reakcije na slike berette
Re: reakcije na slike berette
Zašto se opterećivati sa tim šta drugi misle o oružju. Valjda smo odrasli da imo svoj stav i to bi trebalo biti dovoljno.
Uvijek je bilo da je normalno ono kako se ponaša većina. Danas većina nevoli oružje , i to je tako.
A ja se sjećam vremena kada je većina nosila oružje da bi odbranila sebe i svoje najmilije i to je u tom periodu bilo normalno.
Uvijek je bilo da je normalno ono kako se ponaša većina. Danas većina nevoli oružje , i to je tako.
A ja se sjećam vremena kada je većina nosila oružje da bi odbranila sebe i svoje najmilije i to je u tom periodu bilo normalno.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
- Marin Bralic
- Skupnik

Slazem se Jopan. Svatko ima pravo na svoje misljenje, da voli neke stvari, neke ne. Jasno mi je da je ljudima s ovog foruma u interesu da i ostali shvate tu nasu ljubav prema oruzju jer vidim da se stalno kroz postove na forumu provlaci neki strah vlasnika orzja od gubljenja oruznih listova, sve manjih prava na oruzje,... Medjutim, mislim da nije dobar preagresivan pristup, a na newsima je nazalost bilo i toga.
Tamo se naslo par ljudi koji su krenuli s negativnim kritikama o oruzju, a onda se vi spustite na jos nizi nivo razgovora spominjuci da tako misle jer nemaju onu stvar, ili da zene gledaju samo na velicinu "alata",...
Jedino kulturnim i argumentiranim izjavama se moze nesto postici, ovakvim ispadima nazalost radi se vise stete nego koristi...
A taj strah ljudi od oruzja, averziju prema oruzju, nemoguce je suzbiti s par postova na newsima. To je dugotrajniji proces, pa ako se krene preagresivnim objasnjavanjem, jos i onakvim rijecnikom, nazalost, jos ce losije gledati na vlasnike oruzja. Fakat ispadamo divljaci.
Tamo se naslo par ljudi koji su krenuli s negativnim kritikama o oruzju, a onda se vi spustite na jos nizi nivo razgovora spominjuci da tako misle jer nemaju onu stvar, ili da zene gledaju samo na velicinu "alata",...
Jedino kulturnim i argumentiranim izjavama se moze nesto postici, ovakvim ispadima nazalost radi se vise stete nego koristi...
A taj strah ljudi od oruzja, averziju prema oruzju, nemoguce je suzbiti s par postova na newsima. To je dugotrajniji proces, pa ako se krene preagresivnim objasnjavanjem, jos i onakvim rijecnikom, nazalost, jos ce losije gledati na vlasnike oruzja. Fakat ispadamo divljaci.
slažem se sa svime!Marin Bralić wrote:Slazem se Jopan. Svatko ima pravo na svoje misljenje, da voli neke stvari, neke ne. Jasno mi je da je ljudima s ovog foruma u interesu da i ostali shvate tu nasu ljubav prema oruzju jer vidim da se stalno kroz postove na forumu provlaci neki strah vlasnika orzja od gubljenja oruznih listova, sve manjih prava na oruzje,... Medjutim, mislim da nije dobar preagresivan pristup, a na newsima je nazalost bilo i toga.
Jedino kulturnim i argumentiranim izjavama se moze nesto postici, ovakvim ispadima nazalost radi se vise stete nego koristi...![]()
- pa zar ne gledaju???da zene gledaju samo na velicinu "alata",...
Tako je nobile. Bez oružja nebi bilo ni Hrvatske.To je ono što ja stalno govorim:
NEMAMO KULTURU PRAVILNE UPORABE VATRENOG ORUŽJA!
Nekada je to sustavno suzbijano, danas je situacija, nažalost, ista. Kako se brzo zaboravlja bliža povijest!!!
A oni koji zaboravljaju svoju povijest, osuđeni su na njeno ponavljanje.
Tko god kaže da ne može vidjeti oružje ni na slici za mene je idiot- da nije bilo oružja 91, ti likovi danas uopće ne bi bili živi.
Pa sa čime smo se branili u ratu????
Sa fotkama???
Buketima cvijeća???
Kad bi nas više imalo oružje onda bi i kriminalci razmislili prije nego bi pokušali nekome učiniti nešto loše. Možda bi bilo više poštovanja među ljudima.
Ajme pun mi je k***c tih hippy-jevskih sranja oko oružja.
Prije neki dan sam imao raspravu uživo i to sa meni bliskim ljudima koji nemogu shvatiti da neubija oružje nego ljudi i da meni oružje služi isto kao i Ivaniševiću reket (ne da gađam teniske loptice po terenu nego kao sportski rekvizit) Oni se boje normalnog čovjeka koji voli oružje a neboje se nekog ubijenog hippy-ja (ubijenog nekom teškom drogom) koji upotpunosti neuračunjiv šeta ulicom.
Da nosim štikle kao one pederčine od prije neku večer na TV-u onda bi bio IN i niko se nebi zgražao na moj fetiš.
Zato ubuduće o oružju pričam samo sa ljudima koji to vole i koje to zanima. ( i ženama naravno kojima treba nešto da im udahne život
)

