EU - DIREKTIVA - PROMET ORUZJEM
Re: EU - DIREKTIVA - PROMET ORUZJEM
lex-lutor wrote:Ja ti mogu reci kako ide iz prve ruke:
1. ONO sto je sigurno je to da NASI NECE mjenjati formulare nabavnih dozvola jos neko XYZ - VRIJEME !
2. Trgovac vani moze a i NE mora prihvatiti nasu dozvolu bez prevoda
3. Ako se trazi prevod onda MORA BITI od ovlastenog tumaca za jezik na kojem se trazi.
4. Nakon par dana GUN je dosao doma na ruke preko nase poste !!
5. Ako se radi preko nekog posrednika u stranoj zemlji onda treba i te troskove predvidjeti, jer kupovina od privatne osobe mora imati neki dokaz kao sto je racun od posrednika ili ovjeren ugovor od Notara...
Kakva je bila procedura na pošti nakon dolaska guna ? i tko ispunjava nabavnu dozvolu trgovac ili ? i ako nije problem o kojem se konkretno oružju radilo i gdje je kupljen detalji?
Trazila sa samo kopija nase nabavne + prijevod na njemacki.
Paket je dosao istko kao kad ti netko posalje patike, posta nema pojma sto je u paketu, naravno da posiljka ima tracking number i da moras potpisati primitak.
SA racunom i sa svojom original nabavnom odes u MUP, onda te ref.trazi da doneses racun preveden na hrvatski iako to u zakonu nigdje ne pise, pa kad to dostavis gotova prica.....
Paket je dosao istko kao kad ti netko posalje patike, posta nema pojma sto je u paketu, naravno da posiljka ima tracking number i da moras potpisati primitak.
SA racunom i sa svojom original nabavnom odes u MUP, onda te ref.trazi da doneses racun preveden na hrvatski iako to u zakonu nigdje ne pise, pa kad to dostavis gotova prica.....
Nemoguće je Nemoguće
puno hvala
mozes mi molimte reci još o kojem se ducanu radi u njemackoj?
mozes mi molimte reci još o kojem se ducanu radi u njemackoj?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
[quote="miki 1"
U petak ču znati koliko točno košta prijevod naše nabavne dozvole pa ču odgovoriti a također ču kontaktirati kolegu u Varnosti da vidimo koliki je trošak kad se kupuje kod njih osim što platiš određeni dio oružja u dučanu..[/quote]
miki 1,
ima li novosti?
U petak ču znati koliko točno košta prijevod naše nabavne dozvole pa ču odgovoriti a također ču kontaktirati kolegu u Varnosti da vidimo koliki je trošak kad se kupuje kod njih osim što platiš određeni dio oružja u dučanu..[/quote]
miki 1,
ima li novosti?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hvala svima za odlicne informacije.
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Jolly imam pitanje za tebe; Pitao sam Arteka za neku cijenu,uglavnom mi veli da jos
moram platiti neku dozvolu 25 eura,ne znam na kakvu dozvolu misli i ako bih kupio
oruzje u Slo da li je to sve sto trebam platiti ili jos ima kojesta sto se mora platiti kod nas!?
moram platiti neku dozvolu 25 eura,ne znam na kakvu dozvolu misli i ako bih kupio
oruzje u Slo da li je to sve sto trebam platiti ili jos ima kojesta sto se mora platiti kod nas!?
- jolly
- Cinker - bojna

Ja sam na pragu kupovine oruzja u Sloveniji.
naime kad mi je stigla nabavna - usli smo vec u EU - i do sad mi jos nije bas jasno (kao ni vecini) koja je procedura.
Vidi i sam ona 3 odgovora od tri razlicita trgovca u Sloveniji. (!???
)
Moje informacije svode se na sve ono sto sam prethodno naveo.
Cim rijesim kupovinu, a planiram to uciniti za 15-tak dana - javim iz prve ruke - a do tad upijam informacije.
Vidi malo od Arteka u njegovom podforumu - tamo je objasnjavao neke taxe kod kupovine streljiva, koje kad platis vrijede 6 mjeseci.
U ilirskoj bistrici mi je u "Lovcu" (prije ulaska u EU), nesto govorio o taxama administrativnim oko cca 20-tak eurica.
naime kad mi je stigla nabavna - usli smo vec u EU - i do sad mi jos nije bas jasno (kao ni vecini) koja je procedura.
