Tragedija u Generalskom Stolu

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Tragedija u Generalskom Stolu

Post by Spinnaker » 14 Jan 2013, 21:01

:A28: lex

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 14 Jan 2013, 21:28

dio citata lex-a:
4. Pederi-Lezbe-Istospolni brakovi.... Meni to nije normalno, ali isto tako ne mozemo ignorirati ISTINU da takvi ljudi i takve zajednice postoje oko nas te da ce ih u buducnosti biti sve vise, stvarnost je takva kakva je, mozes je prihvaiti ili gurati glavu u pjesak i tvrditi kako tako nesto ne postoji. Nije prirodno ali je prisutno i sto sad ????

sve stoji jedino se ne slažem sa ovima podebljanim slovima, kako će ih ne daj Bože biti sve više, ko će im to napraviti ako su istog spola, pa nisu puževi, nažalost, pa da se pare sami sa sobom . . . i baš mi je palo na pamet da dam jedan oglas, jedino ga moram prije zaštititi, a glasiti će otprilike ovako: lezbama koje žele djecu, prodajem spermu, ugradnja gratis, a garancija ako ne uspije postupak ponavljam besplatno i plačam kavu.
ovo kad smo već otišli mimo zadanog naslova . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Jan 2013, 21:56

valdop wrote:dio citata lex-a:...kako će ih ne daj Bože biti sve više, . . .
Mislim da ima jako puno " prikrivenih " osoba koje jos nemaju hrabrosti ili se boje reakcija okoline da pokazu tko su i sto su iz opce poznatih razloga, vremenom ce "moral" drustva popusiti i zavjese ce pasti...Nisam se zamarao proucavanjem zasto je to tako i zasto bi muskarac ili zena pored svih uzitaka koje pruza suprotan spol tezio za istospolnom osobom. Mozda je i bolje da ne kuzimo....

IDEJA ti je vrhunska, samo nemoj da ti se desi kao nedavno spominjani slucaj kada su dvije "tople" tete odlucile dobiti dijete pa je jedna isla na umjetnu oplodnju, zatrdunila, rodila ........nakon nekog vremena pukla veza pa sada ova sa djetetom sudski trazi alimentacijuod donatora sperme, jer nema sredstava za zivot. :A10: :A10: :A10:
Nemoguće je Nemoguće

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 14 Jan 2013, 22:25

zato sam napisao da prodajem, dakle viđeno-kupljeno, zašto bi ti bio kriv ako ja nekog ubijem sa pištoljem kojeg sam kupio od tebe . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Jan 2013, 23:08

:A19: :A19: :A19: :A19:
Nemoguće je Nemoguće

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 15 Jan 2013, 10:59

Povrat na temu... Nije dovoljna kazna gubitak djeteta, treba primijeniti zakon i na te roditelje i na komandira i na biskupe... Isto za kralja i prosjaka ili ode sve u krasan...
武士道

Ognjem i mačem.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 15 Jan 2013, 16:48

Trebamo pokušati točno reći ono što govorimo, ne očekujući da naši prijatelji pogađaju značenje naših riječi. Umjesto čitanja misli svojih prijatelja, trebamo provjeriti jesmo li ih pravilno shvatili.
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 16 Jan 2013, 12:48

Hm, ovaj događaj u Generalskom Stolu je velika tragedija. Još veca tragedija je izjava Ministrice Opačić da je to rezultat roditeljske nebrige. To reci obitelji koja je izgubila dijete, a koje se nevino igralo ispred kuce je teška i nedopustiva uvreda.
Koliko sam uspio shvatit, ne zna se tko je i odakle pucao. Naravno da je ta smrt rezultat neodgovornosti nego onog tko je pucao.
Ali krivit roditelje jer se dijete igralo u vrtu je idiotizam. Pozivanje da se oduzme oružje svima je jos veci idiotizam. Opet uzmi onom tko je odgovoran i koji radi sve po propisima, a nemoj uzet ilegalno. Prestrasno, ti koji odlucuju govore, bolje rec, baljezgaju i drobe bez da su promislili i jednom sto ce rec, a kamoli dvaput. Sramota.
Sucut obitelji i neka mali anđel pociva u miru, tu recenicu nisam cuo od vladajucih pa je ja izgovaram, za sebe i za one koji tako misle.
Tested in fire

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Jan 2013, 19:16

Svi koji prate ovaj forum sigurno gutaju "knedle" kada se spominje ta ili slicna nesereca jer jako dobro razumiju situaciju, no ovi jadnici iz vladajucih struktura ne znaju cak ni odglumiti da im je imalo stalo do tudjih problema, ne razumiju oni ljudskost....Uzmi-Otmi-Naplati-Kazni-Zakini to je njihov rijecnik...
Nemoguće je Nemoguće

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 21 Jan 2013, 20:22

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 21 Jan 2013, 21:23

tako izgleda tekst novinara koji je s lopate prešao na tipkovnicu...

