Kako preferirate jesti pitu od jabuke?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Kako preferirate jesti pitu od jabuke?
Pusti sada pizze, lazanje i slicno, recite vi meni sto najvise volite od domace kuhinje? Gulaš i palenta? Grah i zelje sa suhim rebarcima? Krumpir iz pećnice? Regionalne domaće delikatese, sir, dimljeni sir... =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

Bograč, s tri-četri vrste mesa, krčkan par sati, ljut do bola !
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

bilo bi poželjno da se ti domaći nazivi i pojasne na knjizevnom Hrvatskom jeziku =) tek da se zna o cemu je zapravo rijec jer mozda jedemo isti buckuris samo pod drugim nazivom =)
- Knife_maniac
- Satnik

Vidim da je Mike vrsna kuharica sa posebnim skillom za pecenje kolaca !
Cestitam Mike, zena ce ti biti sretna
Da kazem koju o piti s jabukama.
Mogu je jesti i sa secerom i bez, samo neka je svjeza i topla.
Kore ne smiju bii pre debele, do 1 cm svaka, jabuka ne smije biti previse i mora biti hrskava.
Secer me ne brine, ako je dobra onda se dobro natarupam pa se poslje obrisem
Sto se tice pizza, Slavonska svakako, sa extra ljutim feferonima od kojih imas grceve 3 dana, obilje sira tako da se razvlaci kao zvakaca, domaca slanina i kulen.
Obavezno pecena pod pekom ili u krusnoj peci.
Jos ako imas pogled na pec pa vidis kako se pece, kako patra gori, zar...mmmm
Naravno sve to poslje gasiti dobrom starom frankovkom ili tramincem
Kola i ostala vjestacka pica samo kvare stimung
Ako sam u Dalmaciji, onda bi bio grijeh ne pojesti Dalmatinu.
Na zalost nisam ju slikao od gore pa se ne vidi nabolje suporedba sa pljugama.
(ionako su me ljudu cudno gledali koji ce k***c toliko veselim pizzi
)
Druga stvar je pecenka
Janje ili prase, ovisi o prigodi i logistici.
Domaca produkcija dakako. Ovo je vec cin koji se pece u posebnim prigodama i naravno u drustvu.
Bez drustva i dobre kapljice ni meso nije toliko ukusno.
Polagano okretanje....kaplje mast....pecenka se podmazuje sa krpicom umocenom u ulje....kruh se moci u pac i tako se jede (koga briga za proljev naredna 3 dana kada je fino
)
Treca stvar su pohane palacinke.
Moja produkcija.
Slankaste palacinke, punjene sirom i sunkom (na slici je smrdljivi parizer), pa se pohaju.
Ovakvih 4-5 kom i skemba je puna
Ima jos tu peka, gradela, sarana u rasljama, cobanaca, fiseva....
Cestitam Mike, zena ce ti biti sretna
Da kazem koju o piti s jabukama.
Mogu je jesti i sa secerom i bez, samo neka je svjeza i topla.
Kore ne smiju bii pre debele, do 1 cm svaka, jabuka ne smije biti previse i mora biti hrskava.
Secer me ne brine, ako je dobra onda se dobro natarupam pa se poslje obrisem
Sto se tice pizza, Slavonska svakako, sa extra ljutim feferonima od kojih imas grceve 3 dana, obilje sira tako da se razvlaci kao zvakaca, domaca slanina i kulen.
Obavezno pecena pod pekom ili u krusnoj peci.
Jos ako imas pogled na pec pa vidis kako se pece, kako patra gori, zar...mmmm
Naravno sve to poslje gasiti dobrom starom frankovkom ili tramincem
Kola i ostala vjestacka pica samo kvare stimung
Ako sam u Dalmaciji, onda bi bio grijeh ne pojesti Dalmatinu.
Na zalost nisam ju slikao od gore pa se ne vidi nabolje suporedba sa pljugama.
(ionako su me ljudu cudno gledali koji ce k***c toliko veselim pizzi
Druga stvar je pecenka
Janje ili prase, ovisi o prigodi i logistici.
Domaca produkcija dakako. Ovo je vec cin koji se pece u posebnim prigodama i naravno u drustvu.
Bez drustva i dobre kapljice ni meso nije toliko ukusno.
Polagano okretanje....kaplje mast....pecenka se podmazuje sa krpicom umocenom u ulje....kruh se moci u pac i tako se jede (koga briga za proljev naredna 3 dana kada je fino
Treca stvar su pohane palacinke.