Vidi i sam ona 3 odgovora od tri razlicita trgovca u Sloveniji. (!???
Moje informacije svode se na sve ono sto sam prethodno naveo.
Cim rijesim kupovinu, a planiram to uciniti za 15-tak dana - javim iz prve ruke - a do tad upijam informacije.
Vidi malo od Arteka u njegovom podforumu - tamo je objasnjavao neke taxe kod kupovine streljiva, koje kad platis vrijede 6 mjeseci.
U ilirskoj bistrici mi je u "Lovcu" (prije ulaska u EU), nesto govorio o taxama administrativnim oko cca 20-tak eurica.
Turn better into best!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hvala ti. I mene zanima iz istog razloga.
Prijevod nabavne dozvole za Sloveniju nije potreban (barem ne kod Rebeca). Potrebno mu je poslati Pooblastilo (na zahtjev vam pošalje šprancu) kojim ga se ovlasti da izveze oružje, te kopija nabavne dozvole i kopija osobne iskaznice.
Rebec treba ishodovati, kao i prije EU, izvoznu dozvolu (prijevoznu dozvolu) iz Slovenije i to košta nešto, cca 40 EUR (administrativni troškovi pri upravni enoti Postojna). Ako ste uvozili oružje iz npr. Italije, to vas je koštalo 12 EUR (dozvola za prijevoz oružja kroz Sloveniju-zahtjev se podnosio i dobijao isti dan u Slovenskom konzulatu u Trstu).
S istim oružjem Rebec (ili vi ako ste nabavili dozvolu prijevoza preko Slovenije) dolazite na SL-HR granicu, prijavite uvoz, naši vam plavci uredno ovjere nabavnu (ponište obavljeni uvoz na poleđini) te se javljate u svoju PU na registraciju. Carine nema!
Provjereno u CI Kukuljanovo-Rijeka/kontaktirali ZG. (info od cca pred 3 tjedna).
Rebec treba ishodovati, kao i prije EU, izvoznu dozvolu (prijevoznu dozvolu) iz Slovenije i to košta nešto, cca 40 EUR (administrativni troškovi pri upravni enoti Postojna). Ako ste uvozili oružje iz npr. Italije, to vas je koštalo 12 EUR (dozvola za prijevoz oružja kroz Sloveniju-zahtjev se podnosio i dobijao isti dan u Slovenskom konzulatu u Trstu).
S istim oružjem Rebec (ili vi ako ste nabavili dozvolu prijevoza preko Slovenije) dolazite na SL-HR granicu, prijavite uvoz, naši vam plavci uredno ovjere nabavnu (ponište obavljeni uvoz na poleđini) te se javljate u svoju PU na registraciju. Carine nema!
Provjereno u CI Kukuljanovo-Rijeka/kontaktirali ZG. (info od cca pred 3 tjedna).
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Neko vrijeme sam van toga tj nemam pojma sto se dogodilo ulaskom u EU, a sto je
sa PDV-om!? Ili je ovo sto si napisao sve?
sa PDV-om!? Ili je ovo sto si napisao sve?
- jolly
- Cinker - bojna

Novosti nakon ulaska u EU:
Ne placas PDV i ne placas carinu kod uvoza.
I nemas pravo na povrat pdv-a, na primjer za robu kupljneu u sloveniji.
Nema vise carinske kontrole na granici sa Slovenijom.
Ostalo je slijedece po starom:
Policijska kontrola na granici prema Sloveniji, kao sto je i bilo.
I dalje pokazujes pasos kod ulaska / izlaska u zemlju.
U doba turisticke sezone jos uvijek se moze desiti da zaglavis na granici u nekoj koloni.
I dalje imamo kunu kao valutu.
Registarske tablice HR vozila jos uvijek su ista.
(za sad ne vidim velike promjene)
Ne placas PDV i ne placas carinu kod uvoza.
I nemas pravo na povrat pdv-a, na primjer za robu kupljneu u sloveniji.
Nema vise carinske kontrole na granici sa Slovenijom.
Ostalo je slijedece po starom:
Policijska kontrola na granici prema Sloveniji, kao sto je i bilo.
I dalje pokazujes pasos kod ulaska / izlaska u zemlju.
U doba turisticke sezone jos uvijek se moze desiti da zaglavis na granici u nekoj koloni.
I dalje imamo kunu kao valutu.
