krvava pljacka (opet)...
- Original_G
- Cinker - bojna

Re: krvava pljacka (opet)...
Sućut obitelji poginulog policajca i želje za ozdravljenjem ranjenim policajcima.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,162225.jl
Tužno i tragično !!!!
Ova politička korektnost i ovakav odnos prema kriminalcima mora prestati ! inače nikad mira u ovoj državi !
Bravo Dubravko na nastupu u Otvorenom.
Ljutnja i čemer me prolazi dok se vidi odnos naše države prema vlastitim građanima, ubojice na slobodi a sustav brani nabavku oružja za samoobranu, suludo!
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,162225.jl
Tužno i tragično !!!!
Ova politička korektnost i ovakav odnos prema kriminalcima mora prestati ! inače nikad mira u ovoj državi !
Bravo Dubravko na nastupu u Otvorenom.
Ljutnja i čemer me prolazi dok se vidi odnos naše države prema vlastitim građanima, ubojice na slobodi a sustav brani nabavku oružja za samoobranu, suludo!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Važno je da Dijana Čuljak Šelebaj postavi pitanje : ZAŠTO BI NETKO ŽELIO IMATI ORUŽJE???, a onda ne dozvoli Dudi da objasni. FUCK HTV i stupidni novinari

NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
^^Ja sam imao dojam da je gosn Gvozdanović ipak stigao objasniti zašto "civili trebaju oružje"..samo mi je žao što nije uspio napomenuti da brza auta (ona za koje je reko da imaju veću brzinu nego što ih se može voziti po većini cesta) ubijaju četverostruko više nego to famozno oružje..i mislim da se više uopće, u ovom slučaju barem, ne može govoriti o pukoj 'potrebi'..ako nekom treba auto čisto kao prevozno sredstvo, onda to ne mora biti Ferrari koji piči 280 na sat..nego običan Punto..ako ćemo ići tom logikom..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Josey_Wales
- Razvodnik

