Sport - IPSC
Re: Sport - IPSC
dobro a daj mi reci kakva bi procedura bila za prijavit se u društvo, jel imate koga u Zagrebu, i ako imate kako je riješena streljana(mislim u Zgb-u)?
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Streljanu nemamo ni u Puli ni u Zagrebu, ali imamo dva člana iz Zagreba. Samo pucamo na tekmama, treniramo ( za sada ) rijetko. Ali optimisti smo

Članove primamo samo na preporuku nekog od starih članova, vrlo smo konzervativni glede prijema.
Članove primamo samo na preporuku nekog od starih članova, vrlo smo konzervativni glede prijema.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
šteta već sam se bio ponadao a sad mi propalo(više sreće drugi put
)! no nema veze nikad se nezna!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Ma nije problem u prijemu u klub, problem je što nemamo gdje trenirati, a sigurno nećeš doći iz ZG u Pulu na trening, ako ga i uspijemo negdje odraditi. A u Zg imaš DELTU Gvozdanovićevu i najbolje da odeš kod njega, oni treniraju svake subote na Dotršćini. Slobodno reci da te poslao nobile 157.

Nema na čemu, drago mi je da je fanova IPSC-a sve više jer je to izuzetno atraktivan sport i baš je gušt.

U Zagrebu u sklopu streljanje Las djeluje i klub pod istim imenom. Trenutno se članovi natječu u klasičnim streljačkim disciplinama, a u osnivanju je i IPSC sekcija.
WELCOME!!!

Ipak je došlo do nekih promjena na boje: u Puli se ima gdje trenirati i prvi trening pištoljem i sačmaricom po pravilima IPSC održan je danas

Btw: postavljeni su i prvi clipovi na http://www.hoplon.info, pa si možete pogledati i ostaviti komentare na forumu.

Btw: postavljeni su i prvi clipovi na http://www.hoplon.info, pa si možete pogledati i ostaviti komentare na forumu.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Brzo i jednostavno pitanje - može li se na IPSC-u trenirati i sudjelovati sa tuđim pištoljem i ako da, koji su uvjeti i sistemi za to - mada pretpostavljam da je odgovor nenobile157 wrote: postavljeni su i prvi clipovi na http://www.hoplon.info, pa si možete pogledati i ostaviti komentare na forumu.![]()
![]()
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- blackpowder
- Nadnarednik

Zakon o oružju kaže:Mr.Cabdriver wrote:
Brzo i jednostavno pitanje - može li se na IPSC-u trenirati i sudjelovati sa tuđim pištoljem i ako da, koji su uvjeti i sistemi za to - mada pretpostavljam da je odgovor ne
Članak 34.
Posuđivati se smije samo oružje za lov i šport te staro oružje.
Oružje se smije posuđivati samo osobama koje imaju oružni list za takvu vrstu oružja ili odobrenje za nabavu takve vrste oružja ili odobrenje za sakupljanje starog oružja.
Športske streljačke organizacije koje posuđuju oružje svojim članovima dužne su o tome izdati potvrdu.
Zabranjeno je posuđivanje zračnog oružja i oružja s tetivom maloljetnim osobama.
kratko i jasno odgovor je NE. Tu sad dolazi do apsurda. nabavnu za sportsko oružje nemožeš dobiti ako nisi AKTIVAN STRIJELAC. Da bi bio aktivan strijelac moraš se natjecati i biti registriran natjecatelj. Natjecati se nemožeš bez oružja- koje nemaš - a nesmiješ ga posuditi - jer nemaš oružni list za takvo oružje ni nabavnu dozvolu jer nisi aktivan natjecatelj - jer nemaš oružje.......
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Nisam ni sumnjao da postoji još jedan u nizu kretenskih zakon koji prvo nešto omogućavaju pa onda brane kao i svaki drugi naš zakon... valjda kretenske države moraju imat kretenske zakone. Znači moram prvo postat zaštitar da bi mogao bit strijelac... ima nade da odem na prve kvalifikacije za streljačko natjecanje negdje oko 52-e godine onda. Sad imam 26.blackpowder wrote:nabavnu za sportsko oružje nemožeš dobiti ako nisi AKTIVAN STRIJELAC
Ne može to biti toliko rigidno ili je to nešto ganz-novo jer kako onda uopće imamo strijelaca u ovoj državi? Mislim ajte mi to objasnite... šta svi vade dozvolu za držanje doma pa onda idu na crno po natjecanjima s oružjem koje ne bi smjeli nositi pa onda vade streljačku sportsku za držanje i nošenje kad imaju zapažene rezultate. Mislim, navikao sam na svakakve debilane od naših vještih prepisivača loših zapadnih zakona al ovo je da se usereš!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- blackpowder
- Nadnarednik

