Pomoć!
Moderator: BoB
Re: pomoć!
trzaj nije jak, ali treba paziti da ako kugle nisu čvrsto na poziciji u komori budu plesale ili ispadale pa su moguća zaglavljivanja, a ako žljebovi ne grizu dovoljno kuglu, spin i preciznost su smanjeni uz jače poolovljavanje cijevi.
da baš moram, ja bih isprobao prvo preciznost punjeći po samo jednu komoru, a ako zadovoljava vidjeti da li kugle plešu i da li se komore mogu dobro zatvoriti mašću.
za lakše punjenje je smišljen "minie ball" kojem se zadnji, šuplji dio širi poput suknje pa bolje dihta u cijevi i ne dopušta barutnim plinovima prolazak pokraj zrna.
ako je tko isprobao, neka javi rezultate.
da baš moram, ja bih isprobao prvo preciznost punjeći po samo jednu komoru, a ako zadovoljava vidjeti da li kugle plešu i da li se komore mogu dobro zatvoriti mašću.
za lakše punjenje je smišljen "minie ball" kojem se zadnji, šuplji dio širi poput suknje pa bolje dihta u cijevi i ne dopušta barutnim plinovima prolazak pokraj zrna.
ako je tko isprobao, neka javi rezultate.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Cuj ja ti ne bi baš preporučio da koristiš te kugle za 1858 new model army , najbolje mu pašu .451 ili .454 ovisi od revolvera do revolvera , jer kugla mora biti mrvicu veca , kod .440 postoji šansa da ti kod pucanja povratni plinovi zapale barut u susjednim komorama i dođe do opaljenja iz više komora odjednom , cak i ako namažeš komore mašču(pogotovo ako je mast rijeđa) postoji šansa da se plinovi probiju jer nakon prvog opaljenja plinovi znaju dio masti razbacati i u kombinaciji sa labavom kuglom postoji mogučnost da se plinovi probiju do baruta.
Pa ukoliko nemaš baš iskustva sa time , zbog tvoje sigurnosti bolje nemoj experimentirati sa kuglama koje su manjeg promjera nego preporučane .
Pa ukoliko nemaš baš iskustva sa time , zbog tvoje sigurnosti bolje nemoj experimentirati sa kuglama koje su manjeg promjera nego preporučane .
Evo pucao jučer! Koristio barut star preko trideset godina i dimi li ga dimi! Ispalio 19 komada,a kugle sam umatao u papir. Samo barut mi se čini krupan,punio sam na gornju dozvoljenu granicu i čini mi se da kugla nema dovoljno akceleracije. Sad jeli to do kugle ili baruta ne znam! Hvala na savjetima ali ispucat ću ja ovih još 81 kuglu šta imam pa ću onda uzest 454.