POZDRAV

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Re: POZDRAV

Post by TORCIDA VŽ » 18 Sep 2010, 11:36

Ja sam mislio da svatko ima svoja zaduženja...netko slaže stage, a netko ga buši :A26: :A09:
Naravno, nisam mislio besplatno samo doći i pucati, to košta kao i normalan termin, ako ne i više.
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Sep 2010, 11:54

Najbolje ti je da se dogovoris s deckima iz kluba, dodjes i pogledas jedan redovni trening, sve ce ti pokazati i objasniti pa onda vidi jeli to za tebe ili nije...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 18 Sep 2010, 11:55

Ako hoćeš da ti netko drugi slaže, odeš u LAS to fino platiš i nema frke. Za početak ako si iz ZGB pogledaj baš u LAS-u pa možeš i probati.
武士道

Ognjem i mačem.

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 18 Sep 2010, 15:58

Da, pronašao sam i LAS na netu, i to bi bila možda najbolja opcija za mene.
Nisam iz ZG, vidiš po nicku odkud sam, sused! ;)
Kakva je streljana u Čk? I tu sam našao na netu, ali mi ti reci iz prve ruke.
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 18 Sep 2010, 16:03

Streljana je odlična, zrak 20 mjesta s elektronikom, 16 mjesta MK elektronika i 4 mjesta VK sa automatima, ali moraš imati svoje oružje i dozvolu da bi pristupil na MK ili VK, eventualno za MK sa trenerom i klubskim oružjem, za VK kolko ja znam ne postoji ta mogućnost još.

Imaš streljanu u VŽ, pitaj Jožu pa ti možda može dogovoriti kakvi trening s nekim, ak trebaš broj javi se na PM.
武士道

Ognjem i mačem.

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 05 Oct 2010, 14:48

Kolko sam upoznat, naša streljana više ne radi! :( Najbliža je Čk, a trebalo bu se potegnuti i do Zg...
Nego, dali može Mike ili netko drugi, kronološki opisati čitav postupak...iliti zdravoseljački rečeno, od dolaska do "tete sa šaltera", pa do oružja u sefu :?: :!: :A12:
Znači, kako postaviti zahtjev (dali tražiti maksimalno (DiN), pa oni odbiju to, i daju ti samo D, ili oni odbiju prvi zahtjev, pa moraš ponoviti, ali sa smanjenim "apetitom"), liječnički pregled (na MUP-ovim stranicama ima popis ustanova, i dali možeš sam odabrati u koju i kada želiš otići ili te netko pošalje), osposobljavanje kandidata (teoretski i praktični dio), sigurnosna provjera....ako sam nešto izostavio ili krivo napisao, ispravite me...
Znam da je prvi korak, nakon što sam progruntao da želim oružje, odlazak u referadu za oružje u "svojoj" PU.....dalje nastavi ti Mike (ili netko drugi) .... :mrgreen:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Oct 2010, 15:07

TORCIDA VŽ wrote:Nego, dali može Mike ili netko drugi.....dalje nastavi ti Mike (ili netko drugi) .... :mrgreen:
Pazljivo prouci ove korake, svaki ti je opisan u kratkim osnovnim crtama i ako si samo njih isprintas kao salabahter i dobro odradis logistiku imat ces manje glavobolje i setnje na kiosk po biljege, u poštu po uplatnicu itd itd... pisano je laicki pa bi ti trebalo biti vise nego jasno =)

OBRAZAC - ZAHTJEV ZA NABAVNU DOZVOLU - http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=398
NABAVNA DOZVOLA - http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=263
OBRAZAC - NABAVNA DOZVOLA - http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=399
REGISTRACIJA ORUZJA NAKON NABAVKE - http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=262
OBRAZAC - ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU - http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=400
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 05 Oct 2010, 19:05

Hvala Mike, pisano je tako da bi i ja skužio :!: :D :mrgreen: :A03: :A19:
Ali to je papirologija, ja sam te pitao za terenski dio. Prema ovome kaj si napisao, skužio sam da JA SAM idem u licenciranu zdravstvenu ustanovu na pregled, u roku 60 dana....Znači, biram sam kada i gdje :!: :?: OK
Dalje...
Kada se ide na predavanja o zakonskim propisima i rukovanju oružjem, ima li kakav šalabahter i za to? :A09:
Kada se vrši sigurnosna provjera? To je odmah na početku? Ako je, onda je krajnje vrijeme da izgladim odnose sa susjedima oko međe, i da nabavim sef :mrgreen: :D ;)
ŠALIM SE, NARAVNO!!! Da nebi netko pomislio da sam ozbiljan.
Koliko to sve traje? Vjerujem da zavisi od županije do županije, ali otprilike?
I prema onome kakav je tvoj ogledni zahtjev, ti predlažeš da se traži dozvola za DiN, pa da oni odbiju, i da mi daju samo za D? Takav je njihov princip odlučivanja; razmotre zahtjev, i vele nedamo ti to, ali ti damo ovo...ne odlučuju SAMO o mom zahtjevu (tražim DiN), vele nedamo, i da onda moram podnositi novi zahtjev (samo za D)?
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Oct 2010, 19:43

