Glock 17 ili sp2022
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: Glock 17 ili sp2022
Striker fired, sprijeda za pasom, i eventualno napetom iglom, metkom u cijevijel na to mislis? Zvuci kao bolno iskustvo....lex-lutor wrote:Sprijeda ili straga za pasom ???RANGER94 wrote:..... za pasom?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ja nemam iskustva s tim, a nekako sam zamisljao za pasom sa strane!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Pa nije valjda da vi koji nosite nosite sa metkom u cijevi?!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
- jolly
- Cinker - bojna

Ja ne nosim, ja sam obican lovac, i strijelac. 
Turn better into best!
Za moj ukus glock 19! Ono malo krace rucke puno znaci nego na hs-u i laksi je, a sigurno neces imati priliku za potezati ga pa da ce ti ta kraca rucka smetati. Ja imam veliku ruku i dobro se snalazim sa glockom 19 gen 3! Na kraj krajeva, ako bas smeta, stavi se onaj produzetak za spremnik, imas dulji hvat i dva metka vise, ali nece ti to tribati! Za trenirati povlacenje iz navlake mozes s cim oces. To se sve gleda kod nosenja, a jedino otegotna okolnost, ukoliko gledas nove pistolje je cijena di je glock 2500 kuna skuplji! Ali da se obican gen 3 naci za male pare, ali necu pametovati, stvar ukusa! Moj stav je nosenje na remenu za pasom uz malo duzu jaknu, ili ispod pazuha, a torbica mozda ljeti kad je malo robe! Ne preporucam nosenje sa metkom u cijevi, a cak mislim da se to i ne smi!
BUM BUM...
Nemam dozvolu za nosenje pa ne nosim, ali da je imam i da nosim, nosio bi s metkom u cijevi.RANGER94 wrote:Pa nije valjda da vi koji nosite nosite sa metkom u cijevi?!
- jolly
- Cinker - bojna

Jel dozvoljeno u lovu nositi s metkom u cijevi?berbenn wrote:Jel to dozvoljeno?
Turn better into best!
Pa nije valjda da ti nosiš samo da se praviš važan?RANGER94 wrote:Pa nije valjda da vi koji nosite nosite sa metkom u cijevi?!
Takva taktika je davno odbačena. Npr, šta bi napravio da te netko zaskoči i da se fizički braniš pa ti je samo jedna ruka slobodna?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Jolly, mislim da nije! I bilo u lovu, bilo za samoobranu, u zakonu ne stoji jel metak smi ili ne biti u cijevi!?!
BUM BUM...
Tako je. Zakon ništa ne govori o metku u cijevi. Jedino što kaže je da oružje mora biti nenapunjeno kada se prenosi i kada je zaključano u ormaru.
The truth is hate to those who hate the truth.
Na kraju glock je ostao, a u kolekciju dosao tacops. Ako je neko imao ili probai, nek pise utiske, ja sam za prvih 300 metaka prezadovoljan, cak sam mislio ipsc sa njim?
- jolly
- Cinker - bojna

Ako se ne varam to je verzija sig 226, sa DA/SA okidanjem.
Mislim da nema problema za ipsc, osim manjeg handikepa, za prvi hitac u metu na poligonu u DA (double action).
Onda mu je okidanje malo tvrdje, i prvi hitac u DA modu je zbog tog vjerojatno manje precizan od ostalih.
S druge strane u ipsc/idpa sportovima udaljenosti do mete su male, i razlika u preciznosti kod uvjezbanog strijelca ne bi trebala biti znacajna.
Tako kad se sve zbroji i oduzme, mislim da je najvaznije subjektivan osjecaj koliko je on tebi ugodan, ergonomski rijesen, i nivo uzvjezbanosti.
Uglavnom za ipsc/idpa - MOZE, ali budi svjestan DA okidanja, i to nastoj savladati!
Mislim da nema problema za ipsc, osim manjeg handikepa, za prvi hitac u metu na poligonu u DA (double action).
Onda mu je okidanje malo tvrdje, i prvi hitac u DA modu je zbog tog vjerojatno manje precizan od ostalih.
S druge strane u ipsc/idpa sportovima udaljenosti do mete su male, i razlika u preciznosti kod uvjezbanog strijelca ne bi trebala biti znacajna.
Tako kad se sve zbroji i oduzme, mislim da je najvaznije subjektivan osjecaj koliko je on tebi ugodan, ergonomski rijesen, i nivo uzvjezbanosti.
Uglavnom za ipsc/idpa - MOZE, ali budi svjestan DA okidanja, i to nastoj savladati!
Turn better into best!
A kako iz glocka ili hs-a opaliti prvi hitac kada nema double action? Ne znam pravila, zato pitam!
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

