Jad i bijeda hrvatskih trgovina oruzjem
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Re: Jad i bijeda hrvatskih trgovina oruzjem
Lee-enfield sa kugla.si?Ruda wrote:Nisam, ali vidim po osvježenom popisu da su maknuli Winchesterke u kalibru 30-30, vjerojatno prodano. Ostale su samo Rossijeveu 357 kalibru, tako da mislim da ću odustati od te priče, sređujem si jednu K98 i u 2 mjesecu planiram uzeti Lee Enfield ako bude sve kako spada
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Za sada u Sloveniji ima samo tamo, ili to ili ću kontaktirati nekog od njih da mi probaju naći negdje
Znate što meni nije jasno,ali mi ipak živimo u takvoj zemlji?!
Policijska skladišta su prepuna oružja sa kojim država ne zna što bi!To je oružje koje je oduzeto,zaplijenjeno,ljudi se odrekli itd.
Razmišlja se o uništavanju toga oružja,ZAŠTO???
Zbog čega se ne stavi na tržište,zašto se ne omogući ljudima da lakše i jeftinije dođu do oružja koje i tako PROPADA???
Mislim da postoje otpori u društvu i politici ,i kao da se boje nečega?
Zbog čega nešto što ima određenu vrijednost uništiti,i to u današnje vrijeme oskudice?
Sigurno ima naših članova,a i drugih koji bi našli nešto za sebe,ljudi koji vole oružje,žele ga legalno imati,a možda nemaju prevelike financijske mogućnosti.
Naglašavam to je legalno ,registrirano oružje a sjećamo se kako je legalno oružje dobro došlo u obrani naše zemlje,znači ako bi zatrebalo bili bismo još jači,još sigurniji.
I da naglasim,mnogi od nas sa tim svojim oružjem prvi smo stali u obranu Hrvatske,a od tada pa sve do danas kao da nam se nevjeruje!?ZAŠTO???
ZAŠTO kada znamo i o tome je sve rečeno,ZLOUPOTREBE legalnoga oružja gotovo nema!!!
U Hrvatskoj sto puta više ljudi gine u prometnim nesrećama,nego od svega (i nelegalnog) oružja....i ?
Nikome ne pada na pamet ukinuti promet niti prometala, nije li tako?
Policijska skladišta su prepuna oružja sa kojim država ne zna što bi!To je oružje koje je oduzeto,zaplijenjeno,ljudi se odrekli itd.
Razmišlja se o uništavanju toga oružja,ZAŠTO???
Zbog čega se ne stavi na tržište,zašto se ne omogući ljudima da lakše i jeftinije dođu do oružja koje i tako PROPADA???
Mislim da postoje otpori u društvu i politici ,i kao da se boje nečega?
Zbog čega nešto što ima određenu vrijednost uništiti,i to u današnje vrijeme oskudice?
Sigurno ima naših članova,a i drugih koji bi našli nešto za sebe,ljudi koji vole oružje,žele ga legalno imati,a možda nemaju prevelike financijske mogućnosti.
Naglašavam to je legalno ,registrirano oružje a sjećamo se kako je legalno oružje dobro došlo u obrani naše zemlje,znači ako bi zatrebalo bili bismo još jači,još sigurniji.
I da naglasim,mnogi od nas sa tim svojim oružjem prvi smo stali u obranu Hrvatske,a od tada pa sve do danas kao da nam se nevjeruje!?ZAŠTO???
ZAŠTO kada znamo i o tome je sve rečeno,ZLOUPOTREBE legalnoga oružja gotovo nema!!!
U Hrvatskoj sto puta više ljudi gine u prometnim nesrećama,nego od svega (i nelegalnog) oružja....i ?
Nikome ne pada na pamet ukinuti promet niti prometala, nije li tako?
1. naoružani narod je narod s moći koja se može suprotstaviti ovome što danas kod nas je: korupcija, nepotizam, pljačka neviđenih razmjera...
2. sadašnjim zakonom se ne predviđa mogućnost da se oružje u ilegalnom posjedu može dati na registraciju kako bi postalo legalno - tu bi mogao ležati dio problema zašto se sa policijskih skladišta ne može kupiti oduzete ilegalno oružje i tome slično...
3. intertan i nezainteresiran narod koji većinski oružje vidi kao nešto negativno i nepodobno
4. ako još netko ima nešto za dodati neka doda, meni su ovo 3 top problema na listi zašto nema...
2. sadašnjim zakonom se ne predviđa mogućnost da se oružje u ilegalnom posjedu može dati na registraciju kako bi postalo legalno - tu bi mogao ležati dio problema zašto se sa policijskih skladišta ne može kupiti oduzete ilegalno oružje i tome slično...
3. intertan i nezainteresiran narod koji većinski oružje vidi kao nešto negativno i nepodobno
4. ako još netko ima nešto za dodati neka doda, meni su ovo 3 top problema na listi zašto nema...
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

