Streljivo proizvedeno u Hrvatskoj
Re: Streljivo proizvedeno u Hrvatskoj
Ma u pravu si,ne možeš više biti pametan.
Gle ,razgovarao sam sa jednim puškarom,kaže da promjenu cijevi karabina može odraditi za cca 3000 kn,sve.
Ako si zainteresiran mogu te povezati da čisto pitaš,možda bi bilo isplativo i za MKu?
Gle ,razgovarao sam sa jednim puškarom,kaže da promjenu cijevi karabina može odraditi za cca 3000 kn,sve.
Ako si zainteresiran mogu te povezati da čisto pitaš,možda bi bilo isplativo i za MKu?
Ne bi bilo isplatno jer za 3150 kn ima se ČZ 455 varmint sintetik.
M-90 isključivo sačma samo, dugi devet samo talijanski reload prodaju. Da je nestašica vojne municije, kako kome, mogli su se pojedinci opskrbiti. Slovenija ima izbor, samo je pitanje kako se možeš dogovoriti. Više nas koči to što ne smiješ voziti više od 500 komada streljiva. Pa ti spomenuti Barnaul ispadne 3 i pol kune komad s uračunatom dozvolom. Pa kad ubrojiš da moraš ići dva puta što je 230 kuna vinjete, goriva kako tko odakle ide...recimo da troškovi puta ispadnu 500 kn...to sve kad se zbroji i oduzme digne cijenu Barnaula na 4,40 kn po metku... pa ako je 30 lipa razlika ušteda da ne uzmeš S&B kod nas i uštediš puta, vremena onda uzmi Barnaul. Meni koji idem u Ljubljanu 1 na mjesec pa mi je produžit do Postojne nije problem se ne isplati ići radi 500 komada.jolly wrote:Ti si sad prva lasta koja najavljuje proljece najnovije oskudice kalibra 7.62x39.![]()
u Hr nema nikog ko ovo proizvodi.
Bullet doo, se vjerojatno ovime nije bavio, jer do pred par godina nikome zivome zdrave pameti ne bi palo napamet
kupovati komercijalno streljvo ovog kalibra, za gadjanje u metu, dok je jos bilo viskova po klubovima. (citaj- dzabe)
Sad mozemo reci, da je nestasica sve evidentnija.
Ruku na srce, nas kolega Lex Lutor, ovo najvaljue vec dosta dugo, da nece vise biti "besplatnog pucanja"![]()
kako ja vidim situaciju:
- Firma M90, radi sacmenu municiju, nekad radila, mislim, i pistoljsku 9mm, ali ne vise. (ako ne grijesim)
- Mozda Bullet doo, pokrene kakvu proizvodnju, obzirom na nestasicu ovog streljiva, a ovo je jos uvijek u nacionalnom programu natjecanja, pa ce se pojaviti mozda jaca potraznja. (ova firma ima trenutno najjeftinije 308 win u maloprodaji u distribuciji).
Opcionalno, probaj zamolit ga da ti napuni, ali imaj svoje cahure, boxer tipa. Na svojim stranicama oni nude tu opciju:
http://bullet.hr/wp-content/uploads/201 ... libara.pdf
http://bullet.hr/hr/izrada-streljiva-po-narudzbi
- igman konjic, i PPU, kao opcija, ako neko od trgovaca to uveze
- bellot FMJ, bulk 50 komada pakovanje, to si spomenuo
- njuskalo, kad naleti u ponudi.
- U sloveniji, mislim da ima jeftilen BARNAUL streljiva. Ali.. nije to u HR.
Komentari, koje napisah, su na osnovu kriterija cijene i situacije, ne i kvalitete...![]()
E, da vezano, za jednu drugu temu, mozda ovaj problem dopre do uha i savezu HSS, kad budu raspravljali o izmjenama pravilnika disciplina,
pa se mozda i odluca na uvodjenje novih kalibara. 5.56 je najjeftiniji....
Last edited by AR15 fan on 16 Apr 2020, 22:19, edited 2 times in total.
Ha,znam,mislim da je Jolly nedugo objavio listu prodaje u HLSu.
Tamo su bile dvije -tri Brno 2,mislim po 1000 kn cca.
Ako su cijevi ok,to je prilika....?
Hls treba zaobić u što širem luku ,jedno je njihova lista što objave a drugo na licu mjesta.Mirok wrote:Ha,znam,mislim da je Jolly nedugo objavio listu prodaje u HLSu.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
ovo se ne tako davno najavljivalo u medijima:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/9193448/
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/9193448/
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Znači to je trebala biti investicija sa Izraelom?samoborac wrote:To je propalo zajedno sa F16 Barak avionima.
Drugih interesenata nije bilo?
Izrael je trebao osigurati tehnologiju i tržište. Naše tržište je zanemarivo. HS produkt potroši više streljiva nego MO i MUP zajedno. Možda se nakon korone stvari promijene jer se shvatilo da strateški proizvodi ne smiju ovisiti o uvozu. Po meni i streljivo je strateški proizvod.
Inače Kerestinec je idealan za proizvodnju streljiva jer je bio raketna baza za protuzračnu obranu Zagreba u kojoj su bile smještene rakete Dvina. To je isti model kakav je srušio U2.
- jolly
- Cinker - bojna

