Zanimljiv clanak:

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Zanimljiv clanak:

Post by lex-lutor » 02 Mar 2013, 20:08

Hawk wrote:... ako ja to ne mogu razumiti, kako će razumiti neko sa, recimo samo osnovnon školon, ili čak bez i nje... Siguran san da bi nan pravnik ovo rado pokuša objasniti, ali se bojin da bi to objašnjenje bilo još kompliciranije od ovoga...
Hawk dobro kazes,

SVI zakoni bi morali biti napisani tako da kada ih procita klinac od 15g SVI SVE RAZUMIJU i NEMA TUMACENJA, to znaci nema vrdanja i kraj price. No kada netko u zakon ugradi elemnte tipa ..PROCJENA opasnosti, djeluje fizicki daleko jaci, ili poznaje borilacke vjestine....

Sto se mene tice svatko na ulici ima CRNI POJAS i barata smrtonosnim vjestinama, osim meene, jel tako ????

Nas dobar frend u Puli ima zlatnu izreku:" BOLJE DA MENE DVOJICA VODE, NEGO DA ME CETVORICA NOSE " Ajmen !!
Nemoguće je Nemoguće

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 03 Mar 2013, 01:22

Ovo me potsjeca na vec zaboravljeni hit "Zabranjenog pusenja" , "ZENICA BLUES"
A kaze: "iz Zenice vratit cu se ja, ali Hakija nikad nece sa bara, sa bara se niko ne vraca".
To je to kako jedan moj poznanik veli "bolje da odlezim ja njega nego on mene"!
Po meni je to jasno ako pasi smetaju zovi nadlezne sluzbe i imaj potvrdu da si ih zvao pa kad se ne odazovu imas neki papir da nisu odreagirali na vrijeme pa si ti bio primoran to rijesiti.
A sto senapada tice, svatko tko mi dodje doma nepozvan u 2h u jutro moze ocekivati nerazumijevanje s moje strane, a ako radi pizdarije sljedi situacija iz gore navedenih stihova.
Pozdrav!

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Mar 2013, 01:43

James wrote:..."ZENICA BLUES"
"iz Zenice vratit cu se ja, al' Hakija nece sa bara, sa bara se niko ne vraca".
eto... to te ja pitan... to i ja razumin... :A25: :A28:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Mar 2013, 02:09

A za ove mladje... koji možda nisu čuli ua Zenica Blues...

http://www.youtube.com/watch?v=iitQNMTVZMA

U Zenicu kada podjem ja...pratiće me pet-šest drotova...
Okružni sudija reko dvan'est godina... dvan'est godina strogog zatvora...

Uuuu... šta je moja sudbina... ženuuuu mi krećo Hahija...
Krećo je Hakija...presudila mu čakija...ne razumiješ ti to druže sudija...

Zenico mrzim svaki kamen tvoj... zbog tebe ja mrzim život svoj...
jer ko preživi dvan'est godina u KP domu Zenica...taj je pravi paćija...

Al reduje me jedna istina... iz KP doma vratiću se ja...
Ali Hakija nikad neće sa bara...sa bara se niko ne vraća...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 03 Mar 2013, 06:16

Nije "paćija" nego "hadzija", a odnosi se na vjernika koji je bio na hadzu, a u narodnom slengu "faca".

Kuzim sve sto je gore navedeno, medjutim ono sto se ne smije brkati u pravnom aspektu stvari jest:
da pravda i moralna zaledjina postupka nije isto sto i primjena prava na sudu.
Sud nije "primjena pravde" neg striktna primjena zakona.

zato me bas zanima kako ce to sa psom na kraju zavrsiti.

Vezano za primjenu zakona i prethodna opravdanja o samo-obrani: jasno je po zakonu gdje oruzje moze biti napunjeno: u lovistu pred sam pocetak lova, ili na strelistu na paljbenoj liniji pred sam pocetak gadjanja.
Ako se desi u kuci neka iznenadna neplanirana situacija i legalni vlasnik je upotrijebio oruzje, vrlo tesko ce biti dokazati da se oruzje koje bi moralo biti prazno, odjednom naslo napunjeno - to punjnenje na vrijeme i unaprijed je indikacija "namjere", i vrlo se tesko moze opravdati pred sudom. Ko je imao vremena napuniti (legalno) oruzje u kuci, imao je vremena i obavijestiti policiju.
A ako se desi da je pucao dva ili vise puta, to je onda jos jaca indikacija namjere - pogotovo ako je vise puta i pogodio provalnika / napadaca.

