CHAT

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Re: CHAT

Post by Darko11 » 21 Oct 2015, 22:04

lex-lutor wrote:
technotronic wrote:znalci, može li prigušivač na revolver, tj. ima li smisla, pošto se eksplozija ne događa u cijevi, već u bubnju??
Samo za posebne verzije revolvera koji imaju sistem brtvljenja izmedju bubnja i cijevi, bubanj je nasjedao na cijev...mozda dva ili tri modela u svijetu..nisam zapamtio koji su bili ( mozda Metaba i slicno )

Nagan i Pieper su jedini.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 22 Oct 2015, 08:32

Spinnaker wrote:Jebi ga,nije znao da je kod nas zabranjen

mogu li i ja ne znat? :D

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 22 Oct 2015, 16:20

sjekira wrote:
Spinnaker wrote:Jebi ga,nije znao da je kod nas zabranjen

mogu li i ja ne znat? :D
Naravno i tu ti nitko ništa ne može....ostaje samo namjera i nema prekršaja!!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 27 Oct 2015, 14:27

Treba ga uhapsiti, uzeti mu pušku, nacionalizirati trofej, naplatiti globetinu i deportirati ga doma, jer ne poštuje naše zakone!
Barem bi se to desilo nekom od nas, no on ima lovu, pa nikom ništa, jer svi koji imju lovu, pošteni su ljudi! :A38:

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 28 Oct 2015, 08:22

je kad je lovica tu onda ima malo amnezije....nažalost...... :A18:

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 10 Nov 2015, 00:09

https://www.youtube.com/watch?v=7-hcS5hpMCM

ovo je zanimljiva stvarčica

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 10 Nov 2015, 21:07

ma.. po mojim iskustvima svako skriveno nošenje je neudobno, ne znam zašto su ameri toliko opterećeni sa skrivenim nošenjem. na poslu gun je u pederuši ili vani na remenu ako sam u košulji, a privatno kako imam DiN dozvolu živo mi puca K hoće netko vidjet ili ne

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 10 Nov 2015, 21:35

I privatno moras paziti, ne smije biti vidljivo i na taj način uznemiravati građane. Imam i ja za samoobranu pa ne hodam kao John W.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Nov 2015, 22:00

sjekira wrote:ma.. po mojim iskustvima svako skriveno nošenje je neudobno, ne znam zašto su ameri toliko opterećeni sa skrivenim nošenjem. na poslu gun je u pederuši ili vani na remenu ako sam u košulji, a privatno kako imam DiN dozvolu živo mi puca K hoće netko vidjet ili ne
Iako kod njih svaka drzava ima neka svoja pravila , mislim da sam procitao da u vecini drzava kod njih ako nosis oruzje ono mora biti vidljivo...sto po meni ima daleko vise logike nego da se skriva ?

Ove NASE EU fore ....da se ne uznemiravaju gradjani.....zapravo bi efekati bio sasvim suprotan, sva ona bagra koja to nosi ilegalno bi se malo zamislila prije nego bi potezala kao u filmovima....
Nemoguće je Nemoguće

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 11 Nov 2015, 16:59

sjekira wrote:ma.. po mojim iskustvima svako skriveno nošenje je neudobno, ne znam zašto su ameri toliko opterećeni sa skrivenim nošenjem. na poslu gun je u pederuši ili vani na remenu ako sam u košulji, a privatno kako imam DiN dozvolu živo mi puca K hoće netko vidjet ili ne
pa imaš i kurca pa kaj njega ne kažeš po cesti.... :A18: !!!

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 12 Nov 2015, 16:14

ni tu nemam kompleksa

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 12 Nov 2015, 19:26

Ne radi se o kompleksu već o tome kako bi to moglo uznemiriti pokoju stariju tetu ili joj čak prouzročiti kakav udar....a to je opasno,..... tak ti je i s pištoljem!!!!
i jedno i drugo smiješ imati, upotrijebiti bez publike ili tam gdje je to isključivo namjeno, ali ne smiješ javno kazati..... :A18: jer i jedno i drugo ti je prekršaj, ak kažeš pišu buje te optužili da si kakakv pedofil, ak kažeš pištolj, ubrzo bu te prešla volja kad te hape......pa ti dokazuj kaj si htjel pokazati, kome zašto....nije to sam tak....kak bi ti štel.... :A18:

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 12 Nov 2015, 19:46

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 16 Nov 2015, 09:21

Papilon wrote:Ne radi se o kompleksu već o tome kako bi to moglo uznemiriti pokoju stariju tetu ili joj čak prouzročiti kakav udar....a to je opasno,..... tak ti je i s pištoljem!!!!
i jedno i drugo smiješ imati, upotrijebiti bez publike ili tam gdje je to isključivo namjeno, ali ne smiješ javno kazati..... :A18: jer i jedno i drugo ti je prekršaj, ak kažeš pišu buje te optužili da si kakakv pedofil, ak kažeš pištolj, ubrzo bu te prešla volja kad te hape......pa ti dokazuj kaj si htjel pokazati, kome zašto....nije to sam tak....kak bi ti štel.... :A18:
pa ne nosim ga kao hajduk kuburu... pištolj naravno :A27:

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 19 Nov 2015, 17:43

lex-lutor wrote:Iako kod njih svaka drzava ima neka svoja pravila , mislim da sam procitao da u vecini drzava kod njih ako nosis oruzje ono mora biti vidljivo...sto po meni ima daleko vise logike nego da se skriva
Koja je to logika? Da odmah svi znaju da imam pištolj pa ako imaju kakve loše namjere da odmah vide tko im je prijetnja i prva meta? Ili mi se došulja s leđa i uzme pištolj iz futrole dok stojim u redu za gablec?

Pa logičnije je da oružje nosim skriveno, tu imam faktor iznenađenja.

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 19 Nov 2015, 18:00

ipak nismo na divljem zapadu da nosimo oružje za pasom, da ga svi vide... malo bi bilo glupo ući u restoran ili birtiju, nedaj bože ljekarnu ili bolnicu naoružan ko Butch Cassidy... i da je dozvoljeno oružje nositi vidljivo, svejedno bih ga nosio samo u lov i na streljanu, kao i do sada...

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 19 Nov 2015, 18:16

Pak ja dejčecu to hoču i povedati....no on mene neće razmeti..... :mrgreen: sem odustal!! :A18:

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Nov 2015, 11:54

"i da je dozvoljeno oružje nositi vidljivo," a gdje piše da osoba koja ima dozvolu za držanje i nošenje mora skrivati oružje :?:

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 21 Nov 2015, 08:06

sjekira wrote:"i da je dozvoljeno oružje nositi vidljivo," a gdje piše da osoba koja ima dozvolu za držanje i nošenje mora skrivati oružje :?:
piše nešto tipa ''nositi na način da ne uznemiruje ostale građane''...

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 21 Nov 2015, 12:38

Međutim, ista stvar ne uznemiruje jednako svakog. Mene puno više uznemiri oskudno odjevena plavuša sa velikim dudama nego da netko nosi bokericu na ramenu.
E sad, razlozi uznemiravanja mogu biti različiti. S bokericom, nemam problema jer točno znam šta s njom napraviti i šta može, a plavuša..... :A00:

Post Reply