Moja produkcija.
Slankaste palacinke, punjene sirom i sunkom (na slici je smrdljivi parizer), pa se pohaju.
Ovakvih 4-5 kom i skemba je puna
Ima jos tu peka, gradela, sarana u rasljama, cobanaca, fiseva....
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
Knife, ti si me potaknuo da odem sada do frižidera, ali unutra ni pizze, ni odojka, ni janjeta, ni slankastih palačinki sa sirom i šunkom, a sline cure...
Odličan ukus majstore, kako ja to zovem pučki gurman...
1; slavonski kulen + sir (dimljeni) + sviježi kruh + luk ili češnjak
2; tvrdi suhi sir (Old Amsterdam, Grano Padan) + slatki feferoni + vratina + luk
3; tripice (janjeće po mogućnosti) kad se dobro naprave i ako su još pečene ispod peke
4; špek fileke ubijam, i odlično radim
5; fiš paprikaš, obožavam, al mi se ne da čistit ribu
6; police (sa ploškom špeka i malo vrhnja) + luk
7; zapečeni grah (ljuti), sa rebarcima ili kobasama + luk
8; lovački kotao (kotlovina od divljači)
9; bijele kobase + sviježi kruh + domaći sir + luk i čaša mlijeka
10; moja omiljena gablec kombinacija - domaći "hamburger" + domaći tvrdi suhi sir + sviježi kruh + luk
Ima tu još takođed dobrih gradela, ćobanaca, gulaša koje obožavam...
Na žalost, kao što vjerovatno svi znamo, danas je dobar sviježi kruh teško pronaći, jer je onaj plastični (dekorativni) kruh zamijenio sve ostale.
Naravno, svatko zna "svog" pekara, pa tako i ja kupujem samo uglavnom kukurzni kruh, ili ječmeni.
Nekada, kada su moji u Slavoniji radili kruh, on bi 15 dan ispod krpe, bio svijež kao i drugi dan.
Danas se ovaj "bijeli šrot" raspadne u roku dan - dva najviše...
Mogao bih cijelu temu otvoriti o kruhologiji...
ajmo dalje čuti gurmane...
lijep pozdrav
Odličan ukus majstore, kako ja to zovem pučki gurman...
Ajmo nabrojat moje omiljene prezalogajke od početka prema kraju;Mike Torello wrote:Pusti sada pizze, lazanje i slicno, recite vi meni sto najvise volite od domace kuhinje? Gulaš i palenta? Grah i zelje sa suhim rebarcima? Krumpir iz pećnice? Regionalne domaće delikatese, sir, dimljeni sir... =)
1; slavonski kulen + sir (dimljeni) + sviježi kruh + luk ili češnjak
2; tvrdi suhi sir (Old Amsterdam, Grano Padan) + slatki feferoni + vratina + luk
3; tripice (janjeće po mogućnosti) kad se dobro naprave i ako su još pečene ispod peke
4; špek fileke ubijam, i odlično radim
5; fiš paprikaš, obožavam, al mi se ne da čistit ribu
6; police (sa ploškom špeka i malo vrhnja) + luk
7; zapečeni grah (ljuti), sa rebarcima ili kobasama + luk
8; lovački kotao (kotlovina od divljači)
9; bijele kobase + sviježi kruh + domaći sir + luk i čaša mlijeka
10; moja omiljena gablec kombinacija - domaći "hamburger" + domaći tvrdi suhi sir + sviježi kruh + luk
Ima tu još takođed dobrih gradela, ćobanaca, gulaša koje obožavam...
Na žalost, kao što vjerovatno svi znamo, danas je dobar sviježi kruh teško pronaći, jer je onaj plastični (dekorativni) kruh zamijenio sve ostale.
Naravno, svatko zna "svog" pekara, pa tako i ja kupujem samo uglavnom kukurzni kruh, ili ječmeni.
Nekada, kada su moji u Slavoniji radili kruh, on bi 15 dan ispod krpe, bio svijež kao i drugi dan.
Danas se ovaj "bijeli šrot" raspadne u roku dan - dva najviše...
Mogao bih cijelu temu otvoriti o kruhologiji...
ajmo dalje čuti gurmane...
lijep pozdrav
evo nesto za guzmane (sladokusce)
ako ne znate sto je
napisat cu. suvi kravji sir od 7 litara mlijeka
uz domaci spek i dobru rakiju nezamjenjivi dio jelovnika..
ako ostane mjesta svejedno koja slatka pita..
ako ne znate sto je
uz domaci spek i dobru rakiju nezamjenjivi dio jelovnika..
ako ostane mjesta svejedno koja slatka pita..
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Original_G
- Cinker - bojna

