pucnjava na Markovom trgu...

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: pucnjava na Markovom trgu...

Post by Mirok » 14 Oct 2020, 13:30

Upravo tako,pogled u budućnost,nema nadautoriteta,dolje političke elite koje su potrošile sve kredite.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Oct 2020, 14:24

Darko11 wrote:
dundoivica wrote:nista se nece promjeniti kod nas sve dok imamo mentalitet baba koje glasaju jer im je neko zgodan, politicki zatupljenih ljudi koji sljepo vjeruju u svoju stranku, i mladih koje boli k. za sve i odlaze van i jebe im se za hrvatsku.
U ovoj kombinaciji ,jedino mladi ljudi su pametni. :D
Stari su ginuli u milionima zadojeni i zavedeni priglupim autoritetima,kultovima licnosti,ideologijama,drzavama,granicama koje postoje samo u ljudskim glavama.One koji su ginuli devedeset prve bolila je k za to sto sudjeluju u razaranju drzave za koju su ginuli oni iz 41ve,ove iz 2020 boli k i za jedne i za druge i za trece.Oni ne zele protratiti zivot jedini koji imaju kao stanovnici ove planete, na neku rvatsku,neku srbiju,neku nigdjezemsku...,njih ne moze zaglupiti ni Pop ni Tito ni Tudjman ni nekakvi lazni autoriteti, i u tome se potpiuno slazem sa njima.U tom segmentu BRAVO ,malada generacijo,pametnija generacijo.Idite i zivite dok se moze.
nemislim se svađat al jel nisu ti mladi upravo to jeftina radna snaga za zapad koji si spominjao i igraju njihovu igru ?

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Oct 2020, 14:32

ima svjetlih primjera tipa island koliko sam ja skuzio njih kad im ke eu prilikom pristupnih pregovora pocela određivat kvote ribolova u njihovom moru odfikačili su ih i rekli doviđenja. oni nisu imali krizu dopustili su da banke propadnu i otvorili nove banke svoje i amen nema krize . hocu rec da trebamo odjebat sa crvenim plavim. zelenim i neznam ni ja kakim knjižicama zabranit svima koji su bili nesta u prijassnjim diktaturama da budu na poziciji ko njemci padom berlinskog zida. i pocet gradit drustvo nanovo. i naravno odjebat sve repove sto se tice ideologija ustase partizani i picke materine. al zadržat donoljublje i patriotizam

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 14 Oct 2020, 14:38

dundoivica wrote:
nemislim se svađat al jel nisu ti mladi upravo to jeftina radna snaga za zapad koji si spominjao i igraju njihovu igru ?
Da ,ali ko je pripremao teren za to?Oni koji su mislili da ce ti mladi danas opet njima polagati casnu pionirsku samo umjesto petokrake na kapi ce biti sahovnica?E pa,malo su se prevarili cini mi se. Sto e fino otpjevao Bora Corba"neki novi bezobrazni klinci,mislis dzukci,ono sar planinci".Je Cetnik ali u pravu je.

Sta im preostaje??Drzavni udar,novi rat??Nemoj mi molim te odgovorti ,izbori.Nema smisla nakon ove faze rasprave.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Oct 2020, 15:16

Ti mladi su jeftina radna snaga,ali to je posljedica "rada" naših vladajućih.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Oct 2020, 17:12

Darko11 wrote:
dundoivica wrote:
Da ,ali ko je pripremao teren za to?Oni koji su mislili da ce ti mladi danas opet njima polagati casnu pionirsku samo umjesto petokrake na kapi ce biti sahovnica?E pa,malo su se prevarili cini mi se. Sto e fino otpjevao Bora Corba"neki novi bezobrazni klinci,mislis dzukci,ono sar planinci".Je Cetnik ali u pravu je.

Sta im preostaje??Drzavni udar,novi rat??Nemoj mi molim te odgovorti ,izbori.Nema smisla nakon ove faze rasprave.
nisam mislio izbori ni u ludilu neznam ni ja osim sto mi pada napamet lustracija ili kako se to vec zove bar za pocetak a ima puno pametnijih ljudi i obrazovanijih odmene i za pocetak sto je neko i u temi o municiji i vlastitoj proizvodnji napisao cini mi se pozvat sve nase znanstvenike i iseljene hrvate koji su uspjeli vani da se vrate i dat im otvorene ruke da rasturaju u hrvatskoj i zapocmu rad u hrvatskoj. neko je rekao da ima puno hrvatskih iseljenika koji bi i htjeli investirat u hrvatsku sa svojim znanjem i novcem i iskustvom al ih ova bagra koči. ev bar za početak.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Oct 2020, 17:25

mislim da se razumijemo darko vi imate pravo o puno toga sto govorite i slažem se sa vama al mozda sa svojih 30 godina sam jos uvijek naivan kada mislim da se stvari mogu promjeniti ako se narod osvjesti i ujedini.
Last edited by dundoivica on 14 Oct 2020, 17:27, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Oct 2020, 17:27

Ja 30 godina čekam promjenu i boljitak,a svakim danom je sve gore.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Oct 2020, 17:32

Mirok wrote:Ja 30 godina čekam promjenu i boljitak,a svakim danom je sve gore.
i ja od kad sam sa 19 zavrsetkom srednje otisao sa sise staraca i otisnuo se u zivot. i isto vidim da ude samo nagore al et nadam se jos uvijek. :D
nekima je nada kurva a men jebla sebe umire zadnja :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Oct 2020, 17:41

Ljudi računaju da bi trebalo biti bolje,ali to bolje nikako da dođe :(
Ajde nadam se Dundo da imaš možda kakvu dobru vijest?
Drżim fige naravno!!!

