Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Uvijek zavrsi za nekim stolom !Mirok wrote:.....Nitko nije naivan ,da bi to moglo jednostavno završiti......
Nemoguće je Nemoguće
Kina podržava 30 dnevni prekid vatre ,kao prijedlog saveznika i SADa.
Ameri isporučuju novu pošiljku raketa Ukrajini,kao i nove Patriote.
Dobro je što se taj kontinuitet nastavlja.
Mirok wrote:Kina podržava 30 dnevni prekid vatre ,kao prijedlog saveznika i SADa.
Kako to moze biti dobro? Pratis li ti sto se desava sa EU ekonomijom za to vrijeme ? Ameri su se ocito naplatili, Englezi takodjer samo se jos ne vidi gdje i na koji nacin, Putin ce dobiti sve sto je trazio pa i vise od toga... a EU je popusila Karu samo tako, niti ce se naplatiti , niti dobiti posao obnove jer su Kinezi vec stavili sapu na to !! AMeri su i dalje najveci kupac Ruskog Urana i umjetnog gnojiva ... Postena igra nema sta !!!
-------------------------------------
Nemoguće je Nemoguće
Onaj tko u ratu zanemari ekonomiju je propao. A mislim da je vrlo jasno tko najmanje mari za to.
Upravo tako, kada ljudima pokusas skrenuti paznju na piz*arije koje se desavaju oko nas odmah te proglase Rusofilom ili mrziteljem ukrainaca... to sto svaki dan EU drzave zatvarju tisuce radnih mjesta se baca pod tepih !!Ariel wrote:Onaj tko u ratu zanemari ekonomiju je propao. A mislim da je vrlo jasno tko najmanje mari za to.
Nemoguće je Nemoguće
Za ekonomsku situaciju u EU nisu sve krivi rusi.
EU je sama vukla loše poteze.
A da je dobro,napisao sam,to što se pomoć i oružje dostavlja Ukrajini i da nije ostavljena na cjedilu.
EU je sama vukla loše poteze.
A da je dobro,napisao sam,to što se pomoć i oružje dostavlja Ukrajini i da nije ostavljena na cjedilu.
EU birokracija kao da živi u nekom vakuumu. Potezima koje vuku pile granu na kojoj sjede. AKo pogledamo profil ljudi koji je iz HR otišao u Bruxelles, nije ohrabrujuće. I takvi kroje sudbinu svih nas? Nekad Sinčići, Kolakušići, danas Šuice, Bartulice, Ressleri, Borzanice i sl. Pa nacrtane kokoši nisu u stanju čuvati. Svim sposobnima, inteligentinima, iskusnima - da ona šaka jada kao mlinski kamen otežava život. Ukrajina je samo dio cijele ove priče. Riba smrdi od glave i to jako.
Samo ne zaboravi da smo Sinčiće i Kolakušiće MI SAMI poslali tamo. Nisu oni otišli samostalno. Niti ih poslao Madagaskar. Upravo smo ih mi, svojim glasovanjem (ili ne glasovanjem) poslali tamo.Ariel wrote:EU birokracija kao da živi u nekom vakuumu. Potezima koje vuku pile granu na kojoj sjede. AKo pogledamo profil ljudi koji je iz HR otišao u Bruxelles, nije ohrabrujuće. I takvi kroje sudbinu svih nas? Nekad Sinčići, Kolakušići, danas Šuice, Bartulice, Ressleri, Borzanice i sl. Pa nacrtane kokoši nisu u stanju čuvati. Svim sposobnima, inteligentinima, iskusnima - da ona šaka jada kao mlinski kamen otežava život. Ukrajina je samo dio cijele ove priče. Riba smrdi od glave i to jako.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
EC, ne izabrano tijelo, niti to. Ovi imaju makar nase glasove.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pa kaj, prosvijećeni apsolutizam nije nova stvar. Ovo je verzija za 22 stoljeće.
μολὼν λαβέ
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Prosvjeeni apsolutizam, imao je eru, la bele eopoque, i nije bio toliko los.Lemi_O2 wrote:Pa kaj, prosvijećeni apsolutizam nije nova stvar. Ovo je verzija za 22 stoljeće.
Medjutim, carstva su se raspala nakon 1 sv rata. Stvorilo je nacionalne drzave, iz multinacionalnih carstava.
Onda su drzave preuzele demokracije i parlamentarne republike, nakon 2 sv rata.
To su principi na kojima je moderna evropa se digla.
Turn better into best!
Njihovo zalaganje za nas,za narod?Lemi_O2 wrote:Pa kaj, prosvijećeni apsolutizam nije nova stvar. Ovo je verzija za 22 stoljeće.
Samo retorički.
Da, točno. I kotač promijena tu nije stao, sustav evoluira i dalje. I pored sve birokracije i podosta komičnih pravaca i eksperimenata, današnja Europa je i dalje avangarda u modernoj civilizaciji.jolly wrote:Prosvjeeni apsolutizam, imao je eru, la bele eopoque, i nije bio toliko los.Lemi_O2 wrote:Pa kaj, prosvijećeni apsolutizam nije nova stvar. Ovo je verzija za 22 stoljeće.
Medjutim, carstva su se raspala nakon 1 sv rata. Stvorilo je nacionalne drzave, iz multinacionalnih carstava.
Onda su drzave preuzele demokracije i parlamentarne republike, nakon 2 sv rata.
To su principi na kojima je moderna evropa se digla.
μολὼν λαβέ
Pa daMirok wrote:Njihovo zalaganje za nas,za narod?Lemi_O2 wrote:Pa kaj, prosvijećeni apsolutizam nije nova stvar. Ovo je verzija za 22 stoljeće.
Samo retorički.
μολὼν λαβέ
Nismo na dnu. Sve u svemu, u stvarnom životu, stvarnog čovjeka, 4-5 EU zemalja je iza nas.Mirok wrote:Mene baš ne veseli što ima gorih.
A u Evropi smo mi na dnu.
μολὼν λαβέ
Koje su to?Lemi_O2 wrote:Nismo na dnu. Sve u svemu, u stvarnom životu, stvarnog čovjeka, 4-5 EU zemalja je iza nas.Mirok wrote:Mene baš ne veseli što ima gorih.
Ako,samo ako je jedna....?
Rumunjska, Bugarska, Slovačka, Madjarska, Cipar, Malta, Grčka.Mirok wrote:Koje su to?Lemi_O2 wrote:Nismo na dnu. Sve u svemu, u stvarnom životu, stvarnog čovjeka, 4-5 EU zemalja je iza nas.Mirok wrote:Mene baš ne veseli što ima gorih.
Ako,samo ako je jedna....?
Nije sve u BDP-u i šupljim statistikima.
μολὼν λαβέ