Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
Što ste sve naveli u vezi Ukrajine....?Darko11 wrote:Kolateralna zrtva viseg cilja.Vidit cemo,mozda budemo i svi mi.Osim toga Putin jos uvijek nije ucinio nista tako strasno usporedjujuci ga i sa nedavnom povijescu.Smanjite ribu.Zna se ko je dosad bacio dvije atomske bobme svijesno i namjerno ubivsi 200 000 nevinih civila, a vidit cemo hoce li ponovno pokazati svoje pravo lice .Putin na ljestvici najvecih zlocinaca u samo zadnjih 80 godina, nebi bio ni na stotom mjestu.Zasad.Mirok wrote: A tko je onda glavna,najveća žrtva?
Korona ,atomske,viši cilj,koji ..?
Nije putin još uvijek tako loš...?
Stigne,samo polako,stigne....a meni se ogadio.
Isprike ako pišem bez reda, ali par stvari mi nije jasno:
Ako je istina da su Rusi stali, kako se moglo dogoditi da baš toliko pogriješe u procjeni?
Kako se uopće osvaja relativno moderna zemlja od 40 milijuna ljudi, koliko za to treba ljudi i vremena?
Ako Rusija doživi poraz, što nakon toga? Nuklearno oružje? Krim? Državni udar u Moskvi?
Jesu li možda informacije koje dobivamo odviše jednostrane i filtrirane?
Ako je istina da su Rusi stali, kako se moglo dogoditi da baš toliko pogriješe u procjeni?
Kako se uopće osvaja relativno moderna zemlja od 40 milijuna ljudi, koliko za to treba ljudi i vremena?
Ako Rusija doživi poraz, što nakon toga? Nuklearno oružje? Krim? Državni udar u Moskvi?
Sva ta pitanja moraš postaviti Rusima. Oni ih jedini mogu točno odgovoriti.
Kompliciranje, maštanje i gatanje je uvod u zablude.
Kompliciranje, maštanje i gatanje je uvod u zablude.
Mislim da je cilj luđaka da mu se poklone, ne da ih totalno ubije jer bi to odradio s tepih bombardiranjem gradova.Ariel wrote:Isprike ako pišem bez reda, ali par stvari mi nije jasno:
Ovako mu ostaje kakav takav kredibilitet u međunarodnoj zajednici, a dobiva Ukrajinu.
Stiskat će sve više i više dok ne puknu. Rusi nažalost neće ovo izgubiti, samo se nadam da će dobiti prave sankcije. Ukrajincima tj. onom što od njih ostane dati sve oružje ovog svijeta pa neka proglase džihad.
Put your money where your mouth is.
Meni je bas simpaMirok wrote:Što ste sve naveli u vezi Ukrajine....?Darko11 wrote:Kolateralna zrtva viseg cilja.Vidit cemo,mozda budemo i svi mi.Osim toga Putin jos uvijek nije ucinio nista tako strasno usporedjujuci ga i sa nedavnom povijescu.Smanjite ribu.Zna se ko je dosad bacio dvije atomske bobme svijesno i namjerno ubivsi 200 000 nevinih civila, a vidit cemo hoce li ponovno pokazati svoje pravo lice .Putin na ljestvici najvecih zlocinaca u samo zadnjih 80 godina, nebi bio ni na stotom mjestu.Zasad.Mirok wrote: A tko je onda glavna,najveća žrtva?
Korona ,atomske,viši cilj,koji ..?
Nije putin još uvijek tako loš...?
Stigne,samo polako,stigne....a meni se ogadio.
Da sam Putin, ne bih dopustio slijetanje aviona s vojnom pomoći, kao ni prolazak konvoja ili brodova. Što mislite o tome? Tko će tu pomoć dopremati?
Ove sankcije su toliko jake da me neke stvari ne bi čudile. Kao npr. da neki projektil ne doleti u Bruxelles.
Ove sankcije su toliko jake da me neke stvari ne bi čudile. Kao npr. da neki projektil ne doleti u Bruxelles.
-
Mirok
- Brigadni General

Dovoljno zemalja NATO pakta graniči sa Ukrajinom da nema zime za dostavu pomoći kopnenim putem.
Zato putin i p.zdi .
Pomoć stiže na svu sreću,samo da je to krenulo ranije bilo bi bolje.
Zato putin i p.zdi .
Pomoć stiže na svu sreću,samo da je to krenulo ranije bilo bi bolje.
Imaju 10-20 strateških bombardera novijeg datuma <30g. I još stotinjak raspona 30-70 godina za koje ne vjerujem da su u dobrom stanju. Nema Rusija novaca za toliko održavanja + razvoj i proizvodnju novoga.
Tepih bombardiranje prilično košta. Koristili bi već sada na vojnim ciljevima da je jednostavno.
