NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
U zadnje vrijeme se daogadja da ne odobre nabavnu za DIN ako vec imate jedan pistolj registriran za drzanje i nosenje, nego mozete drugi registrirati samo za drzanje 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sve zavisi, ako si zadovoljio uvjete za jedan, ne vidim problem zasto ti nebi dali drugi, ali ako si procitao ovaj topic barem malo unatrag, onda znas da ako si clan lovackog drustva ili streljackog drustva da to onda ide lakse... ako ga imas kod kuce za samoobranu samo na drzanje, jbg. to ti nitko nemoze garantirati da ces dobiti i drugi... no kao razlog mozes navesti da prodajes stari pistolj i nabavljas novi, tako da ces i dalje imati jedan komad... najvise sto mozes izgubiti ako pokusas je 40kn drzavne takse za zahtjev za nabavnu dozvolu...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Pozdrav!
Imam par pitanja i trebam pomoć.
Kad sam bio mlađi, bavio sam se streljaštvom, tj. hodao sam na streljanu i pucao zračnicom na 10 m. Nakon nekog vremena sam odustao zbog dva razloga: a) sve sve svodilo na to tko može bolje glumit stativ za pušku
Nišaniš u jednu točku i tako dok ne poludiš i b)imaš obitelj u kojoj se deda, sin, unuka, baka i ne znam ko sve ne bave streljaštvom i ti nemaš šanse protiv njih jer doma imaju streljanu za trening, dijele opremu a ja nisam imao 500 € za rukavicu, 1000€ za kombinezon i 2000 € za pušku (karikiram cijene) niti bi htio investirat novce u nešto što me ne zanima. No odmalena me zanimalo vatreno oružje kao i svakog dečka. Prvi put sam pucao iz sa 4 godine, na badnjak. Ne sjećam se marke pištolja, samo se sjećam da mi nije bio težak, što mi je danas čudno, nego me iznenadilo koliko jako treba pritisnut okidač
Još jedne stvari koje se sjećam je kada sam sa nekih 10 g. pucao kod rodbine iz winchesterke .22 lever action. Tada me iznadilo da to što je recoil bio manji nego na mojoj zračnici
Long story short.. Puca mi se iz vatrenog oružja. Kod nas renta baš i ne funkcionira, razumijem da je to uglavnom zbog sigurnosti no i dalje je šteta. Renta bi mi više odgovarala jer se ne palim na posjedovanje oružja niti mi treba dozvola za držanje i nošenje. Čak bi mi više odgovaralo iznajmljivanje jer ne bih morao kupovat oružje, ali opet s druge strane mislim da bi bilo pametnije kupit jer je isplatljivije i imaš svoj alat koji si središ kako tebi odgovara.
Neki osnovni info:
-imam 19 godina, nisam kažnjavan, nikad nikavih problema s policijom
-ne bi u lovce
-nisam u streljačkom društvu
-živim u Čakovcu, studiram u Zagrebu tako da sam relativno fleksibilan. Vidio sam da ima par ljudi iz Čk. Bio bi jako zahvalan kad bi mi pomogli.
-sad ono najvažnije, zanima me ipsc i skeet
Mogu li dobit dozvolu i ako da, što moram napravit osim standarne procedure za dobivanje dozvole. Ovo se odnosi na učlanjivanje u klub i takmičenje kako bi upao u sustav natjecanja.
Unarijed vam puno hvala! : )
Imam par pitanja i trebam pomoć.
Kad sam bio mlađi, bavio sam se streljaštvom, tj. hodao sam na streljanu i pucao zračnicom na 10 m. Nakon nekog vremena sam odustao zbog dva razloga: a) sve sve svodilo na to tko može bolje glumit stativ za pušku
Long story short.. Puca mi se iz vatrenog oružja. Kod nas renta baš i ne funkcionira, razumijem da je to uglavnom zbog sigurnosti no i dalje je šteta. Renta bi mi više odgovarala jer se ne palim na posjedovanje oružja niti mi treba dozvola za držanje i nošenje. Čak bi mi više odgovaralo iznajmljivanje jer ne bih morao kupovat oružje, ali opet s druge strane mislim da bi bilo pametnije kupit jer je isplatljivije i imaš svoj alat koji si središ kako tebi odgovara.
Neki osnovni info:
-imam 19 godina, nisam kažnjavan, nikad nikavih problema s policijom
-ne bi u lovce
-nisam u streljačkom društvu
-živim u Čakovcu, studiram u Zagrebu tako da sam relativno fleksibilan. Vidio sam da ima par ljudi iz Čk. Bio bi jako zahvalan kad bi mi pomogli.