U biti kad pucaš s tuđim oružjem kršiš zakon ako nemaš oružni list ili nabavnu. to je to. da bi se natjecao posudiš nešto od kluba ili nekog člana i to je to da ti se ime pojavi u biltenu i da možeš podnijeti zahtjev za nabavnu. 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

aktivan strijelac ima ime objavljeno u biltenu... tad mozes ishodovati nabavnu... da bi ti se ime pojavilo u biltenu pucas u ilegali s tudjim oruzjem... krasno... =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

nemojte tako
to je kraći put, duži vodi prek, zračnog oružja i redovnog nastupanja za klub, pa si u biltenu pa zahtjev prema savezu s pismom od kluba...pa dobiš (obično traje 1-2 godine)...
super je kod nas kaj imamo aktivnu i županijsku ligu i aktivne juniore u par klubova, tak da se ljudi prek zračnog oružja upoznaju s sportom pa nastave ak imaju želje/volje/živaca/novaca
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Može se trenirati pokazno, jer kako će netko znati da li mu odgovara ako ne proba? Blackpowder je točno citirao, ali uvijek ima načina. Obzirom da klub puca većinom u Sloveniji, tamo nije problem nastupiti s posuđenim pištoljem, rezultati ostaju napisani i na netu, pa nije problem od kluba dobiti potvrdu da se netko aktivno bavi streljaštvom i onda nema problema za nabavnu dozvolu. Istina je da se oružje ne smije posuđivati, ali ako ja nekome dam pištolj na treningu, to nije posudba. Posudba bi bila da nekome posudim oružje da ga nosi eventualno u lov i sl. No, zabranjeno je posuđivati oružje namijenjeno samoobrani a ne lovu i sportu.Brzo i jednostavno pitanje - može li se na IPSC-u trenirati i sudjelovati sa tuđim pištoljem i ako da, koji su uvjeti i sistemi za to - mada pretpostavljam da je odgovor ne
- Original_G
- Cinker - bojna

vraćam se ne ovu temu s teme o novom HS-u
Nisam znal da je takav fight između ISSF i IPSC ? kaj to znači da se ja ne smijem takmičiti po IPSC
http://www.issf-sports.org/media/magazi ... vities.pdf
Nisam znal da je takav fight između ISSF i IPSC ? kaj to znači da se ja ne smijem takmičiti po IPSC
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- BojnikPerGall
- Desetnik

O čemu sad mi tu opet?!tigi wrote:hvala na preporuci!
Pošalji e-mail poruku na cro@ipsc.org i dobiti ćeš sve informacije. Ide direkt Regional Directoru za Hrvatsku.
A možeš posjetiti i stranicu http://www.psc-delta.hr (inače je Delta najstariji IPSC klub u RH) i vidjeti sve.
Popuna stranice trebala bi biti gotova do kraja mjeseca.
Da imamo streljanu u ZG...
Pa gdje inače održavamo natjecanja?!?
Nisam shvatio ali ovdje očito prevladava mišljenje da se samo u Puli puca IPSC,a u ustvari je Pula najmlađi član CROPSA - Hrvatskog IPSC Saveza.
Dakako u potpunosti punopravni član s aktivnim strijelcima!
- BojnikPerGall
- Desetnik