Putin je sebe precijenio, a Ukrajince i motiv za obranu podcijenio. Nema tu nikakvih igri i smicalica. Očekivao je paniku i brzu predaju, dobio je fanatičnu obranu i velike gubitke.
Sada spašava čast. Viditi ćemo kako će završiti.
Tepih bombardiranje prilično košta. Koristili bi već sada na vojnim ciljevima da je jednostavno.
Putin je sebe precijenio, a Ukrajince i motiv za obranu podcijenio. Nema tu nikakvih igri i smicalica. Očekivao je paniku i brzu predaju, dobio je fanatičnu obranu i velike gubitke.
Sada spašava čast. Viditi ćemo kako će završiti.
-
Mirok
- Brigadni General

Kada si već spomenuoAriel wrote:Da sam Putin, ne bih dopustio slijetanje aviona s vojnom pomoći, kao ni prolazak konvoja ili brodova. Što mislite o tome? Tko će tu pomoć dopremati?
Već postoje teorije da će zapadnjaci sami sebe raketirati i onda okriviti ruse.
Ne znam zašto već nisu?
Zapadu nije cilj rat sa Rusijom, nego gospodarska suradnja.
I da je Putin više pri zemlji, a manje u SSSRu, svima bi nam bilo bolje.
I da je Putin više pri zemlji, a manje u SSSRu, svima bi nam bilo bolje.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Nažalost netočno. Mnogi u našoj sferi misle na sličan način, ali Putin nam nije nimalo naklonjen. Možda je protiv nekih vrsta nastranosti koje dolaze sa zapada, ali nikako nije krut prema migrantima. Štoviše, on je preko svog marioneta Lukašenka organizirao migrantsku krizu koja se odigrala krajem prošle godine na Poljsko-Bjeloruskoj granici.Ariel wrote:Po onome što sam kroz godine primijetio, Putina vole ljudi koji ne podržavaju ili ne razumiju neke stvari u modernim društvima. Putin je staromodan svjetski lider, vrlo krut prema migrantima, spolnoj orijentaciji i sl., pa valjda u tome vide sigurnost i očuvanje starog. Drugima imponira njegova čvrstina, uključujući i ubijanje političkih protivnika. I tu vide "čvrstu ruku koja i nama treba". Isti ti simpatiziraju i Orbana, iako je on razblažena varijanta Putina.
https://wiki2.org/en/2021%E2%80%932022_ ... der_crisis
Njegov plan je projekt tzv. "Euroazije" prema kojem planira napuniti Europu migrantima iz Azije, pogotovo bliskog istoka.
The truth is hate to those who hate the truth.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Ja uvažavam sve kulture i oni su slobodni činiti ono što je njima prirodno. Ja to poštujem. Ali to nije naša kultura.IB43 wrote:Radim za zapad. I da, vidio sam imigrantske četvrti. U biti geta.
Seksualne nastranosti su u Aziji još izraženije i dio su tradicije. Nitko ne pravi veliku buku oko toga. Samurajima je bila čast spavati sa muškarcem, to je bilo ratnički. Na Tajlandu su transvestiti zvijezde noćnih klubova. Itd itd.
Svijet se sastoji od puno različitih kultura i treba naučiti uvažavati. Kad uvažiš tuđe stavove i drugi tvoje poštuju. Pa ti ne dovedu transvestita za stol jer znaju da te neće oduševiti. Ali znaju i da nećeš praviti problem ako ode za susjedni.
Greške? Tko je spomenuo greške? Ti stvarno misliš da je sve ovo što se događa oko nas nekakav nepredviđeni splet okolnosti? To, da sve vlade, sve velike korporacije, sve internacionalne organizacije, svi mediji šalju iste poruke? Slučajnost? Greška?IB43 wrote:Greške vodstva nisu greške društva.
Paaa, ako misliš da je ovo zdravo društvo, ne znam što bih ti rekao, nego pođi ti lijepo onda na zapad, a nas prepusti našim tradicionalnim i staromodnim vrijednostima.IB43 wrote:Zapadno društvo razmišlja prilično zdravo ....... Nije zapad bolesno društvo.
Ovo je pomalo smiješan zaključak. Ja uopće ne brinem o Rusima. Što se mene tiče oni mogu biti najluđi narod na svijetu, to meni ne smeta. Ono što mene brine jeste Putin. Ako Putin stisne crveno dugme, to koliko je ruski narod lud ili ne će nam svima biti zadnja briga.IB43 wrote:To je kao da proglasiš sve Ruse luđacima na račun Putina. Putin je lud, a Rusi su normalan narod.
The truth is hate to those who hate the truth.
Totalno nadrealne i pomalo smiješne slike jutros, ruski tenk se izgubi i isputuje civile za put, na drugom videu civili izvlače posadu tenka golim rukama van.
Što se da vidjeti kod rusa je većina vojske golobrada djeca, nit mi izgledaju svojevoljno nit s nekom motivacijom u tuđoj državi. Šteta što im zapovjeda pogubljen čovjek.