-sad ono najvažnije, zanima me ipsc i skeet
Mogu li dobit dozvolu i ako da, što moram napravit osim standarne procedure za dobivanje dozvole. Ovo se odnosi na učlanjivanje u klub i takmičenje kako bi upao u sustav natjecanja.
Unarijed vam puno hvala! : )
Za početak sačekaš još dvije godine da navršiš 21 godinu i podneseš zahtjev za nabavnom dozvolom ili se upiši u streljački klub i objasni im svoje želje.
- Original_G
- Cinker - bojna

Gle, streljaštvo je krvarenje na treninzima i ponavljanje do boli, bez obzira na disciplinu.
Klasično streljaštvo je dosta jako u ČK, dok za IPSC moraš povući do ZG-a. Klasično imaš šanse pucati prije 21 do praktično teško. S obzirom na mladost morati ćeš početi negdje, a to je zrak ili mali kalibar.
Javi se na PM pa ćemo malo detaljnije.
Klasično streljaštvo je dosta jako u ČK, dok za IPSC moraš povući do ZG-a. Klasično imaš šanse pucati prije 21 do praktično teško. S obzirom na mladost morati ćeš početi negdje, a to je zrak ili mali kalibar.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ne znam da li si pročitao moj post od početka do kraja. Htio bi trenirat i bit u streljačkom klubu.shuro wrote:Za početak sačekaš još dvije godine da navršiš 21 godinu i podneseš zahtjev za nabavnom dozvolom ili se upiši u streljački klub i objasni im svoje želje.
IPSC mi se sviđa ali nije uvijet. Čak bi možda rađe skeet. Na koju foru pucaju maloljetnici koji se takmiče s vatrenim oružjem?Original_G wrote:Gle, streljaštvo je krvarenje na treninzima i ponavljanje do boli, bez obzira na disciplinu.
- Original_G
- Cinker - bojna

Skeet ti kod nas ide prek lovačkih društava, nađi si lovca koji puca i položi lovački, pa onda možeš.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ja cu ti odgovoriti na ovo, da, mozes trenirati u klubu, ali svi pocetnici u pravilu krecu sa zracnim, da se stekne disciplina, ako ostvaris rezultate onda ides na MK pa napredujes dalje... nema smisla odmah krenuti sa VK. osim ako si to naravno mozes priustiti sam...Jimmy23 wrote:Ne znam da li si pročitao moj post od početka do kraja. Htio bi trenirat i bit u streljačkom klubu.
maloljetnici pucaju uz pratnju trenera, ali mislim da se to radi tek sa onima koji su se "dokazali" na zraku i na mk da se isplati raditi s njima na "ozbiljnijim kalibrima". Ima tu i ekonomske računice. Bez ikakve uvrede, nadam se da razumijes?Jimmy23 wrote:IPSC mi se sviđa ali nije uvijet. Čak bi možda rađe skeet. Na koju foru pucaju maloljetnici koji se takmiče s vatrenim oružjem?
Inače ovako ne odgovaram, ali kasno je pa ću napraviti izuzetak.
Pozdrav!
Prvi dio je bio odgovor na "Long story short", a drugi (sada podebljani) na kraj tvog posta. Sam kraj "objasni im svoje želje" je u biti bio usmjeren na to da se kod stručnih i upućenih ljudi u svojoj okolici raspitaš koji je najbolji put da što prije ispuniš svoje želje i počneš se baviti onime što te zanima. Ako prijašnji post doživljavaš kao provokaciju, patroniziranje ili čak omalovažavanje, razmisli nije li još malo prerano da zatražiš dozvolu bez obzira na neispunjavanje zakonski određene starosne granice (e ovo se već može smatrati provokacijom, ali netko ozbiljniji bi možda ovo shvatio i kao poziv na manju i kraću introspekciju).Jimmy23 wrote:Ne znam da li si pročitao moj post od početka do kraja. Htio bi trenirat i bit u streljačkom klubu.shuro wrote:Za početak sačekaš još dvije godine da navršiš 21 godinu i podneseš zahtjev za nabavnom dozvolom ili se upiši u streljački klub i objasni im svoje želje.
Pozdrav!
Sve jasnoMike_Torello wrote:ja cu ti odgovoriti na ovo, da, mozes trenirati u klubu, ali svi pocetnici u pravilu krecu sa zracnim, da se stekne disciplina, ako ostvaris rezultate onda ides na MK pa napredujes dalje... nema smisla odmah krenuti sa VK. osim ako si to naravno mozes priustiti sam...Jimmy23 wrote:Ne znam da li si pročitao moj post od početka do kraja. Htio bi trenirat i bit u streljačkom klubu.maloljetnici pucaju uz pratnju trenera, ali mislim da se to radi tek sa onima koji su se "dokazali" na zraku i na mk da se isplati raditi s njima na "ozbiljnijim kalibrima". Ima tu i ekonomske računice. Bez ikakve uvrede, nadam se da razumijes?Jimmy23 wrote:IPSC mi se sviđa ali nije uvijet. Čak bi možda rađe skeet. Na koju foru pucaju maloljetnici koji se takmiče s vatrenim oružjem?
