CHAT

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: CHAT

Post by lex-lutor » 15 Oct 2024, 21:32

Vjerovatno... ti ces imati prednost.. sigurno ces moraiti nositi neki .44 magnum sa "dugackom cijevi" barem 8+3/8" :-)
Nemoguće je Nemoguće

Human
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Post by Human » 16 Oct 2024, 08:21

lex-lutor wrote:Vjerovatno... ti ces imati prednost.. sigurno ces moraiti nositi neki .44 magnum sa "dugackom cijevi" barem 8+3/8" :-)
Za njega u HR neće moći nabaviti streljivo. U njegovom slučaju u obzir dolazi samo FMJ, a nikako neki od soft point metaka. A FMJ 44 magnum nabaviti u HR je nemoguća misija. 357 još i ima, ali 44 nema.
Također nebi mogao to upisati u Europsku oružnu propusnicu (pa da kupi streljivo vani) jer se oružje za osobnu sigurnost ne može upisati.

44 magnum za osobnu sigurnost u HR nije baš nešto. Znam na vlastitom primjeru. :)

Nego, kad smo već toga, može li mi netko vani legalno kupiti 44 magnum FMJ streljivo i uvesti u HR pa mi prodati? :)

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 16 Oct 2024, 09:39

Human wrote:A FMJ 44 magnum nabaviti u HR je nemoguća misija.
Ovo mi je promaklo, I stvarno kad sam pogledao ponudu 44 mag, po HR, nigdje nema FMJ!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 16 Oct 2024, 09:45

Vi se zezate,al ne shvaćate koliko je teško biti pripadnik LGBTQIA+ populacije. Lako je govoriti kada nisu u manjini.
Al' okay. Ionako me ne volite.
:( :( :(
dzg

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 16 Oct 2024, 09:56

Human wrote:
lex-lutor wrote:Vjerovatno... ti ces imati prednost.. sigurno ces moraiti nositi neki .44 magnum sa "dugackom cijevi" barem 8+3/8" :-)
Za njega u HR neće moći nabaviti streljivo. U njegovom slučaju u obzir dolazi samo FMJ, a nikako neki od soft point metaka. A FMJ 44 magnum nabaviti u HR je nemoguća misija. 357 još i ima, ali 44 nema.
Također nebi mogao to upisati u Europsku oružnu propusnicu (pa da kupi streljivo vani) jer se oružje za osobnu sigurnost ne može upisati.

44 magnum za osobnu sigurnost u HR nije baš nešto. Znam na vlastitom primjeru. :)

Nego, kad smo već toga, može li mi netko vani legalno kupiti 44 magnum FMJ streljivo i uvesti u HR pa mi prodati? :)
Bilo je trgovina koje su slale postom streljivo izvana.

Imate jos opciju da nadjete nekog izvana ko ima 44 magnum, on kupi i donese vam u Hrvatsku de proda vama kao fizickoj osobi.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 16 Oct 2024, 10:30

Human wrote:...

44 magnum za osobnu sigurnost u HR nije baš nešto. Znam na vlastitom primjeru. :)...
Bilo bi zanimljivo čuti detalje, hvala.

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 16 Oct 2024, 12:19

Ariel wrote:
Bilo bi zanimljivo čuti detalje, hvala.
Pa eto detalji su u tome da se u HR ne može naći 44 magnum sa FMJ zrnom. Svi imaju neke soft point, hollow point, ali FMJ nema nitko. Recimo Bojna čak ima 454 cassull sa FMJ zrnom, ali 44 magnum nema FMJ. Tj, imali su. Sad više ne vidim ni kod njih 454 FMJ. Ili sam se to zeznuo za dućan (trgovca), ne znam više.

Koliko sam skužio, ti si neki trgovac, ako nisam nešto krivo pokopčao. Možeš li ti nabaviti 44 magnum FMJ?

Usput, nevezano za ovo, kad probam pristupiti forumu preko mobitela dobijem poruku da sam trajno isključen s foruma. Razlog isključenja piše: TEST ZA UNBAN. I piše da je isključena moja IP adresa.
Provider na mobu mi je HT. Koristim 5G podatkovni promet.
A evo preko računala sve fino radi.

Koga bi trebalo pitati u vezi ovoga?

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 16 Oct 2024, 12:24

MatijaX wrote:Vi se zezate,al ne shvaćate koliko je teško biti pripadnik LGBTQIA+ populacije. Lako je govoriti kada nisu u manjini.
Al' okay. Ionako me ne volite.
:( :( :(
Ja se ne zezam. Za osobnu zaštitu ne kupuj 44 magnum. :)
Otelit ćeš se dok ne nađeš streljivo za njega. :)

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 16 Oct 2024, 12:27

Stargazer wrote:

Imate jos opciju da nadjete nekog izvana ko ima 44 magnum, on kupi i donese vam u Hrvatsku de proda vama kao fizickoj osobi.
Ja ne znam nikog tko bi to vani mogao kupiti. Ako netko zna slobodno mi pošalje podatke da ga kontaktiram. :)
Ili ako netko ide ionako sebi kupiti van streljivo, a u mogućnosti je kupiti i 44 magnum, pa usput kupi i meni, nek se javi. :)
Sve legalno naravno.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 16 Oct 2024, 12:31