Registarske tablice HR vozila jos uvijek su ista.
(za sad ne vidim velike promjene)
Last edited by jolly on 22 Aug 2013, 05:00, edited 1 time in total.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Koliko traje procedura? Ishodovanje izvozne dozvole, i ostalo?stolttom wrote:Prijevod nabavne dozvole za Sloveniju nije potreban (barem ne kod Rebeca). Potrebno mu je poslati Pooblastilo (na zahtjev vam pošalje šprancu) kojim ga se ovlasti da izveze oružje, te kopija nabavne dozvole i kopija osobne iskaznice.
Turn better into best!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Stoltom ce ti odgovoriti mislim. Puno hvala! (Eeee,da je tako za malo ,sire, podrucje od EU)
Informacija od cca 3 tjedna, je samo iz razloga sto je gđa. koja izdaje dozvole u Posojni na GO. Inače su te iste dozvole bile ishodovane od 2-4 radna dana. Jolly je već odgovorio da Carine i PDV-a nema (nebi ih imao niti 'ko naplatiti na grani). Što se promjena tiče, "mali su to pomaci za čovječanstvo, ali veliki za čovjeka". Jolly, netreba ti putovnica, ali barem osobnu moraš još neko vrijeme pokazivat' (dok ne pristupimo Schengenu). I Evropsku oružnu propusnicu moraš pokazat ako u vozilu imaš oružje (nedavno sam vozio 3HR+1SRB ljudi + jedno HR dijete + 9 kom oružja-5 dugih + 4 kratka), HR tablice su jedine koje imam i prošao sam u oba smjera bez problema i ne stvarajući gužvu iza sebe. Jedinu opasku je imao SLO policajac, što nismo znali na ulasku u Deželu, koliko točno komada streljiva imamo. Preporuka je bila da na komadu papira napišemo (sebe radi, koliko komada i kog kalibra unosimo).
Trenutno sam u UK i nemam svakodnevni kontakt s prijateljem koji uvozi pušku, ali čim saznam pojedinosti i imam pristup internetu javim se.
Trenutno sam u UK i nemam svakodnevni kontakt s prijateljem koji uvozi pušku, ali čim saznam pojedinosti i imam pristup internetu javim se.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Evo nekoliko novih saznanja Kolega iz trgovine Varnost MB je još na godišnjem ali poslao mi je ovaj odgovor:
Točne procedure še zdaj ne vem, še nisem dobil odgovora. Skoraj gotovo je, da bo moral kupce priti k nam v Maribor, kasneje bova šla na UE in verjetno na mejo.
Edino, kar je sprememba, da ne rabim več iti z Vami na carino. Zraven mora imeti dovoljenje s strani hrvaškega zakonodajalca. Doplačilo za hrvaške kupce je naših
dodatnih stroškov 80 € glede na našo slovensko ceno (na naši upravni enoti je še dodatno strošek cca. 20-30 € papirji za izvoz).
Evo ja sam njega još pitao koji su troškovi dodatni ako se recimo kupi pištolj kod njih pa evo još njegov odgovor:
Drugače pa so dodatni stroški, če se kupi pištola pri nas, povezani s stroški logistike -> skupaj s kupcem je potrebno iti na
našo UE, tam je potrebno počakati od 1-2 uri, nato se gre skupaj s kupcem na mejo (kjer se ob prisotnosti policije preda orožje).
Torej – za kupca je potrebno cca. 6-8 ur celotne procedure (odvisno tudi od čakanja na meji) + izposoja avta + stroški goriva.
Isto pitanje postavljeno kolegi šefu trgovine Koptex u Murskoj Soboti:
On veli da normalno naša nabavna, iči na njihovu UE cca20-30Eura i da treba evropsko izvozno dovoljenje za izvoz opet cca20-30Eura
Također pitan jedan kolega vlasnik lovačkog dučana u slo on je išao detaljno provjeravati i zvao svog kolegu koji radi na UE i cijena tog na u UE je22.66Eura i veli da drugo ništa ne treba i da sama stranka ide sa time na granicu netreba nitko iči sa njime, evo to su njihovi odgovori možda ja osobno odem kupiti karabin kod njih mada sam još u pregovoru oko cijene, jer nakraju kod nas ispada jeftinije nego kod njih.Moilm nekoga tko je dovezao da nam javi iskustvo i točnu proceduru, mada u Sloveniji je razlika od trgovine do trgovine netko traži svašta netko ništa.