Zato sto joj je tip rekao u facu da su novinari najvise krivi jer dezinformiraju javnost i salju krivu sliku o oruzju i njegovim vlasnicima sto je i istina, pa mu je non-stop upadala u rijec i skretala temu. I jos mu na kraju kaze: "Ne mogu vam dozvoliti da kritizirate medije bla, bla" i skrene na drugog sugovornika bez da je covjek dovrsio misao. Sve ti je jasno. Ona usporedba sa brzim automobilima mu je za 5.nobile157 wrote:Važno je da Dijana Čuljak Šelebaj postavi pitanje : ZAŠTO BI NETKO ŽELIO IMATI ORUŽJE???, a onda ne dozvoli Dudi da objasni. FUCK HTV i stupidni novinari![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Kao prvo sućut obitelji poginulog kolege. Svi mi takvu tragediju proživljavamo sa puno emocija jer sutra se možda i sami možemo naći u toj situaciji. Nisam se prije uspio uključiti u raspravu ali evo mog mišljenja.
Tragedija je što je mladi policajac izgubio život na samom početku svog policijskog zvanja. Pitanje jel se moglo izbjeći? Lako je nekom biti general poslije bitke, ali dok ideš na intervenciju to su sekunde, minute. U tom trenutku moraš donjeti odluku što, kako, biti pravnik, doktor... Jako puno slučajeva ima gdje se upućuje policijska ophodnja na dojavu o "tihom alarmu" i kad dođe na mjesto događaja utvrdi da je službenica stavljala nogu preko noge i uključila služajno tipku. I tako iz takoreći dana u dan dok se jednom ne dogodi pravi prepad. Zamislite kad bi svaki put uletjeli sa pancirkama, dugim oružjem ili sa pištoljem u ruci u banku ,a u njoj 20 građana kako bi se novine raspisale da glume "kauboje". Bilo je pitanja za onog građana koji je imao oružje i koji je krenuo u potjeru za ubojicom i pljačkašem. Zakonski građanin kada se postavi kao pomoć u datom trenutku policijskim službenicima i u slućaju da biva ozlijeđen ima sva prava kao policijski službenik. U ovom slučaju da je bio izravan napad na istog i ugrožen njegov život imao je zakonsko pravo da uporabi svoje privatno oružje u svrhu nužne obrane. Ali da je isti počeo pucati na napadača u trenutku kada je ovaj bježao i tom prilikom ga usmrtio zakonski bi odgovarao. Moram još naglasiti da je žalosno da se za teža djela ne dobivaju maximum propisane kazne i da se isti puštaju na uvjetnu slobudu. Bože moj ne možemo stavljati u isti koš osuđenike ako je netko slučajno u prometu skrivio nezgodu i tom prilikom je došlo do smrtnog slučaja ili počinitelje najtežih djela (ubojstva,razbojništva, silovanja,zlouporaba opojnih droga-dilere, pedofile itd)
Tragedija je što je mladi policajac izgubio život na samom početku svog policijskog zvanja. Pitanje jel se moglo izbjeći? Lako je nekom biti general poslije bitke, ali dok ideš na intervenciju to su sekunde, minute. U tom trenutku moraš donjeti odluku što, kako, biti pravnik, doktor... Jako puno slučajeva ima gdje se upućuje policijska ophodnja na dojavu o "tihom alarmu" i kad dođe na mjesto događaja utvrdi da je službenica stavljala nogu preko noge i uključila služajno tipku. I tako iz takoreći dana u dan dok se jednom ne dogodi pravi prepad. Zamislite kad bi svaki put uletjeli sa pancirkama, dugim oružjem ili sa pištoljem u ruci u banku ,a u njoj 20 građana kako bi se novine raspisale da glume "kauboje". Bilo je pitanja za onog građana koji je imao oružje i koji je krenuo u potjeru za ubojicom i pljačkašem. Zakonski građanin kada se postavi kao pomoć u datom trenutku policijskim službenicima i u slućaju da biva ozlijeđen ima sva prava kao policijski službenik. U ovom slučaju da je bio izravan napad na istog i ugrožen njegov život imao je zakonsko pravo da uporabi svoje privatno oružje u svrhu nužne obrane. Ali da je isti počeo pucati na napadača u trenutku kada je ovaj bježao i tom prilikom ga usmrtio zakonski bi odgovarao. Moram još naglasiti da je žalosno da se za teža djela ne dobivaju maximum propisane kazne i da se isti puštaju na uvjetnu slobudu. Bože moj ne možemo stavljati u isti koš osuđenike ako je netko slučajno u prometu skrivio nezgodu i tom prilikom je došlo do smrtnog slučaja ili počinitelje najtežih djela (ubojstva,razbojništva, silovanja,zlouporaba opojnih droga-dilere, pedofile itd)
Ha zavisi..je li bio pijan i svjesno takav ušo u auto i ubio čovjeka ili je jednostavno imao tu nesreću da dođe u takvu situaciju..i tu po mom mišljenju treba napraviti razliku.vuky-zd wrote: Bože moj ne možemo stavljati u isti koš osuđenike ako je netko slučajno u prometu skrivio nezgodu i tom prilikom je došlo do smrtnog slučaja ili počinitelje najtežih djela (ubojstva,razbojništva, silovanja,zlouporaba opojnih droga-dilere, pedofile itd)
No, ovo da se puštaju kriminalci preko vikenda..to je smijurija..teško za povjerovat i iskreno, sramota bi me bila ikome sa strane (koji nije u Hr) reći da imamo ovakvu praksu..
Kad sam napisao u prometu kad netko slučajno skrivi nezgodu u kojoj kao posljedica bude mrtvih osoba sigurno nisam mislio na vozače koji pijani sjedaju za volan ili oni koji "divljaju" i voze 150km/h a ograničenje 50 km/h već u normalnim situacijama. Isto tako kad dođe do ubojstva u afektu ili prekoračenja. Znači takve osuđenike ne možemo stavljati u isti koš sa promišljenim kriminalcima.
^^Slažem se.
U biti, mislili smo isto..samo si ti reko luk, a ja kapula.
U biti, mislili smo isto..samo si ti reko luk, a ja kapula.
- Original_G
- Cinker - bojna