I po meni!samoborac wrote:Po meni i streljivo je strateški proizvod.
Turn better into best!
Sva je sreća da nismo kupili tu starudiju od aviona!
Tvornica streljiva bi bila prava stvar,da,i ja mislim da je strateška.
Podsjetilo me to na jedan prilog koji sam svojevremeno gledao.
Radilo se o tome da smo imali neku liniju za prizvodnju granata.
Pokazalo se međutim da svaka naša proizvedena granata košta dvostruko od iste granate kupljene kod rusa.
I onda se javili neki naši,kao ,što će nam to,treba se toga riješiti jer evo jeftinije je uvoziti!?
I što reći?
Pa neka se uvozi ako nam je prizvodnja ekonomski neisplativa,ali nemojmo uništavati liniju!
Liniju treba konzervirati i sačuvati,tko zna kada može zatrebati i onda opet možemo i sami proizvesti ako se granate ne bi mogle nabaviti.
To je strateški interes.
Što je dalje bilo sa linijom nikada nisam uspio saznati.
Tvornica streljiva bi bila prava stvar,da,i ja mislim da je strateška.
Podsjetilo me to na jedan prilog koji sam svojevremeno gledao.
Radilo se o tome da smo imali neku liniju za prizvodnju granata.
Pokazalo se međutim da svaka naša proizvedena granata košta dvostruko od iste granate kupljene kod rusa.
I onda se javili neki naši,kao ,što će nam to,treba se toga riješiti jer evo jeftinije je uvoziti!?
I što reći?
Pa neka se uvozi ako nam je prizvodnja ekonomski neisplativa,ali nemojmo uništavati liniju!
Liniju treba konzervirati i sačuvati,tko zna kada može zatrebati i onda opet možemo i sami proizvesti ako se granate ne bi mogle nabaviti.
To je strateški interes.
Što je dalje bilo sa linijom nikada nisam uspio saznati.
Streljivo je bilo i bit će strateški proizvod. Da se ne bi dogodilo kao što u nedavnoj povjesti i je da mobiliziraju od lovaca lovačke karabine za obranu . To govorim ja jer znam pošto je moj 223 bio oduzet (mobiliziran, rekviriran kako god)i 80 kom metaka.
Ai inače ne može ekonomija počivat samo na turizmu i trgovačkim centrima te tu i tamo kojem obrtniku kome visi x uhljeba na leđima.
Ai inače ne može ekonomija počivat samo na turizmu i trgovačkim centrima te tu i tamo kojem obrtniku kome visi x uhljeba na leđima.
- jolly
- Cinker - bojna

Trapavi, jesu ti vratili poslije taj 223?
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Moj stari je posudio svoj Zastava .243 Win. karabin, montirali su u vojsci neku optiku na njega (Zrak ON-M76 ako se dobro sjecam) i poslije kad je vracen, skinuta je optika i vracen je bez sarafica koji zatvaraju navoje. Doduse, on je to posudio svojem šogoru koji je to dužio tamo, pa mozda nije islo sluzbenim putem kako to inace biva...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
To je onda malo drugačije.Mike_Torello wrote:Moj stari je posudio svoj Zastava .243 Win. karabin, montirali su u vojsci neku optiku na njega (Zrak ON-M76 ako se dobro sjecam) i poslije kad je vracen, skinuta je optika i vracen je bez sarafica koji zatvaraju navoje. Doduse, on je to posudio svojem šogoru koji je to dužio tamo, pa mozda nije islo sluzbenim putem kako to inace biva...
Kao i kod mene,ja sam se prijavio kao dobrovoljac i sa svojim lovačkim oružjem,tako da mi nisu dirali.
Sticajem sretnih gotovo nevjerovatnih okolnosti da . Naime ja i moj zapovjednik smo sjedili u kancelariji kod načelnika za opće poslove mupa i u neobaveznom razgovoru sam spomenuo moj slučaj sa karabinom . Nato čovjek kaže da je i kod njega u ormaru jedan i pokaza ga , samo što se nisam onesvjestio odmah sam ga prepoznao i pokazao broj a ostalo je drugi dan bila rutina . Bio je u stanju kako je i predan što je istinski čudno ali istinito.jolly wrote:Trapavi, jesu ti vratili poslije taj 223?
- jolly
- Cinker - bojna

Super!
A koji model?
A koji model?
Turn better into best!
Pa da se i tebi posreći!Trapavi wrote:Sticajem sretnih gotovo nevjerovatnih okolnosti da . Naime ja i moj zapovjednik smo sjedili u kancelariji kod načelnika za opće poslove mupa i u neobaveznom razgovoru sam spomenuo moj slučaj sa karabinom . Nato čovjek kaže da je i kod njega u ormaru jedan i pokaza ga , samo što se nisam onesvjestio odmah sam ga prepoznao i pokazao broj a ostalo je drugi dan bila rutina . Bio je u stanju kako je i predan što je istinski čudno ali istinito.jolly wrote:Trapavi, jesu ti vratili poslije taj 223?