nabava prvog oružja

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: nabava prvog oružja

Post by BOXI » 20 Mar 2011, 18:49

Ta žena koju ovdje "povlačite" u postu je inače vrlo fina, pristojna, korektna i nastoji izaći u susret. Prije cca 2 god ja sam imao sa njom "okršaje" u svezi mog kolekcionarskog oružja, ali kad sam joj iznio argumente......kopije iz zakona o oružju i pravilnika o postupanju, usaglasili smo da sam ipak ja u pravu te nakon konzultacija sa "upravom za opće i inspekcijske poslove" uspio sam riješiti sve što je bilo problem. I od tada je suradnja OK. Šefica je inače dipl pravnik i ako joj odeš na razgovor i lijepo objasniš da po zakonu o oružju imaš pravo na nešto siguran sam da se to da riješiti (bar što se nje tiče)...... ali ima jedna glavna stvar a to je da nije ona sama u povjerenstvu i da ne odlučuje samostalno.
Moja pohvala za "tete sa šaltera" (nisu na šalteru jer imaju zasebnu kancelariju) i šeficu u PP Zaprešić
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 20 Mar 2011, 19:52

Žac wrote:Dečko koji je pokrenuo ovu temu, interesirala ga je procedura dobivanja oružja za lov.
Hvala... Sad znam kakva je procedura! Čekam odobrenja za 2 nabavne dozvole (doduše 3 mjeseca već). Budući da procedura ide nenormalno sporo nakon što se srede ove dvije nabavne odmah ću predati i zahtjev za lovački pištolj (DiN). Nema šanse da ću tako uskoro opet predavati zahtjev i prolaziti ovo. Rekli su da neće bit problema i da bi trebalo bit sve odobreno u par dana.

A što se tiće sporosti... Otac mi je produživao oružni list (isto lovačko, DiN), i budući da dosad nije imao ovu novu iskaznicu morao ju je napraviti. Pošto je to bilo ljeto, a iskaznice se nisu radile, godišnji i te stvari, to se sve skupa rješilo oko 9 mjeseca mislim. On je uredno otišao i pokazao u policiju iskaznicu i sve je bilo u redu, da bi prije nekih 20-ak dana došao poziv sa suda da u roku od 8 dana dostavi iskaznicu s markicom za prošlu godinu! Ovi debili očito nisu kopirali iskaznicu, jer znam da su je meni kopirali kad sam ja predavao zahtjeve za nabavnu. To znači da oni to njemu još uvijek nisu sredili sve do kraja (a od 9 mjeseca je prošlo jako dugo vremena). Sreća što se on s tim uopće ne zamara puno. Ja bi poludija dosad već...

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Post by TORCIDA VŽ » 20 Mar 2011, 20:02

Nothegger wrote: Ja s njom nikako nisam mogao izaći na kraj i na kraju sam morao slati dopise u centralu MuP-a da oni razjasne stvari.
I jel onda došlo na tvoje? Kad dođe pismeno tumačenje iz centrale, onda nema internih tumačenja od nedovoljno upućenih "teta" :?:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 20 Mar 2011, 23:50

Pa nisam ni rekao da je nepristojna ili nekorektna ili što slično (možda malo tvrdoglava). Nema zakon o oružju 500 stranica da ga možeš proučavati mjesecima, ja sam ga pročitao nekoliko puta i većina toga mi je jasna. A od ljudi kojima je to posao bih sigurno očekivao da ga imaju u malom prstu, a ne da ih ja moram informirati što piše u zakonu ili da miješaju različite klase oružja itd. Uglavnom poanta je da ako imaš nekakvo neuobičajeno pitanje ili ti treba razjasniti nešto što piše u zakonu i želiš biti siguran, bolje je poslati dopis na višu istancu nego uzimati zdravo za gotovo ono što ti "tete na šalteru" kažu i iza toga stojim (a to si i ti sam potvrdio kad si morao iznositi argumente, kopije i pravilnike itd.). Siguran sam da kod standardnih procedura nema problema, samo me zasmetalo kad sam pročitao da netko uzima njihovu riječ zdavo za gotovo bez da to pokuša sam istražiti ili dobiti drugo mišljenje.
TORCIDA VŽ wrote:
Nothegger wrote: Ja s njom nikako nisam mogao izaći na kraj i na kraju sam morao slati dopise u centralu MuP-a da oni razjasne stvari.
I jel onda došlo na tvoje? Kad dođe pismeno tumačenje iz centrale, onda nema internih tumačenja od nedovoljno upućenih "teta" :?:
Pa sigurno, ne radi se samo o krivim tumačenjima, nego te "tete" nekad apriori odbiju, jer ne žele preuzeti odgovornost za nešto za što nisu sigurne, pa se onda moraš sam malo potruditi i isprintati zakone/slati dopise itd.
The truth is hate to those who hate the truth.

Post Reply