treban preporuke
Moderator: karabalic
Re: treban preporuke
Pa i Monsters i Induchem ti dostavljaju poštom ili HP expresom tako da nije nikakav problem niti je poštarina skupa. samo trebe izabrati opciju da se uplati na žiro račun , a ne pozećem jer je u tom slučaju poštarina skupa.Firefighter wrote:pusti zagreb
ima sto u zadru, sibeniku ili splitu
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
-
Firefighter
- Razvodnik

Sve zavisi koju budeš pljucu kupil ???? U svakom slučaju nekakvu kvalitetniju (jer škrti dva puta plaća) i obavezno graničnik i amortizer udara.Firefighter wrote:nie ni zagreb na kraj svita
kakvu bi mi optiku preporucili za zracnu
-
Firefighter
- Razvodnik

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

cijena optike ovisi o puski koju odaberes... za neku slabiju 170-220m/s vjerojatno vise nego dovoljno, za neku 300+m/s, na samom rubu ako mene pitas...
osobno imam Tasco Pronghorn 3-9x40 od 460kn (ne onaj zagorski od 199kn), bio je na hunter440 i poslije na HW80 ali sam imao osjecaj da je svako malo trebalo raditi korekcije, doduse nemora znaciti da je u optici bio problem, mozda je i u raznom streljivu, mozda je u vremenskim uvijetima, mozda je cijev bila prljavija, mozda, mozda... ali bilo kako bilo nekada je bilo potrebno na dnevnoj osnovi raditi korekcije, svaki dan drugacije, udaljenost uvijek ista 40m...
poslije sam na HW80 stavio optiku sa M76 (ON-M76B 4x28) s kojom sam sa dvostrukog naslona odradio najbolji rezultat ikada sa diana high power streljivom, doduse to sa 2 naslona nisam pokusavao nikad prije i nikada kasnije ali vecinom zato sto ili nije bilo vremena ili nije bilo vremenskih uvijeta (vjetar)...
ali svejedno mislim da bolje od toga nemoze biti sa tom puskom, streljivom i optikom na 40m. sada imam 3,5-10x42 optiku na klikove sa mogucnosti podesavanja paralexe... doduse ima neke sugave visoke i uske nosace za koje imam osjecaj da onaj koji se upire u amortizer trzaja stoji nakrenut dok onaj bez upotista stoji ravno... tako sve dok iz hong konga ne dodje 120mm jednodjelni fi 30mm nosac. =) kad dodje onda cu se ozbiljnije pozabaviti testiranjem, a u medjuvremenu mozda osvane i zamjenski streljacki kundak pa to sve bude neki komplet =)
preporuku koju sam dobio od svojeg mentora za zracno oruzje je da na sve te jace zracne puske idem sa BUSHNELL TROPHY modelom 3-9x40 (cca 1125kn)...
jos mi je zelja probati Leapers 4-16x50 (mil-dot), ima i malo bolji model ali taj isti ne odgovara prelamacama zbog svoje duzine od 405mm
osobno imam Tasco Pronghorn 3-9x40 od 460kn (ne onaj zagorski od 199kn), bio je na hunter440 i poslije na HW80 ali sam imao osjecaj da je svako malo trebalo raditi korekcije, doduse nemora znaciti da je u optici bio problem, mozda je i u raznom streljivu, mozda je u vremenskim uvijetima, mozda je cijev bila prljavija, mozda, mozda... ali bilo kako bilo nekada je bilo potrebno na dnevnoj osnovi raditi korekcije, svaki dan drugacije, udaljenost uvijek ista 40m...
poslije sam na HW80 stavio optiku sa M76 (ON-M76B 4x28) s kojom sam sa dvostrukog naslona odradio najbolji rezultat ikada sa diana high power streljivom, doduse to sa 2 naslona nisam pokusavao nikad prije i nikada kasnije ali vecinom zato sto ili nije bilo vremena ili nije bilo vremenskih uvijeta (vjetar)...
ali svejedno mislim da bolje od toga nemoze biti sa tom puskom, streljivom i optikom na 40m. sada imam 3,5-10x42 optiku na klikove sa mogucnosti podesavanja paralexe... doduse ima neke sugave visoke i uske nosace za koje imam osjecaj da onaj koji se upire u amortizer trzaja stoji nakrenut dok onaj bez upotista stoji ravno... tako sve dok iz hong konga ne dodje 120mm jednodjelni fi 30mm nosac. =) kad dodje onda cu se ozbiljnije pozabaviti testiranjem, a u medjuvremenu mozda osvane i zamjenski streljacki kundak pa to sve bude neki komplet =)
preporuku koju sam dobio od svojeg mentora za zracno oruzje je da na sve te jace zracne puske idem sa BUSHNELL TROPHY modelom 3-9x40 (cca 1125kn)...
jos mi je zelja probati Leapers 4-16x50 (mil-dot), ima i malo bolji model ali taj isti ne odgovara prelamacama zbog svoje duzine od 405mm
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
Firefighter
- Razvodnik

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

vrlo optimisticno... sad racunaj da je moja 3-9x40 kostala 460kn, bez nosaca!Firefighter wrote:Optika tasco 4-16 x40 + nosači gratis za 400kn?sto mislite?
-
Firefighter
- Razvodnik

-
Firefighter
- Razvodnik

to mi ide priko prijatelja u splitu
samo me muci da li je za zracne puske ili za karabine
da nebi kupova pa prodava
samo me muci da li je za zracne puske ili za karabine
da nebi kupova pa prodava
- Knife_maniac
- Satnik

Bojim se da je prije za drvene puske.
Izdrzala bi na nekoj slabijoj zracnici, ako uzmes neku jacu zaboravi na tu optiku.
Izdrzala bi na nekoj slabijoj zracnici, ako uzmes neku jacu zaboravi na tu optiku.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
-
Firefighter
- Razvodnik

