HOUSECLEARING
- BojnikPerGall
- Desetnik

Re: HOUSECLEARING
Ma Mike poštujem to ali želim reći da trebaš nešto probati pa onda donijeti odluku i imati neki svoj sud...
Reći ću ti nešto iz osobnog iskustva.
Kada sam kretao s IPSC-om i pucao IPSC oko 2 godine u RH, pa napamet do u detalje naučio IPSC pravila mislio sam da o IPSC-u i praktičnom streljaštvu (IDPA tada uopće nije niti postojao, a ovo drugo faktički-mislim značajno-ne postoji niti danas) sve znam.
Tada sam izašao na svoje prvo IPSC međunarodno natjecanje i to Level III klasifikacije. Napominjem da je na tom natjecanje bilo preko 380 natjecatelja, predsjednik IPSC-a osobno i ostala ekipa... I prije nego što sam počeo pucati prvi stage i prije prvog ispaljenog metka skužio sam da od IPSC-a neznam niti I a od practical shootinga niti p...
A imao sam hrvatsko iskustvo od 2 godine...
Slično je i sa IDPA s kojim sam se oduševio kada je tek pokrenut u SAD-u...
Sve je bilo super dok nisam otišao na tekmu u SLO i to baš tamo i kod istih ljudi koji sad pucao IASC a uostalom koji su ga i pokrenuli...
I što uočavam?
Loša kvaliteta svega osim klope!
Suđenje užas, sigurnosni standardi ljudi jako niski, pravila ne definirana odnosno pogrešno tumačenja, suci si daju pravo da sude kao na umjetničkom klizanju, stats officer se gubi, score liste nestaju pa se piše na običnim papirima i na kraju prevare na kvadrat. Naime, odjednom počnu pobjeđivati likovi koji nikako šanse nemaju da pobijede!
Itd.,itd...
No,ja i dalje vjerujem te prihvaćam ulogu Area Coordinatora za Hrvatsku misleći da je to tek početak no niti nakon 2 godine situacija nije bolja. Natjecatelji postaju i ostaju ljudi starije životne dobi i tek nekoliko mlađih a od nas IPSC strijelaca ostaje u IDPA po 10-tak ali ne zbog IDPA već naprosto zato što spadamo u skupinu ljudi koji vole pucati...
Na kraju u potpunosti odustajem od IDPA RH i...
IDPA nestaje i u Europi (slobodno se može reći da nikad nije niti bio zaživio)...
Nema ga!
No, veći dio tih istih ljudi (op.a. Slovenaca) osniva IASC u Sloveniji i nastavlja pucati pod drugim imenom...
Eto to je to...
Ja i dalje volim sve oblike pucanja jer naprosto volim oružje pa i tebe pozivam kad bude lijepo vrijeme, dođi u ZG, budi moj gost, ne treba ti streljiva, ja ću ti osigurati, probaj i onda donosi na osnovu svoga iskustva zaključke...
Vjerujem da ćeš tada imati i više argumenata i da ćeš biti kompetentniji donositi zaključke o practical shootingu...
Reći ću ti nešto iz osobnog iskustva.
Kada sam kretao s IPSC-om i pucao IPSC oko 2 godine u RH, pa napamet do u detalje naučio IPSC pravila mislio sam da o IPSC-u i praktičnom streljaštvu (IDPA tada uopće nije niti postojao, a ovo drugo faktički-mislim značajno-ne postoji niti danas) sve znam.
Tada sam izašao na svoje prvo IPSC međunarodno natjecanje i to Level III klasifikacije. Napominjem da je na tom natjecanje bilo preko 380 natjecatelja, predsjednik IPSC-a osobno i ostala ekipa... I prije nego što sam počeo pucati prvi stage i prije prvog ispaljenog metka skužio sam da od IPSC-a neznam niti I a od practical shootinga niti p...
A imao sam hrvatsko iskustvo od 2 godine...
Slično je i sa IDPA s kojim sam se oduševio kada je tek pokrenut u SAD-u...
Sve je bilo super dok nisam otišao na tekmu u SLO i to baš tamo i kod istih ljudi koji sad pucao IASC a uostalom koji su ga i pokrenuli...
I što uočavam?
Loša kvaliteta svega osim klope!
Suđenje užas, sigurnosni standardi ljudi jako niski, pravila ne definirana odnosno pogrešno tumačenja, suci si daju pravo da sude kao na umjetničkom klizanju, stats officer se gubi, score liste nestaju pa se piše na običnim papirima i na kraju prevare na kvadrat. Naime, odjednom počnu pobjeđivati likovi koji nikako šanse nemaju da pobijede!
Itd.,itd...
No,ja i dalje vjerujem te prihvaćam ulogu Area Coordinatora za Hrvatsku misleći da je to tek početak no niti nakon 2 godine situacija nije bolja. Natjecatelji postaju i ostaju ljudi starije životne dobi i tek nekoliko mlađih a od nas IPSC strijelaca ostaje u IDPA po 10-tak ali ne zbog IDPA već naprosto zato što spadamo u skupinu ljudi koji vole pucati...
