Podmazivanje zračnice

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Podmazivanje zračnice

Post by Mike_Torello » 06 Jul 2009, 15:32

Onako usput prije nego nekome padne na pamet: Punjenje PCP pusaka kisikom umjesto "zrakom" moze rezultirati fatalnim posljedicama... mjesanje zapaljivih lubrikanata sa kisikom stvara toliko explozivnu i zapaljivu smjesu da izgleda kao da je spaljeno s magnezijem...
http://www.pyramydair.com/blog/images/201-right-web.jpg
http://www.pyramydair.com/blog/images/201-left-web.jpg

a ovo za vodik? Butan? u klip? jel' to netko ima zelju za samoubojstvom?

[cinic mode ON]
A jel tko prodao cilindar napuniti sa TNT-om? Ili Živa(II)Fulminatom?
[cinic mode OFF]

Experimentom do invalidske mirovine...

Dajte ljudi nemojte se glupirati, netko će od djece ovo procitati pa ce ici experimentirati i nastradati....
nemojte da pocnem dijeliti opomene jer ovo granici sa krsenjem pravila foruma.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Bruno Strat
Pozornik
Pozornik

Post by Bruno Strat » 24 Jan 2016, 14:56

Što se tiče podmazivanja...
Do sada mi je najbolje rezultate davalo podmazivanje sa nekim gustim uljem (opruga i kožne brtve) ali u jako jako tankom sloju po kojem sam poslije "utupkao" grafitni prah. Nema dima, sve radi fino glatko a sama kožna brtva na klipu ne treba jako dugo novo podmazivanje (vidi se po tome što puška dosta dugo vremena ne počne podbacivati).
Netko radi što zna a netko zna što radi...

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 24 Jan 2016, 20:19

Ne slažem se baš u potpunosti, bar što se tiče kožne brtve. Gusto ulje na kožnoj brtvi stvara nešto slično masti, i poboljšava brtvljenje. Međutim, dugotrajnije posljedice su otvrdnuće brtve i odlomljivanje komadića sa klizne površine brtve, te "deranje" brtve sa jedne strane. Najbolje mi se za kožne brtve, pokazalo "Planinarsko ulje" za obuću. Omekšava brtvu i podmazuje je. Bitno produljuje vijek trajanja brtve. Načelno, svakih 200 opaljenja, kapnem po jednu kap u cilindar puške. Istina, u klubu ne koristimo magnume od zračnih pušaka, pa nema problema sa zapaljenjem uljne magle. Imamo puške koje koristimo po 20 godina i nismo imali potrebe zamjene brtve.
Veliki pozdrav!

Bruno Strat
Pozornik
Pozornik

Post by Bruno Strat » 25 Jan 2016, 06:53

Vidiš, korisno za znati iako mi je dosadašnji sistem bio odličan i nemam zamjerke. Pošto sam planinar baš u i probati s tim uljem. Hvala :)
Netko radi što zna a netko zna što radi...

Post Reply