@Vuky, da sam slučajno bil u blizini i imal kod sebe oružje, sprašil bi 2-3 kom u glavu pljačkašu pa nek mi sude
ak ništ drugo tih 3-5 godina imal bi piće svaki dan u zatvoru, fino bi se nabildal, završil konačno fax i tak 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
I meni bi bilo normalno da ako bi civil uporabio oružje i usmrtio tom prilikom ubojicu - pljačkaša da ne odgovara . Mapisao sam što bi se zakonski dogodilo, i ako bi i u tom slučaju javno mijenje bilo uz tog čovjeka.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

i to sve u Svicarskoj naravno. =)Original_G wrote:@Vuky, da sam slučajno bil u blizini i imal kod sebe oružje, sprašil bi 2-3 kom u glavu pljačkašu pa nek mi sudeak ništ drugo tih 3-5 godina imal bi piće svaki dan u zatvoru, fino bi se nabildal, završil konačno fax i tak
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Bi malo morgen..mediji bi od tog građanina napravili "ubojicu" a od kriminalca žrtvu..bilo kakvo drugo razmišljanje je čista iluzija..vuky-zd wrote:I meni bi bilo normalno da ako bi civil uporabio oružje i usmrtio tom prilikom ubojicu - pljačkaša da ne odgovara . Mapisao sam što bi se zakonski dogodilo, i ako bi i u tom slučaju javno mijenje bilo uz tog čovjeka.
Da se razumijemo, među nama vlada kultura straha. Nedavno je u Rijeci dečka bacio preko mosta dok je mac prolaznika gledalo i nije NIŠTA uradilo, niti su čak zvali policiju..pa je 10 dana plutao po Rječini dok se neko nije sjetio na Facebooku nešto izustiti...nedo Bog da ijedan naoružan građanin (imo legalno oružje, dozvolu za nošenje ili ne) dođe u tu, pa makar i opravdanu situaciju da uporabi oružje..mediji bi ga razapeli, a s medijima i indoktrinirano, većinski anti-gun nastrojeno javno mnijenje..
Sve te priče lijepo zvuče..
Da još bi napisali da je razbojnik bio tih, miran i povučen, i kak to da ga je povampireni civil mogao ubiti.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nazalost tako je... ali s mojeg stajalista, ako kriminalac koji je pucao na policiju, ubio jednog i ranio 4 policajca - vise ne puca nego bjezi, je i dalje jednaka ako ne i VEĆA prijetnja koju treba sto prije odstraniti... i smatram da bi bilo potpuno opravdano pucati i usmrtiti smrada cak dok je i ledjima okrenut jer takav bi mogao uletiti u neki autosalon i ubiti kojeg hrvata, a da ne spominjemo to koliko je jos neduznih civila bilo na cesti i koga je sve mogao ubiti ili uzeti za taoce... smatram da onog trenutka kad netko zapuca na policiju gubi sva gradjanska prava i treba biti smatran ljugavom bubom koju treba zgnjeciti... sve dok ne lezi potrbuske vezan lisicama, tad mu se moze vratiti dio gradjanskih prava iako mu ni tad nebi dozvolio. Nema televizije i playstationa u celiji, nema vikend izlazaka, eventualno na sahranu roditelja, zene ili djece uz pratnju 2 naoruzana strazara i to da bude okovan. kazna bi se odradjivala na golom otoku, u paškoj solani, tuzlanskom rudniku soli (kriminalci kao radna snaga bi bili nas glavni izvozni proizvod) ili u nekom kamenolomu...vuky-zd wrote:...Ali da je isti počeo pucati na napadača u trenutku kada je ovaj bježao i tom prilikom ga usmrtio zakonski bi odgovarao.
tak oda je moje stajaliste da na takve treba pucati i UBITI dok kod ne legle potrbuske s rukama u zraku... nema ovo ono bjezi, vise nije prijetnja... prijetnja je dok god je slobodan i dok ga se ne onesposobi do te mjere da se vise nemoze kretati. Ubojica policajaca je jednako opasan dok puca i dok se udaljava naoruzan sa mjesta ubojstva, i nema nikakva gradjanska prava. Svatko tko ima zrno soli u glavi bi tako trebao razmisljati.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Film se zove "44 minute" ,snimljen je po istinitom događaju u USA.Policija je bila naoružana samo sa kratkim cijevima ali poslije tog nemilog događaja promijenio se savezni zakon i od tada je policija naoružana i sa dugim cijevima.Preporučam onima koji ga nisu pogledali odličan je.Josey_Wales wrote:Inspirirao ih je film "Heat", navodno.J07@ wrote:bul je i neki dokumentarac o tome
bili su nadrogirani
nesjecam se dal su rekli zakaj su to napravili
No Peace without Justice !
- Josey_Wales
- Razvodnik

