Prijevoz streljiva

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: Prijevoz streljiva

Post by jolly » 06 Mar 2013, 15:40

Lex:

Dakle natjerao si me ponovo citati zakon koji kaze slijedece:

1. Unošenje oružja

Članak 62.
Državljani članica Europske unije smiju u Republiku Hrvatsku unijeti oružje koje je upisano u europsku oružnu propusnicu, a njegovo je unošenje prethodno odobrilo nadležno tijelo.
Zahtjev za izdavanje odobrenja za unos oružja u Republiku Hrvatsku iz stavka 1. ovoga članka može se podnijeti i u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske prema mjestu prebivališta državljana članice Europske unije iz stavka 1. ovoga članka.
Odobrenje za unos oružja u Republiku Hrvatsku izdaje se s rokom važenja od jedne godine.
Odobrenje za unos oružja u Republiku Hrvatsku može se produžiti za jednu godinu.
Odobrenje za unos oružja u Republiku Hrvatsku neće se izdati ako postoje razlozi javnog reda, sigurnosti ljudi i imovine ili sigurnosti države.
Odobrenje za unos oružja u Republiku Hrvatsku ne izdaje se ako su oružja registrirana u europsku oružnu propusnicu:
– lovcima do tri komada oružja i 500 komada streljiva za svako oružje,
– športskim strijelcima do tri komada športskog oružja i 500 komada streljiva za svako oružje.

DAKLE:
Odnosi se na prenosenje oruzja preko granice - za lovce i strijelce. (FIZICKE OSOBE)
To je jedino mjesto u zakonu -gdje sam bas kao i ti - nasao odredbu o 500 komada. Drugdje nisam.
Ali..................... kad komplikacije sa vlastima krenu - onda obicno ne staju nego se nastavljaju progresivno - e onda dok dokazes da si zec, ostanes bez jaja.
Zato sam ja dogradio zakon - osobnim SAFETY PROOF ZAKONOM kojeg se drzim: 500 maximalno komada u prijevozu, i nista preko tog doma. logika koju sam koristio bila je ako mozes uvesti i voziti 500 komada, onda mozes i samo voziti do 500 komada - jer to niko ne moze osporiti.

Zato jer zelim izbjeci okapanja i neugodnosti.

U klubu (koji mi nije daleko od kuce) imamo uvjete za smjestaj - kao pravna osoba, udruga, i uopce mi nije problem drzati u klubu sve preko 500 komada, jer i tako trosim samo na streljani.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 06 Mar 2013, 15:56

skorpac wrote:
jolly wrote:Za prvi natpis, vrlo lako moze biti da su zrna pancirna, svijetleca i sl. za iskljucivo vojnu uporabu.

A za drugi natpis, dolazimo na ono moje: imaj do 500 komada streljiva doma uz odgovarajuci oruzni list, i ne brini, pa makar nigdje to tako nije izricito navedeno. I jasno - izbjegavati nasilnicko ponasanje i situacije.

takodjer, mislim da je "ilegalno posjedovanje" takodjer ako se nesto ukrade pa se nezakonito posjeduje.
Ako se ne moze dokazati porijeklo, kad dodje neka istraga (racun i slicno), evo ti belaja.

Vi imate racun od svakog kupljenog metka?
Ne. Ali u svakom slucaju znam porijeklo. I ne pretjerujem u kolicini.

Mislim da ako se pojavi pitanje o porijeklu o gore navedenih "1200" komada "vojne" municije - koja moze biti i obican fmj (ne iskljucivo pancirno ili svijetlece), e onda je vrlo neugodno dokazivati porijeklo, ako je razlog istrage nesto dublji. Takodjer na sudu vjerojatno ce svaki vjestak potvrditi da je vojni FMJ u kalibru 7.62 ili 7.9 - zapravo vojni. A za lovacki rasprskavajuci ce reci da je lovacki.... i onda eto ti problema sa refuzo FMJ streljivom... i dok dokazes da si zec, ostanes bez jaja.

