Nož za svaki dan (ECK = Everyday Carrying Knife)
Re: Nož za svaki dan (ECK = Everyday Carrying Knife)
Kako Vam se ćini ovaj nožić.Užasno me vuče i baš mi je sladak.
Nije kina nego amerika.
Nije kina nego amerika.
Evo meni neki dan stigao Spyderco Endura 4.Brije dlake po rukama.Jedino se malo .ali malo mrda lijevo -desno.Jel to smije
biti tako. Mislio sam uzeti Pacific salt ali kako nisam dobio od nijednog "nožara" odgovor na moj upit uzeo sam ovaj.
biti tako. Mislio sam uzeti Pacific salt ali kako nisam dobio od nijednog "nožara" odgovor na moj upit uzeo sam ovaj.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

POLICE mi je nekada bio noz svih prekopnih nozeva dok sam ga gledao na slikama, dok ga par puta nisam uzeo u ruke... sad mi je drago sto ga nisam kupio... kosta ko' svetog petra kajgana a u ruci mi uopce nije nesto, samo na slici izgleda super.... mislim dobar je ali ne za ono za sto meni treba noz... sada imam ovo, u konacnici me izasao 80kn (inace je cca 160kn), tako da mi tipom ostrice vise pase 3-ci odozgora...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Knife_maniac
- Satnik

Mike_Torello wrote: tako da mi tipom ostrice vise pase 3-ci odozgora...
Kineza usporedjujes sa Benchmade-om
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa ako ti sebe mozes usporediti s Randallom... 
Ovaj nož izgleda poput " Air rangera " (Gerber) i zaista je lijepog oblika.Mike_Torello wrote:sada imam ovo, u konacnici me izasao 80kn (inace je cca 160kn), tako da mi tipom ostrice vise pase 3-ci odozgora...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Je, isao sam provjeriti, to je kopija Air Rangera, a sto se tice izgleda i oblika bila je to ljubav na prvi pogled =)
Malo je čudno kako sam započeo tu beskrajnu kupovinu noževa ali što je, tu je. Prije ove " kolekcije " imao sam 20, većinom drugih modela istog cjenovnog razreda i kada sam ih prodao kupio sam ove na slici. Iskreno, nemam nož koji bih posebno izdvojio. Sve koristim i ne isprobavam nikakve " testove " izdržljivosti na njima. Moram priznati da na slici nedostaju još dva " plastičnjaka " ( Voyager large i xtra large tanto od Cold Steel-a ) koje nosim u prirodu i zaista extremno koristim. Od fixnih najviše koristim Glock 78 i Cold steel kukri mačetu, a nedavno sam nabavio RAT 3 i 7 i TAK 1. Od džepnih " alata " imam dva Victorinoxa ( Handyman i Atlas ). Za piknik nosim Opinel 7 i 8 cm ( nehrđajući ).
Nije čudno, to je jednostavno tako. Kad kreneš, teško staneš.
Pogledaj malo ovo (ako već nisi):
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=18&t=420
Pogledaj malo ovo (ako već nisi):
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=18&t=420
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ima li tko Gerber Applegate Ferbain Covert ( ili Combat ) folder?
- Armalite Kid
- Banned
Kako je sa skupljanjem noževa, je li se skupljaju neki skuplji modeli, ili "made in china" ?
Sigurno prosječni skupljač je pred tom dilemom
Sigurno prosječni skupljač je pred tom dilemom
magisches schwein
Pa kina proizvodi bolje i kvalitetnije stvari od europe.Jedno su proizvodi rađeni u Kini a drugo replike.
Ima u kini dobrih noževa,od s&w,bokera čak i gerbera.
Ima u kini dobrih noževa,od s&w,bokera čak i gerbera.
Da, ima, ali zato jer je jeftinije napraviti nož u Kini.. A to nije to...
Činjenica je da sve više proizvođača noževa prebacuje proizvodnju u Kinu, ali ja to ne kupujem.
Činjenica je da sve više proizvođača noževa prebacuje proizvodnju u Kinu, ali ja to ne kupujem.
Ponovit ću pitanje. Ima li netko ( ili je imao ) Gerber Applegate Ferbain Covert ili Combat? Mislim si kupiti model Covert pa me zanimaju tuđa iskustva.
Kupio sam si Tenacious ( Spyderco ) baš zbog toga da vidim razliku između američke i kineske proizvodnje i materijala. Osobno mislim da je ovaj model jedan od najboljih koje je Spyderco ikada napravio ( odličan materijal, odlična izrada i tek nešto malo lošija završna obrada i veća težina od znatno razvikanijih i skupljih modela Military i Paramilitary ).nobile157 wrote:Da, ima, ali zato jer je jeftinije napraviti nož u Kini.. A to nije to...
Ako si misliš nabaviti taj nož, nabavi si ga, svakako ga treba imati u kolekciji, pogotovo ako ti se sviđa; jedino ne znam kakva iskustva ovdje očekuješ?
Nož je nož, služi za rezanje, netko ih skuplja, netko koristi. A to što tebe zanima nije nož ni za paštetu ni za kobasice, a nije ni za krčenje šume niti ima bilo kakvu drugu namjenu osim one za koju je napravljen, a to je borba i ubijanje. A da ga je netko koristio za te svrhe ovdje, ne vjerujem. Kako se nitko nije javio, očito ga nitko nema u kolekciji.
Imao sam neko kratko vrijeme, preklopni model, i nisam nešto posebno njime bio niti zadovoljan, niti nezadovoljan, čak se ne sjećam ni kome sam ga dao, ustvari za koji drugi nož sam ga zamijenio.
