NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Ne postoji takva mogućnost, jer nije takva procedura i jer se to tako ne radi.Berto wrote:Kod mene je tako , za D i N za samoobranu odlučuje se u Rijeci a za lovačko i sportsko u mojoj lokalnoj PP i to je 100 posto tako , a rekao sam da i kod njega postoji takva mogučnost tj da se odlučuje o dozvoli za DiN za samoobranu u ZG.
A možeš misliti što god želiš, samo nemoj druge uvjeravati u ono što ti misliš da je točno jer daješ krive informacije.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Nisam rekao da je tako i u Petrinji nego kod mene , ja sam rekao da ne odbacio mogučnost da je i kod njega tako pogotovo ako mu je službenica na odjelu za oružje tako rekla (zašto bi mu dala krive informacije iz kojeg razloga?), "ja ne mislim", ja znam da je tako kod mene, to što ti misliš da se tako ne radi to je tvoja stvar i vjerovatno je kod tebe to tako kako ti kažeš ali u manjim mjestima je drugacije .
Službenica nije mjerilo, a može reći štošta i svašta, što uopće ne čudi.
No, postoji propisana procedura i "malo" ili "veliko" mjesto nema s time nikakve veze. Svaka policijska postaja samostalno odlučuje o nabavnim dozvolama na svom terenu. To je činjenica.
No, postoji propisana procedura i "malo" ili "veliko" mjesto nema s time nikakve veze. Svaka policijska postaja samostalno odlučuje o nabavnim dozvolama na svom terenu. To je činjenica.
Zašto misliš da si u pravu objasni? zašto misliš da sve znaš ? Provjerio sam još jednom prije nego sam nastavio sa komentarima i prepucavanjem sa tobom , da se u kojem slučaju nije što promijenilo . Mogu ti dati broj telefona pa ti njima objasni da se tako ne radi daj im upute kako da rade ! I zašto bi mu službenica pričala gluposti iz kojeg razloga ? eventualno iz neznanja ? Postoji mogučnost da mu nije rekla točno ne mogu tvrditi da je to tako ali ne vidim razloga da mu laže. Ja sam samo iznio svoje iskustvo i provjerene činjenice , ti me osporavaš a ne znaš ni o kojoj postaji je riječ ,napominjem radi se o dozvoli za držanje i nošenje u svrhu samoobrane , ostale dozvole riješava lokalna PP postaja - ovo vrijedi za moju PP .
Objasni mi onda ovo zašto negdje daju da na lovačko imaš registrirano više pištolja a negdje samo jedan? - evo ti jedan od primjera . zar ne bi i za to trebala biti propisana procedura ?
Objasni mi onda ovo zašto negdje daju da na lovačko imaš registrirano više pištolja a negdje samo jedan? - evo ti jedan od primjera . zar ne bi i za to trebala biti propisana procedura ?
- Original_G
- Cinker - bojna