Našao sam klub u kojem počinjem s MK u biti tek toliko da se prođu osnovna pravila baratanja s oružjem a kasnije mogu na VK ali ne moram žurit ako ne ću a mislim da ne ću. Naravno, klub ima pravila, no ako se držiš pravila, pokažeš volju, ne će te sputavat.
Nije mi cilj odmah oružje dobit. Želio sam odmah znat na čemu sam i do koje granice mogu napredovat unutar kluba, da li ću u budućnosti moći dobit dozvolu ako želim itd. Iako sam jako zadovoljan moram još pogledat za trap, skeet i ipsc. Nikud mi se ne žuri i ne želim srljat.
Lanac je jak ko najslabija karika.shuro wrote:Inače ovako ne odgovaram, ali kasno je pa ću napraviti izuzetak.Prvi dio je bio odgovor na "Long story short", a drugi (sada podebljani) na kraj tvog posta. Sam kraj "objasni im svoje želje" je u biti bio usmjeren na to da se kod stručnih i upućenih ljudi u svojoj okolici raspitaš koji je najbolji put da što prijehttp://forum.hr-oruzje.org/posting.php?mode=quote&f=3&p=46223&sid=601bc4305d7425c6699ba99e1f92f624 ispuniš svoje želje i počneš se baviti onime što te zanima. Ako prijašnji post doživljavaš kao provokaciju, patroniziranje ili čak omalovažavanje, razmisli nije li još malo prerano da zatražiš dozvolu bez obzira na neispunjavanje zakonski određene starosne granice (e ovo se već može smatrati provokacijom, ali netko ozbiljniji bi možda ovo shvatio i kao poziv na manju i kraću introspekciju).Jimmy23 wrote:Ne znam da li si pročitao moj post od početka do kraja. Htio bi trenirat i bit u streljačkom klubu.shuro wrote:Za početak sačekaš još dvije godine da navršiš 21 godinu i podneseš zahtjev za nabavnom dozvolom ili se upiši u streljački klub i objasni im svoje želje.
Pozdrav!
Na lokalnoj razini nisam htio jer je tu uvijek rekla-kazala i svi se prave pametni a nitko ništa ne zna. Ne, ne tvrdim da su svi glupi jer nisu. Previše se filozofira. Da me ne shvatiš krivo, ovo se ne odnosi na ljude sa streljane u Čakovcu jer tamo još nisam bio nego na ljude koji su u mojoj okolini a imaju dozvolu/bave se streljaštvom/rade u lovačkom dućanu itd. Pitao sam ovdje na forumu jer ima puno ljudi koji posjeduju dozvolu i takmiče se. Mislio sam da su dovoljno kompetentni i iz vlastitog iskustva znaju praksu.
Ne znam gdje si ti uočio da sam post shvatio kao provokaciju. Imam jako dobre živce i ne živciram se skoro nikad. Jedan moj prijatelj je išao sa menom u razred od prvog osnove sve do kraja srednje i mislim da nikad nije vidio da se živciram. Od živciranja pada kosa
Evo da ne otvaram novu temu... Danas mi stigla nabavna dozvola na koju sam čekao ni više ni manje nego 6 mjeseci. Caka je u tome što je danas TOČNO 6 mjeseci od predavanja zahtjeva (znači predan 14.12 2010.). Pitam ja ovog u policiji što bi bilo kada bih sad predao još jedan zahtjev, bi li opet morao prolaziti kroz provjere i sve to, i on mi kaže da bi opet išao cijeli postupak bez obzira što su mi tek danas dali nabavnu. Pitanje je: da li onih 6 mjeseci u kojima policija ne radi provjeru vrijedi od dana kada sam predao zahtjev ili ne?
6 mj. ti počne teći od zadnje provjere, neovisno od zahtjeva, ako je prošlo više od 6mj od zadnje provjere mora se opet raditi, unutar tih 6 mj možeš dati zahtjeva po želji.. samo neznam zašto bi se čekalo 6 mjeseci, to je ipak predugo čak i ako ti je za prvo oružje.. a za jimmy 23: skeet u međimurju a ni u vž županiji nebuš pucal jer streljane za to nema. trap streljanu ima svako lovačko društvo, zec čakovec i olimpijsku. parkur streljanu imaš u zelendvoru a trap streljana ima i kod nas u vž hrpa samo su sve od lovačkih društava..