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Oct 2020, 17:44

evo u petak je testiranje i razgovor nakon testiranja pa se nadam da cu odma znat jesam dobio poso ili ne.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 14 Oct 2020, 19:38

Mirok wrote:Ja 30 godina čekam promjenu i boljitak,a svakim danom je sve gore.
Ja čekam još i više pa neću dočekat, stariji se sjećaju one takozvane stabilizacije privrede u vrijeme Milke Planinc. Pa sve do Markovićeve nekakve reforme itd, itd. Ko god čeka kod nas nešto slično uzalud mu trud svirači , slobodno neka se ostavi ćorava posla.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Oct 2020, 19:47

Sjećam se i ja stabilizacije 80ih.
Ali uspostavom samostalne Hrvatske,očekivao sam boljitak jer eto imamo svoju drżavu,a dobio sam govno.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 14 Oct 2020, 23:24

dundoivica wrote:mislim da se razumijemo darko vi imate pravo o puno toga sto govorite i slažem se sa vama al mozda sa svojih 30 godina sam jos uvijek naivan kada mislim da se stvari mogu promjeniti ako se narod osvjesti i ujedini.
Meni je 41 a mom starom 81,i smatram da je on naivan kao Francuska sobarica.Zapravo nikad nisam upoznao naivniju osobu i mislim da je cijela ta generacija puno naivnija od danasnjih.Tako da,samo naprijed mladi covjece.

Glede teme,iza ovog zadnjeg Domovinskog rata sam zivio kao Lord,pusio Malboro,przio benzina ponekad dnevno koliko danas mjesecno dizela,i mislio da ce med i mlijeko teci 2020te,danas motam duhan kao sto mi je djed radio, zato jer mi je i Drina luksuz.Ebga,nekom je i danas jako dobro i ti ljudi brane ovaj sistem,uvjek je nekom bilo dobro,potpuno ih razumiijem,ali mislim da vremena nisu bas bajna i kriticar sam vlasti.
Cak mislim da vremena nisu toliko losa po materijalnom pitanju,bilo je i gladi nekim proslim generacijama i puno gore, ali imam osjecaj da frustracija ljudi danas dolazi zbog toga sto manjina,partija,vlast,tajkuni,mafijasi,mainstream mediji poput tv najvise.... narod doslovno ebu u mozak.To su radili i prije ali danas su pojacali dozu, a narod je ipak informativno povezaniji i osvjesteniji,budi se pomalo.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 15 Oct 2020, 03:04

jebi ga men je otkad sam se otisnuo u zivot lose pa se nadam da ce onda bar u stare dane biti dobro :D al sumnjam.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 15 Oct 2020, 08:11

Mirok wrote:Ljudi računaju da bi trebalo biti bolje,ali to bolje nikako da dođe :(
Ajde nadam se Dundo da imaš možda kakvu dobru vijest?
Drżim fige naravno!!!
svijet se mijenja brže nego ikad prije i to na gore... kako je nama u RH više nema veze našom politikom

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 15 Oct 2020, 09:41

Da,ali današnja politika kod nas isključivo slijedi što im kažu izvana.
Interes običnoga čovijeka njima je minoran,oni sebe namire,a nama kako je......

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 15 Oct 2020, 10:16

Istina,mali smo narod i nemojmo se umisljati.Nasa vlast je vjerovatno samo marioneta visih struktura iz Vatikana, Brisela,Berlina,Londona,Pariza ,Washingtona....... itd,nista novo,nekad su Hrvati isli na Staljingrad ratovati za Adolfa,danas ginu u Afganistanu,zaparavo smatram da nasi vlastodrsci nisu ni krivi za vecinu problema danas osim pljacke u lokalnim samoupravama, a i za to pojedini pijuni vjerovatno imaju zeleno svijetlo sa zapada, ali eto,oni su tu,placeni su da se na njima iskaljujemo.Uvjeren sam da npr BiH u kojoj zivim potpuno finacira Zapad,ali ne finacira napredak,nego ovo bijedno stanje,da se odrzi ovaj nered zbog kog im dolazi priljev radne snage,vojnika, poslusnost za sicu......a vjerovatno je u Hr slicno stanje.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 15 Oct 2020, 10:26

Darko11 wrote:Istina,mali smo narod i nemojmo se umisljati.Nasa vlast je vjerovatno samo marioneta visih struktura iz Vatikana, Brisela,Berlina,Londona,Pariza ,Washingtona....... itd,nista novo,nekad su Hrvati isli na Staljingrad ratovati za Adolfa,danas ginu u Afganistanu,zaparavo smatram da nasi vlastodrsci nisu ni krivi za vecinu problema danas osim pljacke u lokalnim samoupravama, a i za to pojedini pijuni vjerovatno imaju zeleno svijetlo sa zapada, ali eto,oni su tu,placeni su da se na njima iskaljujemo.Uvjeren sam da npr BiH u kojoj zivim potpuno finacira Zapad,ali ne finacira napredak,nego ovo bijedno stanje,da se odrzi ovaj nered zbog kog im dolazi priljev radne snage,vojnika, poslusnost za sicu......a vjerovatno je u Hr slicno stanje.
Sa svime se slažem!
Evo odluka vladajućih je da Sabor od sutra ide na stanku dva tjedna !?
Stanka u ovome momentu,nakon ovih događaja,u ovoj situaciji ???

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 15 Oct 2020, 10:43

Mirok wrote: Evo odluka vladajućih je da Sabor od sutra ide na stanku dva tjedna !?
Stanka u ovome momentu,nakon ovih događaja,u ovoj situaciji ???
Sta ce ljudi,zasluzili su malo odmora,nije lako po par sadi sjediti u fotelji svako par dana :D Prodavacica u Konzumu ima slobodnu Nedjelju, i bogovsku placu,a ne radi nista.

Locked