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 22 Jan 2013, 14:56

Ne razumijem.
Osim zadnjeg paragrafa u kojem piše
Ono što se hrvatskim građanima može prigovoriti je njihova aljkavost pri skladištenju i čuvanju oružja. Ponekad smatraju kako je posve dovoljno staviti naoružanje na visok ormar, zanemarujući zakonom propisane odredbe o potrebi zaključavanja.
te reference na Koradea i brojki legalnog i ilegalnog oružja (za koje ne znam da li su brojke točne ili ne) i ne navođenja da je došlo do (novinarskim očima gledano) manjih izmjena Zakona o oružju, ostatak članka mi se čini točnim i objektivnim.

Nenavođenje izmjena ZoO nije neki veliki grijeh u ovom trenutku, referenca na Koradea je pitanje neukusa, a jedino što je za svaku osudu je prejudiciranje da se oružje čuva u visokim ormarima.
I naravno da je upravo tu rečenicu urednik izabrao za podnaslov jer je dovoljno osuđujuća da bi potaknula interes čitatelja za člankom.
Također naslov "POSTROŽITI KONTROLU" nije u redu.
"U Hrvatskoj (ne)kultura držanja oružja" je još OK naslov obzirom da bi manje provokativan naslov bio preobjektivan da bi se objavio u medijima.

Dakle čini mi se da je poanta članka da se pucnjave u Americi ne mogu preslikavati na našu situaciju i da ih ne smijemo vezati (eto ameri će sad postrožiti zakone o oružju pa bismo mogli i mi).
E sad, nekako sam mišljenja da se pozitivan članak o ovoj temi ne može objaviti u dnevnom tisku pa je zato i u posljednjem pargrafu donesena osuda zbog "čuvanja u ormarima", ali s druge strane koliko je ilegalnog oružja, još smo i dobri. S druge strane može se to shvatiti i kao poziv na smanjenje broja ilegalnog oružja različitim mjerama jer bi stanje moglo biti i gore...

Pozdrav!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 22 Jan 2013, 19:19

mene vise brine izjava Gordana Bosanca koji sve nas legalne vlasnike oruzja naziva RAZBOJNICIMA! Mislim da ta izjava prema novom zakonu o kleveti samo ceka da netko podnese tuzbu zbog nanosenja dusevne boli... po mogucnosti grupnu... od par stotinjak potpisa

Znaci svi smo mi na ovom forumu razbojnici jer posjedujemo oruzje?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 22 Jan 2013, 19:23

Pokusaj mi naci jednu jedinu temu koje se dotakao G.Bosanac da ima nesto konstruktivno, logicno i smisleno. Lik uzima pare na galamu i boli ga kita, on kao nesto radi, nijemi jasno samo za koga ???
Nemoguće je Nemoguće

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 22 Jan 2013, 20:35

meni je ovo najjače
Nažalost, dovoljno je da u tu rubriku upišete 'samoobrana' i dobit ćete dozvolu - kaže Bosanac

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 23 Jan 2013, 01:04

@Mike apsolutno se slažem, da je stav g. Bosanca puno štetniji za naše zajedničke interese. No smatram da tužba ne bi prošla jer nije rekao "Razbojnik je svatko tko ..." nego je upotrijebio formulaciju "Razbojnikom bi se trebao percipirati svatko...". Dakle dovoljno prostora za vrdanje...

@lex-luthor Stvarno ne bih mogao naći ništa u obranu g. Bosanca jer ne poznajem njegov lik i djelo. On je u članku citiran kao strana ZA POSTROŽITI KONTROLU i nema nikakvog utjecaja na sam tekst članka kojeg je autor g. Radaljac (kojeg također ne poznajem)

@Hackerivs Opet tekst g. Bosanca koji je očito dobro proučio literaturu s parolama za anti-gun kampanju.

Dakle ako se ograničimo na tekst g. Radaljca, on i nije toliko katastrofalan (u smislu da su obično članci puno gori).

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 23 Jan 2013, 08:21

Mike_Torello wrote:mene vise brine izjava Gordana Bosanca koji sve nas legalne vlasnike oruzja naziva RAZBOJNICIMA! Mislim da ta izjava prema novom zakonu o kleveti samo ceka da netko podnese tuzbu zbog nanosenja dusevne boli... po mogucnosti grupnu... od par stotinjak potpisa

Znaci svi smo mi na ovom forumu razbojnici jer posjedujemo oruzje?
Ja nisam.... nemam ni pračku...odmah na sud, tužite kaj pravi Zagorci :A18:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 03 Feb 2013, 20:07

Post Reply