Sport - IPSC
- BojnikPerGall
- Desetnik

Re: Sport - IPSC
Original_G wrote:naravno da sam i mislil pucati IPSC bez obzira kaj sam aktivan u ISSF-u, kao sudac i natjecatelj...
glupe su te svađe ali moraš razumjeti da ljudi teško prihvaćaju gubitak pozicije i moći !
primjer gluposti: u jednom malom gradiću u RH su odlučili obnoviti i razviti streljanu, kompletno su obnovili zračnu i MK 50m te su prionuli poslu na pištolj 25 m, pitaju oni za uvjete i iz saveza dođe dopis da je obavezna oprema prema pravilniku tralalal (koji naime još ne postoji) i da je dobavljač "ta i ta" firma, zatraže ponudu za opremu i dođe cca. 1.2 mio kn, recimo da su pali na guzicu, jer je objekt/nasip/nasip/blende gotovo, analiza ponude je pokazala da npr. obloga zidova pištoljske streljane košta 1000 kn/m2 i obavezna je po tom nepostojećem pravilniku. khm i vlasnik firme je slućajno u savezu ! eto toliko o RH i pozicijama moći!
Sve to znam i osobno poznajem te ljudi pa me ništa niti ne čudi jer to njihov "modus operandi"!
Stoga "f... t..."
- Original_G
- Cinker - bojna

reci Fuck that shit! ovo je slobodan forum !
izjava dotičnog zastupnika za opremu je da mi to ne kužimo i da on jedini to može kakav Anschütz ? kad smo razgovarali o opremi....
btw. streljana bude opremljena elektronikom za zračno i MK a na pištolju sajle za 25 i okretni za brzo?
da li postoji šansa da se na MK 50 m organizira IPSC? nasip je 7 m i blende su poprečne?
izjava dotičnog zastupnika za opremu je da mi to ne kužimo i da on jedini to može kakav Anschütz ? kad smo razgovarali o opremi....
btw. streljana bude opremljena elektronikom za zračno i MK a na pištolju sajle za 25 i okretni za brzo?
da li postoji šansa da se na MK 50 m organizira IPSC? nasip je 7 m i blende su poprečne?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Original_G
Ma da, naravno da postoji no tada si limitiran u dizajnu stages!
A što se tiče za ono napiši što želiš, kao što sam već rekao dobio sam čitavu kolekciju žutih i crvenih kartona i nemam ih više gdje držati stoga tako pišem...
Ay, nemoj bedirat zbog toga. k.horvat i moja malenkost smo u startu bili u sličnoj situaciji kao i ti (dobro mi smo bili skloni spamanju i dodavanju smileića gdje treba i neBojnikPerGall wrote: Ma da, naravno da postoji no tada si limitiran u dizajnu stages!
A što se tiče za ono napiši što želiš, kao što sam već rekao dobio sam čitavu kolekciju žutih i crvenih kartona i nemam ih više gdje držati stoga tako pišem...
Samo naprijed s kvalitetnim postovima kako si već krenuo i no problem.
Za kvalitetu ne trebate brinuti, to je, što bi pravnici rekli, notorna činjenica. Nažalost, kod nas baš nema previše ljudi koji znaju toliko o oružju, a još ih je manje koji to znaju kvalitetno prezentirati i prenijeti drugima.
Zato mi je drago da ovaj forum postaje sve bolji i kvalitetniji i da se iz ovih tema i postova može puno toga naučiti. A pametan čovjek uči dok je živ

Zato mi je drago da ovaj forum postaje sve bolji i kvalitetniji i da se iz ovih tema i postova može puno toga naučiti. A pametan čovjek uči dok je živ
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kako ono Cab kaze... "Balkanska posla"?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
?
PA ovaj forum bi trebao razbiti balkanske navike i nekulturu koja je vladala na ovi prostorima, a bogami i danas situacija nije baš najblistavija.
Pročitajte si najnoviji blog na shooting range-u http://blog.vecernji.hr/gvozdanovic
PA ovaj forum bi trebao razbiti balkanske navike i nekulturu koja je vladala na ovi prostorima, a bogami i danas situacija nije baš najblistavija.
Pročitajte si najnoviji blog na shooting range-u http://blog.vecernji.hr/gvozdanovic
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Šta opet ja... šta sam opet ja skrivio? Zašto svi po meni, jbmmumtr!!!!Mike_Torello wrote:kako ono Cab kaze... "Balkanska posla"?
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Nešto o metku za upozorenje:
Ako je već došlo do vađenja gana, onda je pucanje za upozorenje nepotrebno, prvo zato jer gubiš jedan dragocjeni metak, a drugo, zato jer metak ispaljen u zrak negdje mora pasti a može pasti nekome na auto ili na glavu, a možeš pogoditi i nekoga na balkonu.
Ako je već došlo do vađenja gana, onda je pucanje za upozorenje nepotrebno, prvo zato jer gubiš jedan dragocjeni metak, a drugo, zato jer metak ispaljen u zrak negdje mora pasti a može pasti nekome na auto ili na glavu, a možeš pogoditi i nekoga na balkonu.
IPSC - sport za uživanciju
Za sve Vas koji ste htjeli još detalja kako to izgleda na treningu i natjecanju......uživajte i sve najbolje u Novoj
http://www.youtube.com/watch?v=dNBlHjh8 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=dNBlHjh8 ... re=related
D-V-C
M R K I
M R K I
- shelby-eleanor
- Desetnik

