Klinci i nasilje
Re: Klinci i nasilje
Da se nadovežem napisat ću jedan dijalog u kojem je učestvovao moj istomišljenik.Tomy wrote:Despić Frano nije bio Srbin. Bio je Hrvat. A i mislim da je sasvim nebitno što je tko po nacionalnosti ili što je BIO po nacionalnosti jer sama nacionalnost ne određuje kretene koji rade sr...
A i smatram da raspravi o tome tko je šta po nacionalnosti i sl nije mjesto na ovom forumu. Inače ovaj forum je, koliko ja shvaćam, namjenjen svima koji su ljubitelji oružja, bez obzira da li su Hrvati, Srbi, crnci, Kinezi....
Nedjeljom u 2.
Stanković: Dijelite li ljude?
Mirko Filipović. Narvno da dijelim. Dijelim ih na dobre i loše, na vrijedne i lijene, na pametne i glupe ...
ako ste mislili ono po vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti NE. To rade samo primitivci.
Neznam kako se osjećao Kerum ako je gledao, hi hi.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
Armalite Kid wrote:Evo, ljudi moji pa što se to događa u našoj mirnoj državi,
opet se pobila dva srbina ! ? !
http://www.vecernji.hr/vijesti/jedan-bi ... anak-62385
Kid, imaš JAVNU OPOMENU. Slijedeća znači ban.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Original_G
- Cinker - bojna

武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Original_G
- Cinker - bojna

i još pročitam, da je 18 godišnji kriminalac s dosjeom dobil 5 godina za ubojstvo? pa taj bu s 23 kad izađe strah i trepet!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prav ... 64506.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prav ... 64506.aspx
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Dobar onaj tekst sa radija Rijeke..upravo tako.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Obzirom da autor teksta smatra da su ljubitelji oružja dio problema, mičem post po njegovoj želji.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

hmm a kako to da je autor texta saznao da je text bio objavljen ovdje?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ja sam ga obavijestio, jer sve što je rekao stoji. Obzirom da čovjek misli ono što misli, zamolio me da to ne ide na forum, pa sam udovoljio njegovoj želji. Tekst ti mogu poslati mailom, jer sam ga tako i dobio.
Postoje više ljubitelja oružja. Oni koji ga vole nabavljat na crno, mahat, prijetit njime i počinjavat kaznena djela i oni koji ga vole ali koji ga uredno registriraju državi, plaćavši sve potrebne takse, prolazivši sve moguće prijave, rukujući njime i ponašajući se odgovorno.nobile157 wrote:Obzirom da autor teksta smatra da su ljubitelji oružja dio problema.
Kako potonji (iako u biti, ovo pitanje nije upućeno tebi nego autoru), mogu biti dio problema?
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
Čovjek živi u svom svijetu i puno toga nije mu jasno, što sam mu pokušao objasniti. Iz njegovog govora jasno je da ljubitelji oružja nisu problem ni u kom obliku, osim ako on ne smatra ljubiteljima oružja one divljake koji su umlaćivali ljude po cesti?
Očito se povodi za "mišljenjem" novinara i sličnih "stručnjaka". Poslao sam mu link na forum, pa ako ga zanima mišljenje onih koje on "smatra dijelom problema", neka pogleda.
Očito se povodi za "mišljenjem" novinara i sličnih "stručnjaka". Poslao sam mu link na forum, pa ako ga zanima mišljenje onih koje on "smatra dijelom problema", neka pogleda.
'Presreo sam ga na putu prema školi. Pozdravio sam ga i nazvao imenom. Pitao me odakle ga poznajem. Odgovorio sam mu pitanjem: 'Kako te poznajem?' i udario ga šakom u glavu', ispričao je jedan roditelj koji je lani pretukao napadača na svog sina.
"Pao je na tlo. Rukama sam ga zgrabio za kosu i odvukao u obližnji grm. Uhvatio sam drvenu palicu koju sam si tu pripremio i natukao ga. Udarao sam ga po nogama. Pazio sam da ga ne ozlijedim jako. Uspio se dignuti, pobjegao je prema Šumarskoj školi. Krenuo sam za njim. Izgubio se u hodnicima."
Ovo je iskaz Miroslava Tomaševića (58), koji je u svibnju prošle godine pretukao 17-godišnjeg učenika koji je nekoliko dana prije toga pretukao njegova sina, tada također 17-godišnjaka.
Na Općinskom sudu u siječnju Tomašević je proglašen krivim i osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca s rokom kušnje od dvije godine. Tijekom suđenja mladi nasilnik I. Ž. bio je svjedok optužbe, te je priznao da je pretukao Tomaševićeva sina, ali mu se ništa nije dogodilo.
