Danie Defense Mk18 + dodaci
Re: Danie Defense Mk18 + dodaci
Problem je definitivno odnos administracije prema vlasnicima legalnog oružja. Umjesto da se taj oblik potiče nauštrb ilegalnog, ovo je kao da si građanin drugog reda i sam si nakopao sve to sebi za vrat. Ako ideš išta osporavati, slijede uvijene ili otvorene prijetnje i ucjene.
Vlasnici ilegalnog oružja ni izdaleka nemaju ovakvih problema, stječem dojam da je takvo posjedovanje državi manji problem.
Vlasnici ilegalnog oružja ni izdaleka nemaju ovakvih problema, stječem dojam da je takvo posjedovanje državi manji problem.
Boli državu cipela,oni se na nama iživljavaju,a prema javnosti to koriste kao dokaz da oni puno rade i jako paze.
A je.ena strana smo samo mi legalisti!
A je.ena strana smo samo mi legalisti!
Trebali ste vidjeti kako se odnosilo prema oružju kada je došao Bush!?
Ljudi van Zagreba ne znaju,ali svima je policija oduzela oružje u Zagrebu,tko god je stanovao na ruti gdje se trebao provesti Bush!
Dakle u auto u bunker su nabacivali oružje jedno na drugo i jedno preko drugog,valjda u deset slojeva,koliko stane......katastrofa!
To je bio stvarno odnos.......boli nas k.... !
Upravo po tome vidiš da ti ljudi ne razumiju što NAMA znači oružje!
Ljudi van Zagreba ne znaju,ali svima je policija oduzela oružje u Zagrebu,tko god je stanovao na ruti gdje se trebao provesti Bush!
Dakle u auto u bunker su nabacivali oružje jedno na drugo i jedno preko drugog,valjda u deset slojeva,koliko stane......katastrofa!
To je bio stvarno odnos.......boli nas k.... !
Upravo po tome vidiš da ti ljudi ne razumiju što NAMA znači oružje!
Hoces reci da se to odradilo bez ikakve papirologije i da se oruzje slagalo jedno na drugo bez zasite od mogucih ogrebotina, preko optika, itd..itd..??Mirok wrote:.........Trebali ste vidjeti kako se odnosilo prema oružju kada je došao Bush.........
I da novinari ne bi od te teme napravili senzaciju ??
Mislim da je to zlocesta prica koja ne koristi nikome.
Nemoguće je Nemoguće
Upravo tako Lex,to ti može potvrditi svatko tko je bio na ruti kretanja Busha.
To sam vidio jer su i mome starom pokupili sve.
To sam vidio jer su i mome starom pokupili sve.
E da ,izdavali su potvrdu da je oružje privremeno oduzeto.
Ali odnos je bio kako sam opisao,tko je stavio u futrolu ok,a tko bez ičega, tako se i trpalo jedno na drugo.
Ali odnos je bio kako sam opisao,tko je stavio u futrolu ok,a tko bez ičega, tako se i trpalo jedno na drugo.
Zašto bi službenica uopće vidjela oružje??? Kod mene se u PP i PU oružje ostavi na prijemnici policijskom službeniku/puškaru. Pričeka se ili se ide s njim. On napravi zapisnik i sa zapisnikom se ide na šalter gdje se onda upisuje u oružni ili se radi oružni ako je prvi komad. Ovo za vještačenje koji je postupak ne znam, ali mislim da bi istom logikom službenik/puškar zaprimio i zadržao oružje, papirnato bi se riješilo na šalteru i čekao bi se poziv. E sad, valjda je kod mene ovako a u nekom drugom mjestu drukčije...
Kod nas se jedino zna ,da se ne zna što tko radi!
Tako da nitko ne radi što bi trebao,svi nešto pomalo,a rezultat je da nitko za ništa ne odgovara!
Tako da nitko ne radi što bi trebao,svi nešto pomalo,a rezultat je da nitko za ništa ne odgovara!
baš nikakvih... eno ga ga gore u sefu presvučen u malo ergonomičinje ruho sa točkom čeka nekoliko dijelova iz Brownellsa, pa ćemo opet na streljanufrulica wrote:Forumaš @Sjekira je ako se ne varam registrirao S&W MP15 Sport. Ako mu se da neka odgovori da li je imao problema pri registraciji.
to samo znači da nije bio prvi Troy registrriran u RH.. ljudi .. teta koja vam registrira oružje ispunjava, u informacijskom sustavu, padajuće ekrane u kojima ili postoji proizvođač i model ili ne, ako ne postoji šalje ga se na vještačenje u CKV.Ariel wrote:U HR ima registriranih HK MR223, Saigi, TR3, Troy i sl. Pouzdano to znam jer poznajem vlasnike.