Prije neki dan sam imao raspravu uživo i to sa meni bliskim ljudima koji nemogu shvatiti da neubija oružje nego ljudi i da meni oružje služi isto kao i Ivaniševiću reket (ne da gađam teniske loptice po terenu nego kao sportski rekvizit) Oni se boje normalnog čovjeka koji voli oružje a neboje se nekog ubijenog hippy-ja (ubijenog nekom teškom drogom) koji upotpunosti neuračunjiv šeta ulicom.
Da nosim štikle kao one pederčine od prije neku večer na TV-u onda bi bio IN i niko se nebi zgražao na moj fetiš.
Zato ubuduće o oružju pričam samo sa ljudima koji to vole i koje to zanima. ( i ženama naravno kojima treba nešto da im udahne život
Ne da bi možda bilo više poštovanja među ljudima, nego bi ga bilo SIGURNO.siniša wrote: Kad bi nas više imalo oružje onda bi i kriminalci razmislili prije nego bi pokušali nekome učiniti nešto loše. Možda bi bilo više poštovanja među ljudima.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Marin Bralic
- Skupnik

Poštovanje se ne dobiva nasilnošću, pa tako ni oružjem. Jedno je poštovanje, a nešto sasvim drugo je strahopoštovanje.
Najnenasilniji ljudi u RH su upravo posjednici vatrenog oružja.
Zašto?
Sjetimo se koliko muke i koje procedure treba proći za dobivanje nabavne dozvole, liječnički pregledi, provjere itd.
Prva prijava za bilo što i policija oduzima oružje.
Dakle, niti su vlasnici oružja nasilni, niti na bilo koji način bilo koga ugrožavaju. Naravno, uvijek ima iznimaka, ali u ovom slučaju su doista zanemarive.
A poštovanje i strahopoštovanje.... Hm...
Sjećam se srednje škole. Profesorica povijesti dozvoljavala je sve i svašta, skakali su joj po glavi doslovce. Poštovanje? NE.
Profesorica matematike, stroga, nikada problema na satu. Poštovanje? DA. Strahopoštovanje? DA.
U svakom slučaju, više mi se sviđa ova druga varijanta.
Zašto?
Sjetimo se koliko muke i koje procedure treba proći za dobivanje nabavne dozvole, liječnički pregledi, provjere itd.
Prva prijava za bilo što i policija oduzima oružje.
Dakle, niti su vlasnici oružja nasilni, niti na bilo koji način bilo koga ugrožavaju. Naravno, uvijek ima iznimaka, ali u ovom slučaju su doista zanemarive.
A poštovanje i strahopoštovanje.... Hm...
Sjećam se srednje škole. Profesorica povijesti dozvoljavala je sve i svašta, skakali su joj po glavi doslovce. Poštovanje? NE.
Profesorica matematike, stroga, nikada problema na satu. Poštovanje? DA. Strahopoštovanje? DA.
U svakom slučaju, više mi se sviđa ova druga varijanta.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Marin Bralic
- Skupnik

Nisam rekao, niti mislio, da su vlasnici oruzja nasilni. Mada svugdje ima iznimaka, pa tako i tu...
Htio sam reci da se rijec "postovanje" upotrijebila u krivom kontekstu.
Ako neki nasilnik, lopov, ..., zna da imas oruzje pa te radi toga ne dira, to ne znaci da te on postuje. Daleko do toga da te postuje. Strah ga je oruzja koje posjedujes, boji se za sebe i svoje zdravlje, pa te radi toga ne dira. Ali to ne znaci da te postuje. Eto, to sam htio reci
Postujem majku, djeda, neke profesore iz Gimnazije, fakulteta, koji su mi ostali u sjecanju prvenstveno kao dobri i posteni ljudi.
Ali bome ne postujem neke profesore koje sam "kao postivao u to vrijeme" samo radi toga jer su mi se u protivnom mogli i bili spremni osvetiti losijom ocjenom. A nazalost bilo je i takvih, koji su uzivali u strahopostovanju kojim su zracili...
Tako da, barem za mene, postoji jako velika razlika izmedju postovanja i strahopostovanja.
Htio sam reci da se rijec "postovanje" upotrijebila u krivom kontekstu.
Ako neki nasilnik, lopov, ..., zna da imas oruzje pa te radi toga ne dira, to ne znaci da te on postuje. Daleko do toga da te postuje. Strah ga je oruzja koje posjedujes, boji se za sebe i svoje zdravlje, pa te radi toga ne dira. Ali to ne znaci da te postuje. Eto, to sam htio reci
Postujem majku, djeda, neke profesore iz Gimnazije, fakulteta, koji su mi ostali u sjecanju prvenstveno kao dobri i posteni ljudi.
Ali bome ne postujem neke profesore koje sam "kao postivao u to vrijeme" samo radi toga jer su mi se u protivnom mogli i bili spremni osvetiti losijom ocjenom. A nazalost bilo je i takvih, koji su uzivali u strahopostovanju kojim su zracili...
Tako da, barem za mene, postoji jako velika razlika izmedju postovanja i strahopostovanja.
Ne slažem se baš. Ako kriminalac zna da si naoružan i da si spreman to oružje i uporabiti protiv njega, onda je to ipak respect, a to je ipak poštovanje. Ne voli te, ali te poštuje jer je puno više onih koji niti su naoružani, niti su spremni to oružje uporabiti. Prema takvima poštovanja sigurno nema.
Osobno sam uvijek više cijenio kvalitetnog neprijatelja nego usranog prijatelja.
Osobno sam uvijek više cijenio kvalitetnog neprijatelja nego usranog prijatelja.
Ali te ipak ne dira. Zar to nije poanta čitave priče?Marin Bralić wrote: Strah ga je oruzja koje posjedujes, boji se za sebe i svoje zdravlje, pa te radi toga ne dira. Ali to ne znaci da te postuje.
Sve ostalo je nebitno.
- Marin Bralic
- Skupnik