'Pukao mi je film'
Karlovčanin Miroslav Tomašević je umirovljenik, u Domovinski rat ušao je kao dragovoljac, bio je specijalac, u džepu ima dvije diplome, Pomorskog fakulteta i kriminalistike, piše Jutarnji list. Nadimak Pop nosi iz tinejdžerskih dana, kada je pohađao Isusovačku gimnaziju u Zagrebu. Nikada nije bio kažnjavan.
"Pukao mi je film. Nisam mogao podnijeti da mi banda huligana iz čista mira pretuče sina. Kroz glavu mi je prošao mali Luka Ritz i slike unakaženih lica pretučene djece koje svaki dan gledam u novinama. Sustav i društvo pali su na toj djeci. Svjesno sam uzeo stvar u svoje ruke. Moj sin je danas uspješni student informatike, a prošle godine pohađao je matematičku gimnaziju", priča danas Tomašević.
Kaže da mu se sin bavio atletikom, a kobnoga dana je s dvojicom prijatelja nakon treninga sjeo na obalu Korane predahnuti. Tad se pojavilo pet ili šest mladića iz kvarta Banija, a jedan ga je pitao ima li cigaretu.
Brutalno prebili dječaka letvama i šakama (26.02.2010.)više
"Rekao je da nema jer ne puši. Pitao ga je zatim ima li novca, na što je rekao da nema. Mali ga je udario u glavu i potom počeo cipelariti. Prijatelj moga sina pokušao je pomoći sinu, ali je dobio šamar. Dijete mi je ostalo bez zuba, a slomili su mu i nos. O modricama neću niti pričati. Sve mi je pokušao zatajiti", prisjeća se Tomašević.
Njegov sin nakon napada puderom je pokušavao sakriti ozljede. Nije želio da se pročuje kako je dobio batina, a tvrdio je potom i da je pao sa stepenica. Otac je bio uporan te je iz njega izvukao istinu.
"Ispričao mi je što se dogodilo. Tada nije znao kako se zove napadač, ali ga je opisao. Ubrzo sam mu ušao u trag. Sreli smo se ubrzo u liftu, šepao je, na desnoj šaci primijetio sam ožiljak. Znao sam da su to posljedice napada na mojeg sina. Jedva sam se suzdržao da ga ne odalamim", kaže Tomašević.
Nije mu, kaže, bilo drago što je istukao dječaka, ali tvrdi da nije imao izbora. Kaže kako bi sutra išao braniti istog mladića koji mu je pretukao sina ako bi on bio žrtva bezočnog napada, jer stvari tako, kaže on, jednostavno ne bi smjele funkcionirati.
"Ne mogu mirno sjediti i gledati kako sve ide k vragu, i to preko leđa moga djeteta. Poznanici iz policije čestitaju mi na tome što sam učinio jer su oni u tim slučajevima nemoćni. Je li to normalno", pita se Tomašević.
Danas hr.
"Pao je na tlo. Rukama sam ga zgrabio za kosu i odvukao u obližnji grm. Uhvatio sam drvenu palicu koju sam si tu pripremio i natukao ga. Udarao sam ga po nogama. Pazio sam da ga ne ozlijedim jako. Uspio se dignuti, pobjegao je prema Šumarskoj školi. Krenuo sam za njim. Izgubio se u hodnicima."
Ovo je iskaz Miroslava Tomaševića (58), koji je u svibnju prošle godine pretukao 17-godišnjeg učenika koji je nekoliko dana prije toga pretukao njegova sina, tada također 17-godišnjaka.
Na Općinskom sudu u siječnju Tomašević je proglašen krivim i osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca s rokom kušnje od dvije godine. Tijekom suđenja mladi nasilnik I. Ž. bio je svjedok optužbe, te je priznao da je pretukao Tomaševićeva sina, ali mu se ništa nije dogodilo.
'Pukao mi je film'
Karlovčanin Miroslav Tomašević je umirovljenik, u Domovinski rat ušao je kao dragovoljac, bio je specijalac, u džepu ima dvije diplome, Pomorskog fakulteta i kriminalistike, piše Jutarnji list. Nadimak Pop nosi iz tinejdžerskih dana, kada je pohađao Isusovačku gimnaziju u Zagrebu. Nikada nije bio kažnjavan.
"Pukao mi je film. Nisam mogao podnijeti da mi banda huligana iz čista mira pretuče sina. Kroz glavu mi je prošao mali Luka Ritz i slike unakaženih lica pretučene djece koje svaki dan gledam u novinama. Sustav i društvo pali su na toj djeci. Svjesno sam uzeo stvar u svoje ruke. Moj sin je danas uspješni student informatike, a prošle godine pohađao je matematičku gimnaziju", priča danas Tomašević.
Kaže da mu se sin bavio atletikom, a kobnoga dana je s dvojicom prijatelja nakon treninga sjeo na obalu Korane predahnuti. Tad se pojavilo pet ili šest mladića iz kvarta Banija, a jedan ga je pitao ima li cigaretu.
