Hrvatski NRA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: Hrvatski NRA

Post by nobile157 » 21 Oct 2008, 15:25

Nipošto. Ako se osniva takva organizacija (jer nemam namjeru gubiti vrijeme na lokalnu udrugicu jer s njom ne možeš ništa ozbiljno napraviti), onda mora imati ozbiljno ime i ozbiljan i prepoznatljiv logo.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 21 Oct 2008, 15:42

baš to, prijedlozi:

NAVO - nacionalna asocijacija vlasnika oružja

NALJO - nac.. as... ljubitelja oružja

NUVO - nacionalno udruženje vlasnika oružja

HUH - Hrvatska udruga hoplologa

ZVO - zdrug vlasnika oružja

NPA - nacionalna puškarska asocijacija (puškarstvo je struka a ne puške, ili?)

:?:

više prijedloga više mogućnosti

NRA je isto malo bedasto jer se radi o: National Rifle (puška :!: ) Association
武士道

Ognjem i mačem.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 21 Oct 2008, 16:46

NUVO - NACIONALNA UDRGA VLASNIKA ORUŽJA
ili
HNVVO - HRVATSKO VIJEĆE VLASNIKA ORUŽJA
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 21 Oct 2008, 16:58

NACIONALNA UDRUGA ZA ORUŽJE HRVATSKE - NUOH

HRVATSKA UDRUGA ZA ORUŽJE - HUO

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 28 Oct 2008, 22:41

Gdje se stalo sa osnivanjem Krešo, našto se zadnjih para dana ništa ne govori o tome?

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 28 Oct 2008, 22:55

trenutačno je u Statut u fazi dorade i usklađivanja sa zakonom o udrugama . Ekspertna grupa formira ciljeve i način djelovanja i uskoro će biti predstavljeni javnosti. :A25:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 29 Oct 2008, 09:01

Odlično, već sam mislil da je sve palo u zaborav :roll:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 29 Oct 2008, 09:49

A tko su ti članovi ekspertne grupe?

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 29 Oct 2008, 19:26

Ekipa koja ovo priprema već je dugo vremena aktivna na tom polju. Od lobiranja za izmjene zakona o oružju pa dalje. Svaki od njih je aktivan i priznat u jednom ili više područja, bilo sportu, lovstvu, kolekcionarstvu, povijesti, edukaciji ili prometu oružjem i streljivom.
Svojim iskustvom i dosadašnjim angažmanom pokaztali su da reazumiju problematiku uz oružje i da su spremni poticati promjene. :A29:

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 31 Oct 2008, 20:19

Krešo Bukvić wrote:Iz prijašnjeg razgovora sa gos. blackpowderom i već nekih svojih razmišljanja shvaćam da moramo pokrenuti Hrvatski NRA. u međuvremenu sam prikupljao papire i proučavao zakone. Vrijeme je da krenemo!

Potrebna su 3 osnivača (ja + 2)

Molim prijedloge za naziv "naše verzije". Pošto možda od jednih osnivača bude gos. BlackPowder (čekam da mi odgovori) primam još jednog kao osnivača
evo tek sad uhvatih vremena da se oglasim na ovom forumu
mislim da mi je ovo prvi post - sigurno ne i zadnji
CRO NRA - samo dajte - gdje da se uclanim ja i jos bar 5 ljudi koji nisu internetisani i internetu skloni?

