COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 11:56

https://www.24sata.hr/lifestyle/lijecni ... ici-717899
Evo nešto za teoretičare zavjere ...a nema 83 godine

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 23 Sep 2020, 12:26

Statistika nažalost. Vjerojatnost da čovjek pogine kada ide niz stepenice je mala, ali po zakonu vjerojatnosti moguća je i ostvariva. I dalje smatram da je ovo sve skupa medijski potpomognuta histerija kojoj je krajni cilj nešto što nitko od nas smrtnika ne može znati. Stvari koje se događaju u zemljama poput UK, Australije, Novog Zelanda... gdje se trenutno provodi totalna kontrola i fizičko te psihičko ugnjetavanje stanovništva zbog mrtve maske mogu nam dati samo slutnje.

Nikada od kad znam za sebe se nije dizala panika do te mjere za nikakvu bolest/virus/bakteriju, a bogme nitko nije pitao za stotine ljudi na respiratorima prijašnjih godina. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Pitam se samo, koliko ljudi će poumirati od posljedica globalne politike oko korone koja je/će rezultirati neimaštinom, glađu, porastom kriminala, post-covid smrtima itd. i tko će za to odgovarati.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 23 Sep 2020, 12:37

johnnyboyy1711 wrote:Statistika nažalost. Vjerojatnost da čovjek pogine kada ide niz stepenice je mala, ali po zakonu vjerojatnosti moguća je i ostvariva. I dalje smatram da je ovo sve skupa medijski potpomognuta histerija kojoj je krajni cilj nešto što nitko od nas smrtnika ne može znati. Stvari koje se događaju u zemljama poput UK, Australije, Novog Zelanda... gdje se trenutno provodi totalna kontrola i fizičko te psihičko ugnjetavanje stanovništva zbog mrtve maske mogu nam dati samo slutnje.

Nikada od kad znam za sebe se nije dizala panika do te mjere za nikakvu bolest/virus/bakteriju, a bogme nitko nije pitao za stotine ljudi na respiratorima prijašnjih godina. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Pitam se samo, koliko ljudi će poumirati od posljedica globalne politike oko korone koja je/će rezultirati neimaštinom, glađu, porastom kriminala, post-covid smrtima itd. i tko će za to odgovarati.
:A25:

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 16:00

johnnyboyy1711 wrote:Statistika nažalost. Vjerojatnost da čovjek pogine kada ide niz stepenice je mala, ali po zakonu vjerojatnosti moguća je i ostvariva. I dalje smatram da je ovo sve skupa medijski potpomognuta histerija kojoj je krajni cilj nešto što nitko od nas smrtnika ne može znati. Stvari koje se događaju u zemljama poput UK, Australije, Novog Zelanda... gdje se trenutno provodi totalna kontrola i fizičko te psihičko ugnjetavanje stanovništva zbog mrtve maske mogu nam dati samo slutnje.

Je je i te kako i to sa debelim razlogom. doduše tada je mali postotak kućanstava uopće imao televizor pa ne možemo govorit o medijskoj histeriji, no ona je bila stvarna i jako ozbiljna . Radilo se o velikim boginjama u ex YU i bile su i karantene i svašta za one koje je trebalo . Cjepilo se je u domovima kulture i drugim priručnim mjestima pogodnim za dolazak velikog broja ljudi. Mislim da je cjepljeno svo stanovništvo ili barem najveći broj . U svakom slučaju ja jesam , to je bilo u prošlom stoljeću sedamdeset i neke (ne sjećam se točno), čak je snimljen i film Variola Vera na temu tih događanja .

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 23 Sep 2020, 16:05

Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 17:30

jolly wrote:https://www.glasistre.hr/hrvatska/variola-vera-hrvatsku-je-1972-ugrozila-epidemija-velikih-boginja-uzela-je-35-zivota-629264
Dakle kao što vidite bilo je toga a vjerovatno će i još biti. Samo se treba prisjetit da je u to doba EX Yuga cjepila 18 miliona ljudi , ej ljudi to je gotovo cjelokupno stanovništvo države jer je cjepljenje bilo obavezno , a sad gospoda prosvjeduju zbog mjera od covida . Pa onaj ko misli da to nije istina i slično neka potraži zaražene i ode im praviti društvo i njegovat ih. Ponekad baš i treba ograničit slobode i prava jer ugrožavaju prava drugih .

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 23 Sep 2020, 17:50

Ovo je izvanredna situacija, i moj je stav da treba podrzavati mjere stozera.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 18:02

jolly wrote:Ovo je izvanredna situacija, i moj je stav da treba podrzavati mjere stozera.
Pa sigurno da treba , alternativa je kaos i još puno gore stanje . U ovakvim situacijama ne može se baš biti da se glupo izrazim samoupravljač .