Tvoje "iskustvo" i "provjerene" činjenice nemaju veze s "provjerenim" činjenicama.
Ja se ne "prepucavam", iznosim stvarne činjenice jer o njima znam više nego cijeli ovaj kokošinjac od foruma, s kojeg sam otišao upravo zbog ovakvih "stručnjaka" koji dijele "savjete" onima koji znaju još manje a da sami ne znaju ništa.
Samo uživajte u vašoj "stručnosti", doista nemam namjeru ovamo više dolaziti. Javio sam se jer je netko tražio savjet i odjavljujem se za sva vremena. Ovo više neću ni pratiti jer nema smisla.
Ja se ne "prepucavam", iznosim stvarne činjenice jer o njima znam više nego cijeli ovaj kokošinjac od foruma, s kojeg sam otišao upravo zbog ovakvih "stručnjaka" koji dijele "savjete" onima koji znaju još manje a da sami ne znaju ništa.
Samo uživajte u vašoj "stručnosti", doista nemam namjeru ovamo više dolaziti. Javio sam se jer je netko tražio savjet i odjavljujem se za sva vremena. Ovo više neću ni pratiti jer nema smisla.
Prepucavaš se jer ne prihvačaš i druge opcije i mogučnosti , ja sam samo iznio svoje zapažanje i način rada u mojoj PP , lovačko i sportsko oružje riješava PP a DIN u svrhu samoobrane PU Rijeka, provjeri i uvjeri me u suprotno dati cu ti sve podatke na PP , tko zna možda i ja pričam gluposti , ali dok to osobno ne napraviš ne pričaj drugačije, nije valjda da misliš da sve PP i PU rade u dlaku isto iste stvari i isto tumace zakon.
I od kuda ti pravo da vrijeđaš ljude na forumu i misliš da si popio svu pamet svijeta , ja sebe ne smatram se stručnjakom niti sam nekakve posebne savjete davao na ovom forumu vec samo iznio svoja zapaženja , za što ovaj forum i služi , na svakome je da procijeni što će mu od napisanoga biti od koristi. Ja sam na moju srecu dobio dosta dobrih savjeta i pomoči od ljudi na ovom forumu ,jer nažalost neke provjerene činjenice nisu svugdje provjerene činjenice pa ne ide uvijek sve glatko i lako .
Ja ne mislim otici sa foruma zato što netko drugi ima svoje mišljenje i svoja zapažanja , ako zbog mene odlažiš iskreno mi je žao , ali razlog ti je jednostavno glup .
I od kuda ti pravo da vrijeđaš ljude na forumu i misliš da si popio svu pamet svijeta , ja sebe ne smatram se stručnjakom niti sam nekakve posebne savjete davao na ovom forumu vec samo iznio svoja zapaženja , za što ovaj forum i služi , na svakome je da procijeni što će mu od napisanoga biti od koristi. Ja sam na moju srecu dobio dosta dobrih savjeta i pomoči od ljudi na ovom forumu ,jer nažalost neke provjerene činjenice nisu svugdje provjerene činjenice pa ne ide uvijek sve glatko i lako .
Ja ne mislim otici sa foruma zato što netko drugi ima svoje mišljenje i svoja zapažanja , ako zbog mene odlažiš iskreno mi je žao , ali razlog ti je jednostavno glup .
Imam jedno pitanje da li je zakon o oružju išta mjenjan u zadnje vrijeme i da li je moguće sada izvaditi nabavnu dozvolu samo za držanje oružja.Znači posjedujem već dozvole za oružje i neki dan sam htio izvaditi nabavnu samo za držanje oružja(pištolja) kad ovi službenici u PP su mi rekli da se to više ne može dobiti da taj novi komad registriram na DiN pod lovačko oružje.Da li itko zna išta o tome ili je i ovdje u pitanju različito tumačenje zakona od postaje do postaje?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

postoji jos jedna varijanta a to je da mu je teta sa saltera rekla tako u svrhu "odjebavanja" sto je naravno po nepisanom naputku "odozgora"...
u meni nadleznoj PU je također "naputak" da se ne dozvoljava registriranje 2 kom oruzja istog kalibra i istog principa... primjer. 2x M48 u kalibru 7,9mm nemoze, ali ako je 1x M48 i 1x M76 onda moze iako su istog kalibra, razlicitog su principa rada... postoji li igdje pismeno takav naputak, ne vjerujem, ali znam da se provodi, sad ga jebi...
Da sad trazim nabavnu dozvolu za lovacko oruzje i zelim kupiti M48/K98 u 7,9mm (8x57) vjerojatno mi nebi dozvolili jer vec imam jednu... no sa druge strane, kad podnosis zahtjev za nabavnu dozvolu, ne traze da se navede kalibar oruzja nego samo vrsta cijevi (glatka / uzljebljena) i dali je rijec o dugom ili kratkom oruzju odnosno pistolj / revolver, i recimo da mi odobre nabavnu i ja kupim jos jednu K98 mislim da mi ju nemogu odbiti registrirati... no to je sad prica za sebe...
P.S. Vidim da nobile vec drugi put odlazi sa foruma
u meni nadleznoj PU je također "naputak" da se ne dozvoljava registriranje 2 kom oruzja istog kalibra i istog principa... primjer. 2x M48 u kalibru 7,9mm nemoze, ali ako je 1x M48 i 1x M76 onda moze iako su istog kalibra, razlicitog su principa rada... postoji li igdje pismeno takav naputak, ne vjerujem, ali znam da se provodi, sad ga jebi...
Da sad trazim nabavnu dozvolu za lovacko oruzje i zelim kupiti M48/K98 u 7,9mm (8x57) vjerojatno mi nebi dozvolili jer vec imam jednu... no sa druge strane, kad podnosis zahtjev za nabavnu dozvolu, ne traze da se navede kalibar oruzja nego samo vrsta cijevi (glatka / uzljebljena) i dali je rijec o dugom ili kratkom oruzju odnosno pistolj / revolver, i recimo da mi odobre nabavnu i ja kupim jos jednu K98 mislim da mi ju nemogu odbiti registrirati... no to je sad prica za sebe...
Vidis, kod mene bi rekli totalno suprotno, dozvolili bi mi jos jedno kratno oruzje na drzanje a mislim da bi mi vrlo tesko dali jos jedno na Lovacko DiN... na dugo nema ogranicenja osim onog gore spomenutog naputka i upitnog nacina provođenja istog...redboy wrote:Imam jedno pitanje da li je zakon o oružju išta mjenjan u zadnje vrijeme i da li je moguće sada izvaditi nabavnu dozvolu samo za držanje oružja. Znači posjedujem već dozvole za oružje i neki dan sam htio izvaditi nabavnu samo za držanje oružja (pištolja) kad ovi službenici u PP su mi rekli da se to više ne može dobiti da taj novi komad registriram na DiN pod lovačko oružje. Da li itko zna išta o tome ili je i ovdje u pitanju različito tumačenje zakona od postaje do postaje?
P.S. Vidim da nobile vec drugi put odlazi sa foruma
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
pozdrav kolege!
imam jedno pitanje, ali neznam dal je netko to več pitao! ako je slobodno obrišete!
aktivni sam član streljačkoga društva u čakovcu!
zanima me kako i šta je sve potrebno da se dobije dozvola za vatreno oružje prije 21.g života! nije da mi se nekamo žuri, pošto ću sad 20., ali znam koliko se čeka da se sve odobri, da traje negdje pola godine!
razgovarao sam s jednim tipom, pa mi je rekao da uz prisustvo trenera mogu doć na županijsko natjecanje da uđem u bilten bez obzira na rezultat! da me oni evidentiraju te da tada mogu ić podnijeti zahtjev uz potvrdu streljačkoga kluba i streljačkog saveza!
kolko je od toga istinito?
hvala unaprijed
imam jedno pitanje, ali neznam dal je netko to več pitao! ako je slobodno obrišete!
aktivni sam član streljačkoga društva u čakovcu!
zanima me kako i šta je sve potrebno da se dobije dozvola za vatreno oružje prije 21.g života! nije da mi se nekamo žuri, pošto ću sad 20., ali znam koliko se čeka da se sve odobri, da traje negdje pola godine!
razgovarao sam s jednim tipom, pa mi je rekao da uz prisustvo trenera mogu doć na županijsko natjecanje da uđem u bilten bez obzira na rezultat! da me oni evidentiraju te da tada mogu ić podnijeti zahtjev uz potvrdu streljačkoga kluba i streljačkog saveza!
kolko je od toga istinito?
hvala unaprijed
- Original_G
- Cinker - bojna