Točne procedure še zdaj ne vem, še nisem dobil odgovora. Skoraj gotovo je, da bo moral kupce priti k nam v Maribor, kasneje bova šla na UE in verjetno na mejo.
Edino, kar je sprememba, da ne rabim več iti z Vami na carino. Zraven mora imeti dovoljenje s strani hrvaškega zakonodajalca. Doplačilo za hrvaške kupce je naših
dodatnih stroškov 80 € glede na našo slovensko ceno (na naši upravni enoti je še dodatno strošek cca. 20-30 € papirji za izvoz).
Evo ja sam njega još pitao koji su troškovi dodatni ako se recimo kupi pištolj kod njih pa evo još njegov odgovor:
Drugače pa so dodatni stroški, če se kupi pištola pri nas, povezani s stroški logistike -> skupaj s kupcem je potrebno iti na
našo UE, tam je potrebno počakati od 1-2 uri, nato se gre skupaj s kupcem na mejo (kjer se ob prisotnosti policije preda orožje).
Torej – za kupca je potrebno cca. 6-8 ur celotne procedure (odvisno tudi od čakanja na meji) + izposoja avta + stroški goriva.
Isto pitanje postavljeno kolegi šefu trgovine Koptex u Murskoj Soboti:
On veli da normalno naša nabavna, iči na njihovu UE cca20-30Eura i da treba evropsko izvozno dovoljenje za izvoz opet cca20-30Eura
Također pitan jedan kolega vlasnik lovačkog dučana u slo on je išao detaljno provjeravati i zvao svog kolegu koji radi na UE i cijena tog na u UE je22.66Eura i veli da drugo ništa ne treba i da sama stranka ide sa time na granicu netreba nitko iči sa njime, evo to su njihovi odgovori možda ja osobno odem kupiti karabin kod njih mada sam još u pregovoru oko cijene, jer nakraju kod nas ispada jeftinije nego kod njih.Moilm nekoga tko je dovezao da nam javi iskustvo i točnu proceduru, mada u Sloveniji je razlika od trgovine do trgovine netko traži svašta netko ništa.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Pa drago mi je da je to jos netko primjetio! Sve u svemu ni ja nisam primjetio neke vece
razlike u cijenama gledajuci na netu pa me malo cudi sto ih dosta hoce u soping u Delzelu(i
sam sam imao neke planove), a da ne kazem sve te pizdarije s papirima koje su mi dosta nejasne
i nedorecene. Netko veli da se moze ,netko da ne i kad se sve skupa uzme u obzir(put-gorivo,takse
biljezi i tko zna sto jos malo me projde volja. Ne znam,daj Boze da grijesim ali...
razlike u cijenama gledajuci na netu pa me malo cudi sto ih dosta hoce u soping u Delzelu(i
sam sam imao neke planove), a da ne kazem sve te pizdarije s papirima koje su mi dosta nejasne
i nedorecene. Netko veli da se moze ,netko da ne i kad se sve skupa uzme u obzir(put-gorivo,takse
biljezi i tko zna sto jos malo me projde volja. Ne znam,daj Boze da grijesim ali...
- jolly
- Cinker - bojna

He, he....Woolf Blaser wrote:Pa drago mi je da je to jos netko primjetio! Sve u svemu ni ja nisam primjetio neke vece
sam sam imao neke planove)
Nemoj misliti da je na netu "sve istina".
75% stvari koje su na primjer na web siteu od "Lovca" - cijene su navedene, ali tog nema, i nije bas sigurno kad ce biti slijedeci uvoz. Ima jos primjera
Tako da neke stvari nisu dobavljive uopce, a tako lijepo su izlozene na webu.
To ti je za duge i kratke cijevi.
A ako imas neki egzoticni calibar - e to je onda "mission imposible" za nabaviti streljivo.
Turn better into best!
Zar bas nitko pazljivo ne cita....
Cijelo vrijeme Vam se naglsasava da treba korisitit usluge poste ili kurirske sluzbe za kupovinu oruzja izvan HR. Sve drugo je peripetija bez potrebe....
Cijelo vrijeme Vam se naglsasava da treba korisitit usluge poste ili kurirske sluzbe za kupovinu oruzja izvan HR. Sve drugo je peripetija bez potrebe....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Turn better into best!