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 03 Nov 2008, 21:32

zašto Hrvati nemaju svoju NRA?
u skladu s jesenjim depresivnijim ugođajem ovo bi moglo zvučati kao stajalište jednog anarhista. na proljeće s ljepšim vremenom napisat ću stajalište jednog legalista.
na ovim prostorima ( i šire ) su oduvijek vladale restrikcije na posjedovanje bilo kakvoga oružja, od srednjeg vijeka do danas.
bez obzira na kojekakve ratove uvijek su naoružane skupine predstavljale opasnost za vladajuću klasu i upravo su te skupine predstavljale najtvrđi orah u
kojekakvim bunama i prevratima. kod nas je uvijek prva klasa gađala golubove, a treća klasa prvu klasu. druga klasa je s vremena na vrijeme ginula. obično kad bi oni iz prve i treće zamjenjivali mjesta.
iako je plinkanje sport ( poput recimo rukometa u malo ljenjijoj varijanti ) oruđe upotrebljeno za isti se može iskoristiti i za nanošenje težih tjelesnih
povreda ( ne računajuči šus u jaja s rukometnom loptom ), te je poprilično imuno na lako dostupnu i jeftinu odgojnu palicu kao preferirano oruđe za
usmjeravanje nezadovoljnika na pravi put u svim demokratskim zemaljama.
50 godina mira na ovim prostorima je nešto što se smatra više izuzetkom nego pravilom i po logici podrazumijeva zalihu barem osobnog naoružanja i koji vagon streljiva ( po mogućnosti ilegalnog, pošto je svim ratovima prethodilo masovno oduzimanje oružja nepodobnim skupinama ). oružje se ipak kroz povijest pokazalo puno pogubnijim i opasnijim za domaće vlastodršce.
da bi hrvatska NRA uopće zaživjela potrebno je dobiti dozvolu i potporu od države koja bi u većinskom dijelu, ako ne u potpunosti, nadzirala i regulirala
aktivnosti iste, a time i članstvo. govorimo o birokratskom aparatu veličine ministarstva. a to košta. jako puno. a takav trošak si država poput Hrvatske ne
može ni dopustiti ni priuštiti, a sigurno nitko u državnom vrhu nije lud da cijelu jednu vojsku u dvorištu ( na forumu sam pročitao da se radi oko 190.000 naoružanih ljudi ) povjeri nekom drugom. legalno oružje je opasno kao i ilegalno ako ga ne možeš kontrolirati. samo psihički i fizički zdravi ljudi dobivaju dozvole, to je opasna skupina koja je u mogućnosti i razmišljati.
tvrditi da na ovim prostorima u 21 stoljeću neće biti nikakvih ratova ili barem lokalnog puškaranja je ista nebuloza, kao što je bila pri kraju 20 stoljeća.
zemlja tj. dom i obitelj su se oduvijek branili kamenjem i muzejskim primjercima i to je sasvim ok. par stotina stoke sitnog zuba koji su iskrvarili da bi se
preživjeli dokopali oružja su ništa naspram jednog gospodara. tako je bilo u srednjem vijeku.
zašto se hrvatska vlast toga boji danas ne znam, ali očigledno smatra to otvorenim pitanjem i velikim rizikom. činjenica je da ova još ne ostarjela ali
posjedjela generacija na vlastitom primjeru zna da rizik i te kako postoji.
tko će nama organizirati i osigurati prihvatljivu dobavu oružja za osobnu uporabu, dovoljno povoljnog streljiva i streljane u kojima će se naučavati i
uvježbavati kvalitetni strijelci, te tko će od toga imati koristi osnovat će i stvarno funkcionalnu hrvatsku NRA. ako država dopusti.
često se spominje ipsc i slične discipline. to je prosječnom hrvatu u potpunosti nedostupno. oružje i osnovna oprema vrijedni barem dvije prosječne plaće,
bez velike mogućnosti treninga, s troškom eventualne tekme koji iznose koliko četveročlana obitelj pojede u tjedan dana.
koliko ljudi frkče nosom kad im pokažete svoj hobi. da šta će ti to, nekulturno je, opasno.... ja postavim samo jedno protupitanje: kada ste zadnji put svom
djetetu kupili plastični pištoljčić ili pušku koja će ga naučiti da oružje služi igri i da se slobodno upucava trenutni negativac, uz tako slatke povike iz
dječjih usta: "ubit ću te, bam, bam, ubio sam te, "?
lažna anti-gun kampanja očito služi samo državi kao instituciji, i to samo zato što nismo u stanju svekolikom pučanstvu ponuditi kakvu takvu, ali sigurnu
egzistenciju koja će potrajati duže od predizborne kampanje.
ameri?, oni održavaju svoj kapitalizam na poprilično ružan način s gledišta jednog afganistanca, zapravo vjerojatno bilo koga van SADa, ali zato u texasu bez beda kupiš pick up, jeftino ga naliješ, kupiš za siću par gunova i rokaj. nije ti na kraj pameti dizati neku bunu. alternativa je život onih od preko bare.