Human wrote:
Stargazer wrote:

Ja ne znam nikog tko bi to vani mogao kupiti. Ako netko zna slobodno mi pošalje podatke da ga kontaktiram. :)
Ili ako netko ide ionako sebi kupiti van streljivo, a u mogućnosti je kupiti i 44 magnum, pa usput kupi i meni, nek se javi. :)
Sve legalno naravno.
Pala mi je jedna stvar na pamet, u Slovenij vam europski oruzni list ne znaci nista zato sto oni ne prodaju metke na temelju njega, nego nadjete trgovinu koja ima metke, oni vam daju ponudu i onda trazite od lokalne PU obrazac 3, suglasnost za transport oruzja i streljiva. 99% sam siguran da tako mozete kupiti metke, ako hocete posaljem vam par trgovina koje imaju na stanju te metke tamo.

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 16 Oct 2024, 12:34

Stargazer wrote: Pala mi je jedna stvar na pamet, u Slovenij vam europski oruzni list ne znaci nista zato sto oni ne prodaju metke na temelju njega, nego nadjete trgovinu koja ima metke, oni vam daju ponudu i onda trazite od lokalne PU obrazac 3, suglasnost za transport oruzja i streljiva. 99% sam siguran da tako mozete kupiti metke, ako hocete posaljem vam par trgovina koje imaju na stanju te metke tamo.
Možda bi tako išlo, da.
Vidio sam da Proarmis ima 44 magnum FMJ. Koje još trgovine imaju? Proarmis ima neki Magtech 44 FMJ.
Jel ima netko Sellier & Bellot 44 magnum FMJ?

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 16 Oct 2024, 14:21

Navodno vi koji ste više u oružju, nego ja znate sve te cake. mislim kako doći do nekog komada oružja i municije.
Teško je nekome izvana, znati sve to. Kada znaš ljudi, valjda ide sve lakše.
dzg

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 16 Oct 2024, 21:03

Human wrote: Usput, nevezano za ovo, kad probam pristupiti forumu preko mobitela dobijem poruku da sam trajno isključen s foruma. Razlog isključenja piše: TEST ZA UNBAN. I piše da je isključena moja IP adresa.
Provider na mobu mi je HT. Koristim 5G podatkovni promet.
A evo preko računala sve fino radi.

Koga bi trebalo pitati u vezi ovoga?
Samo da prijavim da mi radi sada forum i preko moba. Više nisam trajno isključen s foruma. :)
Ne znam jel netko od administracije nešto radio po tome ili je proradilo samo od sebe. Uglavnom, sada je sve u redu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Oct 2024, 22:04

Human wrote:...Nego, kad smo već toga, može li mi netko vani legalno kupiti 44 magnum FMJ streljivo i uvesti u HR pa mi prodati? :)...........
Da budem iskren uopce NE kuzim ovo ??

Tko normalan treba FMJ zrna za kalibere >.40 ????

Pa nije svrha tog kalibra busenje limenki nego STOPPING POWER ?

No ako si bas zapeo imas na X-web shopova u EU FMJ zrna u kalibru .429 / .430 pa si napuni sto zelis.. Mogu ti reci da npr. 21 grs N110, naravno u magnum cahuri sa zrnom od 240 grs savrseno ljeci probleme zglobova sake, laktova i ramena... Nikakav KIROPRAKTICAR ti ne treba nakon 20 ispaljenih metaka... iz duzine cijevi 6", no ako imas kracu cevku npr. 4" mislim da i vratne kraljeske dobro rastrese...
Nemoguće je Nemoguće

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 17 Oct 2024, 11:24

lex-lutor wrote:
Human wrote:...Nego, kad smo već toga, može li mi netko vani legalno kupiti 44 magnum FMJ streljivo i uvesti u HR pa mi prodati? :)...........
Da budem iskren uopce NE kuzim ovo ??

Tko normalan treba FMJ zrna za kalibere >.40 ????

Pa nije svrha tog kalibra busenje limenki nego STOPPING POWER ?

No ako si bas zapeo imas na X-web shopova u EU FMJ zrna u kalibru .429 / .430 pa si napuni sto zelis.. Mogu ti reci da npr. 21 grs N110, naravno u magnum cahuri sa zrnom od 240 grs savrseno ljeci probleme zglobova sake, laktova i ramena... Nikakav KIROPRAKTICAR ti ne treba nakon 20 ispaljenih metaka... iz duzine cijevi 6", no ako imas kracu cevku npr. 4" mislim da i vratne kraljeske dobro rastrese...
Potpuno se slažem s tobom. Nitko normalan ne treba 44 magnum FMJ zrno. :)
Osim nenormalnih HR propisa koji za osobnu sigurnost IZRIČITO traže FMJ zrno. :)
I izričito zabranjuju sva zrna koja se pri udaru deformiraju ili rasprskavaju.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 17 Oct 2024, 11:28

Tako je.
Propisi nalažu za samoobranu jedino zrno koje ne expandira ,niti se deformira.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 18 Oct 2024, 01:47

Kao sto svi ovdje znate.

