HS ili XD ili XDm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: HS ili XD ili XDm
mogu se jebati, kad na njemu pise gdje je proizveden =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
slažem se u potpunostinobile157 wrote:Dakle, svatko može misliti što hoće, ali neke činjenice su naprosto činjenice, pogotovo što doista neki ljudi o oružju znaju daleko više nego neki drugi. A što je najvažnije, ne samo da znaju, nego su nešto i isprobali i mogu o tome kompetentno govoriti. Netko tko je ispucao par stotina tisuća metaka sigurno iskustveno može puno kvalitetnije pričati o nečemu nego netko tko puca par stotina metaka na godinu i to na livadi.
Ponavljam ono što sam već prije rekao: znat ćete koliko je vaš gan doista kvaliteta kada to isprobate u IPSC-u. Ostalo je samo pjevanje borbenih i razglabanje.
isprika ak je to već negdje navedeno, uz mnoštvo komentara nije mi se sve dalo čitat sve
...ajd malo da oživimo temu....
Pozdrav svima...Iako sam novi ovdje...pratim HS/XD Xdm...i drago mi je da su uspjeli i da prodaja dobro ide!
Razradili ste pregršt stvari o njemu...ali budući da i ja čekam papire za nabavku....a odluka ja pala naravno na HS/XDm 9mm(kako je već i prije rEčeno i poprilično dobro elaborirano zašto baš 9mm)
pa imam pitanje za ove stare "lisce" koji su iz HS/XDm-a ispucali tisuće i tisuće komada...pa bih molio da napišete svoja viđenja, zapažanja i opaske...
Naime...koji model uistinu odabrati?
dal je to 3.8'/ 4/ 4,5'..ili možda 5,25'?
duža cijev znači da je potencijalno precizniji?? ali su onda teži za nositi?
možda najbolje zlatna sredina? 4,5'??
ali i "tactical" je baš lijep...a vjerojatno i precizan/precizniji?
naravno jasno da dulja cijev NE mora značiti da ćeš bolje gađati....
eto...ajmo malo o dužini cijevi...vi stare iskunjare!
što mislite...kako razmišljate glede dužine?
jel bitna veličina/dužina oli tehnika?

Pozdrav svima...Iako sam novi ovdje...pratim HS/XD Xdm...i drago mi je da su uspjeli i da prodaja dobro ide!
Razradili ste pregršt stvari o njemu...ali budući da i ja čekam papire za nabavku....a odluka ja pala naravno na HS/XDm 9mm(kako je već i prije rEčeno i poprilično dobro elaborirano zašto baš 9mm)
pa imam pitanje za ove stare "lisce" koji su iz HS/XDm-a ispucali tisuće i tisuće komada...pa bih molio da napišete svoja viđenja, zapažanja i opaske...
Naime...koji model uistinu odabrati?
možda najbolje zlatna sredina? 4,5'??
ali i "tactical" je baš lijep...a vjerojatno i precizan/precizniji?
naravno jasno da dulja cijev NE mora značiti da ćeš bolje gađati....
eto...ajmo malo o dužini cijevi...vi stare iskunjare!
što mislite...kako razmišljate glede dužine?
jel bitna veličina/dužina oli tehnika?
ja sam kupio xdm 4.5' i zadovoljan sam jako.
xdm 4 ne postoji (postoji samo HS 2000 u 4' izvedbi)
3.8' ti je compact i to ti ne treba za gađanje, tako da moja je preporuka da se odlučiš između 4.5' i 5.25'
5.25' je baš za strijelce za precizu.
meni to nije trebalo (čak mi se malo onaj zaobljeni kraj na navlaci ne sviđa).
uglavnom kao što rekoh uzeo sam 4.5' i nisam požalio.
xdm 4 ne postoji (postoji samo HS 2000 u 4' izvedbi)
3.8' ti je compact i to ti ne treba za gađanje, tako da moja je preporuka da se odlučiš između 4.5' i 5.25'
5.25' je baš za strijelce za precizu.
meni to nije trebalo (čak mi se malo onaj zaobljeni kraj na navlaci ne sviđa).
uglavnom kao što rekoh uzeo sam 4.5' i nisam požalio.
- istra champion
- Cinker - bojna