Na kraju u potpunosti odustajem od IDPA RH i...
IDPA nestaje i u Europi (slobodno se može reći da nikad nije niti bio zaživio)...
Nema ga!
No, veći dio tih istih ljudi (op.a. Slovenaca) osniva IASC u Sloveniji i nastavlja pucati pod drugim imenom...
Eto to je to...
Ja i dalje volim sve oblike pucanja jer naprosto volim oružje pa i tebe pozivam kad bude lijepo vrijeme, dođi u ZG, budi moj gost, ne treba ti streljiva, ja ću ti osigurati, probaj i onda donosi na osnovu svoga iskustva zaključke...
Vjerujem da ćeš tada imati i više argumenata i da ćeš biti kompetentniji donositi zaključke o practical shootingu...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Hvala na pozivu i stvarno hocu doci, kad malo (vise) zatopli, koji vikend naletim, a nadam se da ces dovuci i nesto od "dugih cijevi" =)BojnikPerGall wrote:Ja i dalje volim sve oblike pucanja jer naprosto volim oružje pa i tebe pozivam kad bude lijepo vrijeme, dođi u ZG, budi moj gost, ne treba ti streljiva, ja ću ti osigurati, probaj i onda donosi na osnovu svoga iskustva zaključke... Vjerujem da ćeš tada imati i više argumenata i da ćeš biti kompetentniji donositi zaključke o practical shootingu...
mislim da smo otisli u potpuno drugom smjeru, moje "primjedbe" su najvise bile upucene nazivu termina "čišćenje kuće", a ako se vjezba pravo "čišćenje kuće" da se to ostavi specijalcima, jer ovi antigun paraziti vrebaju sa svih strana i samo traze kako bi nas zajebali, eto samo to. nista protiv IPSC-a ili bilokoje discipline, samo protiv takvog naziva.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- BojnikPerGall
- Desetnik

Sorry, taj naziv nisam izmislio ja, takav je kakav je. Ne možeš doći kod nekoga doma i onda reći da mora promijeniti zavjese ili tepih jer se to tebi ne sviđa.
Činjenica je kod IASC-a da to talijani smatraju nekom vrstom IDPA, a Slovenci više naginju IPSC-u, kao i ja, naravno. To pucam već tri godine, uz to zadnje dvije i sudim, pa znam o čemu pričam.
Uostalom, treba probati ...
Činjenica je kod IASC-a da to talijani smatraju nekom vrstom IDPA, a Slovenci više naginju IPSC-u, kao i ja, naravno. To pucam već tri godine, uz to zadnje dvije i sudim, pa znam o čemu pričam.
Uostalom, treba probati ...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nobile ne ribam ja tebe, ne osjecaj se prozvan, niti bilo koji od IASC, IPSC, IDPA, ISSF naziva vec naziv "čišćenje kuće" i kazem pravo vjebanje ciscenja kuce treba ostaviti specijalcima jer ce nas antigun pristaše zabiti na križ. Ionako nas jebu sa svih strana. Da skupljam skupe rucne satove vec bi dobio i drzavne poticaje za to.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Pa ja vježbam čiščenje kuće jednom tjedno 
- BojnikPerGall
- Desetnik

Hmmm....Da skupljam skupe rucne satove vec bi dobio i drzavne poticaje za to.
Kako da ja još nisam dobio?!?
Možda ih imam premalo?
Hoćemo novu temu : vrhunski ručni satovi 
Ako nisi nikada do sada probao moraš ići sa nama drugi puta u Deželu jer je zaista interesantno i neponovljivo .Napisao sam da je IPSC majka streljaštva ali ovo je "nešto"!!!!!!!Mike_Torello wrote:u IPSC-u je bitno UVJEZBAVANJE i trening da bi bili sto bolji,.... i sad kad to treniranje i uzastopno ponavljanje i vjezbu pridruzis "civilima" koji imaju temu pucanje "ciscenje kuce" oku i uhu nekog pacifiste sastrane to izgleda kao drilanje i uvjezbavanje paravojnih snaga za kojekakve mutne djelatnosti, s te strane gledano i ja osobno bi takvo pucanje tako protumacio, ostavimo to specijalcima, a za IPSC (iako malo kompliciranije tehnicki ali mozda i ne) nekakav shooting gallery gdje bi iskakale crvene(ne) i zelene(da) mete svaki put na drugom mjestu po 3 pa da neznas na kojem od mjesta ce iskociti i koja ce od te 3 biti zelena izmedju 2 crvene (3 kom lijevo 45° 3 kom sredina 90° 2 kom desno-45°), tu se IMHO moze dobiti dosta dinamike, brzine i blah blah, no bez kretanja kao da "skidas" kriminalce po kuci... a s druge strane i meni je houseclearing mozda najzanimljiviji kao samom promatracu i ljubitelju oruzja i militarije i mislim da bi od svega upravo to najradije probao.
No Peace without Justice !
