Digitalna televizija?

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Ace33
Skupnik
Skupnik

Re: Digitalna televizija?

Post by Ace33 » 14 Jun 2010, 17:26

G majstore, hvala ti, cuti cemo se u svakom slucaju. Sad bi do kraja tjedna od fonda trebali dobit odgovor konacni, pa ako ne stavljaju javim ti se:) mike ima dbt, ima mp4 ima dolby srs ima hd samo sto ne zna sam prasinu obrisati sa sebe;) osjeti se kad gledas dvd ili kad igras ps, slika je neusporedivo bolja nego na analognom, ali na ovoj zajednickoj anteni je koma. A vhs dodje nekako vodnjikav. I svi su debeli u 16:9 osim kad je dvd:)

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 14 Jun 2010, 20:16

Kolko su meni objasnili, problem starih razvoda po zgradama je taj da analogni signal trpi šum i onda pojačalo, a kod digitalnog ako pojačaš onda imaš samo jači šum ili gubitak signala, a stari razvodi se nisu održavali i masovno su prebrikani na više tv-a i slično.
Tak da treba očistiti susav od smetnji a to može koštati od 2500 kn za sitnicu do 25000 ako treba komplet novi razvod sa miksetom.

Mogu pogledat kolko su naše zgrade trošile na to, ali čini mi se da je raspon stvarno strašan.

btw. imam još jedan stan (od cca. 3500) koji nikako da dobi signal ali to je zato jer su svi susjedi prešli na kabelski sustav ili max i slično, samo jedan inzistira na tome da mu zgrada složi a ovi neće jer je preskupo.
武士道

Ognjem i mačem.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 14 Jun 2010, 21:03

Kod nas prave kablovske nema. Ima taj ktv koji za 50kn distribuira free to air programe, nekih 40kom, i to analogno. Meni to blesavo placati, pa imam svoj tanjur vani vec godinama. Vidjet cu, rekli su ovi majstori da bi po ulazu, zgrada ih ima 4, kostalo od 2500 do 5000kn zavisno od stanja instalacija u zidovima. A to je stanarima najveci problem jer bi vjerojatno trebalo stemati, a ne kuze koje su im prednosti dgt signala ili nece ni ici na dgt televizor pa im ova analogna kablovska zakon. Ali to je kratkorocno rjesenje jbg.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 14 Jun 2010, 21:21

Hm, profurajte ga kroz hodnik okomito dole, u jednom uglu, kroz ploče i postavite vodilice, ko hoće u stan dobro a ko ne ne, to je najjeftinija opcija, i to nek plati pričuva.
武士道

Ognjem i mačem.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 14 Jun 2010, 21:26

Tako ce nesto i bit. Meni se ne da stavljat na krov jer se stalno gore po krovu netko seta, pa me frka da ne mice i da ne gubim signal. Al da cu nesto morat smisliti, morat cu:(

Dawor
Razvodnik
Razvodnik

Post by Dawor » 08 Jul 2010, 20:22

Hebal ih digitalni signal. Prođe traktor ili apenac i opa kockice na Tv-u. :A18:

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 08 Jul 2010, 20:28

=D Ne znam za traktore i apence ali se bojim da cu na zalost uskoro saznati.

Post Reply