topic je ponovo otvoren, samo molim da se drzite teme i suzdrzite od OT-a i koje kakvih napada na druge clanove foruma
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
Iako mi shelby uvijek prebaci post ja ne odustajem....
uživajte
http://www.youtube.com/watch?v=o8a_n3phvb4
http://www.youtube.com/watch?v=o8a_n3phvb4
D-V-C
M R K I
M R K I
Evo i jedan sa snimljenim narušavanjem mjera sigurnosti što je naravno rezultiralo diskvalifikacijom. Nesretno ali događa se.....
http://www.youtube.com/watch?v=E8aWEFK_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=E8aWEFK_ ... re=related
D-V-C
M R K I
M R K I
Samo nastavi sa ovim filmićima. Odlična stvar pogotovo za one koji IPSC nikada nisu vidjeli iz 1. ruke.

Nikada na filmu nije kao u stvarnosti.....Sve one koji žele sudjelovati u IPSC-u uživo pozivam da nam se pridruže na nekom od treninga da li u Zagrebu, Osijeku ili Puli neka sami odluče.....
svugdje su dobrodošli
svugdje su dobrodošli
D-V-C
M R K I
M R K I
Pokušava se nešto i u Vinkovcima napraviti. Klub je osnovan, a radi se na strelištu. Ima nekakvih naznaka kako bi se moglo nešto i dogoditi do proljeća. A do tada ću se morati pozvati u Osijek.... 
Imam jedno pitanje: da li mi za IPSC obavezno treba ta "sportska" futrola ili mogu koristiti ovu običnu koju imam?
I ako su obavezne, kako se kreću cijene? Recimo nešto ne preskupo a opet da je ok kvaliteta.
I ako su obavezne, kako se kreću cijene? Recimo nešto ne preskupo a opet da je ok kvaliteta.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Da kažem to simbolički - da li ti za dubinsko ronjenje treba kvalitetna boca ili možeš uzeti neku bezveznu ili za padobranstvo pravi padobran ili padobran koji ćeš sklepati doma (neću dalje nabrajati ima još)???
Naravno u početku (na prve treninge) ćeš dolaziti sa onim što imaš kako bi vidio što je uopće IPSC i da li se u njemu vidiš. Nakon toga ćeš vidjeti kod klupskih kolega njihovu opremu i prednosti iste i ako odlučiš da je IPSC za tebe onda ćeš si i nabaviti prikladnu opremu.
IPSC je SPORT, a svaki sport ima svoje posebnosti i svoju opremu kako bi se razlikovao od drugih i sami sport učinio još sportskijim.
Nije isto vidjeti IPSC strijelca koji je opremljen sa IPSC opremom i onoga koji je opremljen futrolama, opasačima i ostalim što vuku na militari il police look. Kad vidiš ovog prvog onda i vidiš da taj doživljava i shvaća IPSC kao sport i ozbiljno prihvaća sva pravila sportskog ponašanja, a kada vidiš ovog drugog onda kroz njega gledaš i njegov klub i državu odakle dolazi jako neozbiljno. nadam se da shvaćaš što ti želim reći....
Jeftino ili skupo...što je za koga jeftino a što skupo??? to je ono što ćeš vidjeti i procjeniti u početku bavljanja istim.... Da, može se reći da je IPSC skup sport (moja oprema vrijedi cca 10.000 kuna) ali stara poslovica kaže "rastegni se onoliko koliko se možeš pokriti", tj. nije sve za svakoga....i što bi rekao moj frend na pitanje skupoće IPSC - "Ja bi htio voziti formulu 1, i j****i zgodne hostese koje se tamo motaju, ali nemam 50 milona eura, pa ne vozim, a kad ne budem imao mogućnosti pucati IPSC zbog novca-neću!"
I postaviću nekoliko pitanja svima koji se bave nekim sportom - da li se skupina prilagođava pojedincu i pravilima pojedinaca ili je pojedinac taj koji se treba prilagoditi skupini??? Da li bi svi mi koji godinama ulažemo u sebe i svoju opremu istu trebali prodati ili podjeliti te nastaviti pucati sa neprikladnom samo kako bi se senzibilizirali sa nekoliko onih koji si ne mogu priuštiti neki dio propisane opreme???
Naravno u početku (na prve treninge) ćeš dolaziti sa onim što imaš kako bi vidio što je uopće IPSC i da li se u njemu vidiš. Nakon toga ćeš vidjeti kod klupskih kolega njihovu opremu i prednosti iste i ako odlučiš da je IPSC za tebe onda ćeš si i nabaviti prikladnu opremu.
IPSC je SPORT, a svaki sport ima svoje posebnosti i svoju opremu kako bi se razlikovao od drugih i sami sport učinio još sportskijim.
Nije isto vidjeti IPSC strijelca koji je opremljen sa IPSC opremom i onoga koji je opremljen futrolama, opasačima i ostalim što vuku na militari il police look. Kad vidiš ovog prvog onda i vidiš da taj doživljava i shvaća IPSC kao sport i ozbiljno prihvaća sva pravila sportskog ponašanja, a kada vidiš ovog drugog onda kroz njega gledaš i njegov klub i državu odakle dolazi jako neozbiljno. nadam se da shvaćaš što ti želim reći....
Jeftino ili skupo...što je za koga jeftino a što skupo??? to je ono što ćeš vidjeti i procjeniti u početku bavljanja istim.... Da, može se reći da je IPSC skup sport (moja oprema vrijedi cca 10.000 kuna) ali stara poslovica kaže "rastegni se onoliko koliko se možeš pokriti", tj. nije sve za svakoga....i što bi rekao moj frend na pitanje skupoće IPSC - "Ja bi htio voziti formulu 1, i j****i zgodne hostese koje se tamo motaju, ali nemam 50 milona eura, pa ne vozim, a kad ne budem imao mogućnosti pucati IPSC zbog novca-neću!"
I postaviću nekoliko pitanja svima koji se bave nekim sportom - da li se skupina prilagođava pojedincu i pravilima pojedinaca ili je pojedinac taj koji se treba prilagoditi skupini??? Da li bi svi mi koji godinama ulažemo u sebe i svoju opremu istu trebali prodati ili podjeliti te nastaviti pucati sa neprikladnom samo kako bi se senzibilizirali sa nekoliko onih koji si ne mogu priuštiti neki dio propisane opreme???
D-V-C
M R K I
M R K I
Polakote čovječe, ja sam samo postavio pitanje, ne sjećam se da sam išta komentirao o skupoći IPSC-a. 
Enivej, hvala na odgovoru.
Enivej, hvala na odgovoru.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- BojnikPerGall
- Desetnik