Za single action, striker fired, metak u cijevi. (glock, hs, xdm, itd)
Za double action, metak u cijevi, kokot opusten. Prvi ide na DA. (sig 226, CZ75, itd)
Na poligon se ulazi sa pistoljem u holsteru, metak u cijevi (koji se stavi po naredbi suca), igla je napeta kod SA, a kokot opusten kod DA, izvlaci se pistolj, i puca se u mete prema zadanom scenariju. Sudac je iza strijelca, mjeri stopericom vrijeme i prati greske, ako ih ima. Kod sigurnosne greske, ozbiljnije, ide diskvalifikacija.
Za double action, metak u cijevi, kokot opusten. Prvi ide na DA. (sig 226, CZ75, itd)
Na poligon se ulazi sa pistoljem u holsteru, metak u cijevi (koji se stavi po naredbi suca), igla je napeta kod SA, a kokot opusten kod DA, izvlaci se pistolj, i puca se u mete prema zadanom scenariju. Sudac je iza strijelca, mjeri stopericom vrijeme i prati greske, ako ih ima. Kod sigurnosne greske, ozbiljnije, ide diskvalifikacija.
Turn better into best!
Jeste malo tezi na prvo okidanju. Ovo je model tacops koji dolazi sa cetiri okvira kapaciteta 20 metaka, i ima srt okidac odnosno okidac kratkog reseta kojem kada opali metak treba 3mm da se ponovo napne. Inace znam da ljudi uglavnom koriste zbrojovke ali kod nas u BiH je nju nempguce nabaviti kao fizicko lice.jolly wrote:Ako se ne varam to je verzija sig 226, sa DA/SA okidanjem.
- jolly
- Cinker - bojna

Jel to po nekom zakonu, ili je problem kod uvoza prelo uvoznika?shakal_pb wrote: Inace znam da ljudi uglavnom koriste zbrojovke ali kod nas u BiH je nju nempguce nabaviti kao fizicko lice.
Turn better into best!
BIH je zemlja na crnoj listi za vecinu proizvodjaca oruzja. Do sada ceske pistolje samo mogu uvesti pravna lica tako da npr nas desetak iz kluba da pare, dobije se dozvola i preko firme za uvoz uveze se oruzje koje opet mpra biti registrovano na klub. Tako da kod nas uglavnom ima glock, tanfoglio, sig, i po koja beretta i walther.jolly wrote:Jel to po nekom zakonu, ili je problem kod uvoza prelo uvoznika?shakal_pb wrote: Inace znam da ljudi uglavnom koriste zbrojovke ali kod nas u BiH je nju nempguce nabaviti kao fizicko lice.
- jolly
- Cinker - bojna

Od sveg navedenog, nista nije lose! Slabiji izbor, malo, ali solidno.shakal_pb wrote:Tako da kod nas uglavnom ima glock, tanfoglio, sig, i po koja beretta i walther.
Turn better into best!
Ma neeeeeeeeeee....utoku stavis u futrolu pod pazuh a okvir u bunekru od auta, ako se desi neko sranje onda vices TIME OUT moram samo do kolica da uzmem nesto kuruze....jolly wrote:...Jel dozvoljeno u lovu nositi s metkom u cijevi?
Ajmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....ti kao di si zavrsio upravno-pravni smjer.....rodjen za Salterusu...jos ako imas noge kao Srna....( tanke, kvrgave i dlakave )
Nemoguće je Nemoguće