Jače punjenje za 7.65 streljivo

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Branimir
Civil
Civil

Re: Jače punjenje za 7.65 streljivo

Post by Branimir » 03 Mar 2011, 19:55

kazamat wrote:Nakon svakih nekoliko metaka ostane u DA polozaju, sam se zakoci, a u potpunosti ispravan :shock:
Moj savjet je da promjenis puskara :A32:
pa slažem se, jer ako nešto ne radi ispravno treba pronaći uzrok...meni je neshvatljivo da je odgovor bio da je to normalno za taj pištolj!?

omega
Skupnik
Skupnik

Post by omega » 03 Mar 2011, 22:01

Ovako, otpor na kočnicu radi opruga izvlakača. Ona znači s jedne strane gura izvlakač, a s druge kočnicu. Njena ispravnost se relativno lako provjeri od strane puškara. Ako ovo valja onda nije stvar u kočnici. Iako moram napomenuti da ako se kočnica aktivira dok je navlaka u zadnjem položaju, navlaka će u svom povratku provjereno aktivirati i spustiti udarač u DA položaj.
U svakom slučaju treba problemu pristupiti u koracima.
Prvo probati sa hvatom. Ako nije to, jedini popravak u koji se isplati prvo ulagati je zamjena opruga. To je u svakom slučaju dobra stvar bez obzira da li je u tome kvar. Ako nije ni to onda treba rastaviti pištolj i poduzeti detaljan pregled dijelova i zamijeniti sve sumnjive jedan po jedan. Tu su mogući sumnjivci: Udarač, zapinjač, razdvajač, poluga koju gura kočnica za otpuštanje udarača (koja isto može biti krivac).
To bi bilo to ovako bez neke detaljne analize kod puškara.
Uglavnom preporuka, ako se problem nastavi, da se pištolj odnese nekom malo boljem puškaru koji će poduzeti gore navedene probe, popravke i testove. Ovdje u Zagrebu ih ima nekoliko koji bi se znali nositi s ovakvim problemom.

Branimir
Civil
Civil

Post by Branimir » 04 Mar 2011, 13:39

evo pronašao sam na walther forumu čovjeka sa istim problemom
http://www.waltherforums.com/showthread.php?t=15485
čisto da se zna

javor
Pozornik
Pozornik

Post by javor » 19 Jul 2012, 23:52

Moj Walther nema takvih problema (zasad) ali mu je nepouzdan indikator metka u cijevi.Nekad izađe van a nekad ne kad je metak u cijevi.Pošto i tu ima neka mala oprugica,pretpostavljam da je ona otišla.Kod vas u prvom slučaju mi se čini da je nešto sa mehanizmom za okidanje,a u drugom..možda ti prst zapne za kočnicu prilikom pucanja,meni se to jednom dogodilo.

Post Reply