Postoje snimke dogadjaja snimanih uzivo kako pucaju, samoubojstvo Phillipsa i pokusaj bijega. Ludjaci totalni, ali na to nije imun niti jedan sustav, pitanje je vremena kad ce se pojaviti netko sa RPG-7 i napraviti nered totalni. Pogledaj ovoga tipa sto je sa tenkom radio po cesti.
http://www.youtube.com/watch?v=3vESIVemfG8
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Baš sam se raspitao prije nago li sam vidio temu na forumu...
Kada bi građanin,civil upotrebom oružja legalnog ili ilegalnog,svejedno,pomogao
spasiti živote građana i policijskih službenika,tada bi se tretirao kao ravnopravni
policijski djelatnik sa svim pravima i povlasticama.
Dakle to uključuje dodavanje streljiva policiji,pucanje iz blizine pištoljem,
iz dvorišta ili uz policiju kalašnjikovim (ako je pri ruci
),sa prozora puškomitraljezom ili odstranjivanjem kriminalca snajperski hitcem iz stana par stotina metara preko puta.
Dakle u momentu kada si spasio život policjskih službenika,imao si pravo na upotrebu svih sredstava kao i oni.
Suđenje bi bilo neizbježno ali samo pro-forma,jer bi cijeli sindikat policije i MUP stao na tvoju stranu.
To bi značilo da nema niti kazni za parkiranje i sl. do kraja života
Medije nabijem na k....,potpunio mi je navežno što če netko reći kada znaš da si spasio
život nedužnome.
Što se tiče prijetnje...možete pucati po "junaku" dok god ne podigne ruke i/ili baci oružje,
jer po kojoj logici lik ne može trčati i derati rafale neselektivno iza leđa!?
Ja znam što bih ućini,vi?!
Dakako,jedini je uvjet da sami ne ubijete nekog drugog slučajno.
Kada bi građanin,civil upotrebom oružja legalnog ili ilegalnog,svejedno,pomogao
spasiti živote građana i policijskih službenika,tada bi se tretirao kao ravnopravni
policijski djelatnik sa svim pravima i povlasticama.
Dakle to uključuje dodavanje streljiva policiji,pucanje iz blizine pištoljem,
iz dvorišta ili uz policiju kalašnjikovim (ako je pri ruci
Dakle u momentu kada si spasio život policjskih službenika,imao si pravo na upotrebu svih sredstava kao i oni.
Suđenje bi bilo neizbježno ali samo pro-forma,jer bi cijeli sindikat policije i MUP stao na tvoju stranu.
To bi značilo da nema niti kazni za parkiranje i sl. do kraja života
Medije nabijem na k....,potpunio mi je navežno što če netko reći kada znaš da si spasio
život nedužnome.
Što se tiče prijetnje...možete pucati po "junaku" dok god ne podigne ruke i/ili baci oružje,
jer po kojoj logici lik ne može trčati i derati rafale neselektivno iza leđa!?
Ja znam što bih ućini,vi?!
Dakako,jedini je uvjet da sami ne ubijete nekog drugog slučajno.
- shelby-eleanor
- Desetnik

ja bih (na tvom mjestu) definitivno obuzdala bujnu mastu 
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
Ja sam o tim "scenarijima" već nešto napisao u topiku o nošenju..stvarnost je nešto sasvim drugo i to nikad ne treba smetnut s uma..
Ovo, vjerovali ili ne, nije moja ideja (da,da nevjrovatno
)
prenosim riječi jednog policajca s koji sam pričao.
prenosim riječi jednog policajca s koji sam pričao.