Mike_Torello wrote:bilo bi poželjno da se ti domaći nazivi i pojasne na knjizevnom Hrvatskom jeziku =) tek da se zna o cemu je zapravo rijec jer mozda jedemo isti buckuris samo pod drugim nazivom =)
http://www.coolinarika.com/recept/bograc-kotlic
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

U mojem kraju svake godine lokalna lovacka drustva, njih 6 orzganiziraju "LOVAČKE IGRE", u te igre spadaju: šah, bela, nogomet, pucanje na staticnu metu, pucanje na pokretnu metu, radni psi u gateru, povlačenje konopa i kuhanje gulaša (nadam se da nisam sto zaboravio, ali ono najvaznije sam spomenuo
), svake godine je neko drugo drustvo domacin igara, uglavnom da ne skrecem s teme, od tih 6 gulaša koliko se kuha treba izabrati najbolji, onda se oformi komisija od raznih prisutnih uglednika koji redom isprobavaju sve gulaše i daju ocjene, poslije se gulaši sa palentom podjele svima prisutnima na igrama, i moram s ponosom istaknuti da je gulaš od LD-a moga oca češće prvi nego drugi od njih 6 koji se natječu =) A imamo i jednog strasvenog kuhara koji je jednom prilikom, nezadovoljan ocjenom (drugo mjesto) prevrnuo cijeli kotao
Inače je običaj da svaki put kuha druga ekipa, ali on je uvijek tu negdje da priskoči u pomoć, a inače je zadužen za "kuhinju" kada su neke radne akcije i to, čovjek radi vraški dobar gulaš =) Ove godine je valjda u susjednom Slunju, a 2011 je moja selendra domaćin =)
Sad si me podsjetio na jednog streljačkog djelatnika koji u zadnje vrijeme sva natjecanja odradi u kuhinji. Na velikim (međunarodnim i domaćim) natjecanjima je jedan dan neformalno druženje sudaca i organizatora. Dakako, tada se obično zakrčka grah sa kojekakvim mesom u ogromnom kotlu. Sve bi bilo idilično da spomenuti nije uvijek malo pretjerao sa začinima toliko da je vidjeti znojno čelo i izbuljene oči pri konzumaciji hrane bilo više pravilo nego iznimka. Malo po malo pretjerivanju u ljutini nije bilo kraja pa mu je usljedila zabrana kuhanja. No klopa je i dalje bila ljuta. Naposljetku smo skužili tipa, kad je onako slučajno prolazio pored kotla ubacio je (da ga nitko ne vidi) po svaki put šaku feferona (sa distance 2-3 metra)!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Taktika =) tako i ovaj slicno radi kada netko drugi kuha, ali on stvarno zna sta radi, problem su ostali padobranci sastrane koji svaki iz svoje boce doljevaju pivo u kotao, ili vino, ili samo seru i pametuju sto bi i kako trebalo, vise feferona, vise luka, a kad kazes odi ocisti luk i nasjeci onda vise nema vremena, jer eto bas mora sad nekud, eno vidio je nacelnika, idem ja sad....
Haha, ovi feferonci su me nasmijali...
Sve je to odlično dok doktor zna dobro zaliječiti ćireve...

Sve je to odlično dok doktor zna dobro zaliječiti ćireve...
- Original_G
- Cinker - bojna

zato ja koristim 1 feferon i šaku čili papričica bez sjemenki, naime čili peče samo na ulasku a ne i na izlasku
, oprez kod sjemenki jer su one najgore.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ja se u potpunosti ne slažem s tobom, jer iza sebe imam sate bolnih seansa na šekretu, provedenih nakon gulaša, čobanaca ili graha s ogromnom dozom čilija...Original_G wrote:naime čili peče samo na ulasku a ne i na izlasku, oprez kod sjemenki jer su one najgore.
Pogotovo kada odem do svojih u Slavoniju, pa je nešto ljuto svaki dan na meniju, "morning glory" se pretvori u "morning paine" ...
Također, kada smo kod chillizacije, jak čili u svakom slučaju peče.
Osijećaj pečenja se nemože "isplahnuti" vodom, zbog eteričnih ulja u čiliju (ili luku ili češnjaku), koja uzrokuju osijećaj pečenja, a prodiru duboko u pore jezika, okusne pupoljke i ždrijelo...
Može ih donekle neutralizirati sok od paradajza...
Zato ako se jede poprilično ljuto, peče i na "izlasku" jer se eterična ulja ne mogu posvema razgraditi u želucu...
lp
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Evo, samo da vam sline malo navucem, ovo je od proslog vikenda, "obiteljski" kolac, nakon dugo vremena cekanja =) cak sam i sam sudjelovao u reload... umm... izradi kolaca
making of: prva linija obrane: a od ovog vikenda, dali vise volite palacinke s marmeladom ili one slatke sa sirom zapečene u siru? =)
making of: prva linija obrane: a od ovog vikenda, dali vise volite palacinke s marmeladom ili one slatke sa sirom zapečene u siru? =)
Vidi se da si sudjelovao i to marljivo...odmah je pola tace ostalo prazno!!!

Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- Knife_maniac
- Satnik

Krivo, on je samo bio glavna kuvar'ca 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
Upravo pečem gibanicu svaštaru.
U kore sam umijesio vanilina i malo korice limete, rogač + mlijeko + grožđice - kora slatki sir + grožđice - kora orah + mlijeko + grožđice - kora, premaz - 4 žumanjka brutalno i nemilosrdno zaštučena sa štaubšećerom...
Kažem vam ili fotkam kak' je ispalo...
lp
U kore sam umijesio vanilina i malo korice limete, rogač + mlijeko + grožđice - kora slatki sir + grožđice - kora orah + mlijeko + grožđice - kora, premaz - 4 žumanjka brutalno i nemilosrdno zaštučena sa štaubšećerom...
Kažem vam ili fotkam kak' je ispalo...
lp
Mmmljac..Polako se počinjem kajati što sam otvorio ovu temu... 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

stakojikuracpitasfotkajjebote! =)