PIŠTOLJI ZA IPSC

IPSC
Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Re: PIŠTOLJI ZA IPSC

Post by Zivko Les » 25 Oct 2010, 11:34

g. Istra, nisam upoznat s ovim pucanjem dijelova na XDM pa ako vam nije problem da malo više kažete o ovom nedostatku.

Treba na umu također imati i cijevnu Glocka koja iznosi 7,098.00 kn dok XDM (sada da se malo reklamiram) u gotovini košta 5,168 kn (pripadnici vojske i policije RH u tvornici HS produkta ga dobivaju za cca 4,300 kn).

Slažem se da je Glock bolji pištolj, i biti će sigurno još neko vrijeme, ali za ipsc ovdje u Hrvatskoj XDM je najbolji izbor.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 25 Oct 2010, 11:49

Jopan wrote:Ili niste pročitali naslov teme nego samo spominjanje XDM-a pa opleti protiv njega.
Čiitanje vaših postova radi toga je postalo krajnje morbidno.
Druže Jopan, iznio sam svoje mišljenje u kojem tvrdim da je Glock bolji pištolj.
Ako Vas srce ili duša zaboli kada čitate moje postove, slobodno ih preskočite.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 25 Oct 2010, 11:53

Zivko Les wrote:g. Istra, nisam upoznat s ovim pucanjem dijelova na XDM pa ako vam nije problem da malo više kažete o ovom nedostatku.
Slažem se da je Glock bolji pištolj, i biti će sigurno još neko vrijeme, ali za ipsc ovdje u Hrvatskoj XDM je najbolji izbor.
Pucaju, ne na svakome :mrgreen: , spojnice i indikatori, a zašto pucaju pitaj nekog drugog u susjedstvu!
Za mene je bolji Glock.
CUSTOM GUN MASTER

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 25 Oct 2010, 12:10

@JOPAN: Ma pusti to. Ne treba se ova rasprava opet pretvoriti u temu XDM vs Glock 17.....

@ISTRA: Negdje sam na forumu vec napisao da mi je želja br. 2 uzeti G17. I to ću i napraviti, čim dovršim do određene razine privatne stvari koje su mi u životu bitnije.
Ali ni on nije savršen pištolj.
Evo nekoliko primjera:
- Glock bite. Imao sam prilike vidjeti kod jednog bivšeg člana foruma kako izgleda kada te, zbog pravilnog i dubokog hvata (koji je u IPSCu) bitan pištolj ugrize s gornjom navlakom.
- pucanje stražnjeg nosača navlake - to je jedan komad metala koji je u obliku slova U i zaliven u dršku. Pa kada pukne, izbacuje navlaku.... ima filmova na youtubeu gomila o tom problemu.
- naprsnuće cijevi. Na IPSC forumu smo gledali slike jednog natjecatelja iz Češke kojem je cijev nabubrila.... a nije od zaostataka ulja s unutarnje strane. Na kraju je tekmu dovršio sa XDM-om.

Daleko od toga da je to loš pištolj. Dapače. Ali isto ima mana. Pa nemojmo onda isticati mane samo našem proizvodu koji se iskazao u svijetu biti dostojan jednom Glocku i držati korak s njime. A ono što sam napisao, stoji, jer sve više ljudi u RH pucaju upravo iz XD9 ili XDm-a.

A koliko i kako tko pogađa - mislim da je više u pitanju strijelac, već sam pištolj i njegov mehanizam. Ja sam imao dobre pogotke i iz kolegine G19, ČZ 75 ali i iz mog XDm-a.

S druge strane imati povlasticu nazvati tvornicu i riješiti svoj problem u doživotnoj garanciji nije mala stvar.
Last edited by patch on 25 Oct 2010, 12:21, edited 1 time in total.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 25 Oct 2010, 12:19

istra champion wrote:Pucaju, ne na svakome :mrgreen: , spojnice i indikatori, a zašto pucaju pitaj nekog drugog u susjedstvu!
Za mene je bolji Glock.
Nekoliko mojih kolega - jedan već 5-6 godina duži HS 2000, a ispucao je preko 5.000 kom iz njega nema problema.
Kolega iz Osijeka prošle godine uzeo rabljeni XDm SS ispalio preko 2000 komada - prošlo bez zastoja.
Kolega koji je član HS teama (a imam privilegij poznavati ih dvojicu) ne spominju takve probleme a vjeruj nešto ih pretjerano ne čiste.

Prije sam vidio pucanje utvrđivača navlake na ČZ već na HS-u. A i o ovome postoji gomila podataka na webu....

