Nabava civilnog AK u HR (ne Kineskog)
Re: Nabava civilnog AK u HR (ne Kineskog)
Ja ti imam jacka, odlicna puska za novce, oko 1100 eura ti idu.zoki25 wrote:Baš sam se informirao malo o WPB Jack, čini se da je na dobrom glasu a po meni prihvatljivoj cijeni, jedino što se uvoz oružja čini kao žešća glavobolja. 1700 eura za rabljenu Saigu mi je malo previše iskreno, ali svjestan sam da su rijetke..Stargazer wrote:Znam ti ja jednu Saigu 103, lagano rabljenu, oko 500 metaka da je na prodaju za 1700 eura, druga opcija ti je poljski WBP Jackzoki25 wrote:Kineske nebi kupovao, Izmash Saige su se rasprodale, polovno ne nađem. Jel postoji neka opcija osim uvoza?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
PrevišeStargazer wrote:Znam ti ja jednu Saigu 103, lagano rabljenu, oko 500 metaka da je na prodaju za 1700 eura, druga opcija ti je poljski WBP Jackzoki25 wrote:Kineske nebi kupovao, Izmash Saige su se rasprodale, polovno ne nađem. Jel postoji neka opcija osim uvoza?
Pitanje, dali pod 'kineski ak' smatramo norinco ili S. D. M, i ima li uopće razlike između ta dva branda?
Također koliki bi bio trošak prepravka 'sporterizirane' saige u standardni AK (mislim na stavljanje pistol gripa i promjenu kundaka tako da izgleda kao standardni ak, a ne kao da su se sks i rRuger mini 14 napili jednu noć i 9mjeseci kasnije se rodila ova nakaza)?
Također koliki bi bio trošak prepravka 'sporterizirane' saige u standardni AK (mislim na stavljanje pistol gripa i promjenu kundaka tako da izgleda kao standardni ak, a ne kao da su se sks i rRuger mini 14 napili jednu noć i 9mjeseci kasnije se rodila ova nakaza)?
Norinco je kvalitetniji.nijoe wrote:Pitanje, dali pod 'kineski ak' smatramo norinco ili S. D. M, i ima li uopće razlike između ta dva branda?
SDM se nemoj ni zamarat, njihova bocni mount uopce ne drzi nulu.
Ali bolje ulozi 1100 eura i kupi WBP jack, puska je stvarno zvijer za te novce, ima odlican okidac, jedina mana ti je ako planiras koristiti korozivno streljivo ces ga morat malo cesce cistit jer je vodilica za plinove od zeljeza a ne celika.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Kupit novu pusku, pa trpat korozivno streljivo?
Ja ne bih preporucio premda naravno svako moze raditi kako zeli.
Osim sta je korozivno (pa trazi temeljito cisecenje svaki put, a vjerojatno i ponovljeno ciscenje), jos je i preciznost daleko od idealne najvejrojatnije, i iz puske se ne moze izvuci maksimalni potenicijal.
Osim sta je korozivno (pa trazi temeljito cisecenje svaki put, a vjerojatno i ponovljeno ciscenje), jos je i preciznost daleko od idealne najvejrojatnije, i iz puske se ne moze izvuci maksimalni potenicijal.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ok, a ima li netko iskustva u transformaciji saige sporter nazad u akm?
sjećam se da je netko svojevremeno prekao kako ruger old army čisti u perilici za suđe, samo skine korice i moli boga da se žena ne vrati ranije.Mario_Zg wrote:Samo pranje vodom i nema brige.
WBP ti radi drvene kundake i to ti je oko 200 eura, plus saigu orginal ak nadjes.nijoe wrote:Ok, a ima li netko iskustva u transformaciji saige sporter nazad u akm?
Jednostavnije ti je odma kupit WBP, i vjerovatno oko 1000 eura jeftinije.
Znam, nije idealno ali dosta ekipe ode i kupuje najjeftinije metke sto nadju, sto su cesto m67.jolly wrote:Kupit novu pusku, pa trpat korozivno streljivo?
Ja ne vidim problem ako se puska ocisti kako treba. Moja PAP-ovka je ko nova a ispucala je stvarno svasta. Normalno poslije pranje denk mit-om 
Čudno da su na tome išli rezat troškove. Jel ta vodilica lako zamjenjiva sa ostalim AKM-ovima ili je specifična kao na Zastavi?Stargazer wrote:Norinco je kvalitetniji.nijoe wrote:Pitanje, dali pod 'kineski ak' smatramo norinco ili S. D. M, i ima li uopće razlike između ta dva branda?
Ali bolje ulozi 1100 eura i kupi WBP jack, puska je stvarno zvijer za te novce, ima odlican okidac, jedina mana ti je ako planiras koristiti korozivno streljivo ces ga morat malo cesce cistit jer je vodilica za plinove od zeljeza a ne celika.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Nema čistog "željeza" na AKM. Svaki AKM koji nije napravljen u "Khyber Passu" je napravljen od čelika. Isto tako, svaki imalo kvalitetan AKM ima kromirano ležište metka, cijev i klip na nosaču zatvarača. Plinski cilindar, plinski blok, sve to nije kromirano na standardnom AKM-u. WBP nigdje na svojem AKM-u nije rezao troškove.
Sve se što je u dodiru sa barutnim plinovima se čisti vodom ili rastopinom npr. Ballistola ili INA Asol-S u vodi. Isprobano na dva WBP Jacka (Puni kundak i preklopni) te na M59/66 koji sam imao. Nikad niti trunke hrđe nisam imao. Nikada nisam morao čistiti drugi put nakon prvog čišćenja.