Za antigun pristaše mi se živo fućka, mogu misliti što god hoće. Ionako misle. A House clearing sam pucao u Italiji i Sloveniji kao gost i ne pada mi napamet tamo nekome soliti pamet da li je to prikladan ili neprikladan naziv.Mike_Torello wrote:Nobile ne ribam ja tebe, ne osjecaj se prozvan, niti bilo koji od IASC, IPSC, IDPA, ISSF naziva vec naziv "čišćenje kuće" i kazem pravo vjebanje ciscenja kuce treba ostaviti specijalcima jer ce nas antigun pristaše zabiti na križ. Ionako nas jebu sa svih strana. Da skupljam skupe rucne satove vec bi dobio i drzavne poticaje za to.
Zgodno je za pucanje, adrenalina ima više nego u drugim disciplinama i interesantno je.
Sve je već izmišljeno, treba samo primijeniti i koristiti 
Evo, da se ne bi previše brinuli oko naziva, sada se zove TOTAL SURPRISE!
Znači, totalno iznenađenje, ne zna se gdje i kako su postavljene mete, stage se mijenja poslije svakog natjecatelja.
Znači, totalno iznenađenje, ne zna se gdje i kako su postavljene mete, stage se mijenja poslije svakog natjecatelja.
Bope je rekao:"Nije mi najjasnije da li većina misli da je problem u samom nazivu ili u toj nazovimo je „disciplini“, ili u oboje, dijelom se slažem s onima koji primjedbu daju samom nazivu, istina je da bi on mogao biti i prilagođeniji medijima i sl. ali to što se to puca u Sloveniji i oni nemaju nikakvih problema s tim nazivom dovoljno govori o nama kao narodu koji sam sebi najviše skače u stomak, kako je netko rekao(pri tome ne mislim na kolege koji su inicirali raspravu), ako Slovenci koji su davno već u EU, kojoj mi toliko težimo, bez problema pucaju u kamenolomima koji su aktivni, bez problema pucaju discipline takvih naziva i sl. onda bi mi to trebali iskoristiti u svoju korist a ne pljuvati baš po svemu."
Ova ti je na mjestu ,slažem se sa mišljenjem 100%. Slovenci nemaju kuršlus u glavi sa nazivima kao mi i ne traže dlaku u jajetu.
Doduše nisu se niti nalazili u situaciji kao mi (njihov rat je bio zaista igračka spram našega) zašto tamo nitko ne razmišlja o ljubiteljima oružja kao mi da su ti ljudi koji se time bave ubojice kriminalci i što ti ga ja znam , sve je liberalno i transparentno "war games for adults" pa tko voli neka izvoli. 
Ova ti je na mjestu ,slažem se sa mišljenjem 100%. Slovenci nemaju kuršlus u glavi sa nazivima kao mi i ne traže dlaku u jajetu.
No Peace without Justice !
Evo, upravo sam otpucao moje treće natjecanje ovog tipa, nazovimo ga TOTAL SURPRISE (da ne bi nekome zasmetao naziv HOUSECLEARING).
Dakle, minimalno 60 metaka sa sobom, meta označena dlanom je NO SHOOT meta koju ako pogodiš, dobivaš kaznene bodove; bomba označava teroristu, traži se samo jedan pogodak u box na vrhu mete koji se zove JOLLY (obična meta zahtijeva 3 pogotka); meta označena šerifskom zvijezdom je NO SHOOT meta također, ali ako je pogodiš, ispadaš iz igre. Kraj, DQ.
Crveno obojena meta predstavlja BODY ARMOR, znači pancirku i zahtijeva 5 pogodaka u metu, jedan u box na vrhu mete.
Da bi bilo interesantnije, ove godine su postavljene i dvije potezne mine (žica je najlon za udicu koji se ne vidi, a upaljači su školski).
Pucalo je 52 natjecatelja, stage je završilo njih 16...
Ili su upucali sheriffa, ili su naletjeli na minu.
Ali, adrenalina koliko hoćeš, zabavno i odlično. Pa neka se zove kako hoće.
Dakle, minimalno 60 metaka sa sobom, meta označena dlanom je NO SHOOT meta koju ako pogodiš, dobivaš kaznene bodove; bomba označava teroristu, traži se samo jedan pogodak u box na vrhu mete koji se zove JOLLY (obična meta zahtijeva 3 pogotka); meta označena šerifskom zvijezdom je NO SHOOT meta također, ali ako je pogodiš, ispadaš iz igre. Kraj, DQ.
Crveno obojena meta predstavlja BODY ARMOR, znači pancirku i zahtijeva 5 pogodaka u metu, jedan u box na vrhu mete.
Da bi bilo interesantnije, ove godine su postavljene i dvije potezne mine (žica je najlon za udicu koji se ne vidi, a upaljači su školski).
Pucalo je 52 natjecatelja, stage je završilo njih 16...
Ili su upucali sheriffa, ili su naletjeli na minu.
Ali, adrenalina koliko hoćeš, zabavno i odlično. Pa neka se zove kako hoće.