Nisam znao da se Tenacious radi u Kini, ali to je još jedan dokaz da gotovo sve prelazi u Kinu. Pogotovo jeftiniji modeli.
Nož je nož, služi za rezanje, netko ih skuplja, netko koristi. A to što tebe zanima nije nož ni za paštetu ni za kobasice, a nije ni za krčenje šume niti ima bilo kakvu drugu namjenu osim one za koju je napravljen, a to je borba i ubijanje. A da ga je netko koristio za te svrhe ovdje, ne vjerujem. Kako se nitko nije javio, očito ga nitko nema u kolekciji.
Imao sam neko kratko vrijeme, preklopni model, i nisam nešto posebno njime bio niti zadovoljan, niti nezadovoljan, čak se ne sjećam ni kome sam ga dao, ustvari za koji drugi nož sam ga zamijenio.
Nisam znao da se Tenacious radi u Kini, ali to je još jedan dokaz da gotovo sve prelazi u Kinu. Pogotovo jeftiniji modeli.
Pod " iskustvo " mislim na korištenje noža u stvarnosti. Je li ga netko koristio, recimo, za pripremu hrane, čišćenje ribe; otvara li se praktično ( u rukavicama ), je li bravica dovoljno čvrsta i sl. Uopće ne mislim da je preklopni model ( barem onaj manji ) zaista namjenjen borbenoj uporabi. Izgleda mi kao pravi sportski nožić za korištenje u prirodi. Zapravo ne znam ni za jednu vojnu postrojbu koja u stvarnosti zadužuje preklopni nož kao službeni. Recimo Spyderco Military je primjer noža koji se komercijalno zove vojni a američka vojska koristi ( i to privatno ) uglavnom Enduru ( vjerojatno izvan službe ). Zaboravite pitanje o Gerberu. Osobno nemam nikakav stav prema određenom modelu noža i koristim ih većinom za pripremu hrane i sl. Kvaliteta im je izvrsna i jedan bi bio dovoljan za sedam života. Međutim, kao što se žene vole nositi skupi nakit, ja radim isto s noževima.
Nisam znao da se Tenacious radi u Kini, ali to je još jedan dokaz da gotovo sve prelazi u Kinu. Pogotovo jeftiniji modeli.[/quote]
Tenacious jest jeftin zato što se radi u Kini. Da je američke proizvodnje i njihovog materijala bio bi u klasi Military-a ( iako mislim da mu je i ovako ravan ).
Tenacious jest jeftin zato što se radi u Kini. Da je američke proizvodnje i njihovog materijala bio bi u klasi Military-a ( iako mislim da mu je i ovako ravan ).
Za cabala:
Vidiš, što se korištenja noža za pripremu hrane tiče, folderi tu baš nisu najbolji izbor, osim za rezanje kobasica. Zašto - zbog konstrukcije u koju (ručka i mehanizam) može upasti hrana, sokovi i slično. Za hranu radije koristim fiksni nož, naravno, ne prevelik, da se njime može rukovati bez problema, osim kada se reže neki veći komad kruha, mesa ili slično.
No, svaki nož je u pravilu dobar za tu namjenu, osim ako je konstrukcijski tako napravljen da otežava posao oko hrane. Recimo, BUCK ALPHA HUNTER je prekrasan nož, sa izvrsnim otvaranjem i zatvaranjem, ali sam samo jednom sa njime čistio češnjak i otpala mi je ruka koliko je nespretan za taj posao. Cold Steel Ultimate Hunter mi također nije "sjeo" kod kuhinjskih čišćenja i rezuckanja, ali je zato Cold Steel Pro Lite jedan od najboljih i najpraktičnijih noževa za sve moguće poslove oko hranekoje sam ikada imao, a imao sam ih puno.
I točno je, i ja volim koristiti dobar nož i nositi ga kao modni detalj, zašto ne.
A ovaj Spyderco nisam probao, pa ne mogu ništa reći. Imao sam ih dosta, između ostalih i Military, Police, Enduru i još neke, ali STRETCH je po meni najbolji Spyderco ikada napravljen. Ima sve što treba i liči na tipični Spyderco, a upotrebljiv je za sve namjene.
Vidiš, što se korištenja noža za pripremu hrane tiče, folderi tu baš nisu najbolji izbor, osim za rezanje kobasica. Zašto - zbog konstrukcije u koju (ručka i mehanizam) može upasti hrana, sokovi i slično. Za hranu radije koristim fiksni nož, naravno, ne prevelik, da se njime može rukovati bez problema, osim kada se reže neki veći komad kruha, mesa ili slično.
No, svaki nož je u pravilu dobar za tu namjenu, osim ako je konstrukcijski tako napravljen da otežava posao oko hrane. Recimo, BUCK ALPHA HUNTER je prekrasan nož, sa izvrsnim otvaranjem i zatvaranjem, ali sam samo jednom sa njime čistio češnjak i otpala mi je ruka koliko je nespretan za taj posao. Cold Steel Ultimate Hunter mi također nije "sjeo" kod kuhinjskih čišćenja i rezuckanja, ali je zato Cold Steel Pro Lite jedan od najboljih i najpraktičnijih noževa za sve moguće poslove oko hranekoje sam ikada imao, a imao sam ih puno.
I točno je, i ja volim koristiti dobar nož i nositi ga kao modni detalj, zašto ne.
A ovaj Spyderco nisam probao, pa ne mogu ništa reći. Imao sam ih dosta, između ostalih i Military, Police, Enduru i još neke, ali STRETCH je po meni najbolji Spyderco ikada napravljen. Ima sve što treba i liči na tipični Spyderco, a upotrebljiv je za sve namjene.