Mrki je sve dobro odgovorio tako da se ja ne želim ponavljati.
U načelu sa svakim je sportom isto... U početku te privuče ideja vodilja onoga što ti se u pojedinoj disciplini sviđa.
Kako napreduješ znanjem u bilo kojem sportu odnosno kako se nadograđuješ i usko specijaliziraš na određeni sport tako se nadograđuje i tvoja oprema...
Valja napomenuti također bitnu stvar, a to je da je u načelu IPSC oprema izuzetno trajna i nikako ne predstavlja bačenu vrijednost.
Dakle ukoliko kušiš kvalitetan holster budi sigurna da ćeš ga rabiti onoliko godina koliko budeš rabio model oružja za koji je holster predviđen. Remeni i mag.holderi su također na toj razini čak i trajniji.
Npr.ja rabim "range bag" više od 10 godina i nemam nikakvih problema niti mi se igdje rasparao ili pokidao a prošao je sunca, kiše, snijega, blata, šljunka, vlažne trave i dr.
Znači debelo mi se isplatila investicija.
I ne kupuješ opremu odjednom već korak po korak...
U načelu sa svakim je sportom isto... U početku te privuče ideja vodilja onoga što ti se u pojedinoj disciplini sviđa.
Kako napreduješ znanjem u bilo kojem sportu odnosno kako se nadograđuješ i usko specijaliziraš na određeni sport tako se nadograđuje i tvoja oprema...
Valja napomenuti također bitnu stvar, a to je da je u načelu IPSC oprema izuzetno trajna i nikako ne predstavlja bačenu vrijednost.
Dakle ukoliko kušiš kvalitetan holster budi sigurna da ćeš ga rabiti onoliko godina koliko budeš rabio model oružja za koji je holster predviđen. Remeni i mag.holderi su također na toj razini čak i trajniji.
Npr.ja rabim "range bag" više od 10 godina i nemam nikakvih problema niti mi se igdje rasparao ili pokidao a prošao je sunca, kiše, snijega, blata, šljunka, vlažne trave i dr.
Znači debelo mi se isplatila investicija.
I ne kupuješ opremu odjednom već korak po korak...