jebiga brale, sve je dozvoljeno i ima volje, ali siromašni smo.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

tigi
Razvodnik
Razvodnik

Re: .

Post by tigi » 23 Nov 2008, 01:25

što se događa dalje, nitko više ništa ne piše, krešo je sve pobrisao i jedva sam i našao ovaj post, ljudi što se radi po tom pitanju, jel ekspertna grupa proučava statut ili se od toga totalno odustalo?
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 23 Nov 2008, 01:57

tigi wrote:što se događa dalje, nitko više ništa ne piše, krešo je sve pobrisao i jedva sam i našao ovaj post, ljudi što se radi po tom pitanju, jel ekspertna grupa proučava statut ili se od toga totalno odustalo?

Nikako se nije odustalo Statut je na doradi (kako bi se uskladio sa zakonskim normama). Kako su osnivači rasuti po Hr malo je teže skupiti ih na jednom mjestu no i to će biti uskoro. Za sada je usaglašavanje e-mailovima i telefonom kako bi se kvalitetno pripremila osnivačka skupština.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 23 Nov 2008, 08:21

blackpowder wrote: Nikako se nije odustalo Statut je na doradi
Samo pazite da ne naljutite krešu pa da vam počne brisati stavke iz statuta koje je on pisao :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 23 Nov 2008, 09:18

Kreso ce napisati kriptirani statut, same ... . . ... . ..... :mrgreen:

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 23 Nov 2008, 21:20

Krešo Bukvić wrote:Bez brige, NRA ide svojim putem. Postovi u ovoj temi su obrisani iz određenih razloga, ali sve ide svojim putem. Kad krene članstvo svaki član će dobiti PP o tome
uh a jel mogu dobiti iskaznicu sa rednim brojem 0013?

Edit by k.horvat: Ne, nema dok ne naucis quotati! :mrgreen:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 24 Nov 2008, 09:03

Lijepo je vidjeti da je u HR NRA nepotizam strana rijec! :A18:

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 24 Nov 2008, 17:13

Krešo Bukvić wrote:Morao sam pogledati u ensiklopediji što je to, evo za ostale koji neznaju

Nepotizam je pojam koji označava ponašanje pojedinaca, najčešće nosilaca političke, ekonomske, vojne ili neke druge moći i uticaja kojim, zbog svog povlašćenog položaja, obezbeđuje beneficije i druge pogodnosti članovima svoje porodice, rođacima ili njima bliskim osobama u odnosu na druge osobe.

Hebi ga rađe sam gledao cice od profe u školi slušao što priča :A11:

U koji si ti to riječnik ili enciklopediju pogledao s obzirom na srbizam u definiciji? :?: :A13:

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 24 Nov 2008, 21:49

Edit by k.horvat: Ne, nema dok ne naucis quotati! :mrgreen: [/quote]

ajd daj prvu lekciju

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 24 Nov 2008, 21:52

Krešo Bukvić wrote:Ako staviš koji euro na pravo mjesto :A13:
e to ne moze
ondak osnivam svoju udrugu
trenutno sam el prezidente jedne SHR -a sa cca 350 clanova iz cijele rh
triput smo mijenjali zakon i jedan smo i donijeli i svoj polozaj popravili drasticno a sve u tri godine rada

Post Reply