SNIPER-KUP 2014
Moderator: Original_G
Re: SNIPER-KUP 2014
Vjerovatno si mislio ne puca puska nego strijelac ?1000+ wrote:...NE PUCA OPTIKA NEGO STRIJELAC...![]()
Slazem se sa vecinom toga sto si napisao, pocelo je kako je pocelo ali to nije razlog da takmicenja i organizacija ostane na istom nivou nego da se ide dalje na bolje, brze i modernije. SVE NOVE discipline treba podrzati i probati gurati neko vrijeme da se vidi pravi interes i moguci potencijal, tada se neke mogu odbaciti a neke zadrzati no uz danasnju situaciju po pitanju zakona koji reguliraju strelista i oruzje te prakticki SAMO DVA takmicenja na nivou drzave predvidivo je opadanje interesa.
Organizacija nije jednostavna za bilo koje takmicenje, no iz osobnog iskustva znam da u DANASNJE VRIJEME nema organizacije BEZ ODGOVORNOSTI strucnog osoblja koje tih dana rukovodi takmicenjima, to u svakom slucaju znaci novcanu nadoknadu za odgovorno osoblje i pravilan raspored duznosti, Volonterizam je nesto sto kratko traje i davno se ugasilo za vecinu dobrovoljaca.
Nadam se da ce biti prilike da konacno Istra dobije Valdebek pa da i mi nesto organiziramo te da trpimo kritike od svih Vas koji budete dosli na takmicenje....
Puno srece svima ....
Nemoguće je Nemoguće
Vjerovano jesamstolttom wrote:Lex, nažalost si u krivu što se meta tiče.
Ja sam izuzetno sretan da imam sve pogotke u meti ove godine a rezultat je naucna fantastika, no polako cemo doskociti i tim problemima, malo vise treninga, bolja municija i spotiranje pa ce sve doci na svoje...
Nemoguće je Nemoguće
Wagner wrote:...O budućnosti F-klase ćemo još vidjet...svi su prdili kadće, kadće, kadće... a sad je došlo jednako ljudi ko i prije...mete su veličine slona a već smo savladali i one pet puta manje..
Da li je ovo korak napred vidjet ću nakon detaljnije analize.. Sveukupne, rezultatske, financijske i analize "javnog mnijenja".... .
Ja osobno mislim da to što je došlo jednako ljudi kao prije ukazuje na uspjeh, s obzirom da je "prvi put organizirano natjecanje po F-class pravilima".
I moram reći da određen broj ljudi nije došao, ili ne u kompletnom sastavu, iz "objektivnih razloga" (da ne nabrajam - "BSD-Delnice", "Ajkule"...),
a neki nisu ispunjavali uvjete iz ovog ili onog razloga...pa im je omogućeno da pucaju Military Open, što je isto za pohvalu.
Slažem se sa svime osim jednoga, a to je: "Imali ste vremena reagirati na natjecanju"Wagner wrote:Skoro sam zaboravio, ima ih koji se javljaju da pojedinačni rezultat nije točan, da su imali više. To kažu sad kad su mete uzete i odnesene doma...imaju ljudi kao i slike mete i tako dalje.
Rekao bih samo ovo: jednom kad se meta uzme iz sudačke prostorije - zaboravite na primjedbe.
Imali ste vremena reagirati na natjecanju, a da dodam da je totalno bez veze uzimati i tuđe mete (za svoju uzeti je u redu...).
U svakom slučaju, "Sniper kup" kakvog ste do sad poznavali je prošlost.
Ide jedna potpuno nova priča.
Da, bit će nas vjerojatno manje ali će natjecanje bit kvalitetnije.
![]()
Oprosti, ali nismo.
Nakon završetka natjecanja išlo se odmah na proglašenja i dodjelu medalja.
Konačni rezultati nisu bili objavljeni (samo prvih nekoliko grupa), a kad nemaš objavljene rezultate, ne možeš napraviti prigovor.
Glede uzimanja meta i ponašanja određenih natjecatelja si apsulutno u pravu (ja sam na kraju našao samo jednu svoju metu).
U svakom slučaju ja sam zadovoljan i bilo mi je dobro (uvijek ima prostora za napredak), a vjerujem i većini strijelaca.
"Čovjek koji ne radi greške, obično ne radi ništa" (Phelps).
Svi mi volimo ovaj svoj hobi, i zato se potrudimo svi skupa za održanje i napredak. Ovo je samo dobronamjerna kritika.
Glede F-class natjecanja:
"Kad već napraviš dijete, daj mu šansu da preživi" (ja).
Pozdrav
lex-lutor wrote:Moj rezultat je totalna "pusiona", kao prvo nisam neki "majstor streljastva" a kao drugo pucao sam na "coravo" na 300 i na 600m, spottera nisam imao tako da sam prakticki samo trosio municiju bez veze, sreca je samo da sam u Subotu zapisao klikove na optici pa sam barem imao sve metke u meti.Nike wrote:Lex,lex-lutor wrote: F-classa je fora ali meta je prevelika za mogucnosti danasnje tehnike... Mil-open i MIl-TR na 300-600m sa R35 traze puno vise od takmicara...
(bez uvrede) koliki si rezultat napravio na tim "prevelikim" metama?
Btw, pitanje postavljam svima kojima su mete prevelike.
Takvi su nam bili uvjeti. Ja sam imao spottera ali skoro kao da nisam. Isto sam u F-TR 300m i 600m pucao na "ćoravo".
Ebi ga, tako nas je zadesilo, ali ne možeš reći da su mete prevelike.
Kasnije, pod dobrim (ili boljim) uvjetima, samo jedan strijelac je napravio rezultat 75 (nezna se broj v-bullova).
Dakle, kad većina nas bude pogađala "75" bez problema, i postavljala svjetske rekorde, možemo poslati I.C.F.R.A.-i rezultate i predložiti da se smanje mete jer smo ove
slonovske savladali.
Za dobar rezultat treba se posložiti jako puno stvari, a mi se trudimo, učimo, napredujemo...
I zato za kraj jedna kineska: "Planinu će pomaknuti samo onaj tko je na početku pomicao kamenčiće"
Pozz
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mogao si javiti, pa bi imaolex-lutor wrote:pucao sam na "coravo" na 300 i na 600m, spottera nisam imao
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
A jeb.ga tako je ispalo. Hvala na ponudi no sada je kasno. Druge godine ili idem spreman 110% ili dolazim samo turisticki na pivu...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Lex, nemoj tako!
Ako vec dodjes "turisticki", mozes barem na lovackim diciplinama otpucati barem lisicu na 75 sa malokalibarskom puskom!

Ako vec dodjes "turisticki", mozes barem na lovackim diciplinama otpucati barem lisicu na 75 sa malokalibarskom puskom!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mislim da NE, ili cemo poceti pucati kako se to puca u EU o cemu je vec bilo rijeci, ili cemo se samo druziti bez obaveza. Izmisljanje tople vode je uzalud utosena energija i vrijeme.jolly wrote:Lex, nemoj tako!![]()
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ja bi pucao na lisicu na 75m, ali je problem što je lisica mala i neuhranjena, pa je ne mogu pogoditi! Kad je već 75 m, da je barem bivol, tada bi možda i bilo neke šanse.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
najavljeno je za 08. i 09. Kolovoz.
Turn better into best!