A di si bil ovaj vikend? bilo ti je županijsko kod nas!
Bilo je razno raznih "tipova" pa bi dobil informaciju.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
ma rješavam zaostale ispite na faksu!
pa nisam mogao doći i da sam htio!
jel baš mora biti to ili može i koje drugo?
šta ima još od toga u čakovcu?
pa nisam mogao doći i da sam htio!
jel baš mora biti to ili može i koje drugo?
šta ima još od toga u čakovcu?
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Kaj su se delile potvrde šakom i kapom?Original_G wrote:A di si bil ovaj vikend? bilo ti je županijsko kod nas!
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
- Original_G
- Cinker - bojna

NABAVNA DOZVOLA
Pa gle svi kaj su ušli u bilten mogu dobit potvrdu, uz uvjet da su platili clanarinu klubu.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jel' potvrdu pa i dozvolu za nabavku sportskog oruzja mogu dobiti i oni cije je ime izaslo dvije godine uzastopno u biltenu sa snajper kupa (2010 i 2011) a (formalno) nisu clanovi niti jednog streljackog kluba?
Potvrda za nabavu športskog oružja:
1. Članstvo u streljačkom klubu.
2. Jedno takmičenje HSS-a.
3. KN 150 potvrda HSS-a.
4. KN 20 biljeg u PP.
Osobno upravo tako riješeno.
Poz.
1. Članstvo u streljačkom klubu.
2. Jedno takmičenje HSS-a.
3. KN 150 potvrda HSS-a.
4. KN 20 biljeg u PP.
Osobno upravo tako riješeno.
Poz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Original_G
- Cinker - bojna

Moraš biti član kluba da bi nastupil na službenom HSS natjecanju sa biltenom.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- istra champion
- Cinker - bojna

Ne treba biti službeno natjecanje HSS-a.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Znaci Sniper kup nije sluzbeno natjecanje HSS-a ali vrijedi jer je ime u biltenu... Clan jesam u streljackom klubu u susjednom mjestu, upisan kao clan i bio na osnivackoj skupstini ali neznam jesu li se makli dalje od toga jer ne dobivam nikakve info tako da neznam jeli to provedeno formalno ili sta, tako da neznam koliko mi to vrijedi, morao bih provjeriti.
cemu ovih 20kn biljega u PP? za podnosenje zahtjeva jel? to je najmanji problem u ovoj jednadzbi =) prva dva faktora za dobivanje treceg su mi spansko selo.
cemu ovih 20kn biljega u PP? za podnosenje zahtjeva jel? to je najmanji problem u ovoj jednadzbi =) prva dva faktora za dobivanje treceg su mi spansko selo.