Prvo se ti odluči za šta ti treba, nošenje ili streljaštvo i to za koji tip streljaštvaJolac wrote: Naime...koji model uistinu odabrati?
Za nošenje svakako oružje s kraćom cijvi, preporuka HS2000 subcompact.
Za klasiku plastiku NE (sila okidanja prko 3 KG, puno skače u brzoj paljbi) a ako si baš zapeo za takvo oružje, onda uzmi XDM 5.25 zbog dužine cijevi i nišanske linije.
Da te ne zavara to što mu na cijevi piše MATCH, kao i XDM-u 4.5 ustvari nije MATCH cijev. HS2000, HS-9, XDM 4.5 i 5.25 (možda i još koji) imaju potpuno iste cijevi (unutarnji dio), tj. korak uvijanja žljebova im je 1 okret na 250 mm, 6 žljebova i promjer (groove diameter) je 8.82mm. Dužina cijevi im nije ista.
Ili su svi MATCH ili nisu, ako se gleda cijev onda nisu. Možda je oznaka MATCH za nešto drugo, za preciznost nije sigurno, možda je to oznaka za ''duže'' cijevi??
Za ostale tipove streljaštva, pričekaj odgovor od drugih.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
Naravno, to ti je hrvatska izvedenica za MACHO MANistra champion wrote:..... MATCH za nešto drugo....
Nemoguće je Nemoguće
zahvaljujem na odgovorima...
...ma i ja mislim ili HS 2000 4' (cijena) ali interesantan je i HS 2000 tactical....a sad vidjet ćemo...
a onda se je, naravno cijenovno, ugurao tu već i XDm 4,5'!
jel ima tko iskustva sa tim 5,25' i kakav je u odnosu na spomenute "kraće" cijevi?
...ma i ja mislim ili HS 2000 4' (cijena) ali interesantan je i HS 2000 tactical....a sad vidjet ćemo...
a onda se je, naravno cijenovno, ugurao tu već i XDm 4,5'!
jel ima tko iskustva sa tim 5,25' i kakav je u odnosu na spomenute "kraće" cijevi?
nikakvih komentara o modelu 5,25 ?? meni se jako sviđa...a to je opasnoJolac wrote:zahvaljujem na odgovorima...
a onda se je, naravno cijenovno, ugurao tu već i XDm 4,5'!![]()
upravo poštar donio PRP 043 okidački kit za xdm-a.... montiram ga čim uhvatim malo vremena !
šile wrote:upravo poštar donio PRP 043 okidački kit za xdm-a.... montiram ga čim uhvatim malo vremena !
Odakle si ga naručio?
amerika...200 dolara sa dostavom na adresu...BaZgA wrote:šile wrote:upravo poštar donio PRP 043 okidački kit za xdm-a.... montiram ga čim uhvatim malo vremena !
Odakle si ga naručio?
ugradio sam ga i to je sasvim drugi pištolj...
Pitam jer sam se ja raspitivao za SRT za SigSauer i rekli su mi da je kazneno djelo slati dijelove za oružje poštom u drugu zemlju i da to nitko neće napraviti. Kontaktirao sam i par trgovina i nitko nema dostavu izvan USAšile wrote: amerika...200 dolara sa dostavom na adresu...
ugradio sam ga i to je sasvim drugi pištolj...
Imaš kakav link od trgovine?
http://shop.powderriverprecision.net/ca ... tegoryId=4
opčenito ameri neče da šalju van amerike!!
to o dijelovima nije točno... određene stvari ni u samu ameriku ne šalju amerima bez oružnog lista !
dakle riješenje ti je da imaš nekoga u americi i taj kupi to što trebaš pa ti pošalje kao privatnu pošiljku.
od trenutka kupnje moja pošiljka je stigla na adresu u pet dana i to te košta cc 46 dolara.. ako hočeš da stigne za 1-3 radna dana to košta cc 120 dolara a varijanta od 6-9 radnih dana je cc 22 dolara..
opčenito ameri neče da šalju van amerike!!
to o dijelovima nije točno... određene stvari ni u samu ameriku ne šalju amerima bez oružnog lista !
dakle riješenje ti je da imaš nekoga u americi i taj kupi to što trebaš pa ti pošalje kao privatnu pošiljku.
od trenutka kupnje moja pošiljka je stigla na adresu u pet dana i to te košta cc 46 dolara.. ako hočeš da stigne za 1-3 radna dana to košta cc 120 dolara a varijanta od 6-9 radnih dana je cc 22 dolara..
- Original_G
- Cinker - bojna

Ili si posalješ prek myusa ili slicni, pa misle da si amer 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- istra champion
- Cinker - bojna

Nekako mi se (ovakav) prednji ciljnik ne uklapa u pištolj, mislim; podesiv zadnji ciljnik sa olakšanim i daleko boljim okidanjem, a prednji fiber optic

SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
u pravu si... fiber samo pravi probleme... zatamnim ga crnim markerom pa bude nešto malo bolje ali nije to to !istra champion wrote:Nekako mi se (ovakav) prednji ciljnik ne uklapa u pištolj, mislim; podesiv zadnji ciljnik sa olakšanim i daleko boljim okidanjem, a prednji fiber optic![]()
okidanje sam nakon ugradnje zamjenskog seta dodatno dorađivao i nakon par sati predanog i pažljivog rada dobio sam okidanje koje nema apsolutno ni trunke gnjecanja i vučenja nakon prvog praznog sigurnosnog hoda obarača... kompletan hod do opaljenja je za dvije trečine krači a ponovno zapinjanje obarače je za više od duplo brže
do sad sam ispalio svega cc 250 metaka i jedino je sa ppu fmj bilo par zastoja... čini mi se da su im kapisle nešto dublje utisnute u čahuru pa ih igla plitko dotakne...
svakim novim izlaskom na strelište ovaj pištolj me sve više razveseljava... odličan radni stroj...pogotovo mi leži dobro za brzo pucanje