Znam i za jedan slučaj kad je Troy upisan bez slanja na Vučetić, dakle može se.
Nije problem u tome, već očito u nedostatku educiranosti i prebacivanju odgovornosti na nivou PP/PU. Gura se to od sebe i na Vučetić, koji je zatrpan poslom pa sve traje nepotrebno dugo.
istra_champion je spomenuo protuzakonitost, pa bih molio informaciju što je točno protuzakonito? Hvala.
Nije mi jasno to mistificiranje postupka... moj MP15 nije bio prvi i nisam čekao ništa, na vještačenje je išao prvi kupac u RH
zato što je Dragica, 55, referent, a ne ovlašteni vještak za vatreno oružje..Mirok wrote:Mislim da je protuzakonita ta procedura kojom nas mrcvare,umjesto da rade svoj posao.
Budimo iskreni,po odrednicama Zakona nije problem procijeniti je li oružje za registraciju ili ne,bez obzira na marku i model.
U samome Vučetiću će oružje procijenjivati po istim tim odrednicama Zakona.
Zato što MUP nije kurirska služba... naime nije "Vučetić" već Centar za Kriminalistička Vještačenja, kao i svaki dokaz za koji se traži vještačenje neće se slati u babinoj kuverti za struju nego u propisnoj ambalaži, krv, kosa, metal otisak, oružje..Ariel wrote:Danas sam predao pušku u PU, ide na vještačenje.
Nevjerojatni su neki detalji. Iako sam pušku donio u koferu i unutar njega u najlonu, službenica krene vaditi pušku s namjerom da je prepakira u neki karton. Rekoh da što radi, pa neću dopustiti da se puška prevozi u bilo kakvim kartonima. Odgovor je bio "može, ali nemojte se čuditi ako će vam zbog toga vještačenje dulje trajati".
Pokazala mi je i dopis, Odjel za oružje pri MUP-u instruirao je PU da zatraži oružje nazad i da PU u svoje ime zatraži vještačenje na Vučetiću. Između ostalog, pazi sad, koliko je kapacitet kratkog Magpul spremnika ne višeg od 8-9cm.
Uglavnom, pored ovakvog kretenskog odnosa prema vlasnicima legalnog oružja sasvim je jasno zašto ilegalno tržište cvate.
lex-lutor wrote:Hoces reci da se to odradilo bez ikakve papirologije i da se oruzje slagalo jedno na drugo bez zasite od mogucih ogrebotina, preko optika, itd..itd..??Mirok wrote:.........Trebali ste vidjeti kako se odnosilo prema oružju kada je došao Bush.........
I da novinari ne bi od te teme napravili senzaciju ??
Mislim da je to zlocesta prica koja ne koristi nikome.
nije prva glupost koju se pročita ovdje..
Jasno sam napisao da sam je donio u originalnom plastičnom koferu, a ona išla vaditi (takva nestručna, što si i sam u ranijem postu napisao) i pakirati ga u ambalažu u kojoj je lošije zaštićen.sjekira wrote:Zato što MUP nije kurirska služba... naime nije "Vučetić" već Centar za Kriminalistička Vještačenja, kao i svaki dokaz za koji se traži vještačenje neće se slati u babinoj kuverti za struju nego u propisnoj ambalaži, krv, kosa, metal otisak, oružje..Ariel wrote:Danas sam predao pušku u PU, ide na vještačenje.
Nevjerojatni su neki detalji. Iako sam pušku donio u koferu i unutar njega u najlonu, službenica krene vaditi pušku s namjerom da je prepakira u neki karton. Rekoh da što radi, pa neću dopustiti da se puška prevozi u bilo kakvim kartonima. Odgovor je bio "može, ali nemojte se čuditi ako će vam zbog toga vještačenje dulje trajati".
Pokazala mi je i dopis, Odjel za oružje pri MUP-u instruirao je PU da zatraži oružje nazad i da PU u svoje ime zatraži vještačenje na Vučetiću. Između ostalog, pazi sad, koliko je kapacitet kratkog Magpul spremnika ne višeg od 8-9cm.
Uglavnom, pored ovakvog kretenskog odnosa prema vlasnicima legalnog oružja sasvim je jasno zašto ilegalno tržište cvate.