Njuškalo je zabranio oglašavanje oružja fizićkim osobama.

Marin223 i ja smo napravili alternativni oglasnik samo za oružje.

Kalibar.hr

Nadamo se da će te nam se pridružit.

:A31: :A31: :A31: :A31:

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 18 Oct 2024, 03:25

Bravo! :A25: :A25:
Tako trebamo djelovati, kada nas isključe sa svojih platformi, napravimo naše. :D
The truth is hate to those who hate the truth.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 18 Oct 2024, 03:46

Human wrote:Potpuno se slažem s tobom. Nitko normalan ne treba 44 magnum FMJ zrno. :)
Osim nenormalnih HR propisa koji za osobnu sigurnost IZRIČITO traže FMJ zrno. :)
Gdje se točno izričito traži FMJ zrno? :A33: U zakonu se nigdje ne spominje FMJ, jeli to neka usmena uputa? Zakon nalaže samo da se ne koristi streljivo s ekspanzijskim učinkom, a to je ono koje je specifično dizajnirano da ekspandira pri udaru.

BTW, to nije nenormalni HR propis, taj stavak je došao još iz stare EU Direktive o oružju, kada su EU moćnici htjeli uvaliti zabranu ekspandirajućeg streljiva u EU kao dio šire anti-gun agende, što im na kraju nije uspjelo, ali je na žalost ostao taj nepotrebni i besmisleni propis. Da nije prisilno uguran u zakon zbog EU Direktive, nikad ga ne bi niti bilo u hrvatskom zakonu.

Inače, znam ljude koji imaju pištolj u kalibru .22lr na dozvoli za držanje i nošenje za samoobranu i znam da se taj kalibar može najnormalnije registrirati za tu namjenu, a u tom kalibru ne postoji FMJ metak. Tako da FMJ sigurno nije izričiti uvjet. Na tvom mjestu bih se zadovoljio i s običnim SWC metkom u kalibru .44. Ako te brine deformacija, mi smo kod nas na streljani ispalili brdo olovnih zrna u zemlju, mokri pijesak, drvo itd... Poslije smo sakupljali zrna i vidjeli da se 9mm/357 zrna relativno malo deformiraju, a ona veća kao .44 i .45 još manje, tako da mene to ne bi brinulo.
The truth is hate to those who hate the truth.

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 18 Oct 2024, 08:15

Barut wrote:
Human wrote:Potpuno se slažem s tobom. Nitko normalan ne treba 44 magnum FMJ zrno. :)
Gdje se točno izričito traži FMJ zrno? :A33: U zakonu se nigdje ne spominje FMJ, jeli to neka usmena uputa? Zakon nalaže samo da se ne koristi streljivo s ekspanzijskim učinkom, a to je ono koje je specifično dizajnirano da ekspandira pri udaru.

BTW, to nije nenormalni HR propis, taj stavak je došao još iz stare EU Direktive o oružju, kada su EU moćnici htjeli uvaliti zabranu ekspandirajućeg streljiva u EU kao dio šire anti-gun agende, što im na kraju nije uspjelo, ali je na žalost ostao taj nepotrebni i besmisleni propis. Da nije prisilno uguran u zakon zbog EU Direktive, nikad ga ne bi niti bilo u hrvatskom zakonu.

Inače, znam ljude koji imaju pištolj u kalibru .22lr na dozvoli za držanje i nošenje za samoobranu i znam da se taj kalibar može najnormalnije registrirati za tu namjenu, a u tom kalibru ne postoji FMJ metak. Tako da FMJ sigurno nije izričiti uvjet. Na tvom mjestu bih se zadovoljio i s običnim SWC metkom u kalibru .44. Ako te brine deformacija, mi smo kod nas na streljani ispalili brdo olovnih zrna u zemlju, mokri pijesak, drvo itd... Poslije smo sakupljali zrna i vidjeli da se 9mm/357 zrna relativno malo deformiraju, a ona veća kao .44 i .45 još manje, tako da mene to ne bi brinulo.
Nikakva deformacija zrna mene ne brine. Što se mene tiče - poželjna je. :)
Stvar je u tome da kad policajac vidi da imaš soft point zrno u oružju za samoobranu neće se s tobom pregovarati o tome kako ste vi ispaljivali zrna i gledali koje manje ekspandira, nego će ti oduzeti oružje jer ga ne koristiš u skladu s propisima. S policajcem nema priče. :)
I kad ti oduzme oružje dok ti dokažeš koje manje ekspandira i dok završi sudski postupak - proći će godine u kojima si ti bez oružja. A vrlo lako (što je i najvjerojatnije) ostat ćeš trajno bez oružja.

Ovdje na forumu mi možemo do preksutra o tome. Tj, tko želi, može. Meni se neda.

Post Reply