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Provjera vrijedi 6mj. od dana od kad je napravljena, nebitno za datum predaje zahtjeva ili datum dobivanja nabavne dozvole...
A gle, taman i da moras ponovo napraviti provjeru, sto je to tako strasno? Pa nije ljecnicki da ju moras platiti, ako si ju prosao prvi put ne vidim razloga da ju ne prođes i sada, kolega samo živce u džep pa polako i bez sekirancije, tko ceka - doceka =)
A gle, taman i da moras ponovo napraviti provjeru, sto je to tako strasno? Pa nije ljecnicki da ju moras platiti, ako si ju prosao prvi put ne vidim razloga da ju ne prođes i sada, kolega samo živce u džep pa polako i bez sekirancije, tko ceka - doceka =)
- Original_G
- Cinker - bojna

A kod nas 6 mjeseci od predaje zahtjeva za nabavnu... Svaka PP ima svoju politiku tumačenja zakona...Original_G wrote:Eto kod nas 6 mj od izdavanja nabavne))
Svaka čast pojedinim upravama, ali tumačenje MUP-a po mojim informacijama, a i zapravo jedino pravno utemeljeno je da provjera vrijedi od dana kada je podneseno izvješće o izvršenoj provjeri. Mi naravno ne znamo taj datum, ali oni koji trebaju ga znaju.
Meni je sve ovo oko dozvole za DRZANJE i NOSENJE jedan veliki SciFi!!!
Casnik sam HV-a, imam dozvolu za drzanje i nosenje vec 7 god. i preselio sam se iz Osijeka u Kastela. Zbog promjene prebivalista isao sam se naravno prijaviti u MUP Kastela da mi promjene podatke... danas me nazove policijski sluzbenik da mu predam oruzje, jer mi je odbijen zahtjev za DiN, te da pistolj mora biti arhiviran u policijskoj postaji do konacnog rjesenja (jer imam ipak rok zalbe od 15 dana). Naime, kod prijave novog prebivalista se prolazi opet cijeli postupak provjere kao i kod prvog podnosenja zahtjeva..., pa su dalmatinska gospoda odlucila uskratiti mi dozvolu, dok u Slavoniji uopce nije bilo problema oko dozvole. Mislim, nisam sluzio u ratu, ergo nema PTSP-a, nemam problema sa zakonom, niti sam kaznjavan zbog tuca ili pijanstava, nisam s nikim u svadji - na kraju krajeva pripadnik sam OS RH, te drzim i do ugleda Oruzanih snaga 24h dnevno!
I eto, sad odoh predat' oruzje (
) i imam rok od 15 dana zalbe i ne znam sta da radim - UPOMOC!!! Htio bih zadrzati dozvolu za DiN ali se bojim da su se ovi Dalmatinici gadno naostrili, te da ce opcenito rijetko ko na ovom podrucju dobit' dozvolu. Da se uclanim u streljacki klub, pa da se zadovoljim samo s dozvolom za drzanje, ili Ima li smisla aktivirati odvjetnika, ili... ?!?
Pomagajte prijatelji, ljubitelji oruzja!
(unaprijed hvala na pomoci)
Casnik sam HV-a, imam dozvolu za drzanje i nosenje vec 7 god. i preselio sam se iz Osijeka u Kastela. Zbog promjene prebivalista isao sam se naravno prijaviti u MUP Kastela da mi promjene podatke... danas me nazove policijski sluzbenik da mu predam oruzje, jer mi je odbijen zahtjev za DiN, te da pistolj mora biti arhiviran u policijskoj postaji do konacnog rjesenja (jer imam ipak rok zalbe od 15 dana). Naime, kod prijave novog prebivalista se prolazi opet cijeli postupak provjere kao i kod prvog podnosenja zahtjeva..., pa su dalmatinska gospoda odlucila uskratiti mi dozvolu, dok u Slavoniji uopce nije bilo problema oko dozvole. Mislim, nisam sluzio u ratu, ergo nema PTSP-a, nemam problema sa zakonom, niti sam kaznjavan zbog tuca ili pijanstava, nisam s nikim u svadji - na kraju krajeva pripadnik sam OS RH, te drzim i do ugleda Oruzanih snaga 24h dnevno!
I eto, sad odoh predat' oruzje (
Pomagajte prijatelji, ljubitelji oruzja!
(unaprijed hvala na pomoci)
- Original_G
- Cinker - bojna

NABAVNA DOZVOLA
Naravno da odvjetnik i pravac zalba pa drugostpanjski pa upravni sud, siguran sam da ces na kraju pobijediti!
U medjuvremenu sportsko ili lovacko.
Btw. Bas su krkani!
U medjuvremenu sportsko ili lovacko.
Btw. Bas su krkani!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
-
billy piton
- Pozornik