Brutalno prebili dječaka letvama i šakama (26.02.2010.)više
"Rekao je da nema jer ne puši. Pitao ga je zatim ima li novca, na što je rekao da nema. Mali ga je udario u glavu i potom počeo cipelariti. Prijatelj moga sina pokušao je pomoći sinu, ali je dobio šamar. Dijete mi je ostalo bez zuba, a slomili su mu i nos. O modricama neću niti pričati. Sve mi je pokušao zatajiti", prisjeća se Tomašević.
Njegov sin nakon napada puderom je pokušavao sakriti ozljede. Nije želio da se pročuje kako je dobio batina, a tvrdio je potom i da je pao sa stepenica. Otac je bio uporan te je iz njega izvukao istinu.
"Ispričao mi je što se dogodilo. Tada nije znao kako se zove napadač, ali ga je opisao. Ubrzo sam mu ušao u trag. Sreli smo se ubrzo u liftu, šepao je, na desnoj šaci primijetio sam ožiljak. Znao sam da su to posljedice napada na mojeg sina. Jedva sam se suzdržao da ga ne odalamim", kaže Tomašević.
Nije mu, kaže, bilo drago što je istukao dječaka, ali tvrdi da nije imao izbora. Kaže kako bi sutra išao braniti istog mladića koji mu je pretukao sina ako bi on bio žrtva bezočnog napada, jer stvari tako, kaže on, jednostavno ne bi smjele funkcionirati.
"Ne mogu mirno sjediti i gledati kako sve ide k vragu, i to preko leđa moga djeteta. Poznanici iz policije čestitaju mi na tome što sam učinio jer su oni u tim slučajevima nemoćni. Je li to normalno", pita se Tomašević.
Danas hr.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

U Karlovcu postoje dva covjeka koje zovu "Miro Pop", predpostavljam da je u ovom slucaju rijec o onom starijem za kojeg bih i rekao da je sposoban za ovako nesto, ne osuđujem ga, potpuno ga razumijem i mislim da bih isto ucinio da se radilo o mojem djetetu.
Onaj sto je priznao da je pretukao njegovog sina i rekao da mu se nije nista dogodilo, a razbio mu je nos, ostao bez zuba i pun modrica.... a onda on kojem se nije dogodilo niti polovica toga ide podici tuzbu? Neznam kako ima obraza uopce...
Nego, navode li se gdje imena tih napadaca, vecinu tih nasilnih banijanaca (skiheadsa) vise manje mojih vrsnjaka sam poznavao, sa nekima cak isao i u skolu, a cak sam i sam sa nekima od njih (generaciju dvije mlađih od mene) imao konflikte, dok sam sa skinsima iz kvarta Rakovac kod gimnazije bio vecinom u dobrim odnosima (tetovirao sam neke od njih pa sam bio zasticena vrsta).
Onaj sto je priznao da je pretukao njegovog sina i rekao da mu se nije nista dogodilo, a razbio mu je nos, ostao bez zuba i pun modrica.... a onda on kojem se nije dogodilo niti polovica toga ide podici tuzbu? Neznam kako ima obraza uopce...
Nego, navode li se gdje imena tih napadaca, vecinu tih nasilnih banijanaca (skiheadsa) vise manje mojih vrsnjaka sam poznavao, sa nekima cak isao i u skolu, a cak sam i sam sa nekima od njih (generaciju dvije mlađih od mene) imao konflikte, dok sam sa skinsima iz kvarta Rakovac kod gimnazije bio vecinom u dobrim odnosima (tetovirao sam neke od njih pa sam bio zasticena vrsta).
Nije stvar u obrazu, stvar je u tome da naš pravni sustav SUSTAVNO ŠTITI KRIMINALCE i nasilnike!!!Mike_Torello wrote: Onaj sto je priznao da je pretukao njegovog sina i rekao da mu se nije nista dogodilo, a razbio mu je nos, ostao bez zuba i pun modrica.... a onda on kojem se nije dogodilo niti polovica toga ide podici tuzbu? Neznam kako ima obraza uopce....
A njihova imena NEĆEŠ vidjeti, treba zaštititi njihovu privatnost.
Lady Justice Butler-Sloss
Do you remember February 1993 in England , when a young boy of 3 was taken from a Liverpool shopping centre by two 10-year-old boys?
Jamie Bulger walked away from his mother for only a second, Jon Venables took his hand and led him out of the mall with his friend Robert Thompson. They took Jamie on a walk for over 2 and a half miles, along the way stopping every now and again to torture the poor little boy who was crying constantly for his mummy.