Nisam za jednoglasno pljuvanje po našem proizvodu, ali da je Glock dobar, jeste.
U čemu je bolji?
- ima poligonalnu cijev i još uvijek nešto veću izlaznu brzinu metka iz cijevi u odnosu na XDm-a
- nešto je lakši od XDm-a
- marketinška strategija im je definitivno jača strana, dok su naši sve prepustili Amerikancima.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 25 Oct 2010, 14:05

patch wrote:Evo nekoliko primjera:
- Glock bite. Imao sam prilike vidjeti kod jednog bivšeg člana foruma kako izgleda kada te, zbog pravilnog i dubokog hvata (koji je u IPSCu) bitan pištolj ugrize s gornjom navlakom.
Ugrize ali one sa ''večom'' šakom, dok manje ne.
pucanje stražnjeg nosača navlake - to je jedan komad metala koji je u obliku slova U i zaliven u dršku. Pa kada pukne, izbacuje navlaku.... ima filmova na youtubeu gomila o tom problemu.
To ti se zove ''locking block'', nisam još čuo niti vidio da je nekome u RH puklo, yubiton i ostale države me ne zanimaju.
naprsnuće cijevi. Na IPSC forumu smo gledali slike jednog natjecatelja iz Češke kojem je cijev nabubrila.... a nije od zaostataka ulja s unutarnje strane. Na kraju je tekmu dovršio sa XDM-om.
Forumi o oružju stranih država me ne zanimaju
S druge strane imati povlasticu nazvati tvornicu i riješiti svoj problem u doživotnoj garanciji nije mala stvar.
Je, to je velika prednost, još da se mogu rezervni dijelovi kupiti u trgovinama :idea: .
U čemu je bolji?
U čemu je tebi XDM bolji? Zanemari blizinu tvornice, garanciju i manju cijenu!
CUSTOM GUN MASTER

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 25 Oct 2010, 14:43

Cijena mi nije bila presudna, jer me je XDM osnovni set izašao oko 5,450 kn + dodatni spremnici i sl.
G17 Generacija 3 (novi je bio oko 6.000 kn) u Lovcu tako da je s cjenovne strane bila premala razlika.
Odlučilo je nekoliko detalja (sada krajnje ozbiljno).

Kažu da o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali evo nekoliko mojih razloga:
1. Dizajn XDm-a mi je puno bolji od G17
2. Ergonomija i bolje ležanje u ruci, premda IV. generaciju G17 sa izmjenjivim zadnjim dijelom drške nisam imao u ruci već 3. generaciju
3. Okidanje mi je ravnomjernije i nekako bolje nego na G17
4. I zadnje - premda za sport nebitno - sitni pokazatelji poput napete igle, punog pištolja koji su kld glocka ili manje vidljivi ili ih nema...

Ali opet, ponavljam, uzet ću si i G17, jer gan jest dobar, pogotovo generacija IV o kojoj se toliko priča.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 25 Oct 2010, 14:58

istra champion wrote:Ugrize ali one sa ''večom'' šakom, dok manje ne.
s ovim se nikako ne slažem, jer prema IPSC-u pravilan hvat je duboki, a ne plitki i ne ovisi o veličini šake. Hvat izravno ima utjecaj na zastoje, preciznost i kretanje navlake.
.Forumi o oružju stranih država me ne zanimaju
je, mislim na predzadnjem EU Championshipu vani ili ovdje na Steel Challengeu LIII u Zagrebu. Morao bih provjeriti s frendom, jer nemam točan podatak. Ali dogodilo se, postoje i slike.

o ostalome također postoji dokumentacija - slike i video, a onda mislim da i nije bitno gdje se dogodilo.... Uostalom i Isus je hodao po vodi u Izraelu, pa vjerujemo u to?

Slažem se s konstatacijom kako nema dovoljno dodatne opreme za XDm. Ali zato postoji ebay?

omega
Skupnik
Skupnik

Post by omega » 25 Oct 2010, 15:06

Meni osobno ni XDm ni Glock ne titraju srce. Od plastičnjaka mi je najbolji M&P.

vojnomir791
Pozornik
Pozornik

Post by vojnomir791 » 25 Oct 2010, 15:55

Da li netko zna kada u RH dolazi 4.generacija Glocka 17 ili 19 (9/19mm) i Glocka 22 cal.40 ?
Znam da će mi netko reći da zovem Lovac Trgovinu, ali ako netko od "IPSC-ovaca" ima informaciju za podijeliti , bilo bi lijepo saznati preko ovog foruma !

razor335
Pozornik
Pozornik

Post by razor335 » 25 Feb 2011, 19:34

dali valja crvena zastava dugi 9 para 99model?

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 01 Mar 2011, 00:14

razor335 wrote:dali valja crvena zastava dugi 9 para 99model?
oprosti, ostali smo ti duzni odgovor.

CZ 99 je jedna od kvalitetnijih i jeftinijih kopija SIG-a P226.
Za IPSC ima ono potrebno 9x19 kalibar u koji stane 15 komada.

Kao i kod ČZ dobra stvar, ujedno i mana, je DA.

Nedostatak - moraš spustiti obarač nakon ubacivanja metka u cijev pa je 1. metak DA. postoji fora kako se to može obići prilikom vađenja gana iz holstera, ali ako te sudac skuži DQ.

Prednost - svi ostali hitci do 15.og su u SA - okidanje je lakše i zahtijeva manje napora.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 01 Mar 2011, 00:19

vojnomir791 wrote:Da li netko zna kada u RH dolazi 4.generacija Glocka 17 ili 19 (9/19mm) i Glocka 22 cal.40 ?
Znam da će mi netko reći da zovem Lovac Trgovinu, ali ako netko od "IPSC-ovaca" ima informaciju za podijeliti , bilo bi lijepo saznati preko ovog foruma !
Pitao sam, ali još nemaju informaciju....

Locked