Jos jednom ponavljam, moralnost prava na obranu je neosporiva, ali primjena zakona na sudu je nesto sasvim drugo.
Tako jest.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Mar 2013, 11:42

Na zalost sve sto kazes stoji, ali ja kao koloiko toliko normalan covjek tesko mogu shvatiti da onaj koji nasilno ulazi u moju kucu i slicno IMA BILO KAKVA PRAVA. Zakon na zalost vise stiti prekrsitelje nego gradjanje dolazano X puta. A sto se tice zvanja 112 i slicno dok ti njima objasnis gdje si, sto se desava itd...mozes rasklopiti i sklopiti AK47 barem 5 puta a ne samo ubaciti okvir u pistolj.

Zakon zadovoljama i mala prenosiva metalna kasa u kojoj moze biti gun odevojen od okvira a to sve skupa ispod mog kreveta, nigdje ne pise da meci ne mogu biti u okviru nego samo da mora streljivo biti odvojeno od oruzja...jel tako ?

Mozemmo pi pametovati do sutra, u svakom slucaju da se tako nesto i desi onda treba nekog propucati po nogama a ne sa namjerom da ga ubijes jer problema ce biti vise nego sto treba...Dok prekrsitelji ne budu imali strah u kostima i dok sam zakon ne bude takav da u startu za provalu dobijes 5g bez rasorave kriminala ce biti sve vise....SRAMOTA
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Mar 2013, 21:29

lex-lutor wrote:...onda treba nekog propucati po nogama a ne sa namjerom da ga ubijes...
pa tu ima logike...ali... pitanje koliko će propucavanje nogu zaustaviti naoružanog nasilnika, a još tu ima i slijedeći problem,
nasilnik propucanih nogu lako more unajmiti Čedu Prodanovića i sjebati te na sudu, a onaj pravilno propucan... neće.
Ja se nadan da neću morati pucati ni u koga, ali ako baš buden mora, onda sigurno neću pucati u kolina.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Mar 2013, 22:05

:A25:

Jemas pravo....
Nemoguće je Nemoguće

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2013, 21:59

sto me podsjetilo na ovo...

HOW TO CALL THE POLICE
Roger Gresse, an elderly man, from Zanesville, OH, was going up to bed, when his wife told him that he'd left the light on in the garden shed. Roger opened the back door to go turn off the light, but saw that there were people in the shed stealing things.

He phoned the police, who asked, "Is someone in your house?"

He said "No," but some people are breaking into my garden shed and stealing from me."

Then the police dispatcher said. "All patrols are busy. You should lock your doors and an officer will be along when one is available."

Roger said, "Okay."

He hung up the phone and counted to 30.

Then he phoned the police again.

"Hello, I just called you a few seconds ago because there were people stealing things from my shed. Well, you don't have to worry about them now because I just shot them," and he hung up.

Within five minutes, six police cars, a SWAT team, a helicopter, two fire trucks, a paramedic, and an ambulance showed up at the Gresse residence, and caught the burglars red-handed.

One of the policemen said to Roger, "I thought you said that you'd shot them!"

Roger said, "I thought you said there was nobody available!"
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 15 May 2013, 23:05

Kad tražite savjet, razmislite o mogućnosti njegova prihvaćanja.
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 15 May 2013, 23:07

Eeeeeeeeee to ti ja pricam.....

NEMA postovanja do strahopostovanja !

Primjenjivo u svim slojevima i mozgovima na Balkanu.
Nemoguće je Nemoguće

clint
Razvodnik
Razvodnik

Post by clint » 16 May 2013, 12:12

Good story,very educative :D

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 17 May 2013, 16:26