Imam osjećaj da se ruskim vojnicima ponudi azil u zemljama zapadne Europe, da bi uskoro bilo jeftinih tenkova, helikoptera i opreme po Ukrajini.
Što se da vidjeti kod rusa je većina vojske golobrada djeca, nit mi izgledaju svojevoljno nit s nekom motivacijom u tuđoj državi. Šteta što im zapovjeda pogubljen čovjek.
Imam osjećaj da se ruskim vojnicima ponudi azil u zemljama zapadne Europe, da bi uskoro bilo jeftinih tenkova, helikoptera i opreme po Ukrajini.
EDIT: i da, kakvo je ovo smeće od sankcija, Njemačka i dalje kupuje plin na veliku, sami ukrajinci i dalje transportiraju plin iz rusije preko svojeg teritorija? Uvesti prave sankcije + sport, pa nek jedu nuklearke za par godina.timmy75 wrote:Totalno nadrealne i pomalo smiješne slike jutros, ruski tenk se izgubi i isputuje civile za put, na drugom videu civili izvlače posadu tenka golim rukama van.
Barut wrote:.Greške? Tko je spomenuo greške? Ti stvarno misliš da je sve ovo što se događa oko nas nekakav nepredviđeni splet okolnosti? To, da sve vlade, sve velike korporacije, sve internacionalne organizacije, svi mediji šalju iste poruke? Slučajnost? Greška?IB43 wrote:Greške vodstva nisu greške društva.
Paaa, ako misliš da je ovo zdravo društvo, ne znam što bih ti rekao, nego pođi ti lijepo onda na zapad, a nas prepusti našim tradicionalnim i staromodnim vrijednostima.IB43 wrote:Zapadno društvo razmišlja prilično zdravo ....... Nije zapad bolesno društvo.![]()
BTW Kod nas u RH. Rada Borić je predstavnik feminističkog vala koja stoji iza slike koju si stavio.
Nedavno se i ona dokopala vlasti kroz koaliciju Možemo u Zagrebu.
Jesu li se sada i Zagrebčani razbolili dok svjetska masonerija postavlja svoje marionete.
Ili se dokopala vlasti čistim spletom okolnosti.
Zašto misliš da je na zapadu drugačije. Ja radim sa tim ljudima i ne razlikuju se previše od nas na tu temu. Bitna razlika je jedna stavka, ne pada im napamet diskriminirati na temelju spolne orijentacije. I važnija im je stavka ekononska situacija od LGBT performansa. I to je zaista zdravo razmišljanje.
Kada bi čitali o čemu pišemo, uhvatili bi se za glavu. Putin drži prst na crvenom gumbu, cijena energenata divlja. A nama problem pederi. :-/
-
Mirok
- Brigadni General

Konačno i naše oružje je otišlo kao pomoć Ukrajini.
Ići će još i moram priznati da sam iznenađen jer su to stvarno velike količine ,barem za naše uvjete.
Ići će još i moram priznati da sam iznenađen jer su to stvarno velike količine ,barem za naše uvjete.
Možda sam u krivu, ali kako je moguće da RUsi imaju 5000 žrtava, a Ukrajinci što, 200?
Vama to nije neobično?
Vama to nije neobično?
Meni nije neobično da se u ratu gubici protivnika preuveličaju a vlastiti umanjuju. To je dio podizanja morala vlastitih snaga i pokušaj smanjivanja protivnikovog morala.
Neobično mi je da netko zaista misli da se može ući u milijunski nepoznati grad, u koloni, i biti odbijen bez gubitaka.
Da, ruska vojska je pretrpjela velike gubitke. Nisu došli skoro do centra Kijeva jer ih Ukrajinci nisu mogli zaustaviti. To je bila zasjeda.
Neobično mi je da netko zaista misli da se može ući u milijunski nepoznati grad, u koloni, i biti odbijen bez gubitaka.
Da, ruska vojska je pretrpjela velike gubitke. Nisu došli skoro do centra Kijeva jer ih Ukrajinci nisu mogli zaustaviti. To je bila zasjeda.
Nakon toliko ratova, sumnjam da su baš tako napravili. Općenito, mislim da smo prilično jednostrano informirani, odnosno da nas mediji drže za idiote.
rt.com ne radi i dalje.
rt.com ne radi i dalje.
-
Mirok
- Brigadni General

Žrtava ima,nemoj baš vjerovati svakoj brojci.Ariel wrote:Možda sam u krivu, ali kako je moguće da RUsi imaju 5000 žrtava, a Ukrajinci što, 200?
Vama to nije neobično?
Dakako da su ruski gubici veći i prešli su 5000,a kad računaš da na svakoga poginulog dolazi tri ranjena,to su ogromne brojke.
To znači da je 20 000 rusa izbačeno iz stroja,u nekih 5 dana !
Ogromni gubici.