Na kraju krajeva, zar nam vlasti ne govore stalno da cuvamo racune? Samo niko ne slusa...
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 06 Mar 2013, 16:08

jolly wrote:....Ja sam zato izuzetno obazriv i ne zelim ispitivati granicu "dozvoljenog" na vlastitoj kozi.
Pa upravo zato te i pitam, to ne zeli nitko od nas, ali isto tako se necu dati veslati svakoj budali koja zeli zakon tumaciti po svom jutarnjem raspolozenju. Na zalost kod nas se stvari zakomliciraju vrlo lako i u 90% slucajve se utvrdi pogleska od strane onih koji su izasli na teren, tada se sve pokusava gurati pod tepih i rastezati sto je moguce duze posto slijede opravdani odstetni zahtijevi teski par desataka ili stotina tisuca kuna o kojima se do danas nije napisalo niti jedno slovo u javnosti......

Stvari ili JESU ili NISU definirane nekim zakonskim odredbama, na autocesti mi jasno pise ogranicenje od 130Km/h, ako vozim preko ogranicenja i ako me cope znam da me sljedi kazna, ali nemam se sta buniti kada jer to JASNO pise u zakonu. Sa druge strane ako me netko zeli praviti budalom i gaziti po nekim svojim cobanskim mjerilima zakona napit cu mu se krvi do zadnje kapi koje ima, jer ako nisam kriv onda nisam kriv i kraj price.

Sto se desilo sa ovim narodom u hrvatskoj, sve je naopako i nakaradno, umjesto da se vlast boji naroda, narod je taj koji se zavlaci u misju rupu i podvija rep cim zagusti. Dok ta vlast zivi na mojoj grbaci i dok je hranim ja i mnogi ostali koji jos uvijek nesto rade do tada cu inzistirati na svim svojim pravima koje imam kao covjek i kao drzavljanin ove zemlje.

Pogodio nas je nacionalni sindrom autocenzure i samocenzure, pa zar jos nitko ne kuzi da se NECE nitko drugi boriti za nasa prava osim nas samih...Uz ovakvu svijest osudjeni samo na propast i bijelo roblje !!!
Nemoguće je Nemoguće

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 06 Mar 2013, 16:39

jolly wrote:Lex:

Dakle natjerao si me ponovo citati zakon koji kaze slijedece:

– lovcima do tri komada oružja i 500 komada streljiva za svako oružje,
– športskim strijelcima do tri komada športskog oružja i 500 komada streljiva za svako oružje....
Bravooo Jolly, vec sam mislio da necu uspjeti ali vidim da jesam, to sam cekao da zakacis pa da mogu dodati ovaj dio koji mnogi nasi clanovi kao i organizacije ocito nisu ni primjetili a radi se o ZADNJIM promjenama ZOO-u

za stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi:

»Hrvatski državljani i stranci u svrhu lova mogu preko državne granice prenositi do tri komada odgovarajućeg oružja, 500 komada streljiva za lovačko oružje s glatkim cijevima te 100 komada streljiva za lovačko oružje s užlijebljenim cijevima, bez mogućnosti prodaje istog.«.

Kao sto vidis Sportski STRIJELCI NISU uopce spomenuti, e sada logika bi bila da je za nas ostalo ISTO kao u starom zakonu ali to ovdje naravno ne pise nego je napravljen totlani kaos. Sto to zapravno znaci, ako mi je karabin registriran kao lovacki onda mogu nositi 100 kom metaka, ako je registriran kao sportski onda mogu nositi 500 kom. metaka. DEBILANA ....koju ce biti tesko objasniti na granici.....DEFINITIVNO !!!

Slicne RUPETINE imas u ZOO-u i zakonu o EXPl.tvarima, u ZOO-u pise da se prozivodjom streljiva, oruzja itd... mogu baviti samo trgovacka drustva i obrti a za istu stvar u Zak.o EXPl.tv. stoji da se tom djelatnoscu mogu baviti pravne osobe i obrti, pravne osobe su i udruge gradjana, tj. sportski klubovi. ( naravno uz dobivanje odobrenja od nadleznih tijela )
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 06 Mar 2013, 18:07

na osnovu navedenog, zakljucujem da smo opet na pocetku.
:cry:
Turn better into best!

Post Reply