5.) Jer se više isplati poslati u Niger, Mali, Siriju itd. po nalogu Zapada ili zbog para.
Mislim da je to to.
Mislim da je to to.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Pa ovo "silno" oružje koje se prodaje u HLSu i jeste oružje iz MUPova zaplijene.
:Ne bih se složio Mraz,kola podatak da je u policijskim skladištima oko 50 000 cijevi !?
E sada može li se nešto od toga dati u slobodnu prodaju?
SVE se može ako se želi,a zakoni su tu zbog ljudi,pa neka se mijenjaju!
E sada može li se nešto od toga dati u slobodnu prodaju?
SVE se može ako se želi,a zakoni su tu zbog ljudi,pa neka se mijenjaju!
Neka se dozvoli prodaja određenih modela vojnog oružja koje bi trajno bilo prerađeno na poluautomatsko i razgrabit će se garantirano. Nema osobe koja je služila JNA, bila u Domovinskom ratu, služila ročnu vojsku nakon '95, pa i danas nove generacije koja je rekla da ne bi voljela imati jovanku. Daj ljudima na veselje polovne M70tke prerađene na poluautomate za 400 eura i neperspektivno streljivo po diskontnoj cijeni 10 centi metak i biti će dovoljno love da svaki policijski službenik ima novi balistički prsluk primjeren poslu koji obavlja.
AR , pa to ti kažem,upravo tako.
I za ovo vojno se slažem,ali najveći broj toga oružja jest od privatnih osoba.
Znaći, to je oružje koje su ljudi već legalno posjedovali,i nema nikakvoga razloga da ga opet netko ne može imati.
I kao što si rekao i policajci bi od toga mogli imati i pancirke i još puno lipih stvari ,ali.......živimo u državi.........
I za ovo vojno se slažem,ali najveći broj toga oružja jest od privatnih osoba.
Znaći, to je oružje koje su ljudi već legalno posjedovali,i nema nikakvoga razloga da ga opet netko ne može imati.
I kao što si rekao i policajci bi od toga mogli imati i pancirke i još puno lipih stvari ,ali.......živimo u državi.........
Informacije koje sam ja dobio su da HLS prodaje MUPovo zapljensko oružje, ovo je bila tek prva tura od mnogih. Ako lažu oni, lažem i ja.
Mraz priatelju,nisam ni pomislio,a kamoli rekao da ne govoriš istinu!Ja nisam takav.
Samo mi izgleda da ovo u HLS dolazi nekako već probrano i u malome broju.
Po onome što sigurnom znam je to da naki iz sustava već iz PUa probiru oružje što valja i onda se to prodaje na oglasnicima.
I nitko iz toga sustava ne reagira na to da taj novac ide u privatne džepove, .....žalosno!
A to su ljudi koji bi trebali nas štititi od nepravilnosti ,korupcije kriminala, ......žalosno!
Samo mi izgleda da ovo u HLS dolazi nekako već probrano i u malome broju.
Po onome što sigurnom znam je to da naki iz sustava već iz PUa probiru oružje što valja i onda se to prodaje na oglasnicima.
I nitko iz toga sustava ne reagira na to da taj novac ide u privatne džepove, .....žalosno!
A to su ljudi koji bi trebali nas štititi od nepravilnosti ,korupcije kriminala, ......žalosno!
- istra champion
- Cinker - bojna

Niti jedna PU ne probire niti odlučuje o takvom oružju, a kamoli prodajeMirok wrote: Po onome što sigurnom znam je to da naki iz sustava već iz PUa probiru oružje što valja i onda se to prodaje na oglasnicima.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Istra champion, zaista vjeriješ u to?
Ono što sam rekao je informacija iz sustava.
Ono što sam rekao je informacija iz sustava.
Laž. Lako utuživa laž...Mirok wrote: Po onome što sigurnom znam je to da naki iz sustava već iz PUa probiru oružje što valja i onda se to prodaje na oglasnicima.
Decki,jel se to oružje sad nakraju može doc pogledat u HLS? Zanima me neki karabin 8x57,ako uopce ima jos nesto od toga?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Gdje HLS oglasava sto imaju za prodaju?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Odeš na hls i imaš gore na početnoj stranici prodaja oružja,ima milioni puškica,najviše 8x57....
- jolly
- Cinker - bojna

Evo, nadjoh!Mudri wrote:Odeš na hls i imaš gore na početnoj stranici prodaja oružja,ima milioni puškica,najviše 8x57....
Hvala!
http://www.hls.com.hr/wp-content/upload ... 12.19..pdf
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Prodjoh listu.
Zanimljivo da nema boljih stvari na HLS ponudi.
Nema expresica, drillinga, nema egzoticnih kalibara (poput 375 hh), nema skupljih brandova. (uglavnom zastava, i brno-cz).
Sve u svemu, cini mi se isfiltrirana i selektirana lista. Ko da je neko probrao
S druge strane, cijene su zaista pristupacne.
Zanimljivo da nema boljih stvari na HLS ponudi.
Nema expresica, drillinga, nema egzoticnih kalibara (poput 375 hh), nema skupljih brandova. (uglavnom zastava, i brno-cz).
Sve u svemu, cini mi se isfiltrirana i selektirana lista. Ko da je neko probrao
S druge strane, cijene su zaista pristupacne.
Turn better into best!
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Zašto link ne radi 
Edit: našao, sve pet
Edit: našao, sve pet