Da, ipak te ne dira. Velim, slazem se sa svime, samo taj razlog radi cega te ne dira, ja osobno ne bih nazvao postovanje. Neprijatelja isto mozes cijeniti radi niza razloga, aliBreadfan wrote: Ali te ipak ne dira. Zar to nije poanta čitave priče?
Sve ostalo je nebitno.
nitko, nikada, nikoga nije cijenio i postovao radi toga sto je ovaj imao utoku za pasom. Oruzje ne dovodi do toga da te netko postuje i cijeni, vec te se samo boji. Moje misljenje.
Razumijem te u potpunosti i ja sam nekad tako znao razmišljat..no, kako ovo nije idealan svijet i kako više (u kontekstu o kojem govorimo) gotovo i da ne postoje nekakvi kodeksi ponašanja, teško je očekivat da će išta osim batine djelovat kad su u pitanju oni koji ti žele učinit nažao.
Legalno naoružana kuća/građanin je prijestupniku prije svega -poruka- i signal koji bi ga trebao odvratiti od nakane, a ne nekakva direktna prijetnja i neposredna opasnost.
Na žalost, mnogi ne misle tako i smatraju da su upravo prvonavedeni problem u ovoj državi i da ih treba razoružat, dok se kriminalcima gleda kroz prste jer su po prirodi takvi kakvi jesu pa "ništa se od njih drugo ne može ni očekivat" ali zato "normalni" građani nemaju šta biti naoružani.
Legalno naoružana kuća/građanin je prijestupniku prije svega -poruka- i signal koji bi ga trebao odvratiti od nakane, a ne nekakva direktna prijetnja i neposredna opasnost.
Na žalost, mnogi ne misle tako i smatraju da su upravo prvonavedeni problem u ovoj državi i da ih treba razoružat, dok se kriminalcima gleda kroz prste jer su po prirodi takvi kakvi jesu pa "ništa se od njih drugo ne može ni očekivat" ali zato "normalni" građani nemaju šta biti naoružani.
- Marin Bralic
- Skupnik

Ma vidi, krivo si me shvatio, potpuno
Posjednik sam vatrenog oruzja, naoruzan sam. Prvenstveno radi samoobrane. Tako da ja nemam nista protiv niti oruzja niti naoruzanog civilnog pucanstva, dapace
Misljenja sam da je naoruzani civil u daleko boljem polozaju nego nenaoruzani.
Ali samo mislim da me eventualni lopov ne postuje radi toga, vec me se boji. I to je cijela filozofija.
Posjednik sam vatrenog oruzja, naoruzan sam. Prvenstveno radi samoobrane. Tako da ja nemam nista protiv niti oruzja niti naoruzanog civilnog pucanstva, dapace
Ali samo mislim da me eventualni lopov ne postuje radi toga, vec me se boji. I to je cijela filozofija.
Da mi je po jedna lipa za svaki put kad sam ovako nešto pročito...bio bi bogat čoek..Marin Bralić wrote:Ma vidi, krivo si me shvatio, potpuno![]()
Ma sve pet, kužim ja tebe!
- Marin Bralic
- Skupnik

- Armalite Kid
- Banned
Ova predzadnja fotka me podsjetila na sve one znakove po bankama i trgovinama kao zabranjeno ulazit sa oružjem, koji nonsens, ako si normalan i ne želiš ništa napravit ko bi ti branio da uđeš, tak i tak onaj tko želi nešto napravit sigurno neće gledat taj znak, makar je on posredno postavljen zbog njega.
magisches schwein