TORCIDA VŽ wrote:Hvala Mike, pisano je tako da bi i ja skužio :!: :D :mrgreen: :A03: :A19:
Ali to je papirologija, ja sam te pitao za terenski dio. Prema ovome kaj si napisao, skužio sam da JA SAM idem u licenciranu zdravstvenu ustanovu na pregled, u roku 60 dana....Znači, biram sam kada i gdje :!: :?: OK
da, ja sam isao u karlovacku bolnicu, no kako cujem ima i drugih ustanova/ordinacija koje vrse ljecnicke preglede...
Kada se ide na predavanja o zakonskim propisima i rukovanju oružjem, ima li kakav šalabahter i za to? :A09:
nisam isao pa neznam iz prve ruke sto se toga tice... sorry...
Kada se vrši sigurnosna provjera? To je odmah na početku? Ako je, onda je krajnje vrijeme da izgladim odnose sa susjedima oko međe, i da nabavim sef :mrgreen: :D ;)
provjera se vrsi nakon podnosenja zahtjeva za nabavnu dozvolu, prije nego sto ti ju odobre mora proci provjera... sef si ako kupujes pistolj/revolver kupi u bauhausu/pevecu/metrou za 100-300kn ovisi kakav zelis, mozes kupiti onu malu kasu za prijenos novca i pričvrstiti ju za podlogu da se nemoze odnesti (podnica ormara, ili zatiplati u zid, ovisi koliko si maštovit) ili si kupis onaj malo veci sef, sa digitalnim ili mehanickim zakljucavanjem, na akcijama su ispod 300kn inace... i njega moras pricvrstiti također...
Koliko to sve traje? Vjerujem da zavisi od županije do županije, ali otprilike?
zaokruzi si na mjesec dana, tjedan dva amo tamo... kod nas je komisija cini mi se zadnji cetvrtak u mjesecu ili tako nesto, pa ako podneses zahtjev poslije tog cetvrtka onda cekas malo duze...
I prema onome kakav je tvoj ogledni zahtjev, ti predlažeš da se traži dozvola za DiN, pa da oni odbiju, i da mi daju samo za D? Takav je njihov princip odlučivanja; razmotre zahtjev, i vele nedamo ti to, ali ti damo ovo...ne odlučuju SAMO o mom zahtjevu (tražim DiN), vele nedamo, i da onda moram podnositi novi zahtjev (samo za D)?
Nisam izricito napisao ali ako si polozio lovacki ispit onda "DiN", ako si sportski strijelac onda samo "D", uvijeti koristenja su ionako isti u 99% slucajeva (lovacko ide na DiN jer se zna dogoditi da NOSIS oruzje po lovistu, samim time mozes i zavrsiti izvan lovista pa ovo ono... no to su sad vec finese..., ostalo postupanje s oruzjem, nosenje u futroli, odvojeno od streljiva, puni se tek kad se zasvira pocetak lova ili stane na startnu liniju i sudac da znak za pocetak....)

jedna mala napomena, razlikuje se od uprave do uprave cak i unutar iste zupanije, negdje JE potrebno navesti i kalibar i vrstu oruzja... u slucaju moje uprave nije, ali ako se dobro sjecam u rijeci traze sve....

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 05 Oct 2010, 21:44

Hvala Mike, baš si mi od pomoći :!: :A25:
Provjeri msn, imaš rekvest. :A20:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Oct 2010, 22:19

prihvacen odavno samo sto sam ja vjecno appear offline =)

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 14 Oct 2010, 15:23

Dali Policija priznaje potvrdu od učilišta (npr LAS d.o.o. ZG) za osposobljavanje za držanje i nošenje oružja građana?! Ili se mora ići na njihov tečaj? :roll:
Molim hitno, ali bez nagađanja, već 100 % točan odgovor! :A14:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 14 Oct 2010, 16:06

imam potvrdu o položenom ispitu za držanje i nošenje oružja gdje piše da sam obuku napravio u firmi "LAS" a ima žig MUP-a, potvrda je iz 1993 godine
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 14 Oct 2010, 16:38

Hvala kolega valdop, ali ipak bi ja neki "mlađi" datum...mogu reći da je to bila '93 god., da su onda bile drugačije prilike, i da je tada bilo onako, a da je sada ovako...
U svakom slučaju OHRABRUJUĆE :A25: ...samo da mi još to netko potvrdi, a da je položio ove godine! :mrgreen:

Valdop, onda je isto bilo 6 sati obuke plus propisi? U stvari, trebalo bi biti isto, jer je i danas na snazi Pravilnik o programu i načinu provedbe osposobljavanja za držanje i nošenje i pravilnu uporabu vatrenog oružja (NN 8/93) :A11:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 14 Oct 2010, 19:15

šest tjedana, dva puta tjedno pa polaganje u MUP-u. rastavi TT-jac, sastavi TT-jac i gotovo
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 14 Oct 2010, 19:32

6 tjedana x 2 puta tjedno= 12 sati, a sada je 6. (barem tako piše na stranicama LAS-a). Nije valjda bilo samo rastavljanje i sastavljanje, puknuli ste i koji put :?: :A09:
Znači, oni te samo pripremaju, ali se polaže kod MUP-a. Ja se ponadao da se i kod njih može dobiti potvrda nakon što bi položio. A kad te oni pripreme za taj ispit, moraš čekati na red kad je u MUP-u polaganje ispita, ili možeš doći i reći: "Evo ja spreman, dajte da rastavim i sastavim "tetku"" :A13: Bit će da se čeka, a možda im i nije po volji da si išao kod nekoga drugoga na pripremu, a ne kod njih...
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

POZDRAV

Post by Original_G » 14 Oct 2010, 19:51

Praktični dio na lasu, nema rastavljanja, a teoretski na MUP-u, nek me neko ispravi ak nije tak.
武士道

Ognjem i mačem.

Post Reply