodavatelja, adresa, OIB, ime vlasnika... to se sve piše na suglasnost za unos oružja.
Ali kod nas svatko tumači na svoj način.
Još jedan klasični primjer usklađenosti prakse i provođenja zakona. Dobro za tebe, barem se ne moraš zezati svaki puta.