Finally they stopped at a railway track where they brutally kicked him, threw stones at him, rubbed paint in his eyes, pushed batteries up his anus and cut his fingers off with scissors. Other mutilations were inflicted but not reported in the press.
N.B. :- Remember, a 3year old cannot possibly defend themselves against one 10 year old, let alone of 2 them.
What these two boys did was so horrendous that Jamie's mother was forbidden to identify his body..
They then left his beaten small body on railway tracks so a train could run him over to hide the mess
they had created. These two boys, even being boys, understood what they did was wrong, hence trying to
make it look like an accident.
This week Lady Justice Butler-Sloss has awarded the two boys ( now men ), anonymity for the rest of
their lives when they leave custody with new identities. They will also leave custody early only serving just over half of their sentence.
They are being relocated to Australia to live out the rest of their lives. They disgustingly and violently took Jamie's life away and in return they each get a new life!
Please.... . If you feel as strongly as we do, (and if you haven't already signed this petition ) that this is a grave Miscarriage of Justice - Hit the forward button and add your name at the end, and send it to everyone you can !
If you are the 700th person to sign, please forward this e-mail to: cust.ser.cs@gtnet.gov.uk
and mark it for the attention to Lady Justice Butler-Sloss.
Then continue on until it hits 1400, before you email her the list again..
There is power in numbers & these petitions do help.
Maybe it'll prevent another child from a violent death & maybe it'll get greater, more appropriate
convictions for these criminals; whatever their age.
Please take a few seconds to forward it to your mail list & don't forget to add your name to the list.
Do you remember February 1993 in England , when a young boy of 3 was taken from a Liverpool shopping centre by two 10-year-old boys?
Jamie Bulger walked away from his mother for only a second, Jon Venables took his hand and led him out of the mall with his friend Robert Thompson. They took Jamie on a walk for over 2 and a half miles, along the way stopping every now and again to torture the poor little boy who was crying constantly for his mummy.
Finally they stopped at a railway track where they brutally kicked him, threw stones at him, rubbed paint in his eyes, pushed batteries up his anus and cut his fingers off with scissors. Other mutilations were inflicted but not reported in the press.
N.B. :- Remember, a 3year old cannot possibly defend themselves against one 10 year old, let alone of 2 them.
What these two boys did was so horrendous that Jamie's mother was forbidden to identify his body..
They then left his beaten small body on railway tracks so a train could run him over to hide the mess
they had created. These two boys, even being boys, understood what they did was wrong, hence trying to
make it look like an accident.
This week Lady Justice Butler-Sloss has awarded the two boys ( now men ), anonymity for the rest of
their lives when they leave custody with new identities. They will also leave custody early only serving just over half of their sentence.
They are being relocated to Australia to live out the rest of their lives. They disgustingly and violently took Jamie's life away and in return they each get a new life!
Please.... . If you feel as strongly as we do, (and if you haven't already signed this petition ) that this is a grave Miscarriage of Justice - Hit the forward button and add your name at the end, and send it to everyone you can !
If you are the 700th person to sign, please forward this e-mail to: cust.ser.cs@gtnet.gov.uk
and mark it for the attention to Lady Justice Butler-Sloss.
Then continue on until it hits 1400, before you email her the list again..
There is power in numbers & these petitions do help.
Maybe it'll prevent another child from a violent death & maybe it'll get greater, more appropriate
convictions for these criminals; whatever their age.
Please take a few seconds to forward it to your mail list & don't forget to add your name to the list.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Uh riga mi se od ovoga, da se negdje skupljaju donacije za najam hitmana uplatio bih!
Bravo Mike, potpisujem.Mike_Torello wrote:Uh riga mi se od ovoga, da se negdje skupljaju donacije za najam hitmana uplatio bih!
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Stvarno je prestrašno da su ta dva klinca koja su izmesarila još manjeg klinca dobili nove identitete i preseljeni su u Australiju, kako bi se zaštitila njihova prava!???????
Jebote, koja prava je imao onaj mali kojeg su izmesarili?????????????????????
A tko garantira da to neće ponoviti???
Zašto ne bi, sankcije za prvo ubojstvo nije bilo...
Jebote, koja prava je imao onaj mali kojeg su izmesarili?????????????????????
A tko garantira da to neće ponoviti???
Zašto ne bi, sankcije za prvo ubojstvo nije bilo...
Mogu si samo zamisliti užas i horor, koje je doživljavalo to dijetešce od 3 godine.nobile157 wrote:Stvarno je prestrašno da su ta dva klinca koja su izmesarila još manjeg klinca dobili nove identitete i preseljeni su u Australiju, kako bi se zaštitila njihova prava!???????
Imam klinca od 2, i znam koliko ulažem u njega iz dana u dan, a još uvijek je samo mali znatiželjni dječačić koji uči, i bit će mi takav od dana kad se rodio, do dana kad me nadživi...
lp