PETARDE nekad i sad ???
Moderator: BoB
Re: PETARDE nekad i sad ???
ma dobro Aquila kaže...biće još ograničenja...tribalo je kupiti zalihu dok su se još prodavale...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- technotronic
- Stožerni Narednik

a tko je mislio toliko unaprijed... možda bi sad trebalo kupiti dosta municije, dok ne ograničena nekih 20 kom godišnje
i meni se čini da je došlo vrime za imat zalihe...
to vridi i za petarde i za municiju...dobro pospremljeno to more dugo trajati...
to vridi i za petarde i za municiju...dobro pospremljeno to more dugo trajati...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

"pirat" sa suženim vrhom su bile WECO - CORSAIR, svijetlo zelene, tisak direktno na "cahuru" od puno tvrđeg svjetlijeg kartona i plastični čep, kojeg smo jos dodatno pritiskali unutra misleci da joj time pojacavamo prasak
smjesa za paljenje je bila zute boje....
http://www.feuerwerk-forum.de/album/dat ... tionen.jpg
na slici gore CORSAIR prve i dolje CORSAIR druge generacije...
crveni debeli ZEUS, tvrdi karton, print na cahuru, plasticni cep, su isto od proizvodjaca WECO, pošteno su pucale s obzirom koliko su kostale...
crvene debele tipa "ZEUS" iste konstrukcije kao WECO CORSAIR (suzeni vrh i plasticni cep, print na cahuru, a ne naljepnica) koje su pošteno gruvale su od proizvodjaca COMET...
http://i.ytimg.com/vi/2G5MeU6OFJw/maxresdefault.jpg
danasnji pirat od smeđeg recikliranog kartona koji vise lici na ivericu, sa zelenom naljepnicom i gipsanim cepom puca kao ekvivalent nekadasnjim malim zutim cicholinama...
smece, zali boze kuna, svaka peta se zapali a ne pukne...
nekad smo skupljali sve zapaljene a ne puknute petarde, i onda bi sadrzaj skupljenih presuli u jednu plasticnu cahuru od 12ga. patrone, ispravnoj petardi odrezali gipsani cep, i utisnuli ju u cahuru da sluzi kao "fitilj" za smjesu, sve dobro izolirali i dodali jos "fitilja" od par valjčića od barutnog punjenja za tenkovske granate, sastavljenih selotepom po duzini pa su izgledali kao "korda"
http://www.feuerwerk-forum.de/album/dat ... tionen.jpg
na slici gore CORSAIR prve i dolje CORSAIR druge generacije...
crveni debeli ZEUS, tvrdi karton, print na cahuru, plasticni cep, su isto od proizvodjaca WECO, pošteno su pucale s obzirom koliko su kostale...
crvene debele tipa "ZEUS" iste konstrukcije kao WECO CORSAIR (suzeni vrh i plasticni cep, print na cahuru, a ne naljepnica) koje su pošteno gruvale su od proizvodjaca COMET...
http://i.ytimg.com/vi/2G5MeU6OFJw/maxresdefault.jpg
danasnji pirat od smeđeg recikliranog kartona koji vise lici na ivericu, sa zelenom naljepnicom i gipsanim cepom puca kao ekvivalent nekadasnjim malim zutim cicholinama...
smece, zali boze kuna, svaka peta se zapali a ne pukne...
nekad smo skupljali sve zapaljene a ne puknute petarde, i onda bi sadrzaj skupljenih presuli u jednu plasticnu cahuru od 12ga. patrone, ispravnoj petardi odrezali gipsani cep, i utisnuli ju u cahuru da sluzi kao "fitilj" za smjesu, sve dobro izolirali i dodali jos "fitilja" od par valjčića od barutnog punjenja za tenkovske granate, sastavljenih selotepom po duzini pa su izgledali kao "korda"
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

https://www.youtube.com/watch?v=65coMnRDU-U
mozda dobar video usporedbe petardi...
mozda dobar video usporedbe petardi...
Meni su ove bile najbolje! Našao sam ju negdje skrivenu 25 godina.
http://imageshack.com/a/img908/3628/7BJfmt.jpg
zoommode wrote:Meni su ove bile najbolje! Našao sam ju negdje skrivenu 25 godina.
Eeeee da
- technotronic
- Stožerni Narednik