Naravno da smiješ...Original_G wrote:vraćam se ne ovu temu s teme o novom HS-u![]()
Nisam znal da je takav fight između ISSF i IPSC ? kaj to znači da se ja ne smijem takmičiti po IPSC![]()
Problem je u tome što ISSF ne prihvaća IPSC iz samo jednog jedinog razloga, a to je NOVAC! Boje se da će im atraktivnost IPSC oteti novac a koji dobijaju, konkretno u RH godinama a da pritom ništa ne rade.
No, sad neću u detalje...
Naime, IPSC u odnosu prema ISSF disciplinama jest puno atraktivnija i dinamičnija streljačka disciplina gdje je strijelac u potpunoj interakciji s metama.
Kao takav IPSC je puno privlačniji i izazovniji za veliki broj strijelaca.
Kako se ISSF suočava s odljevom članstva a upravo radi neatraktivnosti disciplina primorani su, a imaju prednost kao Olimpisjki sport, "pljuvati" po IPSC-u prikazujući ga kao vještinu policije, vojske i zaštitara, a nikako kao sportsku disciplinu što nikako nije točno.
Niti je IPSC disciplina policije, vojske i zaštitara već u najvećoj mjeri civilnih strijelaca. Dakako, kao i drugim sportovima i u IPSC-u ima policajaca, vojnika i zaštitara no ne u broju u kojem to ISSF prikazuju.
Pa što i da jest policijsko-vojni sport? Što u tome ima loše?
Pa jedan od elitnih Olipijskih sportova jest judo, a koji se vježba u policijama i vojskama gotovo svih država na svijetu!
Treba li judo izbaciti iz Olimpiskog pokreta i ne priznati kao kao sport budući je netko osnovao Nanbudo a koji sliči na balet pa je "politički korektan"?!?!
Sve optužbe da IPSC rabi mete s ljudskim obrisima netočne su kao i ostale smiješne optužbe no situacija je slijedeća po principu "kadija te tuži, kadija te sudi" tako da IPSC ima velikih problema upravo radi lobiranja i podmetanja klipova od strane ISSF-a.
IPSC jest prije koristio stare metričke mete a koje su se mogle opisati kao ljudski oblik no već desetak godina IPSC rabi tzv. clasic targets a koji su u obliku dijamanta. tj. šesterokuta i nikako nemaju ljudski oblik, jednako kao i metalne mete.
No, taj "rat" je IPSC nametnut i trajati će toliko dugo dok god ISSF bude imao financijsku potporu političkih struktura...
- Original_G
- Cinker - bojna

naravno da sam i mislil pucati IPSC bez obzira kaj sam aktivan u ISSF-u, kao sudac i natjecatelj...
glupe su te svađe ali moraš razumjeti da ljudi teško prihvaćaju gubitak pozicije i moći !
primjer gluposti: u jednom malom gradiću u RH su odlučili obnoviti i razviti streljanu, kompletno su obnovili zračnu i MK 50m te su prionuli poslu na pištolj 25 m, pitaju oni za uvjete i iz saveza dođe dopis da je obavezna oprema prema pravilniku tralalal (koji naime još ne postoji) i da je dobavljač "ta i ta" firma, zatraže ponudu za opremu i dođe cca. 1.2 mio kn, recimo da su pali na guzicu, jer je objekt/nasip/nasip/blende gotovo, analiza ponude je pokazala da npr. obloga zidova pištoljske streljane košta 1000 kn/m2 i obavezna je po tom nepostojećem pravilniku. khm i vlasnik firme je slućajno u savezu ! eto toliko o RH i pozicijama moći!
glupe su te svađe ali moraš razumjeti da ljudi teško prihvaćaju gubitak pozicije i moći !
primjer gluposti: u jednom malom gradiću u RH su odlučili obnoviti i razviti streljanu, kompletno su obnovili zračnu i MK 50m te su prionuli poslu na pištolj 25 m, pitaju oni za uvjete i iz saveza dođe dopis da je obavezna oprema prema pravilniku tralalal (koji naime još ne postoji) i da je dobavljač "ta i ta" firma, zatraže ponudu za opremu i dođe cca. 1.2 mio kn, recimo da su pali na guzicu, jer je objekt/nasip/nasip/blende gotovo, analiza ponude je pokazala da npr. obloga zidova pištoljske streljane košta 1000 kn/m2 i obavezna je po tom nepostojećem pravilniku. khm i vlasnik firme je slućajno u savezu ! eto toliko o RH i pozicijama moći!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.