Koristi svo streljivo koje je legalno, neovisno jel je korozivno ili ne. Uživaj u kalji, neovisno jel ćeš uzet Saigu ili Jack. Obje gutaju sve. U Vrbovcu sam prošle godine sa kineskim surplusom iz 1967 na 300 metara pospremio sve u srednji dio papirnate siluete, sa Jackom sa preklopnim kundakom. Pucao sam iz ležećeg stava bez naslona.
Sve se što je u dodiru sa barutnim plinovima se čisti vodom ili rastopinom npr. Ballistola ili INA Asol-S u vodi. Isprobano na dva WBP Jacka (Puni kundak i preklopni) te na M59/66 koji sam imao. Nikad niti trunke hrđe nisam imao. Nikada nisam morao čistiti drugi put nakon prvog čišćenja.
Koristi svo streljivo koje je legalno, neovisno jel je korozivno ili ne. Uživaj u kalji, neovisno jel ćeš uzet Saigu ili Jack. Obje gutaju sve. U Vrbovcu sam prošle godine sa kineskim surplusom iz 1967 na 300 metara pospremio sve u srednji dio papirnate siluete, sa Jackom sa preklopnim kundakom. Pucao sam iz ležećeg stava bez naslona.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Zastavin kalas nije isto sto i AKM. Imaju drugcije tolerancije.zoki25 wrote:Čudno da su na tome išli rezat troškove. Jel ta vodilica lako zamjenjiva sa ostalim AKM-ovima ili je specifična kao na Zastavi?Stargazer wrote:Norinco je kvalitetniji.nijoe wrote:Pitanje, dali pod 'kineski ak' smatramo norinco ili S. D. M, i ima li uopće razlike između ta dva branda?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Kljucna rijec je "KAKO TREBA".Mario_Zg wrote:Ja ne vidim problem ako se puska ocisti kako treba.
Ja mogu prebrojati na prste jedne ruke, ljude koje poznam da tako odrzavaju oruzje.
Ako njih izuzmem ja oruzja koje se koristilo sa korozivnom municijom, ne sjecam se kad sam vidio precizno, ili u dobrom stanju.
Treba uzeti u obzir da je barem 90% korisnika korozivne municije nemarno. (ne cisti adekvatno). Jedini motiv jer je to strljivo dzabe ili jeftino.
To je moja gruba procjena.
U toj grupi je tipican veliki uzorak vlasnika oruzja koja uopce na razlikuje koje sredstvo za ciscenje cemu sluzi, a dobar je i wd40, a ako tog nema i obicna sutka cetkica ispunjava funkciju. Ili ni to.
I onda jos jednu stvar uzeti u obzir iz sire ali i lokalne perspektive.
Otkako je kod nas zatvorilo streljanu, meni su treninzi vrlo rijetki, i skupi. Jer ukljucuju voznju autom i ponekad preko 80 km, i toliko za nazad.
Da trosim vrijeme u takvim rijetkim prilikama, na streljivo sumnjive kvalitete, i garantirane korozivnosti, ne vidim razloga.
ALi, ovo je samo moje misljenje, svak je kovac svoje srece.
Kome je streljana u blizini, puska pri ruci, koristenje streljane besplatno ili jeftino, i voljan je temeljito cistiti, prica drzi vodu uz uvjet da takvo streljivo daje barem razumnu preciznost.
Turn better into best!
Ne tolko kolko od zastave.Mirok wrote:Različite su tolerancije od brenda do brenda.
Čak čujem da su različite i kod istoga(određenoga) brenda ,od serije ,do serije.
WBP,Cugir,Arsenal,Saiga itd imaju izmjenjive djelove.
Zastava ima sasvim drugcije tolerancije. I ono sto pase na nju ne pase na standardni AKM.
Izuzev optika.
Oglasio sam svoju Saigu na Njuškalu, jedini razlog prodaje su prioriteti (u vidu skupih dodataka za druga oružja). 1100EUR za vanjštinu kakva dolazi iz tvornice, dok je uznutra KNS klip (koji je osjetno poboljšanje). Po želji mogu dodavati Zenitco dodatke s kojima bi se cijena popela na max 2000EUR, ako želite pušku kakvu imaju Kadirovci
. Imam i rezervne spremnike i 5000 metaka, pa ni to više nije briga. Nije mi problem prodati pušku bez tih dodataka, jer ću ih u inozemstvu prodati po cijeni višoj nego su plaćeni, zahvaljujući sankcijama.
Znate koliko sam dobio upita za Saigu u HR? Nula
. A sve na jednom mjestu, dodaci, spremnici, metaka za 2 života.
Znate koliko sam dobio upita za Saigu u HR? Nula
Brkate toleranciju i tvorničku specifikaciju. Zastava ima neka konstrukcijska riješenja koja odudaraju od specifikacija akm-a iz varšavskog pakta.Stargazer wrote:Ne tolko kolko od zastave.Mirok wrote:Različite su tolerancije od brenda do brenda.
Čak čujem da su različite i kod istoga(određenoga) brenda ,od serije ,do serije.
WBP,Cugir,Arsenal,Saiga itd imaju izmjenjive djelove.
Zastava ima sasvim drugcije tolerancije. I ono sto pase na nju ne pase na standardni AKM.
Izuzev optika.