I na njuškalu ilegalci
- technotronic
- Stožerni Narednik

- technotronic
- Stožerni Narednik

Re: I na njuškalu ilegalci
pa ne treba mi, imam svoje gvožđurije, samo me zanima dal prodavatelj traži nabavnu dozvolu i kaj bi bilo da se bez nje naruči
Ako mislis na ovo s ebay linka, ne, prodavac ti nece traziti nabavnu dozvolu.
Iz jednostavnog razloga zato sto ona i ne postoji kao takva u SAD, a i sama cijev nije definirana kao bitni dio oruzja.
Ali ako bi i pokusao naruciti, nece ti poslati, jasno pise na ne salje izvan SAD.
Imaju zakone koji zabranjuju slanje oruzja i vojne opreme (ITAR) van drzave bez gomile papirologije.
Cak kad bi ti i poslao, nasi carinici znaju zakon (u vecini slucajeva...) i nece ti dat bez nabavne dozvole.
Iz jednostavnog razloga zato sto ona i ne postoji kao takva u SAD, a i sama cijev nije definirana kao bitni dio oruzja.
Ali ako bi i pokusao naruciti, nece ti poslati, jasno pise na ne salje izvan SAD.
Imaju zakone koji zabranjuju slanje oruzja i vojne opreme (ITAR) van drzave bez gomile papirologije.
Cak kad bi ti i poslao, nasi carinici znaju zakon (u vecini slucajeva...) i nece ti dat bez nabavne dozvole.
- technotronic
- Stožerni Narednik

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ista stvar za brojne druge stvari, su pod strogom kontrolom.
Recimo, ni optike se vise iz amerike ne mogu jednostavno naruciti, a pojedini modeli - nikako.
Recimo, ni optike se vise iz amerike ne mogu jednostavno naruciti, a pojedini modeli - nikako.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- technotronic
- Stožerni Narednik

a tko štopa promet optikama, amerikanci ili mi? Čekaj da pogađam, mi. Pa nije optika ''važan dio oružja, da joj treba ograničavati promet. 
Nije optika, nije cijev,nije kundak sa okvirom. A sta onda je? Samo akcija?technotronic wrote:a tko štopa promet optikama, amerikanci ili mi? Čekaj da pogađam, mi. Pa nije optika ''važan dio oružja, da joj treba ograničavati promet.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Duhovito.technotronic wrote:a Pa nije optika ''važan dio oružja, da joj treba ograničavati promet.
Turn better into best!
- technotronic
- Stožerni Narednik

cijev jeSpinnaker wrote:Nije optika, nije cijev,nije kundak sa okvirom. A sta onda je? Samo akcija?technotronic wrote:a tko štopa promet optikama, amerikanci ili mi? Čekaj da pogađam, mi. Pa nije optika ''važan dio oružja, da joj treba ograničavati promet.
- technotronic
- Stožerni Narednik

onda smo raspravljali o cijevi, pa sam postavio hipotetsko pitanje, jer ne pada mi na pamet uvoziti cijev, kad ima cijelih pušaka u solidnom stanju ko pljeve za male pare... ali za optiku me začudiloSpinnaker wrote:A gore u postu si napisao da bi uvezao cijev bez nabavne?!
Ma pusti njega on je na pol petrofčan, a druga polovica mu je z ravnice...... a to znači .......... geni zmešani......ne vjeruj mu nić....Spinnaker wrote:A gore u postu si napisao da bi uvezao cijev bez nabavne?!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- technotronic
- Stožerni Narednik

- technotronic
- Stožerni Narednik

imam dva komada oružja trenutno na njuškalu, i za oba sam već imao nemoralne ponude, da ih prodam likovima bez dozvole... pa dobro, jesu li ludi ili kaj?
Hahahhahah...dobra....technotronic wrote:imam dva komada oružja trenutno na njuškalu, i za oba sam već imao nemoralne ponude, da ih prodam likovima bez dozvole... pa dobro, jesu li ludi ili kaj?
Sto nisi provjerio odakle je dosao poziv, vecina tih poziva su navlakuse !!!
Nemoguće je Nemoguće
Nismo samo mi krivi za sve glupe zakone, amerikanci ne izvoze skoro ništa šta je povezano sa oružjem u države koje su kritične za razvoj terorizma, sve balkanske države su na tom spisku, i slovenija je na balkanu, to što je neka država ušla u EU ne mijenja ljude. Naravno svaka država u SAD ima svoje zakone neke prodaju i šalju svašta, a neke ništa.technotronic wrote:a tko štopa promet optikama, amerikanci ili mi? Čekaj da pogađam, mi. Pa nije optika ''važan dio oružja, da joj treba ograničavati promet.
- technotronic
- Stožerni Narednik

sve su bili smsovi ili mailovi... i na sve sam odgovorio jednako, da nema šanse i da više nikad me ne pitaju takve gluposti...lex-lutor wrote:Hahahhahah...dobra....technotronic wrote:imam dva komada oružja trenutno na njuškalu, i za oba sam već imao nemoralne ponude, da ih prodam likovima bez dozvole... pa dobro, jesu li ludi ili kaj?
Sto nisi provjerio odakle je dosao poziv, vecina tih poziva su navlakuse !!!