I nije Centar za Kriminalistička Vještačenja, već Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", kad se već ispravljamo (kćer mi ide u četvrti razred osnovne, pa upravo uči velika i mala slova u nazivima institucija, pa sam i ja tu svjež)
Last edited by Ariel on 05 Dec 2020, 22:02, edited 2 times in total.
Ne znači. Kad je donio, nije bilo upisano, rekli da će se javiti za 2-3 dana kad se upiše. Tako je i bilo. Bez vještačenja.sjekira wrote:to samo znači da nije bio prvi Troy registrriran u RH.. ljudi .. teta koja vam registrira oružje ispunjava, u informacijskom sustavu, padajuće ekrane u kojima ili postoji proizvođač i model ili ne, ako ne postoji šalje ga se na vještačenje u CKV.Ariel wrote:U HR ima registriranih HK MR223, Saigi, TR3, Troy i sl. Pouzdano to znam jer poznajem vlasnike.
Nije problem u tome, već očito u nedostatku educiranosti i prebacivanju odgovornosti na nivou PP/PU. Gura se to od sebe i na Vučetić, koji je zatrpan poslom pa sve traje nepotrebno dugo.
istra_champion je spomenuo protuzakonitost, pa bih molio informaciju što je točno protuzakonito? Hvala.
Nije mi jasno to mistificiranje postupka... moj MP15 nije bio prvi i nisam čekao ništa, na vještačenje je išao prvi kupac u RH
Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
Ne koristim više NV, iako sam ga neko vrijeme koristio (i kao Bindon koncept i baš za ciljanje kroz EOTech), ali sam dosta koristio Peltor Comtac i znam kako niski ciljnik zna smetati. Ovo s gornjeg linka je stvarno visoko. Dosta sam vježbao i modernije stavove bliže prsima, pa će i tu pomoći.
Osim toga, očekujem Surefire M300 i SR-07 prekida te, Arisaka nosač, da se zaokruži autentičan izgled.
Sad vjerojatno više razumijete zašto mi i minuta ove puške u tuđim rukama tako teško pada. Oni provjeravaju koja je kategorija, a ja ugrađujem stvari koje vjerojatno nitko u HR nema. Već sama činjenica da do kraja 2020. u HR nije bilo legalne DD Mk18 puno govori.
Ne koristim više NV, iako sam ga neko vrijeme koristio (i kao Bindon koncept i baš za ciljanje kroz EOTech), ali sam dosta koristio Peltor Comtac i znam kako niski ciljnik zna smetati. Ovo s gornjeg linka je stvarno visoko. Dosta sam vježbao i modernije stavove bliže prsima, pa će i tu pomoći.
Osim toga, očekujem Surefire M300 i SR-07 prekida te, Arisaka nosač, da se zaokruži autentičan izgled.
Sad vjerojatno više razumijete zašto mi i minuta ove puške u tuđim rukama tako teško pada. Oni provjeravaju koja je kategorija, a ja ugrađujem stvari koje vjerojatno nitko u HR nema. Već sama činjenica da do kraja 2020. u HR nije bilo legalne DD Mk18 puno govori.
Razumijemo prijatelju,odnosno razumije onaj koji može razumjeti,a onaj koji ne može......ne može!Ariel wrote:Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
Pošto razumijem,možeš misliti kako mi je bilo kada sam vidio i doživio što sam opisao u prijašnjem postu !?
Dakle.. opet.. u CKV se šalje oružje koje se po prvi puta registrira u državi, da bi ga se katalogiziralo i unijelo u nomenkulaturu.. svako slijedeće identično se ne šalje na vještačenje..Ariel wrote:Ne znači. Kad je donio, nije bilo upisano, rekli da će se javiti za 2-3 dana kad se upiše. Tako je i bilo. Bez vještačenja.sjekira wrote:to samo znači da nije bio prvi Troy registrriran u RH.. ljudi .. teta koja vam registrira oružje ispunjava, u informacijskom sustavu, padajuće ekrane u kojima ili postoji proizvođač i model ili ne, ako ne postoji šalje ga se na vještačenje u CKV.Ariel wrote:U HR ima registriranih HK MR223, Saigi, TR3, Troy i sl. Pouzdano to znam jer poznajem vlasnike.
pa ne znam baš.. u RH ima puno skupljih komada od DD mk18Ariel wrote:Nego, malo da osvježim temu konstruktivnim stvarima. Uskoro očekujem Unity Fast nosač Aimpoint H-2: https://thereptilehouseblog.com/2020/05 ... -for-nods/
što to govori da je prvi? ne razumijem...