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 18:05

Ma ne treba se držati propisa ,to je izmišljena bolest a ovo je pokušaj da nas Gates čipira i da nas na kraju pretvore u robove :mrgreen: :mrgreen:
Nisam se rodio u doba te epidemije boginja ali po onome što sam pročitao ,ozbiljno se pristupilo problemu i isti je riješen
Nisu imali pjevača lakih nota da negira bolest i viče "cijepite si mamu " :mrgreen:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 18:07

Zamisli ugrozavanja ljudskih prava ,moraju u trgovinu sa maskicom :mrgreen:

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Sep 2020, 18:16

Svi koji se žele cijepiti, samo naprijed. Nosite foliju na glavi, nikakav problem, ali meni a i jako velikom broju ljudi to nećete nametnuti. Dosta ljudi je ovu prevaru prokužilo još u trećem mjesecu. Ali što mi je drago, nigdje ne ulazim s maskom i neugodnost mi je stvorio samo zaštitar u Konzumu Dubec, ali nakon kvalitetnog verbalnog (i vokalnog :D ) educiranja više nije bilo zahtjeva za maskom, čak zadnjih tjedan-dva ni nema zaštitara tamo.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 19:09

Uvijek je lijepo pročitati tvoj post i ne složiti se sa tobom :D

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Sep 2020, 19:25

E to je već korektno, tako i sa mjerama i cijepljenjima. Ako želiš, izvoli. A ako žele na silu (vlada i nelegalni stožer) e onda 9 mm para.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 19:34

frulica wrote:E to je već korektno, tako i sa mjerama i cijepljenjima. Ako želiš, izvoli. A ako žele na silu (vlada i nelegalni stožer) e onda 9 mm para.
Ja uopce ne bih htio da cijepljenje bude obvezno. Vase necijepljenje nece ugroziti populaciju koja se vec cijepila,to je prirodna selekcija na djelu.
Nazalost sada ugrozavate vecinu ne noseci maskice i negirajuci pandemiju

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 23 Sep 2020, 20:31

I dalje znanost każe da maska nije zaštita ni rješenje.
Kako kažu korona se širi AEROSOLOM,a tada maska je nula,ništa.
Ako je korona tako ubojita,onda će život u gradovima biti nemoguć,odnosno svi će pomrijeti.
U gradovima,javnom prijevozu,događanjima,priredbama.........gdje god je više ljudi na okupu,to bi trebale biti mrtvačnice.
Ali neće,bez brige,slušajte dr,Sladoljeva,dr.Gajski......
Oni suvereno vladaju tematikom, bolje od nas!

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 20:38

Mirok ako je maska nikakva zastita zasto je koriste u bolnicama i u normalna vremena ?
Maska nije stopostotna zastita ali smanjuje mogućnost zaraze jer ti ne kaslju u lice,smrcaju ,kisu ...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 23 Sep 2020, 20:42

Zato jer se maska koristi za ono za što je namijenjena.
Pošto radim u zdravstvu i ja je koristim samo onda i za ono za što je namijenjena.
Zato sam naglasio prijenos korone aerosolom,raspitaj se i kod stručnjaka i u literaturi,ima li maska tada svrhu?

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 20:52

Mirok wrote:Zato jer se maska koristi za ono za što je namijenjena.
Pošto radim u zdravstvu i ja je koristim samo onda i za ono za što je namijenjena.
Zato sam naglasio prijenos korone aerosolom,raspitaj se i kod stručnjaka i u literaturi,ima li maska tada svrhu?
Dezodorans u spreju je aersol ? Lako je napraviti test i vidjeti da dobar dio ne prolazi kroz maskicu :mrgreen:
Za sto je tocno namjenjena ?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 23 Sep 2020, 21:12

Pa kako sam ti napisao u postu informiraj se na raznim mjestima.
Ova histerija me podsjeća na histeriju protiv oružja!
Po sistemu ,aha oružje ubija,zar ne?
Pa pokupimo onda SVO oružje za koje znamo,biti će manja opasnost,zar ne?
Pošto nam je najlakše doći do legalnog,pokupimo njega prvog i smanjili smo broj oružja i time opasnost.
Do nelegalnoga i tako uglavnom se nemože doći ili samo malo , ali nije važno pokupili smo do čega smo mogli,pa je situacija ipak bolja.....zar ne?
Pitaš za maske?
Pogledaj klasifikaciju maski,pa češ vidjeti koja klasa pruža zaštitu od čega?
Čudi me da to ne znaš,a tako zagovaraš nošenje maski?

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 21:21

Mirok wrote:Pa kako sam ti napisao u postu informiraj se na raznim mjestima.
Ova histerija me podsjeća na histeriju protiv oružja!
Po sistemu ,aha oružje ubija,zar ne?
Pa pokupimo onda SVO oružje za koje znamo,biti će manja opasnost,zar ne?
Pošto nam je najlakše doći do legalnog,pokupimo njega prvog i smanjili smo broj oružja i time opasnost.
Do nelegalnoga i tako uglavnom se nemože doći ili samo malo , ali nije važno pokupili smo do čega smo mogli,pa je situacija ipak bolja.....zar ne?
Pitaš za maske?
Pogledaj klasifikaciju maski,pa češ vidjeti koja klasa pruža zaštitu od čega?
Čudi me da to ne znaš,a tako zagovaraš nošenje maski?
Idemo sada sa maski na oruzje :mrgreen:
Pošto ti tvrdiš da ta maska ne štiti nikako predložio sam ti da isprobaš.
Zagovaram nešto što mi je logično,bolje je ikakva zaštita nego nikakva.

Post Reply