-
Firefighter
- Razvodnik

mozda gluposti pitan ali takav san van ja
bi li tu pomoga graničnik i amortizer udara sto ste gori nabrajali?????????????
bi li tu pomoga graničnik i amortizer udara sto ste gori nabrajali?????????????
-
Firefighter
- Razvodnik

za sad planiran kupiti pusku norica dream hunter za 1700 kuna
http://www.norica.es/index.php?opt=2&id ... =&spos=0pt#
sto vi mislite???????
sto vi mislite???????
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

slabu optiku nemoze nista spasiti... granicnik i amortizer udara ti je jedna stvar - http://www.pyramydair.com/images/acc/Ga ... top267.jpgFirefighter wrote:mozda gluposti pitan ali takav san van ja
bi li tu pomoga graničnik i amortizer udara sto ste gori nabrajali?
a montira se iza nosaca, http://www.pyramydair.com/blog/images/stop-ring-web.jpg s tim da je stoper blize kondaku a nosac prema cijevi... i tu dolazi do izrazaja zasto je bolji jednodjelni nosac od dvodjelnog... jer ovaj koji se upire u stoper se piga _\-----| dok prednji klizi ravno... to se ne kuzi toliko kod ovih sirokih nosaca ali ako imas uske i visoke kao ja trenutno onda se vidi... zato je jednodjelni nosac bolji izbor jer ce oba prstena jednako stajati dok se baza upire u stoper _|=====|
ovako to obicno bude kad je sidreni saraf u nosacu za optiku pre kratak da se uvrti dublje u utor... http://www.pyramydair.com/blog/images/01-09-08-01.jpg
i scope stop ima isto neki mlitavi sarafic koji kad dovoljno uvrtis u rupu jako malo drzi stoper, i onda ti se dogodi ovakva stvar ko' na diani 350magnum
http://www.velocitypress.com/ScopeslideLR.jpg, pa sam ja zamjenio taj mali sarafic sa cijelim dugackim inbus sarafom tako da drzi kroz cijelo tjelo stopera i taman kad ga zategnes do krada da dodirne dno utora... neda mi se sada slikati ali ako bas bude trebalo...
na zracnim puskama optika klize prema kundaku (zbog toga sto klip kad udari u celo cilindra trza pusku prema naprijed a optika ostaje stajati dakle puska joj se izmice "ispod nogu" prema naprijed a optika ustvari klizi prema natrag), dok kod karabina bjezi prema vrhu cijevi (kod opaljenja puska polazi natrag a optika zbog svoje mase "zaostaje" pa to izgleda kao da bjezi prema vrhu cijevi), optike dizajnirane za vatreno oruzje su konstruirane tako da podnose trzaj u tom smjeru, no na zracnoj puski je drugaciji smjer pa to moze rasturiti jeftinije optike koje bi recimo na .22lr ili .223rem radile sasvim ok, zato postoje SPRINGER RATED optike koje podnose trzaj u oba smjera, no Airmax (kojeg se sada mogu sjetiti) kosta oko 2000kn... ima ga netko s foruma pa ce se valjda javiti... postoje jos brojne marke ali dostupne uglavnom preko bare ili ceska, slovacka i to ali po paprenim cijenama... dok je recimo Leapers 4-16x50 mislim, ispod 100$ na opticsplanet ali je banana sto oni ne isporucuju u RH jer smo mi za njih jos pod embargom valjda... nasao sam na nekoj ceskoj stranici, malo jaci model 6-24x50 http://kolba.pl/leapers-series-624x50-mildot-p-148.html ali taj zbog svoje duzine bas i nije praktican za breakbarell zracnice dok za sidelever jos ok sto se napinjanja tice ali dolazi taman iznad otvora za punjenje pa moze smetati...
eto, nadam se da sam ti barem malo priblizio problematiku jeftine optike na zracnim puskama.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

prvo sto mi se ne svidja sto zadnji nisan nemozes podesavati BEZ srafcigera =(Firefighter wrote:za sad planiran kupiti pusku norica dream hunter za 1700 kuna
sto vi mislite???????
svidja mi se AMBI kundak... ostalo mi djeluje kao GAMO family produkt...
onda opet za tu cijenu od 1700kn ako je tako kvalitetna kao na slici (a obicno nisu, pogotovo prasticnjace - uvjerio se na diani)
neznam, trebalo bi ju probati prije... prepipati, vidjeti kakav je osjecaj u rukama, kakva je kvaliteta izrade i to...
zaboravih spomenuti, meni se ne svidjaju ti THRU-GLOW nisani... mozda ima i boljih ali oni na mom Hunter440 mi bas i nisu pasali, k tome su bili plasticni i prednji je bio bez stitnika kojeg sam ja sam stavio, malo modificiran stitnik prednjeg nisana sa M48...
i da... okidac je nekako previse pomaknut naprijed, vise mjesta ima iza njega nego ispred njega sto bi nekome sa prstima-cevapima moglo stvarati probleme...
...Mike_Torello wrote: i scope stop ima isto neki mlitavi sarafic koji kad dovoljno uvrtis u rupu jako malo drzi stoper, i onda ti se dogodi ovakva stvar ko' na diani 350magnum
http://www.velocitypress.com/ScopeslideLR.jpg,
tesko da je ovo diana 350 magnum
I might bite, if you are not polite!
-
Firefighter
- Razvodnik

U Induchemu košta 62,00 Kn -10% za gotovinsko plaćanje.Firefighter wrote:koliko dođe taj granicnik
-
Firefighter
- Razvodnik

-
Firefighter
- Razvodnik