Toooooooooooo je TA !!!!
Eh kada bi jos toga bilo da ovi foliranti iz Mirnovca i Oriona nauce nesto, uvoze zadnje smece iz Kine i nama zele podvaliti pricu..
Eh kada bi jos toga bilo da ovi foliranti iz Mirnovca i Oriona nauce nesto, uvoze zadnje smece iz Kine i nama zele podvaliti pricu..
Nemoguće je Nemoguće
Ceako sam da i ti potvrdis lex,meni je srce zatitralo kad je vidjoh,nisam je vidio sigurno 20 godina a bgmi ni cuo nista da joj je ravno 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa sta niste citali sta sam vam gore napisao... to sa slike je WECO CORSAIR
Nije mi to napeto više, ali kad sam bio klinac uživao sam u tome samo tako. Ali nikad bacanje bez veze na pod, to je bilo trošenje u ludo. Uvijek pod konzervu pa kad je šicne u zrak...ili u staklenu bocu pa bježi od gelera, naći mravinjak pa ga minirati ili bacati između kuća di je dobra jeka, susjedima i ostalima je kosa otpadala od muke. Ili kad Fiesta ili Mega grune u prolazu, bomba. Široki selotejp pa motaj da bude čvršća i još dodaj sitne sačme okolo i dobro pritegni...opasno. Kasnije se dočepali 12.7 čahura, e to je bilo pravo. Crnog baruta, kordu i kliještima stisneš da valja. Ih kad zvizne i zadimi...
Minerva, svedese, sandokan.... Pa smo po boji krediva birali. Dica, sto smo znali, mislili da sto je tamnije kresivo da su jace. Kupovale su se u Cigica po pijaci na crno. To je inslo draz. Nema sada toga.... Ima a nema!
BUM BUM...
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Eto, i to razdoblje je završilo.
Slobodno možete promijeniti naziv teme u "PETARDE nekad i NIKAD VIŠE"
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti ... 46721.aspx
Što ste ispucali, ispucali ste. Nadam se da ste uživali.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Slobodno možete promijeniti naziv teme u "PETARDE nekad i NIKAD VIŠE"
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti ... 46721.aspx
Što ste ispucali, ispucali ste. Nadam se da ste uživali.
The truth is hate to those who hate the truth.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Ne znam zašto, kada sam pročitao danas taj članak, samo mi je ovo došlo na um:
“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
Kakvo je to doba došlo Bože mili dragi...
“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
Kakvo je to doba došlo Bože mili dragi...
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Debilno doba, eto kakvo.
90-ih si mogao imati mitraljez i pucati rekreativno da te nitko ništa ne pita, a danas ne možeš ni baciti petardu...
90-ih si mogao imati mitraljez i pucati rekreativno da te nitko ništa ne pita, a danas ne možeš ni baciti petardu...
The truth is hate to those who hate the truth.
Meni se čini što dalje sve gore.
Zabrane nikada nisu donijele ništa dobro.
Ako zabrane prodaju procvati će šverc i onda ćemo imat.
Ne ćini li vam se da ovu zabranu donose nekako PRELAKO i PREBRZO?
Recite svoje mišljenje.
Zabrane nikada nisu donijele ništa dobro.
Ako zabrane prodaju procvati će šverc i onda ćemo imat.
Ne ćini li vam se da ovu zabranu donose nekako PRELAKO i PREBRZO?
Recite svoje mišljenje.
SVOJE misljenje treba dati na mjestu gdje je to PREDVIDJENO.
Demokracija nam je dala alate koje NE ZNAMO ili NE zelimo koristiti, na zalost to je matetmaticki faktor sa kojim se racuna u startu jer je narod OCVA za sisanje...
Zato gospodo na JAVNU RASPRAVU... pa ako tamo bude 100 zdravih, normalnih i argumentiranih prijedloga ZA PETARDE i neke druge izmjene koje su nama daleko vaznije od petardi tesko da ce netko odluciti suprotno.
Demokracija nam je dala alate koje NE ZNAMO ili NE zelimo koristiti, na zalost to je matetmaticki faktor sa kojim se racuna u startu jer je narod OCVA za sisanje...
Zato gospodo na JAVNU RASPRAVU... pa ako tamo bude 100 zdravih, normalnih i argumentiranih prijedloga ZA PETARDE i neke druge izmjene koje su nama daleko vaznije od petardi tesko da ce netko odluciti suprotno.
Nemoguće je Nemoguće