CZ 457 MTR 22LR
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: CZ 457 MTR 22LR
Uz uvjet da koristis uvjek istu municiju: Na 50 m, ce biti manje vise uvijek slicno (razlika kilk, dva), na 100 m ocekuj povremena iznenadjenja u ovisnosti u vanjskom tlaku, suncu i vjetru, ali kad si na "stalnom" settingu, ocekuj da ces i na 100 m biti u meti ili oko mete u papiru, pa ces se lako korigirati.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

cz zkm 452, na novoj je duznosti, u lovackoj ulozi, za sitnu divljac.
A za natjecanja mi je duznost preuzela anschutz 1903.
A za natjecanja mi je duznost preuzela anschutz 1903.
Turn better into best!
-
Marko2Marko
- Desetnik

malo se mi čini višja nego 8mm. da nije 12mm?Mario_Zg wrote:Pise na netu 8mm.Marko2Marko wrote:kolika je visina tvoje picatinny šine?
-
Marko2Marko
- Desetnik

osnove jolly, osnove. 90% strijelaca (i 99% lovaca) ovo nezna i misli da mora biti končanica u vaser vagi i da su klikovi nešto što samo puškar dira.jolly wrote:Marko, Earth is calling Mars!
This is Houston!
Ovdje je rijec o malokalibarskoj puski, 22lr, iz koje ce se pucati na 2 udaljenosti: 50 m i 100m.
Sa nekoliko treninga imat ce manje vise dva settinga na optici koja ce zapisati: jedan za 50m, drugi za 100m.
Pa cak i ako je optika malo ukosena, sto sumnjam.
Za razlicite uvjete tokom pojedinog treninga, korigirat ce se za po koji klik, tu i tamo, ali vrtiti ce se uvijek na istim/slicnim vrijednostima.
FYI: ovo nije za "king of two miles"!
Earth calling Mars,
Houston, Over and out!
samo zato je treba ovo napisati, da ljudi pročitaju prave informacije.
-
Marko2Marko
- Desetnik

ja sam za foro testirao i SK Pistol Match, i dobio bolju grupu i SD brzine nego sa SK Rifle Match.Mario_Zg wrote:
a Long Range Match se nije dobro izkazao kod kolege.
- jolly
- Cinker - bojna

Slazem se da vecina needuciranih misli da su klikovi nesto sto samo puskar dira (ali ne podrzavam taj stav, koji je sam po sebi indikacija totalnog neznanja), s drugim se ne bih slozio.Marko2Marko wrote:
osnove jolly, osnove. 90% strijelaca (i 99% lovaca) ovo nezna i misli da mora biti končanica u vaser vagi i da su klikovi nešto što samo puškar dira.
samo zato je treba ovo napisati, da ljudi pročitaju prave informacije.
Nema savrsenog isntrumenta, pa tako ni optika.
Ali kad uzmes u obzir sve ono sta se sa zrnom desava kad izadje iz cijevi, onda je mehanicka preciznost optike najmanji problem.
Ja gledam da mi je koncanica u vertikali. Amen.
vjetar zabaci zrno daleko vise, nego greska od 0.00001 moa u instalaciji koncanice.
Pametan korisnik zapisuje svoje klikove i ono sta radi, i kad ponavlja treninge na istim udaljenostima, vrlo brzo ce steci osjecaj za mehaniku optike, makar to znacilo dva klika vise u stranu, nego sto mu je za ocekivati.
Vazno je da je optika pouzdana na trzaj, i da ju trzaj ne poremeti (za MK ovo nije problem), i da optika ima pouzdanost, a to znaci da je nakon x klikova gore, isti broj klikova na dolje, vrate koncanicu na istu poziciju. Isto tako i lateralno.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Da.Mirok wrote:Stane li u 452(ležište metka) CCI Stinger ?
Turn better into best!
Marko2Marko wrote:kolika je visina tvoje picatinny šine?
malo se mi čini višja nego 8mm. da nije 12mm?
Jedna jedina CZ 0MOA postoji tako da valjda je ispravno sto pise na stranici. Moguce da je 12mm visoka preko svega a 8mm vrh proreza-gornja ploha.
-
Marko2Marko
- Desetnik

Ma opalio sam k....
Standard stanje za Zg zupaniju da nemas di. Al nesto ce se realizirat pa ce biti.
Standard stanje za Zg zupaniju da nemas di. Al nesto ce se realizirat pa ce biti.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Tebi je i donekle zgodno za dolazak na Vrapčanskome.Mario_Zg wrote:Ma opalio sam k....
A je ali radim tjedan 6-14, tjedan 14-22 tako da ono 12-14 mi nikako ne igra. Prvi tjedan u 2023 sam doma pa cu otici.